Κυριακή, Απριλίου 11

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Παλληξουριακός.... Εντός έδρας ήττα 0-1 από τη Θύελλα Πατρών (Εικόνες)

Μετά από πεντέμισι περίπου μήνες και τους γηπεδούχους να τηρούν με ακρίβεια όλα τα πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α. για την καταπολέμηση τουcovid-19, επιτέλους είχαμε αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, γεγονός που χαροποίησε, όσους ασχολούνται με το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη κατηγορία!

Βέβαια για τους «κυανόλευκους» της Πάτρας η χαρά ήταν διπλή, μιας και και το αποτέλεσμα συνδυάστηκε με την κατάκτηση μιας πολύ σημαντικής, από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης νίκης, παράλληλα με το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα στη φετινή περίοδο και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη έδρα!

Στον Άγιο Αντώνη σήμερα το μεσημέρι και στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, παρακολουθήσαμε ένα δυνατό παιχνίδι, κυρίως κέντρου και λίγες μεγάλες φάσεις απέναντι στους δύο τερματοφύλακες.

Στο πρώτο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα, πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα σε αυτό το διάστημα να προηγηθούν στο σκορ, ενώ στο 42’ ο Μωραΐτης τους στέρησε την χαρά να «ζευγαρώσουν» τα τέρματα τους.

Στο δεύτερο και με το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας από τον Ηλία Ζερβό, ο οποίος με το ξεκίνημα πραγματοποίησε τρεις αλλαγές, άλλαξε η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να πατούν καλύτερα, χωρίς ωστόσο να γίνονται επικίνδυνοι (εκτός δύο περιπτώσεων), με στόχο να έρθει το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης και να αποτραπεί η γκέλα έστω κατά το ήμισυ.

Βέβαια, στάθηκαν πολύ άτυχοι στη φάση του 55’, όπου στο μακρινό σουτ του Χατζηστάμου η μπάλα σταματάει στο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Σίγουρα, ο Παλληξουριακός το πάλεψε απέναντι στην έμπειρη ομάδα της Πάτρας και αυτό θα κάνει μέχρι τέλους, αφού δεν έχει χαθεί τίποτε.

Την επόμενη αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν και πάλι στον Άγιο Αντώνη τον ιστορικό Παναιγιάλειο.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 2’ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν, ζητώντας πέναλτι σε μια φάση που ο διαιτητής δίνει την ανατροπή από τον Νεστερένκο στον Στεργίδη λίγο έξω από την περιοχή, θεωρώντας ότι η παράβαση έγινε εντός αλλά ο κ. Καζανάς ήταν κοντά στην φάση και έδωσε  φάουλ.

Γκολ για τους φιλοξενούμενους 0-1 στο 29’ με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Χρ. Τσότρα, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μωραΐτη με κατάληξη τα δίχτυα του, ύστερα από αμυντικό λάθος και κλέψιμο της μπάλας από τον επιθετικό της Θύελλας.

Στο 40’ το σουτ και πάλι από τον Τσότρα, μετά από νέο από κλέψιμο της μπάλας εκτός περιοχής, θα αναγκάσει τον Μωραΐτη να διώξει εντυπωσιακά την μπάλα με το ένα χέρι, πραγματοποιώντας  μια σπουδαία απόκρουση.

Με αυτό το 0-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι στην επανάληψη θα μπουν δυνατά και μόλις στο 46’ μετά την εντυπωσιακή ενέργεια του Χατζηστάμου, θα χάσουν καλή ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά τελευταία στιγμή ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων κόβεται με εντυπωσιακό τάκλιν από τους αμυντικούς των Πατρινών.

Άτυχη θα σταθεί η ομάδα του Ηλ. Ζερβού στο 55’ αφού άγγιξε την ισοφάριση, με το μακρινό σουτ του Χατζηστάμου να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Σιδέρη και στην επαναφορά της ο Τζωρτζάτος να μην καταφέρνει να την στείλει στα δίχτυα με το κεφάλι.

Στο 90+1’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» οριστικά τη νίκη τους, αφού ο Μωραΐτης θα αποκρούσει εντυπωσιακά την μπάλα στην αριστερή του γωνία σε εκτέλεση πέναλτι από τον Ντίνο και θα διατηρήσει το 0-1.

Στην παράβαση είχε υποπέσει ο Νεστερένκο, στον ίδιο ποδοσφαιριστή των Αχαιών, τον οποίο ανέτρεψε μέσα στην περιοχή.

Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και έτσι η Θύελλα θα πάρει μια μεγάλη νίκη, την πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα και θα ανασάνει βαθμολογικά και ψυχολογικά για τη δύσκολη συνέχεια!

Διαιτητής ο κ. Σπ. Καζανάς με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γαλανόπουλο και Παν. Βασιλόπουλο από την Αιτωλοακαρνανία.

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Μωραΐτης, Τζωρτζάτος (66’ Γασπαρής), Νεστερένκο, Λούλουδας, Λυκούδης (46’ Βαλεντής), Χατζηστάμου, Ευστρατιάδης, Καράι (66’ Αντωνάτος Ηλ.), Βιτωράτος (46’ Χατζιάι), Ignat, Αραβαντινός (46’ Πολλάκης).

Θύελλα Πατρών:(Σ. Πεφάνης), Σιδέρης, Παναγόπουλος, Αδαμόπουλος, Μανθόπουλος, Κατριβέσης, Αγουρίδης, Στεργίδης (88’ Κωνσταντινίδης Ι.), Βάρρας (88' Τσίμπιτσης), Τσότρας (88’ Ντίνος), Αποστολόπουλος (69’ Καϊμακάς), Αγγελής (79’ Σκουμής).

Εικόνες από το σημερινό παιχνίδι














Ευχαριστούμε την Α. Καραντινού για τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου