Κυριακή, Ιανουαρίου 22

Πήραν το ντέρμπι τα Διλινάτα 0-1 τον Παγκέ στις Κεραμειές

Στην αυλαία του πρώτου γύρου και στο μεγάλο ντέρμπι στις Κεραμειές, τα Διλινάτα έφυγαν με το μεγάλο «διπλό» και τη νίκη με 1-0 σε βάρος του Παγκεφαλληνιακού, με ένα γκολ σχεδόν.... από τα αποδυτήρια.
Ένα γκολ που ανοίγει προσωπικό λογαριασμό στους σκόρερ της νέας του ομάδας, ο νεοαποκτηθείς Δημ. Πολλάτος και χαρίζει με την πρώτη του συμμετοχή, το «χρυσό» τρίποντο των Διλινάτων, που την φέρνει να παραμένει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ντέρμπι με τα γνωστά επακόλουθα, ελάχιστο θέαμα, λίγες φάσεις, δύναμη πάθος και σε τέτοιες περιπτώσεις ο νικητής κρίνεται στο γκολ, όπως και συνέβη στο ντέρμπι των Κεραμειών.
Τα Διλινάτα στα πρώτα 20’ πατούσαν καλύτερα, σε αυτό βέβαια βοήθησε και το γρήγορο τέρμα που πέτυχαν. Στη συνέχεια οι «κυανόλευκοι» ισορρόπησαν. Κάτι που συνεχίστηκε και στην επανάληψη, μιας και έπρεπε να ψάξουν την ισοφάριση και το καλύτερο στη συνέχεια. Όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων άντεξε και έτσι το τρίποντο και η δεύτερη θέση, που προαναφέραμε ανήκουν στους «πράσινους» του «Μεγάλου χωριού»!
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι στο 7' ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ και να προηγηθούν 0-1.
Ο Χασάι, θα κλέψει την μπάλα στα όρια της περιοχής από τον Π. Τριανταφυλλίδη, θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει δυνατά, ο Ceca θα πεταχτεί εντυπωσιακά και θα αποκρούσει προσωρινά, η μπάλα θα φτάσει στον αμαρκάριστο Δημ. Πολλάτο, που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και συγχρόνως θα κάνει σεφτέ με τα «πράσινα» της νέας του ομάδας.
Στο 24’ Ντεντλάλα θα βγάλει ωραία μπαλιά για τον Βουκελάτο, μέσα στην περιοχή και αριστερά και ενώ είναι έτοιμος για την ισοφάριση, θα δεχθεί το σωτήριο τάκλιν του Χασάι, που θα στείλει τελικά την μπάλα κόρνερ.
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Χασάι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, στο σημείο του πέναλτι, ο Διον. Τζωρτζάτος θα πιάσει μαι ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και ο Ceca τελικά μπλοκάρει δύσκολα με διπλή προσπάθεια.
Ο νεαρός Αντωνίου στο 34’ θα σώσει από την ισοφάριση αποκρούοντας με τα πόδια, το κοντινό σουτ του Βουκελάτου, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Τούρλα.
Μέχρι τη λήξη των πρώτων 45’ δεν θα έχουμε κάποια ενδιαφέρουσα φάση και τα Διλινάτα θα πάνε με αυτό το 0-1 στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο Παγκέ μπήκε πολύ δυνατά πίεσε για την ισοφάριση και ήταν καλύτερος των αντιπάλων του, όμως του έλειψε το γκολ.
Εν τω μεταξύ στο 47’ οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πετύχουν το 0-2 και να τελειώσουν το ματς, όταν ο Γ. Αναλυτής, μετά το αμυντικό λάθος θα πιάσει ένα ωραίο ανάποδο «ψαλίδι», αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ, από την εστία του Ceca.
Μια διπλή ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 66’, από Βουκελάτο-Τριαναταφυλλίδη Π., όταν στο γύρισμα παράλληλα στην περιοχή του Τούρλα δεν προλαβαίνουν να πετύχουν το γκολ.
Καταπληκτική επέμβαση στο 69’ από τον νεαρό τερματοφύλακα των Διλινάτων, Φ. Αντωνίου, όταν θα νικήσει στο τετ α τετ τους, τον Βουκελάτο.
Παραλίγο στο 71’, σε μια προσπάθεια για απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα, τα Διλινάτα να πετύχουν το 2-0 και να τελειώσει νωρίς το ντέρμπι. Όμως το πλασέ του Εμιλιάνο στην έξοδο του Ceca θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία της ομάδας του Αργοστολίου και συγκεκριμένα από το δεξί δοκάρι.
Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκει και πάλι στους γηπεδούχους, όπου στο 77’ ο Μπαζάρογλου θα περάσει μπαλιά για τον Τούρλα, αυτός σε μια προσπάθεια να περάσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των Διλινάτων θα την στείλει άουτ πάνω από την εστία του.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Tούρλο και Απ. Καραίσκο.
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Ceca, Τριανταφυλλίδης Ε., Παπαδημητρόπουλος, Τριανταφυλλίδης Π. (82’ Κατσιγιώργης), Λαμπρόπουλος, Μούκα (53’ Μπαζάρογλου), Ζαμπαύτης, Τούρλας, Αρμάντο, Ντετλάλα (67’ Ρουμελιώτης), Βουκελάτος.
Διλινάτα:(Α. Ρέτζι), Αντωνίου, Χριστόπουλος (17’ Αναλυτής Γ.), Τζωρτζάτος Κ., Στεφανάτος, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Δ., Πολλάτος Δημ. (67’ Γεωργόπουλος), Εμιλιάνιο, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος (80’ Πολλάτος Διον.), Χασάι.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου