Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Πρωταθλήτρια χειμώνα και αήττητη, με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, η Εικοσιμία μετά την τεράστια νίκη της επί της Προόδου 3-0 μέσα στην Ιθάκη.
Η 2η-3η και 4η θέση έμεινε και πάλι σε Α.Ε.Κ. - Παλληξουριακό και Σάμη που συνέχισαν νικηφόρα την 9η αγωνιστική και καταδιώκουν την ομάδα από την Λειβαθώ
Συνεχίζει αήττητη και πρωτοπόρος στην Α΄κατηγορία η Εικοσιμία
Τα Διλινάτα έχασαν από τον Παγκεφαλληνιακό και μαζί τις περισσότερες των πιθανοτήτων τους για 4αδα.
Νίκες αυτή την αγωνιστική κατέκτησαν οι πρώτες πέντε ομάδες του βαθμολογικού πίνακα με αποτέλεσμα η ουρά να παραμένει "καυτή" και το μέλλον κάποιων ομάδων αβέβαιο.
Η Εικοσιμία ακριβώς στη μέση της "μάχης" του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα πανηγυρίζοντας μάλιστα μια μεγάλη νίκη μέσα στην Ιθάκη και παράλληλα αποχαιρετάει το 2015 με χαμόγελα. Προηγείται 3 βαθμών της Α.Ε.Κ. και δείχνει ικανή για την πρωτιά!
Η δεύτερη της βαθμολογίας Α.Ε. Κεφαλονιάς δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία να πάρει το τρίποντο απέναντι στον Οδυσσέα Ιθάκης 3-0 στα Φαρακλάτα και συνεχίζει την Εικοσιμία στο "κυνήγι" της πρωτιάς.
Ο Παλληξουριακός συνεχίζει αήττητος μέχρι τώρα στην τρίτη θέση αφού νίκησε στον Άγιο Αντώνη τα Φωκάτα και φαίνεται να κερδίζει θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.
Η τέταρτη Σάμη έκανε το..... καθήκον της. Νίκησε 5-0 στο τοπικό ντέρμπι τον Πυλαριακό και κρατάει το όνειρο ότι θα καταφέρει στο τέλος να πάρει το ένα από τα τέσσερα "εισιτήρια" των playoffs.
Ευνοημένος της αγωνιστικής ο Παγκεφαλληνιακός που κράτησε το όνειρο "ζεστό" μετά τη νίκη του, με πολύ καλή μάλιστα εμφάνιση, επί των Διλινάτων 3-0 και συνεχίζει αισιόδοξα.
Διλινάτα και Πρόοδος Ιθάκης μετά τις ήττες τους από Παγκεφαλληνιακό και Εικοσιμία αντίστοιχα μάλλον χάνουν το "τρένο" για  την 4αδα.
Για τους Πυλαριακό, Φωκάτα, Οδυσσέα δεν άλλαξε κάτι αυτή την αγωνιστική και ισχύουν τα ίδια πράγματα. Όλοι ηττήθηκαν με αποτέλεσμα η αγωνία τους να παρατείνεται και να γίνεται όλο και πιο έντονη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕAΣ ΙΘΑΚΗΣ
3 - 0
2.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
0 - 5
3.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
0 - 3
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2 - 0
5.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3 - 0
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ  3-0
Ήταν σίγουρο ότι η Α.Ε. Κεφαλονιάς δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και να επικρατήσει σχετικά εύκολα, το πρωί του Σαββάτου στα Φαρακλάτα, του Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 3-0 πιάνοντας παράλληλα κορυφή. Βέβαια το...... δώρο του δικού της Άη Βασίλη (Πρόοδος), έστω και πρώιμο που περίμενε δεν ήρθε ποτέ.
Παίζοντας όσο έπρεπε, οι «κιτρινόμαυροι» δεν δυσκολεύθηκαν απέναντι στους φιλότιμους Θιακούς.
Η ομάδα της Κεφαλονιάς ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις και επικίνδυνες φάσεις απέναντι από την εστία των φιλοξενούμενων κυρίως με μακρινά σουτ.
Φυσικά η νίκη της ήταν δίκαιη και καθαρή.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  0-5
Καλύτερη η Σάμη, χωρίς μεγάλη δυσκολία και με τον Ι. Αμούργη να επιτυγχάνει νέο χαττρικ, επικράτησε, στα Φαρακλάτα και στο τοπικό ντέρμπι του ουραγού Πυλαριακού με σκορ 5-0.
Η ομάδα του Μ. Τριανταφυλλίδη ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε για το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος των ποδοσφαιριστών της και μάλλον τα κατάφερε αφού προηγήθηκε στο σκορ 1-0 στο μισάωρο και η συνέχεια ήταν αναμενόμενη.
Με την νίκη τους αυτή οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αύξησαν την διαφορά από Διλινάτα-Παγκέ, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι περισσότερο. Όπως και να έχουν όμως τα υπόλοιπα αυριανά αποτελέσματα το σίγουρο είναι ότι σταθεροποιούνται τουλάχιστον στην 4αδα.
 Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-3
Δ
Με ένα μεγάλο διπλό πέρασε από την Ιθάκη και την Πρόοδο η Εικοσιμία, η οποία παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο δεν είχε πρόβλημα απέναντι στους γηπεδούχους, επικρατώντας τελικά στο σκορ με 3-0!
Μια νίκη που την διατηρεί για ακόμη μια αγωνιστική αήττητη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πλέον όλοι στην ομάδα της Λειβαθούς θα κάνουν.... Καλές γιορτές.
Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε κακή ημέρα και η ήττα ήταν αναπόφευκτη.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με τους φιλοξενούμενους καλύτερους  και η νίκη τους απόλυτα δίκαιη. 
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  2-0
Πολύ καλύτερος ο Παλληξουριακός στον Άγιο Αντώνη επικράτησε των Φωκάτων με σκορ 2-0, ενώ έχασε και αρκετές ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ.
Έτσι η ομάδα του Π. Μαρκέτου παρέμεινε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας και αισιοδοξεί για τη συνέχεια.
Τα Φωκάτα με πολύ προσοχή στην άμυνα προσπαθούσαν να αποφύγουν ένα γκολ που θα άνοιγε τις ορέξεις των αντιπάλων της και τα κατάφεραν μέχρι ένα σημείο αφού δέχθηκαν το 1-0 λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου. Και το 2-0 επίσης λίγο πριν το τέλος.
Στο δεύτερο  δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο με τους γηπεδούχους και πάλι καλύτερους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες.
Η νίκη των «ερυθρόλευκων» του Ληξουριού ήταν δίκαιη και έτσι παραμένουν μέσα στους στόχους τους. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να δέχθηκαν μια ακόμη ήττα αλλά δεν αλλάζει κάτι στα πλάνα τους αφού και αυτή ήταν μέσα στο.... πρόγραμμα. 
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  3-0

Μεγάλο νικητή ανέδειξε το ντέρμπι των Κεραμειών την Κυριακή τον Παγκεφαλληνιακό, όπου σε ένα πολύ καλό, δυνατό και με πολλές φάσεις παιχνίδι επικράτησε των Διλινάτων με σκορ 3-0 και συνεχίζει δυναμικά  στο «κυνήγι» της 4αδας.
Η νίκη αυτή για τους «κυανόλευκους» ήρθε την κατάλληλη στιγμή, μετά μάλιστα από τέσσερις κατά σειρά ήττες στο πρωτάθλημα. Πλέον τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίζουν στον στόχο τους που είναι η συμμετοχή, στην τελική 4αδα, αφού βρίσκονται με την ολοκλήρωση του Α΄γύρου 2 μόλις βαθμούς μακριά από αυτή.
 
Η βαθμολογία

α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
9
18 - 03
23
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
9
22 - 04
20
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
9
17 - 02
19
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ     
9
18 - 05
17
5.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
9
23 - 12
15
-.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
9
10 - 10
12
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
9
10 - 11
10
8.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
9
09 - 35
06
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
9
07 - 27
04
10.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
9
04 - 29
01
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(10η   9-10/1/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο ΕΡΥΣΣΟΥ
1 - 1
2.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
1 - 3
3.
 Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
1 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ  1-1

Σε ένα μέτριο παιχνίδι στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, Ομαλά και Έρυσσος μοιράστηκαν τους βαθμούς στο ισόπαλο μεταξύ τους 1-1.
Οι γηπεδούχοι σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι, είχαν αρκετές ευκαιρίες και δυο δοκάρια. Ένα σκηνικό που δείχνει την ανωτερότητα τους στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού των Κεραμειών, ενώ εκτός από την ατυχία, σε καίρια σημεία του, είχαν απέναντι τους και έναν φανταστικό Σιμάτο.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ  1-3
Εύκολα πέρασε από τις Κεραμειές και τον αήττητο, μέχρι πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ΠΑ.Ο. Κεφαλονιάς ο καταπληκτικός Εθνικός Κεφαλονιάς, κάνοντας μάλιστα επίδειξη δύναμης με σκορ 3-1!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4’ είχαν πετύχει δυο τέρματα, κάνοντας την συνέχεια απλή διαδικασία, ενώ ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό προηγούμενοι με σκορ 0-3. Ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά έδινε τη νίκη και την κατάκτηση της κορυφής μετά την γκέλα των Πρόννων και το 1-1 με τον Ηρακλή.
 
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  1-1
Γκέλα την Κυριακή το απόγευμα για τους Πρόννους αφού δεν μπόρεσαν να επιβληθούν στο τοπικό ντέρμπι των Τζανάτων του συντοπίτη τους Ηρακλή και «κόλλησαν» στο ισόπαλο 1-1.
Ένα αποτέλεσμα που τους διατηρεί μεν το αήττητο αλλά τους «γκρεμίζει» από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β’ κατηγορίας και παραδίδουν τη θέση τους στον Εθνικό Κεφαλονιάς που πλέον είναι αυτός το «αφεντικό» στην κατηγορία.
Για τους γηπεδούχους ήταν ο πρώτος τους φετινός βαθμός!
Σχετικά με το παιχνίδι, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πολύ δύναμη, πάθος, πολλές διακοπές κάτι που ήταν η αιτία που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό το ματς, ενώ, οι φάσεις δεν ήταν πάρα πολλές και κρίθηκε από δυο γκολ που πέτυχαν οι δυο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο.
 
Η βαθμολογία

α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4
9 - 3
9
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4
5 - 2
8
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
4
8 - 9
5
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
4
4 – 5
4
5.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4
5 – 6
3
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
4
3 – 9
1
Ο Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2  βαθμούς
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(5η   9-10/1/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2.
A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρώτοι στις νίκες οι γηπεδούχοι από τους φιλοξενούμενους
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Πρωταθλήτρια "χειμώνα" η Εικοσιμία με την διαφορά και πάλι στους +3
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τρεις (3) και οι φιλοξενούμενοι δύο (2). Αυτή την αγωνιστική δεν είχαμε καμία ισοπαλία.
Δώδεκα (12), ένας λιγότερος από την προηγούμενη, ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν "λευκό" αφού δεν είχαμε καμία κόκκινη κάρτα στα 5 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 9η αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 19 κίτρινες κάρτες!! 5 περισσότερες από την προηγούμενη!! Οι περισσότερες, οκτώ (8), στο παιχνίδι μεταξύ Παγκέ-Διλινάτων στις Κεραμειές και διαιτητή τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο. 
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας για την 9η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
3 νίκες για τους γηπεδούχους, 2 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους πέντε αγώνες της, ήταν πολύ καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 16 τέρματα, 4 λιγότερα από την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε και στα 5 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Πυλαριακού-Σάμης 0-5  στα Φαρακλάτα, συνολικά 5. 
Στα γκολ γηπεδούχοι φιλοξενούμενοι ισόπαλοι αφού σημείωσαν από 8. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,2 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Παγκεφαλληνιακού με 23 τέρματα στο ενεργητικό του με την Α.Ε.Κ. στα 22.
Καλύτερη άμυνα ο Παλληξουριακός με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Πυλαριακού με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, του Οδυσσέα Ιθάκης με 35 τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, ο Α.Ο. Εικοσιμίας που έχει πετύχει 7 νίκες σε 9 αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες, ο Παλληξουριακός με 4 στα 8 παιχνίδια.
Λιγότερες ήττες Εικοσιμία-Παλληξουριακός 0!
Λιγότερες ισοπαλίες Παγκεφαλληνιακός-Οδυσσέας 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 19!!! 
Δεν έχει γευθεί μέχρι τώρα τη χαρά μιας νίκης ο Πυλαριακός. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε καμία κάρτα τέτοιου χρώματος.
Με το χατ τρίκ που πέτυχε στον αγώνα του Σαββάτου και στη νίκη της ομάδας του 5-0 επί του Πυλαριακού, ο Ι. Αμούργης ξέφυγε με δυο τέρματα (8) στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς της Α' κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος από τον Θ. Τούρλα του Παγκεφαλληνιακού, τον Γ. Βουκελάτο της Α.Ε.Κ. και τον Π. Κουτσουβέλη του Οδυσσέα Ιθάκης  που έχουν 6.
Ακολουθεί με 5 ο Ν. Μοσχόπουλος του Παγκεφαλληνιακού!
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής ότι οι πέντε νικήτριες ομάδες κράτησαν το "0" στις άμυνες τους,
Αήττητες συνεχίζουν μετά από εννιά αγωνιστικές οι ομάδες της Εικοσιμίας και του Παλληξουριακού.
Τέλος, το νέο χατ τρικ του επιθετικού της Σάμης και πρώτου πλέον σκόρερ του πρωταθλήματος με 8 τέρματα Ι. Αμούργη!
 
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρώτοι στις νίκες οι γηπεδούχοι απέναντι στους φιλοξενούμενους
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Άλλαξε κάτοχο η κορυφή...... Νέο αφεντικό ο Εθνικός
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μία (1) και οι φιλοξενούμενοι καμία. Αυτή την αγωνιστική είχαμε και δυο ισοπαλίες.
Οχτώ (8), ένας (1) περισσότερος από την προηγούμενη, ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές άλλαξε αφού είχαμε την πρώτη κόκκινη κάρτα μετά από 4 παιχνίδια και στα 3 που διεξήχθησαν για την αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 9 κίτρινες κάρτες, 3 περισσότερες από την προηγούμενη!! Οι περισσότερες, πέντε (5), στο παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή Πρόννων - Α.Ο. Πρόννων στα Τζανάτα με διαιτητή τον κ. Ε. Μενεγάτο.
Αήττητος παραμένει πλέον μόνο ο Α.Ο. Πρόννων.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας για την 4η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
1 νίκη για τους γηπεδούχους, 0 για τους φιλοξενούμενους και δυο ισοπαλίες!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους τρεις αγώνες της, ήταν πολύ καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 8 τέρματα, περισσότερα από την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε και στα 3 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Π.Α.Ο. - Εθνικού στις Κεραμειές, συνολικά 4. 
Στα γκολ επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι που σημείωσαν έναντι των γηπεδούχων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 2,6 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Εθνικού Κεφαλονιάς με 9 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα των Πρόννων με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Ηρακλή με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, των Ηρακλή Πρόννων και Ερύσσου με τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, ο Εθνικός Κεφαλονιάς που έχει πετύχει  3 νίκες σε 4 αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες,  με 2 στα 4 μέχρι τώρα παιχνίδια έχουν Έρυσος, Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και Α.Ο. Πρόννοι.
Λιγότερες ήττες Α.Ο. Πρόννων 0!
Λιγότερες ισοπαλίες Εθνικός 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 9!!! 
Δεν έχει γευθεί μέχρι τώρα τη χαρά μιας νίκης ο Ηρακλής Πρόννων. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή αγωνιστική ήταν μέτριο, μιας και είχαμε την πρώτη κόκκινη του πρωταθλήματος φέτος.
Στο πίνακα των σκόρερ ο Αμ. Τορομάνι του Εθνικού, έπιασε στην κορυφή του πίνακα του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας τον Δημ. Περαματζή του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στα 4 τέρματα και οδηγούν μαζί την "κούρσα"!
Ακολουθεί με 3 ο Αρ. Βαλσαμής της Ερύσσου.
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η πρώτη κόκκινη κάρτα του φετινού πρωταθλήματος από τον διαιτητή Ε. Μενεγάτο στον Κατσιλίδη των Πρόννων στον αγώνα της ομάδας του στα Τζανάτα με τον Ηρακλή και μάλιστα την δέχθηκε στον πάγκο!!!
Επίσης η αλλαγή "οδηγού" στην κορυφή!
 
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας
* Στον κόσμο των Πρόννων που είναι φέτος κοντά στις ομάδες της περιοχής του και σε κάθε αγώνα τις στηρίζει υλικά και ηθικά, ιδιαίτερα αυτών του Α.Ο. Πρόννων, βρίσκεται στο πλευρό τους και τους ενισχύει προκειμένου κάποια από αυτές να πάρει τον τίτλο και να επανέλθει στην "μεγάλη" κατηγορία.
Άλλωστε, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, η προσπάθεια που γίνεται από τους δυο Συλλόγους αξίζει την βοήθεια τους.
Μακάρι να άλλαζαν περισσότερο τα πράγματα στο τοπικό ποδόσφαιρο και ο κόσμος να επανέλθει στα γήπεδα ώστε να σταματήσει αυτή η θλιβερή εικόνα των άδειων κερκίδων!
* Στην πρωτοπόρο Εικοσιμία που φέτος δείχνει ασταμάτητη, με τελευταίο της "θύμα" την Πρόοδο Ιθάκης την οποία και νίκησε εύκολα στο Βαθύ με σκορ 3-0.
Η ομάδα της Λειβαθούς δείχνει μια εντυπωσιακή σταθερότητα, καλοδουλεμένη και σοβαρή έχοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν... ομάδα. 
Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι είναι μια οικογένεια με σεβασμό ο ένας για τον άλλον αλλά και αγάπη στην ομάδα τους. Ε, με τέτοιες συμπεριφορές θα ήταν αδύνατον να είχαμε κάτι διαφορετικό.
Αξίζουν πολλά μπράβο τόσο η διοίκηση, όσο ο προπονητής και οι αθλητές του.
Στην παρουσία του.... φίλαθλου, προέδρου της Επιτροπής πρωταθλήματος και κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και πρόσφατα φανταστικού βοηθού διαιτητή Γεράσιμου Καραντινού.

Ο δικός μας "Μπόκα" την προηγούμενη αγωνιστική έβαλε... πλάτη στην τοπική διαιτησία και έπαιξε μετά από συμφωνία των ομάδων Β' βοηθός στο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ Παγκεφαλληνιακού - Διλινάτων. Βέβαια όπως καταλαβαίνετε τα πειράγματα στην αρχή ήταν αρκετά από τους φίλους του στην εξέδρα αλλά και τον γράφοντα. Όμως ο Μάκης ήταν φανταστικός, αλάνθαστος βάζοντας "γυαλιά" σε πολλούς. Και για την αμοιβή ούτε λόγος. Τα χρήματα έμειναν στις ομάδες!
Πολλά μπράβο στον αρχαιότερο παράγοντα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. που διακρίνεται κάθε μέρα για την αγάπη και το πάθος του να βοηθήσει το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο.... Τέτοιοι παράγοντες μας λείπουν.... Ας γίνει παράδειγμα!
Στα πλην της εβδομάδας
* Η πρώτη φετινή κόκκινη κάρτα που έσπασε και την "παρθενιά" στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας. Μετά από 4 αγωνιστικές στη "μικρή" κατηγορία έσπασε ένα μικρό ρεκόρ που πήγαινε να δημιουργηθεί αφού ο διαιτητής κ. Ε. Μενεγάτος την έδειξε σε ποδοσφαιριστή των Πρόννων και ο οποίος μάλιστα ήταν στον πάγκο μετά από αλλαγή του προπονητή του για κάτι που είπε.
Κρίμα γιατί είχα πιστέψει ότι θα ολοκληρωνόταν ο Α' γύρος ολόλευκος!!! Σπάνια πέφτω έξω αλλά έπεσα...
Εδώ τελειώνουμε με τα πλην, γιορτινές μέρες που είναι ας το δούμε εορταστικά.........
Τα υπόλοιπα μετά τις γιορτές και μάλιστα πικάντικα... Οι εξελίξεις τρέχουν τις παρακολουθούμε, τις καταγράφουμε και θα σας τις μεταφέρουμε!
sportsthea
Το sportsthea εύχεται σε όλον τον κόσμο Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα με υγεία και δημιουργία το 2016.
Καλή αντάμωση του χρόνου πατριώτες!
ΑΝΔΡΕΣ
Νέα νίκη 64-52 στην Πάτρα ο Α.Σ.Κ. τους Νέους του Εσπέρου Α.Ο.Π.Α. 
Ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά, φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο του στην Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η, μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη του στο κλειστό της Αλεξιώτισσας, επί της ομάδας Νέοι Έσπερος ΑΟΠΑ με 64-52.
Ήταν η τρίτη νίκη, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για τον ΑΣΚ, που ξεκόλλησε από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και που δείχνει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτή την πολύ δύσκολη κατηγορία.
Κορυφαίος για ένα ακόμα παιχνίδι ο Βαλλιανάτος με 27 πόντους, ενώ όσοι συμμετείχαν βοήθησαν με την απόδοση να έρθει η σπουδαία σε σημασία  νίκη για την ομάδα μας.
Μπράβο σε όλους για την προσπάθεια!
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα

Β




Ν-Η


Πόντοι

1.
Ε.Α.Π.
24

12-0
852-671

2.
Παναχαϊκή
23

11-1
843-694

3.
Αγυιά (3β.)
21

9-3
849-793

4.
Αχαγιά '82 (2β.)
21

9-3
910-780

5.
Ήφαιστος Αιγ. (1β.)
21

9-3
842-775

6.
Αραχωβίτικα
18

6-6
806-818

7.
Νέοι Εσπέρου (4β.)
17

5-7
734-766

8.
Νέοι Προμηθέα (3β.)
17

5-7
885-889

9.
Ολυμπιονίκης (2β.)
17

5-7
722-764

10.
Σφήκα
16

4-8
765-810

11.
Κρήνη '97 (2β.)
15

3-9
738-838

12.
Α.Σ. Κεφαλονιά
15

3-9
719-802

13.
Ε.Α. Παραλίας
14

2-10
687-859

14.
Προφήτης Ηλίας
13

1-11
747-840

Η επόμενη αγωνιστική  (13η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
11/01/16
21:15
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΣΦΗΚΑ ΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ
11/01/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ - ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ
11/01/16
20:30
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΧΑΓΙΑ 82 - ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΦ
11/01/16
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ ΠΑΤΡ. - ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
11/01/16
20:00
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ  - ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ
11/01/16
19:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ
10/01/16
15:00
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
ΕΦΗΒΟΙ
Την ήττα στο Αργοστόλι γνώρισαν οι Εφηβοι του ΑΣΚ με 48-63 από τους Νέους του Εσπέρου Α.Ο.Π.Α.
Την ήττα από τους Νέους Έσπερος ΑΟΠΑ με 63-48, γνώρισε στο Αργοστόλι και η εφηβική ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά. Το επόμενο παιχνίδι για τον ΑΣΚ θα είναι εκτός έδρας με την Παναχαϊκή στις αρχές του 2016.
ΠΑΙΔΕΣ
Ήττα για τους παίδες του ΑΣΚ ηττήθηκαν 48-74 από τα Αστέρια Αχαίας
Την ήττα στο Αργοστόλι με 74-48 από τα Ασστέρια Αχαΐας, γνώρισαν την Κυριακή το μεσημέρι οι παίδες του ΑΣΚ.  
Οι νεαροί παίκτες της ομάδας μας  πάλεψαν για το καλύτερο, ωστόσο λύγισαν απέναντι σε μία πολύ ισχυρή ομάδα.  Η ήττα αυτή δεν μειώνει τις πιθανότητες για πρόκριση στην 3η φάση του πρωταθλήματος και πλέον  ο ΑΣΚ χρειάζεται να κερδίσει τα επόμενα δύο παιχνίδια για να περάσει.
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
Σπουδαία νίκη για τους Παμπαίδες στην Πάτρα
Σπουδαία νίκη μέσα στην Πάτρα, επί του πολύ ισχυρού Έσπερου Πατρών, πέτυχαν οι παμπαίδες του ΑΣΚ. Τα πιτσιρίκια του Πάνου Ματιάτου, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και νίκησαν με 48-40, τον πολύ ισχυρό αντίπαλό τους.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική νίκη για τα τμήματα υποδομής της ομάδας μας, που δείχνουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν παραδοσιακές ισχυρές ομάδες της Πάτρας!
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ

Με εκτός έδρας νίκη αποχαιρέτησε το 2015 ο ΝΕΟΛ

Με νίκη επί του Πατρέα με 73-45 στην Πάτρα η ομάδα μας τελείωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2015, συνεχίζοντας το σερί των νικών στις τελευταίες αγωνιστικές. Το τελικό αποτέλεσμα δε χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, και έδωσε τη δυνατότητα στον προπονητή μας να χρησιμοποιήσει όλους τους παίχτες που είχε στην αποστολή.

Η βαθμολογία

Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.
1.
Ολυμπιάδα

22

11-0

798-641
2.
Αίολος Αγυιάς (2β.)

20

9-2

734-630
3.
Δύμη (1β.)

20

9-2

714-608
4.
Απολλωνιάδα

19

8-3

731-627
5.
ΝΕΟ Ληξούρίου 

19

6-6

846-782
6.
Αχαιός '47

18

7-4

676-657
7.
Ζάκυνθος (2β.)

18

6-6

694-705
8.
Παναχαϊκός

16

5-6

644-605
9.
Ε.Φ.Α. Αιγίου

16

5-6

646-717
10.
Νίκη Προαστίου 

14

3-8

662-710
11.
Κρόνος Πατρ.(2β.)

14

3-8

655-705
12.
Υπερίων Αμαλ.

14

3-8

582-666
13.
Πύργος '99

13

2-9

639-692
14.
Πατρέας

12

0-12

471-757
Η επόμενη αγωνιστική  (13η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
13/01/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΑΣ
13/01/16
18:15
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣΙ
ΠΥΡΓΟΣ 99 - ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
10/01/16
12:00
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ - ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ
13/01/16
20:30
ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
13/01/16
20:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ
10/01/16
13:00
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ
13/01/16
20:30
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου