Κυριακή, Ιανουαρίου 22

"Χ" που δεν βολεύει.... Εθνικός - Φωκάτα 1-1 στις Κεραμειές

Με το άγχος να κυριαρχεί στις προσπάθειες των δυο ομάδων, στο πρωινό παιχνίδι στις Κεραμειές, Εθνικός – Φωκάτα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 90’ και θεωρούμε απόλυτα δίκαιο.
Οι τυπικά γηπεδούχοι «καίγονταν» για το τρίποντο που θα έδινε βαθιά ανάσα στην προσπάθεια τους για παραμονή στην Α’ κατηγορία, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που ουσιαστικά έπαιζαν στην έδρα τους, ήθελαν το ίδιο από την πλευρά τους, ώστε να πήγαιναν την επόμενη αγωνιστική στο τοπικό ντέρμπι με την Εικοσιμία να τα έπαιζαν όλα για όλα. 
Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν πετύχει τον στόχο τους στο 90’ θα έρθει η ψυχρολουσία και τα πάνω κάτω με την ισοφάριση και το 1-1.
Ήταν επόμενο λοιπόν, βάσει των παραπάνω, να μην παρακολουθήσουμε καλό παιχνίδι και πλούσιο θέαμα.
Στο πρώτο ημίχρονο και για 30’ οι φιλοξενούμενοι, πατούσαν καλύτερα γήπεδο και είχαν μια μικρή υπεροχή, αλλά άκαρπη χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερους κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Από το σημείο αυτό και μετά, οι τυπικά γηπεδούχοι ισορρόπησαν, αλλά χωρίς και αυτοί να έχουν τις κραυγαλέες φάσεις στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη, ο Εθνικός μπροστά στην ιδέα μιας ήττας που μπορούσε να ήταν και καταδικαστική, ανέβασε την απόδοση του, ήταν καλύτερος και πίεσε για την ισοφάριση, που τελικά ήρθε ακριβώς στο 90’!
Όσο για την εικόνα των φιλοξενούμενων σε αυτό το διάστημα, αν και αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία, πρέπει να πούμε ότι το ρόλο τους έπαιξαν και οι δυο αναγκαστικές αλλαγές του ημιχρόνου, λόγω τραυματισμών των Κανάκη – Σελενίτσα.
Συμπερασματικά θεωρούμε ότι το 1-1 είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα και αποτυπώνει την εικόνα των δυο ομάδων.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή τους στιγμή, πολύ νωρίς στο 5’, οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ. Ο Σελενίτσας από αριστερά θα βγάλει την σέντρα στα όρια της περιοχής, ο Αραβαντινός θα σταματήσει την μπάλα με ωραίο κοντρόλ και θα πιάσει ένα δυνατό σουτ που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκέτουμ βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ 0-1.
Ο Αντωνάτος θα απαντήσει στο 9’ με ένα δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή και τον Τρίκαρδο να απομακρύνει με γροθιές.
Ένα μακρινό δυνατό σουτ του Κανάκη στο 31’, δεν ανησυχεί τον Μαρκέτο, αφού η μπάλα φεύγει μακριά από την εστία του άουτ.
Νέο σουτ του επιθετικού των Φωκάτων στο 32’ που αυτή την φορά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
Στο 41’ ο Σαλαπάτας εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Αποστόλου θα πιάσει μια κεφαλιά για να φτάσει η μπάλα στον Αραβαντινό, ο οποίος με μια δεύτερη που επιχειρεί την στέλνει λίγο άουτ από επίκαιρη θέση.
Ο Τρίκαρδος στο 44’ με διπλή προσπάθεια θα σώσει την ομάδα του από την ισοφάριση, στο κοντινό σουτ του Γαλανού.
Με το 0-1 σκορ ημιχρόνου οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λίγες και οι περισσότερες για τον Εθνικό. Έτσι στο 49’ ο Μαρούλης, μετά την ατομική ενέργεια από αριστερά, θα πατήσει περιοχή και λίγο πριν το γκολ, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα καταλήξει κόρνερ.
Ο Γαλανός στο 53’, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Χ. Σιμωτά, θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τρίκαρδου.
Έντονες θα είναι οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων στο 65’ όταν τους ακυρώνεται γκολ που πέτυχε με πλασέ από κοντά ο Γαλανός.
Στην αντεπίθεση ο Παγουλάτος θα φύγει στην κόντρα, θα μπει περιοχή και μόνος απέναντι από τον Μαρκέτο θα νικηθεί από τον τερματοφύλακα του Εθνικού και θα χάσει έτσι μια μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του με το 0-2!
Και ενώ όλα έδειχναν ότι τα Φωκάτα θα έφευγαν με το τρίποντο, ο Ν. Κουρούκλης ανακάτεψε αρκετά την «τράπουλα» πέρασε τον αρχηγό του Χ. Μαυροειδή από την άμυνα στην επίθεση και τα έπαιξε όλα για όλα.
Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε αφού ακριβώς στο 90’ θα έρθει η ισοφάριση και το 1-1.
Συγκεκριμένα Σιμωτάς-Αντωνάτος αλλάζουν μπάλα στο κόρνερ από αριστερά, ο τελευταίος θα σεντράρει εξαιρετικά στην περιοχή και ο Γαλανός με εξαιρετική κεφαλιά δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον νεαρό Τρίκαρδο με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, μέσα σε πανηγυρισμούς από τους παίκτες της Ληξουριώτικης ομάδας.
Γενικά ήταν ένα άβολο αποτέλεσμα και για τους δυο, ιδιαίτερα για τα Φωκάτα που έχασαν την επαφή με την 4αδα.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μαρκέτος Β., Γιακουμάτος, Γαλανός, Ρεμούντης, Μπάμπης, Σιμωτάς Ι., Αντωνάτος, Κατσιβέλης (46’ Μαρούλης), Σιμωτάς Χ., Μαυροειδής, Μαλλιώρης (46’ Παπαδάτος).
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Τρίκαρδος, Πολυδωράτος, Malshi, Μάστορας, Τασιούλης (82’ Δεστούνης), Παγουλάτος, Αραβαντινός, Σελενίτσας (46’ Τσιγαρίδας), Κανάκης (46’ Αλεξάτος), Αποστόλου, Σαλαπάτας.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου