Παρασκευή, Ιουλίου 28

Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση ύψους 2.700.000€ για αθλητικά έργα στα νησιά μας από την Περιφερειάρχη κ. Ρ. Κράτσα (Εικόνες)

Υπογράφηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κεφαλληνίας, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Π.Ι.Ν. - Δήμων Αργοστολίου - Ληξουρίου - Ιθάκης, ύψους 2.700.000 €, για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού.

Την σύμβαση υπέγραψε η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κ. Ρόδη Κράτσα παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλληνίας κ. Στ, Τραυλού, του Έπαρχου Ιθάκης κ. Θαν. Λιβιτσάνη και των εκπροσώπων των Δήμων, αντιδημάρχων κ.κ. Γ. Τσιλιμιδού, Σπ. Σαμούρη, από το Δήμο Αργοστολίου και Γερ. Γαλανού από το Δήμο Ληξουρίου.

Είναι μια μεγάλη μέρα για τον τοπικό αθλητισμό, αφού εκτός των άλλων γίνεται η αντικατάσταση του ταρτάν στον στίβο του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα στο Ε.Α.Κ. Φαρακλάτων και στο Στάδιο Βαθέως Ιθάκης, η αντικατάσταση του παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου, καθιστώντας έτσι τους χώρους πλέον ποιοτικούς για τον τοπικό αθλητισμό, τη νεολαία, τους πολίτες και έτοιμους να φιλοξενήσουν μεγάλες διοργανώσεις.

Τα χαμόγελα φυσικά από όλους έδειξαν την ικανοποίηση για τα μεγάλα αθλητικά έργα που έρχονται.

Η κ. Κράτσα δήλωσε ενθουσιασμένη και ότι η Π.Ι.Ν., μετά από τα δύσκολα προηγούμενα χρόνια επανέρχεται στην κανονικότητα, με μεγάλα έργα πνοής που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός δήλωσε ότι, τα συγκεκριμένα έργα αποτελούσαν μια κόκκινη γραμμή για τον ίδιο και νοιώθει πολύ χαρούμενος που θα υλοποιηθούν.

Τέλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τους Δήμους και τις υπηρεσίες τους για την βοήθεια που παρείχαν.

Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός, ανέφερε ότι η σημερινή υπογραφή είναι μια καλή στιγμή και ότι νοιώθει χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη που αφορά τις αθλητικές υποδομές του Δήμου, με τον τελευταίο μέχρι σήμερα να έχει δαπανήσει 1.500.00€ για αυτές, με σκοπό να επενδύσουν στη νεολαία.

Ο άλλος αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σπ. Σαμούρης, ευχαρίστησε την κ. Κράτσα, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στ. Τραυλό για την βοήθεια τους, ανέφερε ότι νοιώθει απόλυτα ικανοποιημένος και ότι, θα συνεχιστεί η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ληξουρίου κ. Μάκης Γαλανός, ευχαριστώντας την περιφέρεια, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για το σημερινό γεγονός, το οποίο, όπως ανέφερε θα αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Τέλος, ο Έπαρχος Ιθάκης κ. Θαν. Λιβιτσάνης, ανέφερε τα μεγάλα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η Ιθάκη, σε ότι έχει να κάνει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και σε ότι έχει σχέση με τους άλλους Δήμους είναι πολύ μεγαλύτερα, τονίζοντας ότι, ουσιαστικά το Βαθύ δεν έχει γήπεδο.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, δήλωσε ικανοποιημένος και συγχρόνως ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη κ. Ρ. Κράτσα, η οποία βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Ιθακησίων, καλύπτοντας τους, σε ότι της έχει ζητηθεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν η Περιφερειάρχης κ. Κράτσα και ο αντιπεριφρειάρχης κ. Στ. Τραυλός, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος των έργων, θέτοντας σαν χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης τους, περίπου το τέλος του 2023!






































Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου