Δευτέρα, Ιουλίου 31

6ος αγώνας 102 km "στ' Χνάρια των Ηρώων"... Πρώτος ο Γιάννης Ζαχαράτος από τα Ραζάτα με χρόνο ρεκόρ αγώνα 15 λεπτά από το προηγούμενο. Φοβερή επιτυχία! (Δηλώσεις)

Μετά την επική μάχη και τη θυσία στον Αιώνιο Βωμό της Ελευθερίας των 300 Σπαρτιατών με τον αρχιστράτηγο Λεωνίδα, και των 700 Θεσπιέων με τον άξιο συναγωνιστή του Δημόφιλο, 144 Πανάξιοι Έλληνες και Ελληνίδες δρομείς, επιτελώντας ιερό χρέος τιμής και μνήμης, έτρεξαν στα χνάρια τους, στη διαδρομή που ένωσε τις μοίρες τους και τους πέρασε στην Παγκόσμια Ιστορία, ως αιώνια σύμβολα ανδρείας, πίστης στην πατρίδα και στο ιδανικό της ελευθερίας.

Από τις πανάρχαιες ιστορικές Θεσπιές του Κήπου των Μουσών και του Ναού του Έρωτα, της γειτονικής Άσκρης του Ησιόδου έως τις πύλες της Φωτιάς, τις εμβληματικές Θερμοπύλες των αρχαίων αμφικτυόνων και του Ναού της Δήμητρας...

Σ' αυτά τα 102 χλμ. της Αρχαίας Διαδρομής, δίπλα στην Κωπαΐδα και την πανάρχαια πόλη της Αλιάρτου, έπειτα στην Πέτρα που διεξήχθη η νικηφόρα τελευταία μάχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ τού 1821, ακόλουθα στο ΚΑΛΑΜΙ, τον τόπο της θυσίας των πατριωτών το 1944 από τους ναζιστές κατακτητές, για να φτάσει έξω από τη χιλιοτραγουδισμένη Λιβαδειά - το Ελληνοχώρι στην Τουρκοκρατία - έπειτα στο Θούριο και τη Χαιρώνεια, με την επική μάχη του 338 π.Χ. και από εκεί στην αρχαία περιοχή της Τιθορέας και του Μοδίου, του Καλλίδρομου και της Αφέντρας του Καλλίδρομου, της πανάρχαιας ιστορικής Μενδενίτσας (η μεσαιωνική Βοδονίτσα με τη Μαρκησία της και τις Μυκηναϊκές ΑΥΓΕΙΕΣ) και στο τέλος στην Ανάβρα και το Παλαιόκαστρο με τον τερματισμό στον ιστορικό τόπο των Θερμοπυλών, εκεί στο επιβλητικό περικαλλές άγαλμα τού αιώνιου στρατηλάτη, του Λεωνίδα, που φιλοτέχνησε ο Βάσος Φαληρέας στα μέσα της δεκαετίας του 1950.

Εκεί, απέναντι από τον Κολωνό, το μικρό αντέρεισμα του Καλλίδρομου, όπου έπεσαν και οι τελευταίοι Σπαρτιάτες και Θεσπιείς.

Όλοι και όλες, σε μια μαγική, μυστηριακή πορεία μέσα στη νύχτα, καθαγίασαν τη διαδρομή των προπατόρων.

Υπερέβαλαν εαυτούς σε μια γνήσια εσωτερική απελευθερωτική ιερουργία... Τρέχοντας μέσα στη νύχτα, στα χνάρια εκείνων για περισσότερες από 8 ώρες, από τις 22.00 του Σαββάτου έως περίπου τις 06.30 της Κυριακής, και μετέπειτα στο φως της ημέρας, ανεβοκατεβαίνοντας το όρος Καλλίδρομο, με την εκπληκτική θέα μετά τον Προφήτη Ηλία Μοδίου με τον Μαλλιακό Κόλπο στα πόδια τους, τον κάμπο του, τη Βόρεια Εύβοια και τα Λιχαδονήσια, τα καμποχώρια και τη Στυλίδα και τ' άλλα λιμάνια της Πελασγικής Γης, την Όρθρυ απέναντι, όλ' αυτά να αποζημιώνουν τα μάτια της Ψυχής, την κούραση των σωμάτων...

Με τους 23 σταθμούς, γεμάτους Αγάπη, Μεράκι, χαμογελαστά πρόσωπα, γνώριμα από δεκάδες αγώνες σε όλη την Ελλάδα, που υποδέχονταν όλους και όλες.

Επίσης, πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Αλιάρτου - Θεσπιέων Ντασιώτη Γεώργιο στους: Δήμους Αλίαρτου - Θεσπιεων Λεβαδέων, Ορχομενού, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Καμμένων Βούρλων, Λαμιέων, συνδιοργανωτές του αγώνα με τον ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής.

Ακόμη θερμές ευχαριστίες στους πολυάριθμους εθελοντές, κατοίκους περιοχών της διαδρομής του αγώνα για την αμέριστη βοήθειά τους, όπως και τα μέλη και φίλους του συλλόγου για την προσφορά τους.

Ευχαριστούμε ακόμη, τους αδερφούς συλλόγους, μέλη της ΕΟΣΛΜΑΥ, ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ, ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ, ΕΥΚΛΗΣ, καθώς επίσης τους κατοίκους της ιστορικής Μενδενίτσας, των Θερμοπυλών και την Πολιτιστική εταιρία και το μουσείο Θερμοπυλών.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους, τον Ελληνικό στρατό, τις αστυνομικές αρχές, την κλινική Γιάγκου και το πλήρωμα του διατεθέντος ασθενοφόρου, τις εταιρίες DOLE ΑΕ, ΑΕ TAILWIND NUTRITION και Πάνο Αλεξάκο για την υλική βοήθεια.

Αγωνιστικά νικητής στον αγώνα των 102 χλμ. ήταν ο Ζαχαράτος Γιάννης με νέο ρεκόρ διαδρομής 8,42,56 και στις γυναίκες η Ελένη Μπίσκα με 10,24,32 που είναι και αυτό νέο ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες.

Την σκυταλοδρομία των 2Χ51 κέρδισε η ομάδα των Κόντη Νίκου και Βυθόπουλου Χρήστου με 9,16,12 ενώ την σκυταλοδρομία των 4Χ25 η ομάδα του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ με τους Γκόκα Νίκο Κωτσάκης Κώστας, Πολυμερόπουλος Βασίλης, και Τηγάνης Δημήτρης με 8,14,31

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

https://my.raceresult.com/254550/results

Απόλλων Δυτικής Αττικής

Αγαπητοί φίλοι και φίλες ανανεώνουμε την συνάντηση μας ξανά για το τέλος του Ιούλη του 2024 και τον 7ο αγώνα "ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ".

Σας ευχαριστούμε και καλό καλοκαίρι σε όλους και όλες.

Σημείωση Sportsthea: Ο Γιάννης Ζαχαράτος είναι αθλητής του Ολυμπιακού, ο τόπος διαμονής του είναι ο Πειραιάς και φυσικά κατάγεται από την Κεφαλονιά, την οποία επισκέπτεται συχνά και συγκεκριμένα από τα Ραζάτα.

Συγχαρητήρια στο Γιάννη για τη νίκη του και το μεγάλο ρεκόρ και τον ευχαριστούμε που μας κάνει υπερήφανους σαν Κεφαλονίτες!

Δείτε παρακάτω τι μας δήλωσε ο Γιάννης

"Αφιερώνω τη νίκη μου στην Κεφαλονιά και την οικογένειά μου"

"Είμαι και νιώθω Κεφαλλονίτης, αν και ο τόπος διαμονής μου είναι στον Πειραιά. Τα Ραζάτα είναι το σπίτι της καρδιάς μου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον, αφού πραγματικά ήταν ένας σπουδαίος αγώνας υπεραποστάσεων 102 χιλιομέτρων.

Είναι η πρώτη φορά πού μετέχω σε αγώνα υπεραπόστασης πλέον του Μαραθωνίου δρόμου και είχα την τύχη να πάρω την πρώτη θέση με ρεκόρ αγώνα, το οποίο ήταν 8 ώρες και 57 λεπτά, ενώ ο δικός μου χρόνος 8 ώρες και 42 λεπτά.

Σε λίγες ημέρες θα έρθω στο νησί και θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά.

Αφιερώνω τη νίκη μου στην Κεφαλονιά και την οικογένειά μου”.

Η τελική 20αδα

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι, στον αγώνα βραβεύονται οι 6 πρώτοι όσοι είναι και στο βάθρο με πρώτο βέβαια τον Γιάννη που έσπασε τα ρολόγια!





Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου