Παρασκευή, Ιανουαρίου 20

Η Pregame της 9ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το ντέρμπι Παγκεφαλληνιακού-Διλινάτων


Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος αναμένεται να συνεχιστεί, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, τελευταίας του πρώτου γύρου, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.
Ο πρωτοπόρος και αήττητος στην Α' κατηγορία Α.Ο. Παλληξουριακός
Τελευταία "στροφή" για την ολοκλήρωση του Α' γύρου με τέσσερα παιχνίδια και αρκετό ενδιαφέρον, τόσο για τις ομάδες της 4αδας, όσο και για τους ουραγούς.
Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο 21/1, το πρωί με δυο παιχνίδια, στο Δημοτικό της Ιθάκης και θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 22/1/17 πρωί και απόγευμα, με τις υπόλοιπες δυο αναμετρήσεις στις Κεραμειές.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30, στο Βαθύ της Ιθάκης, πρώτα ο Οδυσσέας θα φιλοξενήσει την περυσινή πρωταθλήτρια Εικοσιμία, σε ένα παιχνίδι που θέλει να δώσει συνέχεια στο σπουδαίο «Χ» της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα του Εθνικού, ενώ και η Εικοσιμία δεν έχει και πολλές επιλογές, μετά τα μέχρι τώρα άσχημα αποτελέσματα.
Στη συνέχεια, αμέσως μετά στο ίδιο γήπεδο, η Πρόοδος Ιθάκης φιλοξενεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από τους Θιακούς.
Η 9η αγωνιστική συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή πρωί και απόγευμα στο Δημοτικό των Κεραμειών.
Το πρωί ο Εθνικός Κεφαλονιάς, τυπικά γηπεδούχος, σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την πορεία του στην Α’ κατηγορία, ιδιαίτερα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον ουραγό Οδυσσέα την προηγούμενη αγωνιστική, θα παλέψει για το καλύτερο απέναντι στα δυνατά Φωκάτα, τα οποία και αυτά θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, μετά την βαριά ήττα από τον Πάγκε στο ίδιο γήπεδο.
Τέλος, η αγωνιστική ολοκληρώνεται το απόγευμα της ίδια ημέρας, στο ίδιο γήπεδο, με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Παγκεφαλληνιακού – Διλινάτων και.... φόντο τουλάχιστον, την δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 21-1-2017   ώρα:  10:30
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. Οδυσσέας – Α.Ο. Εικοσιμίας
Θανάσης Ευστάθιος
Κιόσης Κ. 

Βλάχου Κ.
2.
Σάββατο 21-1-2017   ώρα:  12:30
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Παλληξουριακός
Κιόσης

Κώστας
Θανάσης Ε. 

Βλάχου Κ.
3.
Κυριακή  22-1-2017   ώρα:  11:15
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εθνικός - Α.Ο. Φωκάτα
Μαγουλάς 

Σπύρος
Καπογιαννόπυλος Ι.
Κομητόπουλος Π.
4.
Κυριακή  22-1-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός – Α.Ο. Διλινάτα
Ματιάτος

Διονύσης
Τούρλος Π.

Καραίσκος Απ.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 9ης αγωνιστικήςτο Σαββατοκύριακο 21-22/1/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  21-1-2017
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι........ 
"καίγονται" για το τρίποντο
Με τον αγώνα Οδυσσέα Ιθάκης – Εικοσιμίας αύριο το πρωί 10:30 στο Βαθύ, ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής, τελευταίας του πρώτου γύρου στο πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, έστω και αν θα «παλέψουν» για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια.
Οι γηπεδούχοι, που τον τελευταίο καιρό δείχνουν να συνέρχονται μπροστά στο φάσμα του υποβιβασμού και μετά την σπουδαία ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα του βασικού της αντιπάλου στον στόχο της παραμονής, Εθνικού Κεφαλονιάς, με εκείνο το καταπληκτικό 3-3, θέλει να συνεχίσει με ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στην περυσινή πρωταθλήτρια Εικοσιμία. 
Έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να διαλέγουν πλέον παιχνίδια. Για αυτούς από εδώ και πέρα όλα θα είναι ντέρμπι. Από όλα θα πρέπει να ζητούν το κάτι που θα τους δώσει βαθμούς και στη συνέχεια την σωτηρία.
Από την άλλη, το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τους φιλοξενούμενους, που «καίγονται» για το τρίποντο, μιας και έχουν μείνει αρκετά πίσω από τους πρωτοπόρους και οποιαδήποτε απώλεια θα δυσκολέψει τα πράγματα, όσον αφορά το τελικό πλασάρισμα στην 4αδα και οπωσδήποτε μια νέα αμφισβήτηση, δεν θα κάνει καλό στην ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου.
Οι γηπεδούχοι με μόλις 1 βαθμό στο ενεργητικό τους, βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην 4η θέση με 12!
Αναμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και τις δυο ομάδες να παλεύουν για το τρίποντο που για μεν τους γηπεδούχους θα είναι μισή κατηγορία, για δε τους φιλοξενούμενους παρακαταθήκη, εκτός της 4αδας και ενός καλού πλασαρίσματος.
    
Για την έκπληξη η Πρόοδος.........
Για το αήττητο και τους 3 βαθμούς οι πρωτοπόροι
Αμέσως μετά στο ίδιο γήπεδο, η Πρόοδος φιλοξενεί τον πρωτοπόρο της Α’ κατηγορίας και αήττητο Παλληξουριακό, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον στο νησί του Οδυσσέα.
Οι γηπεδούχοι μετά την καταπληκτική τους εμφάνιση και το σπουδαίο «διπλό» που κατέκτησαν την προηγούμενη αγωνιστική στα Φαρακλάτα από την Σάμη, επιθυμούν να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις και να παλέψουν για την έκπληξη, απέναντι σε μια ποιοτική και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος στη «μεγάλη» κατηγορία. Οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα κάνει πάταγο και θα δώσει άλλη διάσταση στη συνέχεια.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Ληξουρίου, μετά την μεγάλη τους, εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, επί των συγκάτοικων τους, μέχρι τότε Διλινάτων, που τους έφερε να απολαμβάνουν την «μοναξιά» της κορυφής, αήττητους και μάλιστα με διαφορά τριών βαθμών, θέλουν να περάσουν νικηφόρα από μια ακόμη δύσκολη έδρα και να αποδράσουν εύκολα ή δύσκολα, με ένα ακόμη τρίποντο. Το 7ο φετινό.
Η Πρόοδος μέχρι τώρα και σε 7 αγώνες βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και 7 βαθμούς.
Ο Παλληξουριακός, όπως προαναφέραμε, οδηγεί αήττητος την κούρσα και μάλιστα με διαφορά τριών βαθμών από Παγκεφαλληνιακό – Διλινάτα, έχοντας τους ίδιους αγώνες με τους αντιπάλους του, και 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 0 ήττες και 19 βαθμούς!
Θεωρούμε ότι είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και οι πρωτοπόροι θα πρέπει να είναι σοβαροί, όπως μέχρι τώρα, σε μια δύσκολη έδρα και έναν αντίπαλο που πάντα παλεύει, όποιος και να είναι απέναντι της.
    
Κυριακή  22-1-2017
Δεν υπάρχουν περιθώρια στον Εθνικό......
Θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες τα Φωκάτα
Η αγωνιστική θα συνεχιστεί την Κυριακή το πρωί στις Κεραμειές, όπου στις 11:15 ο Εθνικός Κεφαλονιάς φιλοξενεί, τυπικά γηπεδούχος, τα Φωκάτα σε ένα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό παιχνίδιγια τις δυο πλευρές.
Οι «κυανόλευκοι» της Παλλικής, μετά την γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής και την ισοπαλία με τον Οδυσσέα Ιθάκης, δεν έχουν και πολλά περιθώρια για άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Σε μια τέτοια περίπτωση το άγχος και η αγωνία θα πάρουν θέση και θα γίνουν πολύ αρνητικοί παράγοντες στις προσπάθειες των παικτών του, για την δύσκολη συνέχεια.
Σίγουρα το έργο τους δεν θα είναι εύκολο απέναντι σε μια πολύ καλή και ενισχυμένη φέτος ομάδα, που ουσιαστικά φιλοξενείται στην δική της έδρα.
Έτσι όμως όπως έχουν έρθει τα πράγματα, οι φιλοξενούμενοι θέλουν βαθμούς για το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα στη συνέχεια και οι γηπεδούχοι βαθμούς που θα τους δώσουν ελπίδα για παραμονή στην Α’ κατηγορία, με την πρώτη τους παρουσία σε αυτή.
Η ομάδα του Ν. Κουρούκλη, χωρίς νίκη μέχρι τώρα και σε 7 αγώνες, έχει τρεις ισοπαλίες, 4 ήττες και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 3 βαθμούς. Αυτή του Μ. Αθηναίου μέχρι τώρα έχει 3 νίκες, 0 ισοπαλίες και 4 ήττες. Βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχει πιθανότητες για 4αδα, αλλά ο στόχος της ομάδας της Λακήθρας είναι ένα πολύ καλό πλασάρισμα, μετά από μια τετραετία στην Α’ κατηγορία.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τους Ληξουριώτες να παλεύουν ώστε να μην φύγουν με άδεια χέρια από τις Κεραμειές!
    
Νίκη για την 2η θέση και μετά το.... "κυνήγι" 
του πρωτοπόρου Παλληξουριακού
Με το ντέρμπι Παγκεφαλληνιακού – Διλινάτων στις Κεραμειές, στις 3 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι, μετά τη νίκη τους με σκορ 4-0 επί των Φωκάτων, θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και να απαλλαγούν από την «ενοχλητική» παρουσία των αντιπάλων τους, μιας και οι δυο ομάδες, ισοβαθμούν αυτή την στιγμή στην δεύτερη θέση.
Έτσι, το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουν για το τρίποντο, συνεχίζοντας το σερί τους, που μπορεί να τους φέρει ακόμη και πιο κοντά στο ρετιρέ, ή έστω να μη μεγαλώσει άλλο η διαφορά.
Οι φιλοξενούμενοι, αρκετά προβληματισμένοι από την εμφάνιση, στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Παλληξουριακό και με όχι καλή ψυχολογία, κυρίως από τον τρόπο που συνοδεύτηκε αυτή τους η πρώτη ήττα, δεν έχουν περιθώρια άλλης βαθμολογικής απώλειας, αφού μια νέα ή ακόμη και η ισοπαλία θα τους απομακρύνει αρκετά από το κυνήγι της πρωτιάς!
Έτσι θα πάνε στις Κεραμειές με μοναδικό στόχο να επανέλθουν άμεσα στις επιτυχίες και να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις της προηγούμενης παρουσίας τους, που συνοδεύτηκε από την πρώτη τους, όπως προαναφέραμε ήττα.
Οι δυο ομάδες έχουν συνολικά από 5 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα!
Σίγουρα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι και περιμένουμε τις δυο ομάδες να δώσουν μεγάλη «μάχη» για το τρίποντο, ώστε να μην απομακρυνθούν περισσότερο από την κορυφή και τον κάτοχο της, Παλληξουριακό.
Σίγουρα η ισοπαλία δεν βολεύει καμία, ιδιαίτερα αν οι «ερυθρόλευκοι» του Ληξουριού περάσουν νικηφόρα από την Ιθάκη και την Πρόοδο.
Αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και ας ελπίσουμε ότι θα έχει και θέαμα, αν και σε τέτοια παιχνίδια με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον σπανίζει κάτι τέτοιο!
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
19
7
6
1
0
21 - 01
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
16
7
5
1
1
15 - 03
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
16
7
5
1
1
19 - 08
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
12
7
4
0
3
10 - 09
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
09
7
3
0
4
09 - 13
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
08
8
2
2
4
11 - 12
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
07
7
2
1
4
07 - 16
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
03
7
0
3
4
09 - 15
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
7
0
1
6
07 - 31
        
Η επόμενη (10η) αγωνιστική
(Σ/Κ 28-29/1/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου