Δευτέρα, Ιουλίου 24

Ξανά μετά από 6 χρόνια με επιτυχία και πολλές συμμετοχές ο 8ος Λασκαράτειος σημερινός αγώνας δρόμου 2023 στο Ληξούρι

Μετά τα Φωκάτα, στο όμορφο Ληξούρι μεταφέρθηκε σήμερα Κυριακή 23/7 το δρομικό κίνημα της Κεφαλονιάς, με τη διεξαγωγή του "8ου Λασκαράτειου" αγώνα δρόμου 2023.

Μια πολύ μεγάλη και επιτυχημένη, τόσο οργανωτικά όσο και από πλευράς συμμετοχών διοργάνωση, μετά από απουσία 6 ολόκληρων χρόνων!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια, από έναν σπουδαίο αθλητή, κόσμημα για το νησί μας, τον Χάρη Πρεντάνο, με τη στήριξη των φορέων της πόλης και όχι μόνο.

Φέτος και ύστερα από 6 χρόνια, όπως προαναφέραμε, αναβιώνει με πρωτοβουλία του Α.Ο. Αστέρα Ληξουρίου, σε συνεργασία με Π.Ι.Ν. (Π.Ε. Κεφαλληνίας – Ιθάκης) και του Δήμου Ληξουρίου, ενώ η στήριξη των επαγγελματιών της Παλλικής είναι πολύ σημαντική!

Επίσης, για πρώτη φορά συμμετείχαν και έτρεξαν στον αγώνα ωφελούμενοι του Κ.Δ.Η.Φ. Ένωσης Α.με.Α "Υπερίωνα". 

Παρά τον καύσωνα που υπήρχε την ώρα της διεξαγωγής του, στο μεγάλο αγώνα των 7.500 μ. όλα πήγαν εξαιρετικά.

Πριν από την εκκίνηση του δρόμου των 7.500 μ., διεξήχθησαν αγώνες για παιδιά, με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα.

Ξεχωριστός, ήταν και ο αγώνας για τα παιδιά Α.μεΑ. του "Υπερίωνα" Ληξουρίου, τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους!

Μετά το πέρας των παραπάνω αγώνων είχαμε δύο ειδικές βραβεύσεις εκ μέρους των διοργανωτών και συγκεκριμένα πλακέτα απενεμήθη στους παρακάτω:

1. Χάρη Πρεντάνο πρώτο διοργανωτή του Λασκαράτειου αγώνα για την προσφορά του.

2. Γεράσιμο Γαλανό αντιδήμαρχο Ληξουρίου σε θέματα πολιτισμού, για την πολύτιμη βοήθεια του στη διεξαγωγή του αγώνα

Λίγο πριν την εκκίνηση έγιναν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί εκ μέρους των διοργανωτών, την κ. Σοφία Μαροπούλου πρόεδρο του "Υπερίωνα", κ. Δημήτρη Δημουλιό, προϊστάμενο κοινωνικών υπηρεσιών Δήμου Αργοστολίου, τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γ. Κατσιβέλη και τον κ. Γαλέμπ Ντουανί, αντιδήμαρχο Δήμου Ληξουρίου για τον αθλητισμό και την υγεία.

Στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση του κυρίως αγώνα.

Οι αθλητές με αφετηρία το άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου στην παραλιακή, έτρεξαν ευχάριστα την αρκετά δύσκολη απόσταση, Λεγατάτα, Άγιο Αντώνη με επιστροφή στον ίδιο χώρο, όπου και τερμάτισαν.

Αναλυτικά οι κατηγορίες ήταν οι παρακάτω:

Παιδικοί αγώνες

1. Παιδιά έως 7 ετών

2. από 7 έως 9 ετών και

3. από 10 έως 12 ετών

Αγώνας Α.με.Α.

Αγώνας για τα παιδιά Α.μεΑ. Του "Υπερίωνα" Ληξουρίου!

Μεγάλοι

13 έως 17 ετών

18 έως 30 ετών

31 έως 45 ετών

46 έως 55 ετών και 

55 ετών και άνω.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του σημερινού αγώνα

1.  Παναγιώτης Χάλδας

2.  Γιώργος Αναλυτής

3.  Νεόφυτος Αντωνιάδης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και χρόνοι θα ανακοινωθούν αργότερα από τους διοργανωτές.

Γιατροί του αγώνα, ήταν οι κες Μαρία Ραλάτου - Γερ. θεοτοκάτου (στο ασθενοφόρο) και ο κ. Κίμωνας Βασιλάτος,  ενώ την εκδήλωση κάλυψε με επανδρωμένο ασθενοφόρο η medi one.

Σε όλους τους αθλητές προσφέρθηκαν μετά τον τερματισμό τους, φρούτα, νερά αναψυκτικά και πεντανόστιμα γλυκίσματα.

Στη συνέχεια στην πλατεία το χορευτικό τμήμα της σχολής χορού της κας Ελισάβετ Λιβιεράτου παρουσίασε ένα πολύ όμορφο σόου, ενώ και ο Π.Σ. "Κουνόπετρα" χόρεψε παραδοσιακούς χορούς!

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές και ανανεώθηκε το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο και τον "9ο Λασκαράτειο" αγώνα δρόμου 2024»!

Συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες, ιδιαίτερα όμως στην οργανωτική επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι: Μ. Αραβαντινού, Θ. Αναλυτής, Θ. Μαρκέτος, Γ. Μεσσάρης, Ν. Πρεντάνος, Χ. Πρεντάνος, Β. Τσίκλη και Α. Φραγκισκάτος.

Επίσης, να αναφέρουμε την πολύτιμη βοήθεια στη διεξαγωγή του αγώνα, της Εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης Ληξουρίου. 

Θα ακολουθήσουν πολύ μεγάλα φωτορεπορτάζ από τους αγώνες

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου