Κυριακή, Απριλίου 18

Ήττα του Παλληξουριακού 0-2 από τον Παναιγιάλειο στον Άγιο Αντώνη


Δεν τα κατάφερε ο Παλληξουριακός ούτε την 6η αγωνιστική, με αποτέλεσμα να γνωρίσει μια πολύ επώδυνη ήττα στην έδρα του, τον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, από τον Παναιγιάλειο με σκορ 2-0.

Ήταν η 4η συνεχόμενη, 2η μετά την επανεκκίνηση στην έδρα του και πλέον τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα, όσον αφορά τον στόχο της παραμονής στην Γ’ Εθνική κατηγορία!

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, το πάλεψε και με το παραπάνω, απέναντι στον έμπειρο και πιο ποιοτικό Παναιγιάλειο, ενώ είχε και την ατυχία να χάσει πολύ νωρίς (29’) λόγω τραυματισμού τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της, τον Χατζηστάμου, αλλά και για τον ίδιο λόγο τον Αραβαντινό στο 55', ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι πριν 10'!!

Είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ, όμως δεν τις εκμεταλλεύθηκε, με αποτέλεσμα να έρθει λίγο πριν το μισάωρο το 0-1 των γηπεδούχων, κάτι που έφερε άγχος και νευρικότητα στις προσπάθειες τους.

Σε ότι είδαμε στον αγωνιστικό χώρο θα λέγαμε ότι παρακολουθήσαμε ένα μέτριο προς καλό παιχνίδι. Τους φιλοξενούμενους αρκετά ποιοτικούς και με κάποιες ξεχωριστές μονάδες να παίρνουν το σπουδαίο τρίποντο, επιστρέφοντας άμεσα στις επιτυχίες!

Συμπερασματικά, η νίκη των φιλοξενούμενων θεωρείται δίκαιη βάσει της εικόνας των αντιπάλων στον αγωνιστικό χώρο.

Την επόμενη αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενηθούν στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Μελιγαλά από τον πολύ δυνατό φέτος Πάμισο Μεσσήνης.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα έρθει στο 7’ και συγκεκριμένα για τους γηπεδούχους, όταν στην κάθετη του Χατζηστάμου, ο Παπαδόπουλος θα κόψει την τελευταία στιγμή τον Δαλκαφούκη και θα σώσει την ομάδα του.

Νέα ευκαιρία στο 10’ για τους «ερυθρόλευκους», με τον Κακλλιαμάνη να επεμβαίνει εντυπωσιακά στο τετ α τετ του με τον Ευστρατιάδη, ύστερα έξυπνη κάθετη πάσα του Χατζηστάμου και να διατηρεί την εστία του ανέπαφη.

Στο 15’ ο Δαλκαφούκης από αριστερά, θα βρει στην περιοχή τον Ευστρατιάδη, ο οποίος και αυτή την φορά αστοχεί στο πλασέ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα να περάσει έξω από το δοκάρι του Κακλλιαμάνη άουτ.

Και ενώ οι γηπεδούχοι σε αυτή την χρονική στιγμή είχαν ισορροπήσει και είχαν τον έλεγχο, οι φιλοξενούμενοι είναι εκείνοι που θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1.

Ο Καφετζής από αριστερά θα βγάλει ωραία σέντρα στο α’ δοκάρι και ο Μπούνας με γυριστή κεφαλιά θα νικήσει Τσαούσι και αμυντικούς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί στο 27’ για τους «μελανόλευκους», αφού ο Σπυρόπουλος θα σταθεί άτυχος, όταν στο γυριστό σουτ που πραγματοποιεί, μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσάουσι και τον τελευταίο στην εξέλιξη της φάσης να την στέλνει κόρνερ.

Μετά από δύο λεπτά, ο Τσαούσι θα πραγματοποιήσει σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Σπυρόπουλου και την μπάλα στη συνέχεια να καταλήγει κόρνερ μετά από κόντρα στα σώματα των αμυντικών.

Η απάντηση των γηπεδούχων στο 36’ με τον Αλ. Λυκούδη να απειλεί με ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως η μπάλα θα φύγει ψηλά από την εστία του Καλλιακμάνη άουτ.

Ο Μπούνας στο 41’ θα βρει κάθετα στην περιοχή και αριστερά τον Λιάτο απέναντι από τον Τσαούσι (που στο σημερινό του ντεμπούτο με την «ερυθρόλευκη» ήταν πάρα πολύ καλός) και τον τελευταίο να σώζει και πάλι από το 0-2!

Στο επόμενο όμως λεπτό, οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-2 και θα πάρουν σαφές προβάδισμα για τη νίκη, όπως άλλωστε αποδείχθηκε στο τέλος.

Ο Σπυρόπουλος θα βρει στην περιοχή τον Μπακατσέλο, αυτός θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και με ένα σουτ από το ύψος περίπου του πέναλτι, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό το 0-2 θα είναι και το σκορ στο πρώτο μισό στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι με την εμπειρία τους και χωρίς να απειληθούν σοβαρά, ούτε βέβαια και να απειλήσουν ιδιαίτερα, αφού η ομάδα του Ηλία ζερβού δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες φάσεις που θα έφερναν τη μείωση και την είσοδο τους ξανά στο παιχνίδι, πήραν ένα «χρυσό» τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα!

Ένα δυνατό μακρινό συρτό φάουλ του Αλ. Λυκούδη στο 68’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καλλιακμάνη που όμως έδειχνε να ελέγχει την πορεία της μπάλας.

Στο 70’ ο Ignat με ωραία εκτέλεση φάουλ από δεξιά θα βρει στην περιοχή τον Γασπαρή, όμως η κεφαλιά του νεαρού μέσου του Παλληξουριακού θα στείλει την μπάλα άουτ.

Ο Λυκούδης στο 84' εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στο β’ δοκάρι για τον Ignat, όμως η κεφαλιά του τελευταίου είναι εκτός στόχου.

Στο 86’ στη τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ο Δαλκαφούκης με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ από δεξιά, αναγκάζει τον Καλλιακμάνη σε σπουδαία επέμβαση, ενώ στην επιστροφή της μπάλας και στο σουτ του Αλ. Λυκούδη ο Παπασπηλιόπουλος θα διώξει πάνω στη γραμμή της εστίας του και θα διατηρήσει αυτό το 0-2 που θα είναι και το τελικό στον Άγιο Αντώνη.

Διαιτητής ήταν ο κ. Κ. Τσοπλάκος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Μπάκα και Χρ. Τάκο από την Αιτωλοακαρνανία.

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Τσαούσι, Χατζιάι, Νεστερένκο (65’ Πολυδωράτος), Λουλούδας, Λυκούδης, Δαλκαφούκης, Χατζηστάμου (29’ λ.τ. Γασπαρής), Ευστρατιάδης (65’ Πεφάνης), Καράι, Βιτωράτος (46’ Αραβαντινός – 55’ λ.τ. Αντωνάτος Ηλ.), Ignat.

Παναιγιάλειος:(Μ. Λελούδας - Αλ. Σπυρόπουλος), Καλλιακμάνης, Κουραχάνης, Καφεντζής, Παπασπηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Μπούνας, Μπακατσέλος (81’ Σπανογιάννης), Καράμπουλας (90+1’ Πλατυκώστας), Λιάτος (90+1’ Ορτέτζιος), Σπυρόπουλος (75’ Σουβατζόγλου).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου