Τρίτη, Δεκεμβρίου 15

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου




Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Σταθερά στην κορυφή, μια "στροφή" πριν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, παραμένει η Εικοσιμία μετά τη νίκη της επί των Διλινάτων.
Συνεχίζει αήττητη και πρωτοπόρος στην Α΄κατηγορία η Εικοσιμία
Η 2η-3η θέση δεν άλλαξαν κάτοχο αφού Α.Ε.Κ. - Παλληξουριακός συνέχισαν με νέες νίκες και κράτησαν την διαφορά από την πρωτοπόρο, η πρώτη στους 3 βαθμούς και ο δεύτερος στους 4.
Η μόνη αλλαγή που αφορά την 4αδα έχει να κάνει με τη Σάμη που άφησε πίσω της τον Παγκεφαλληνιακό.
Στην ουρά τα πράγματα μπλέκουν για τα Φωκάτα και τον Πυλαριακό και λιγότερο για τον Οδυσσέα Ιθάκης.
Η Εικοσιμία παρέμεινε και αυτή την αγωνιστική αήττητη αφού νίκησε και πάλι σε ντέρμπι, τα Διλινάτα και δεν το.... κουνάει ρούπι από το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Διατηρεί μια διαφορά 3 βαθμών από τους "διώκτες" της, αφού έφτασε τους 20 σε 8 αγώνες και πηγαίνει στην Ιθάκη για τη συνέχεια του σερί της!
Η τρις πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. με νέα εύκολη επικράτηση στα Φαρακλάτα και πάλι με 4-0, στο ντέρμπι επί του Παγκεφαλληνιακού, διατήρησε στην 2η θέση και  συνεχίζει το "κυνήγι" της Εικοσιμίας. 
Ο Παλληξουριακός παρέμεινε για 8η αγωνιστική αήττητος μετά το εύκολο πέρασμα του από τα Φαρακλάτα και τον Πυλαριακό και συνεχίζει στην 3η θέση, πίσω από Εικοσιμία-Α.Ε.Κ..
Ξανά και μετά από κάποιο διάστημα, η Σάμη σε θέση 4αδας αφού πλέον έπιασε την 4η θέση με τη νίκη της επί της Προόδου Ιθάκης και την παράλληλη ήττα Παγκεφαλληνιακού-Διλινάτων.
Τη νίκη της αγωνιστικής και τη "μάχη" που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό, πέτυχε ο Οδυσσέας Ιθάκης που επικράτησε των Φωκάτων με σκορ 5-3. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη και μάλιστα πολύ σημαντική.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕAΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
5 - 3
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4 - 0
3.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
1 - 0
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2 - 1
5.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
0 - 4
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  5-3
Το ποδόσφαιρο, ή αν θέλετε, το τοπικό ποδόσφαιρο σε όλο του το μεγαλείο!
Είναι ο ταιριαστός τίτλος αυτού του σαββατιάτικου ματς ανάμεσα σε Οδυσσέα και Φωκάτα.
Πολλά γκολ, απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, και πάνω από όλα ωραίο ποδόσφαιρο. Ένας πρόωρος τελικός που μακάρι να ήταν ένας επίσημος τελικός!
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  4-0 
Σε ένα μέτριο παιχνίδι με λιγοστές φάσεις εξελίχθηκε το Σάββατο στα Φαρακλάτα, ανάμεσα στην Α.Ε. Κεφαλονιάς και τον Παγκεφαλληνιακό.
Οι γηπεδούχοι καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος, ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, έμπειροι και ουσιαστικοί, πέτυχαν από δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο επικρατώντας τελικά ενός νωθρού και χωρίς φάσεις Παγκεφαλληνιακού με σκορ 4-0!
Οι φιλοξενούμενοι για ένα ακόμη ντέρμπι και συγκεκριμένα στο τέταρτο συνεχόμενο έχουν δεχθεί ισάριθμες ήττες με αποτέλεσμα η είσοδος στην 4αδα να τίθεται σε αμφισβήτηση. Στο σημερινό μάλιστα παιχνίδι δεν δημιούργησαν την παραμικρή φάση στην εστία του Τσιαουσντέλιο, εκτός από ένα στημένο στο α’ ημίχρονο.
Η νίκη της ομάδας του Γ. Τόγια ήταν δίκαιη και την φέρνει πλέον στην κορυφή ισόβαθμη της Εικοσιμίας αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο.
 Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  1-0
Με τον αγώνα ανάμεσα στην Σάμη και την Πρόοδο Ιθάκης συνεχίστηκε την Κυριακή το πρωί στα Φαρακλάτα η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι θα πάρουν μια βαθμολογικά μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 και πλέον μπαίνουν και πάλι δυναμικά στην διεκδίκηση μιας θέσης στην 4αδα, «σκαρφαλώνοντας» παράλληλα στην 4η θέσηΑντίθετα οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύτιμο έδαφος και βλέπουν να δυσκολεύουν τα πράγματα σε ότι αφορά το ίδιο στόχο.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερο την πρωτοβουλία στην διάρκεια του.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  2-1
Σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, που εξελίχθηκε στην πορεία σε σπουδαίο ντέρμπι, έγινε το απόγευμα της Κυριακής στις Κεραμειές. Η Εικοσιμία επικράτησε των Διλινάτων με σκορ 2-1 και συνεχίζει κορυφή διατηρώντας μάλιστα και την διαφορά των τριών βαθμών από την δεύτερη Α.Ε.Κ..
Για να συμβεί αυτό ο προπονητής της Εικοσιμίας έριξε στον αγώνα τον Αντ. Κορσιάνο, που απουσίαζε εδώ και καιρό λόγω τραυματισμού, αφού ήταν αυτός που στο 77’ με μια εντυπωσιακή ενέργεια και σέντρα ακριβείας θα δώσει την ευκαιρία στον Μπούσι να πετύχει το νικητήριο τέρμα της ομάδας του.
Στο πρώτο 30λεπτο η Εικοσιμία που μπήκε «φορτσάτη» στον αγωνιστικό χώρο, θα έχει την υπεροχή και θα είναι καλύτερη των Διλινάτων. Πέτυχαν το 1-0 ενώ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και κάποιο άλλο και να «καθάριζαν» από νωρίς το ντέρμπι.
Μετά το 30’ όμως οι φιλοξενούμενοι συνήλθαν με αποτέλεσμα να ισορροπήσουν και να ισοφαρίσουν το σκορ στο 1-1.
Σίγουρα έπαιξαν τον δικό τους ρόλο και οι απουσίες των δυο ομάδων και ιδιαίτερα των φιλοξενούμενων που έκαναν «μπαμ»!
 
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-4
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία ο Παλληξουριακός το απόγευμα της ίδιας μέρας, πέρασε νικηφόρα από τα Φαρακλάτα και τον Πυλαριακό με σκορ 4-0 και συνεχίζει αήττητος στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στην επανάληψη.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, είχαν το έλεγχο σε όλη του την διάρκεια και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα η εστία του Καραίσκου αντίθετα με αυτή του Φλαμιάτου. Έχασαν μάλιστα αρκετές ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα γκολ, ενώ είχαν και ένα δοκάρι.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
8
15 - 03
20
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
8
19 - 04
17
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
8
15 - 02
16
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
8
13 - 05
14
5.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
8
20 - 12
12
-.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
8
10 - 07
12
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
8
10 - 08
10
8.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
8
09 - 32
06
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
8
07 - 25
04
10.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
8
04 - 24
01
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(9η   19-20/12/2015)
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
2.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
3.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
5.
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο ΕΡΥΣΣΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
1 - 1
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2 - 0
3.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ.
1 - 0
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-1

Στο μοναδικό παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο για την 3η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας στα Μακρυώτικα, Έρυσσος και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον, δυνατό και όμορφο παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους καλύτερους στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο. Μάλιστα παρέμειναν αήττητοι μέχρι τώρα.
Οι γηπεδούχοι μετά από αυτό το 1-1 βρέθηκαν στην κορυφή ισόβαθμοι των Πρόννων αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  2-0
Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, στο ντέρμπι της αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας το απόγευμα της ίδια ημέρας στα Τζανάτα, οι Πρόννοι συνέχισαν την εντυπωσιακή τους πορεία επικρατώντας των πολύ ανταγωνιστικών Ομαλών με σκορ 2-0. Έτσι οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και γίνεται το φαβορί για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ποιοτικό και τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα γήπεδο και να κυκλοφορούν μπάλα. Έτσι προηγήθηκαν στο σκορ 2-0.
Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι με το εις βάρος του 2-0 ανέβασαν ρυθμούς, πίεσαν και εκμεταλλευόμενοι την κούραση και τις πολλές αλλαγές των Πρόννων πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά το γκολ που θα τα έβαζε στο παιχνίδι δεν ήρθε ποτέ και έτσι η δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους έγινε αναπόφευκτη. Σε αυτό συνετέλεσε η καλή άμυνα αλλά και ο τερματοφύλακας Παπαβασιλείου που  βρέθηκαν σε καλή μέρα.
 
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ  1-0
Με το πολύ φτωχό, σε σχέση με την εξέλιξη του αγώνα, 1-0 ο Εθνικός Κεφαλονιάς, χάνοντας πολλές ευκαιρίες να πάρει και ένα μεγάλο σκορ,  επικράτησε στον Άγιο Αντώνη του ουραγού Ηρακλή Πρόννων και συνεχίζει το «κυνήγι» των Πρόννων έναν βαθμό πιο πίσω.
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και πίεσαν πολύ τον αντίπαλο τους, όμως ήταν ιδιαίτερα άστοχοι στην τελική τους προσπάθεια και συν του ότι ο Κρητικός ήταν σε μεγάλη μέρα, παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα το σκορ.
Ο Εθνικός ήταν δίκαια ο νικητής αφού ήταν ανώτερος σε όλο το παιχνίδι και δεν κινδύνεψε από τους αντιπάλους του, αν και το άγχος από το ισχνό 1-0 δεν είναι πάντα καλός σύμμαχος!
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3
4 - 1
7
2.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3
6 - 2
6
3.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
3
7 - 8
4
4.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3
4 – 3
       3
-.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3
3 – 4
3
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
3
2 – 8
0
Ο Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2  βαθμούς
 
Η επόμενη αγωνιστική 4η  (19-20/12/2015)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
2.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρώτοι στις νίκες οι γηπεδούχοι από τους φιλοξενούμενους
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Παρέμεινε "ρετιρέ" η Εικοσιμία με την διαφορά και πάλι στους +3
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τέσσερις (4)  και οι φιλοξενούμενοι μία (1). Αυτή την αγωνιστική δεν είχαμε καμία ισοπαλία.
Δεκατέσσερις (14), πέντε περισσότεροι από την προηγούμενη, ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν πολύ καλύτερο αφού είχαμε μία (1) κόκκινη κάρτα στα 5 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 8η αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 15 κίτρινες κάρτες!! 6 λιγότερες από την προηγούμενη!! Οι περισσότερες, εφτά (4), στα παιχνίδια μεταξύ Α.Ε.Κ.-Παγκέ και Σάμης-Προόδου με διαιτητές τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Ε. Θανάση αντίστοιχα. 
Αήττητες παραμένουν οι ομάδες της Εικοσιμίας και του Παλληξουριακού.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας για την 8η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
4 νίκες για τους γηπεδούχους, 1 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους πέντε αγώνες της, ήταν πολύ καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 20 τέρματα, 8 περισσότερα την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε και στα 5 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Οδυσσέα-Φωκάτων 5-3  στις Κεραμειές, συνολικά 8. 
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που σημείωσαν 12 έναντι των φιλοξενουμένων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 4 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Παγκεφαλληνιακού με 20 τέρματα στο ενεργητικό του ο οποίος απειλείται από την Α.Ε.Κ. (19)..
Καλύτερη άμυνα ο Παλληξουριακός με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Πυλαριακού με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, του Οδυσσέα Ιθάκης με 32 τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, ο Α.Ο. Εικοσιμίας που έχει πετύχει 6 νίκες σε 8 αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες, Ο Παλληξουριακός με 4 στα 8 παιχνίδι
Λιγότερες ήττες Εικοσιμία-Παλληξουριακός 0!
Λιγότερες ισοπαλίες Παγκεφαλληνιακός-Οδυσσέας 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 15!!! 
Δεν έχει γευθεί μέχρι τώρα τη χαρά μιας νίκης ο Πυλαριακός. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική πλησίασε το άριστα, αφού είχαμε (1) μία μόνο κάρτα τέτοιου χρώματος.
Στο πίνακα των σκόρερ ο Π. Κουτσουβέλης του Οδυσσέα με το "καρέ" τερμάτων που πέτυχε εναντίον των Φωκάτων έφτασε στην κορυφή τον  Θ. Τούρλα του Παγκέ, που δεν πέτυχε κάποιο στην ήττα της ομάδας του από Α.Ε.Κ.. Έχουν από 6 γκολ. Στην δεύτερη θέση έφτασε τον Ι. Αμούργης της Σάμης ο Ι. Βουκελάτος της Α.Ε.Κ. με 5.
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής το δεύτερο τρίποντο της χρονιάς από τον Οδυσσέα Ιθάκης που σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στην Ιθάκη, επικράτησε 5-3 των Φωκάτων.
Αήττητες παραμένουν οι ομάδες Εικοσιμία και Παλληξουριακός
Τέλος, το εντυπωσιακό "καρέ" τερμάτων που πέτυχε ο επιθετικός του Οδυσσέα Ιθάκης Π. Κουτσουβέλης στον αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο τα Φωκάτα.
 
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρώτοι στις νίκες οι γηπεδούχοι απέναντι στους φιλοξενούμενους
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Συνεχίζουν κορυφή οι Πρόννοι
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν δυο (2) και οι φιλοξενούμενοι καμία. Αυτή την αγωνιστική είχαμε και μια ισοπαλία.
Πέντε (5), τέσσερις (4) λιγότεροι από την προηγούμενη, ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" και αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι "ολόλευκο" αφού δεν είχαμε κόκκινες κάρτες στα 3 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 3η αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 6 κίτρινες κάρτες, 2 λιγότερες από την προηγούμενη!! Οι περισσότερες, τρεις (3), στο παιχνίδι μεταξύ Ερύσσου-Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στα Μακρυώτικα με διαιτητή τον κ. Παν. Τούρλο.
Αήττητες παραμένουν οι ομάδες των Α.Ο. Πρόννων - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας για την 2η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
2 νίκες για τους γηπεδούχους, 0 για τους φιλοξενούμενους και μία ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους τρεις αγώνες της, ήταν καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 5 τέρματα, 6 λιγότερα από την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε και στα 3 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Πρόννων - Ομαλών στα Τζανάτα, συνολικά 2. 
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που σημείωσαν έναντι των φιλοξενούμενων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 1,6 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Ερύσσου με 7 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα Πρόννων με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Ηρακλή με γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα, των Ηρακλή Πρόννων και Ερύσσου με τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδες, ο Α.Ο. Πρόννων και ο Εθνικός Κεφαλονιάς που έχουν πετύχει από 2 νίκες σε 3 αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες,  με 2 στα 3 παιχνίδι
Λιγότερες ήττες Α.Ο. Πρόννων και ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 0!
Λιγότερες ισοπαλίες Εθνικός-Ομαλά και Ηρακλής Πρόννων 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 6!!! 
Δεν έχει γευθεί μέχρι τώρα τη χαρά μιας νίκης ο Ηρακλής Πρόννων. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών για μια ακόμη αγωνιστική ήταν "ολόλευκο", αφού δεν είχαμε κάρτες τέτοιου χρώματος.
Στο πίνακα των σκόρερ στην πρώτη θέση πέρασε μόνος ο Περαμαντζής του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 4 γκολ και ακολουθούν οι Toromani του Εθνικού Κεφαλονιάς και Αρ. Βαλσαμής της Ερύσσου με 3.
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η δεύτερη σερί νίκη των Πρόννων.
Επίσης η διατήρηση του αήττητου σερί των πρωτοπόρων Πρόννων και του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
 
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας
* Σε έναν τερματοφύλακα που έχει κάνει το δικό του ρεκόρ. Ένα πραγματικά μεγάλο ρεκόρ για εμάς. 
Μιλάμε για τον Ιθακήσιο τερματοφύλακα της Προόδου τον Γιώργο Τσιντήλα. Έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται.... σαν το παλιό κρασί, όλο και καλύτερος. Ο λόγος λοιπόν για αυτή μας την σημείωση έχει να κάνει με το ρεκόρ που δημιούργησε πριν δυο αγωνιστικές και στον αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο τον Παλληξουριακό. Ο Τσιντήλας λοιπόν είναι ο τερματοφύλακας ο οποίος σε 7 τελευταίες εκτελέσεις πέναλτι, έχει πραγματοποιήσει 6 αποκρούσεις!!!!! Μοναδική φορά που νικήθηκε από τα "11" βήματα ήταν πέρυσι σε αγώνα κυπέλλου με τον Παλληξουριακό. Το είχε εκτελέσει ο Γιάννης Ζάβαλης και είχε ευστοχήσει. Την τελευταία φορά όμως ο "πορτιέρο" της Προόδου ήταν ο νικητής απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, αφού απέκρουσε το πέναλτι και ... πήρε το αίμα του πίσω!!!
* Στους Πρόννους και το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα. Φέτος φαίνεται στην ομάδα της Σκάλας να έχουν αλλάξει πάρα πολλά. 
Η οργάνωση και η σοβαρότητα είναι κάτι που φαίνεται από μακριά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Σπ. Σολωμό, τον Μάκη Κουρκουμέλη (Γουργούρη), σε όλο το Δ.Σ. αλλά και στα παιδιά που αγωνίζονται σε αυτή.
Η "μάχη" στο "μικρό" πρωτάθλημα για την επιστροφή των Πρόννων στην "μεγάλη" κατηγορία θα δοθεί από όλους και στο τέλος θα βγει ο..... λογαριασμός!!!
* Στο φίλο τον Σπυράγγελο τον υπάλληλο του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάνει τα γήπεδα πιο όμορφα, μέσα από το χάλι τους, στολίζοντας τα ενόψει των Άγιων Ημερών.
 Και πράγματι κλέβει τις εντυπώσεις και αυτή την χρονιά ο Άγγελος και έτσι βγάζει και ασπροπρόσωπο τον άλλο Άγγελο... Τον boss!!!
Στις μικτές μας και στους προπονητές τους Μ. Αθηναίο και Δ. Λιονάτο για την προσπάθεια τους να σταθούν επάξια στο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων τόσο στην κατηγορία των νέων όσο και σε αυτή των παίδων.
Πραγματικά παλεύουν ανάμεσα στα μεγαθήρια του ομίλου, όπως είναι η Αχαία και η Ηλεία και ομολογουμένως τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Μάλιστα οι παίδες πήραν μεγάλη νίκη την προηγούμενη Τετάρτη στα Φαρακλάτα από την Ηλεία.
Φυσικά κανείς δεν μπορεί να κρίνει αυτή την προσπάθεια μέσω αποτελέσματος.... Είναι άλλα πολύ περισσότερο σημαντικά.... Μπράβο λοιπόν στα παιδιά και τους προπονητές τους!!
* Σε ένα αχτύπητο δίδυμο, όπως είναι αυτό των Φωκάτων, του προέδρου Ν. Φωκά και του προπονητή Μιχ. Αθηναίου. Η σχέση των δυο ανδρών δεν σταματάει μόνο στην συνεργασία ομάδας-προπονητή, αλλά και μιας μεγάλης φιλίας.
Έτσι σε αυτόν τον κόσμο όλα μπορεί να αλλάξουν εκτός από προπονητή στα Φωκάτα!!!
Άλλωστε ο Μιχάλης ένα από τα καλύτερα παιδιά και αξιόλογος προπονητής στο τοπικό ποδόσφαιρο έχει κολλήσει πολλά...... ένσημα σε αυτή την ομάδα, αφού βρίσκεται στο τιμόνι της από την ίδρυσή της, δηλαδή αυτή η συνεργασία κρατάει τόσα πολλά χρόνια.... Και θα κρατήσει από ότι φαίνεται ακόμη περισσότερα!
ΑΝΔΡΕΣ
Την ήττα 84-81 από την Κρήνη γνώρισε στην Πάτρα ο Α.Σ.Κ.
Μετά από δυο συνεχόμενες νίκες ο Α.Σ. Κεφαλονιά ηττήθηκε στην Πάτρα από την Κρήνη με σκορ 84-81 και συνεχίζει στην επικίνδυνη ζώνη στο πρωτάθλημα της Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η..
Η ομάδα της Κεφαλονιάς το πάλεψε αλλά όταν χρειάστηκε έχασε την ψυχραιμία της και δεν μπόρεσε να κρατήσει μια μεγάλη διαφορά που είχε (18 πόντους) με αποτέλεσμα να έρθει και η 9η φετινή της ήττα!
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Β.
Ν-Η
Π.
1.
Ε.Α.Π.

22

11-0

784-608

2.
Παναχαϊκή

21

10-1

767-631

3.
Αχαγιά '82

20

9-2

847-712

4.
Αγυιά (2β.)

19

8-3

778-724

5.
Ήφαιστος Αιγίου (1β.)

19

8-3

766-704

6.
Αραχωβίτικα

17

6-5

737-747

7.
Νέοι Εσπέρου Α.Ο.Π.Α. (2β.)

16

5-6

682-702

8.
Ολυμπιονίκης (1β.)

16

5-6

645-677

9.
Νέοι Προμηθέα (2β.)

15

4-7

798-812

10.
Σφήκα (1β.)

15

4-7

694-734

11.
Κρήνη '97

14

3-8

675-762

12.
Α.Σ. Κεφαλονιά

13

2-9

655-750

13.
Προφήτης Ηλίας

12

1-10

702-787

14.
Ε.Α. Παραλίας

12

1-10

634-814

Η επόμενη αγωνιστική  (12η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας

21/12/15
20:00
ΑΙΓΙΟΥ
ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΦ - ΣΦΗΚΑ ΑΣ
21/12/15
21:00
Π.Γ.Ε.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ - ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
21/12/15
21:00
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΧΑΓΙΑ 82
21/12/15
21:00
ΕΑΚ Δ.ΤΟΦΑΛΟΣ
Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ- ΑΚ - ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ ΠΑΤΡ.
21/12/15
20:30
ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ - ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 
21/12/15
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΠΑΟΚ Α
19/12/15
13:00
ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
ΕΦΗΒΟΙ
Την ήττα στην Αμαλιάδα από το Κόροιβο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της β’ φάσης, γνώρισαν οι Εφηβοι του ΑΣΚ με 71-52.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΣΚ 71-52
Διαιτητές: Μακρόπουλος - Κατηφόρη
Δεκάλεπτα: 22-8, 33-27, 38-25, 71-52
ΑΣΚ (Μανώλης Δούλιας): Μπενετάτος 10 (2), Μέκος, Φραγκιάς 3 (1), Ντιήλ Ντ., Ντεράι 17 (1), Ντιήλ Αντζ., 10 (2), Χατζής 10, Παπαδημητρίου 2.
ΠΑΙΔΕΣ
Έβαλαν τις βάσεις οι παίδες του ΑΣΚ! Νίκησαν άνετα τον Υπερίωνα και… βλέπουν 3η φάση
Τις βάσεις για την πρόκρισή τους στην γ’ φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η, έβαλαν οι παίδες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά, οι οποίοι επικράτησαν σήμερα το μεσημέρι στο Αργοστόλι του Υπερίωνα με 69-34.
Η τριάδα των Τραυλού, Γιάννη Μουίκη και Γιαννάτου, ήταν και πάλι η κινητήρια δύναμη του ΑΣΚ, ενώ, χωρίς καμία δόση υπερβολής, όσοι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν από τον προπονητή Γιάννη Βουργίδη, βοήθησαν για να επιτευχθεί η άνετη νίκη.
Πλέον ο ΑΣΚ θα υποδεχθεί την επόμενη εβδομάδα τα Αστέρια Αχαγιάς και με νίκη θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
Την ήττα από την Ολυμπιάδα με 33-19, γνώρισαν στην Πάτρα οι Παμπαίδες του ΑΣΚ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΑΣΚ 33-19
ΑΣΚ (Γιάννης Βουργίδης): Βουργίδης 3, Λιναρδάτος, Σταθάτος, Αναγνωστάκης, Μπλέτσος, Μανίκας 2, Καββαδίας 2, Βαλλιανάτος, Λασκαράτος 2, Λιτσάι 8, Χριστοφοράτος 2.
Την ομάδα συνόδεψε στην Πάτρα ο έφορος Γιώργος Γιαννάτος
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
Η ομάδα μας πήρε μια «επαγγελματική» νίκη επί του Κρόνου με καλή μάλιστα διαφορά, συνεχίζοντας το σερί των καλών εμφανίσεων που συνοδεύονται από νίκες!
DSC_1111
Πραγματικά, τρία δίλεπτα ξεσπάσματα στο 1ο δεκάλεπτο (σερί 7-0), στο τρίτο (σερί 8-1) και στο τέταρτο (7-0) έφερναν τους φιλοξενούμενους να κυνηγάνε στο σκορ. Κι αν και κατάφεραν την πρώτη φορά, να φέρουν γρήγορα στα «ίσα» το παιχνίδι, τη δεύτερη φορά έμειναν πέντε πόντους πίσω και το ξέσπασμα του τέταρτου δεκαλέπτου έφερε τη διαφορά στα τελικά της επίπεδα. 

Η βαθμολογία
α/α

Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.




1.
Ολυμπιάδα

20

10-0

733-581

2.
Αίολος Αγυιάς (2β.)

19

9-1

674-565

3.
Δύμη (1β.)

19

9-1

659-540

4.
Απολλωνιάδα

19

8-3

731-627

5.
Ζάκυνθος (2β.)

17

6-5

614-635

6.
N.E.O. Ληξουρίου

17
6-5
773-737

7.

Αχαιός '47 (1β)

16
6-4
621-614

8.
Παναχαϊκός

14

4-6

576-550

9.
Ε.Φ.Α. Αιγίου

14

4-6

583-660

10.
Κρόνος Πατρών (2β.)

14

3-8

655-705

11.
Νίκη Προαστίου (1β.)

13

3-7

605-647

12.
Πύργος '99

12

2-8

590-634

13.
Υπερίων Αμαλιάδας

12

2-8

524-617

14.
Πατρέας

10

0-10

383-629

Η επόμενη αγωνιστική  (12η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
23/12/15
20:00
ΑΙΓΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
23/12/15
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΝΙΚΗ ΑΣ - ΠΥΡΓΟΣ 99
20/12/15
14:00
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ
23/12/15
21:00
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
23/12/15
20:00
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
20/12/15
13:00
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
23/12/15
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ. - ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου