Δευτέρα, Ιουλίου 31

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 30/7 στο Βαλεριάνο, ο αγώνας δρόμου «Φώκεια 2023»

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε, σήμερα Κυριακή 30/7 στο Βαλεριάνο, ο αγώνας δρόμου «Φώκεια 2023».

Αγώνας που ήταν αφιερωμένος στο μεγάλο Κεφαλονίτη θαλασσοπόρο Ιωάννη Φωκά, «Juan De Fuca» και διοργάνωσε, ο τοπικός Σύλλογος των Απανταχού Βαλεριαναίων "το Κορώνι" και έχει σαν σκοπό να προάγει τον αθλητισμό, την άμιλλα και το πνεύμα του «Ευ αγωνίζεσθαι».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, αντιδήμαρχος πολιτισμού - αθλητισμού του Δήμου Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός, ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα των 8.500 μ., ο Π.Σ. κ. Σωτ. Κουρής, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βαλεριάνου κ. Γερ. Πετράτος και ο πρώην Νομάρχης κ. Διον. Λευκαδίτης.

Πριν από τον μεγάλο αγώνα των 8.300 μ. υπήρχαν και οι παιδικοί, συνολικής απόστασης 30 και 60 μ., όπου συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 3-12 ετών που έδειχναν, ιδιαίτερα χαρούμενα για τη συμμετοχή τους.

Αμέσως μετά, δόθηκε η εκκίνηση, από την πλατεία «Ιωάννη Φωκά» στο Βαλεριάνο και οι δρομείς, παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή, τρέχοντας μια πολύ όμορφη διαδρομή 8.300 μ., τερμάτισαν στον ίδιο χώρο.

Συνολικά οι αθλητές που συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες (μικροί – μεγάλοι), ήταν περίπου 90.

Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης:

Άνδρες

1ος  Αλέξανδρος Παπαδάτος  33:50

2ος  Παναγιώτης Χάλδας  34:25

3ος  Θωμάς Κωνσταντινίδης  36:34

Γυναίκες

1η  Ευαγγελία Σαμόλη  47:13

2η  Αγγελική Χάλδα  49:38

3η  Αμβροσιάτου Μαρία  50:33

Ξεχώρισε η συμμετοχή του 80χρονου δρομέα μεγάλων αποστάσεων κ. Θεοφρ. Δελακά, Κεφαλονίτη ομογενή από τον Καναδά, ο οποίος αποθεώθηκε κατά τον τερματισμό του από τους παρευρισκόμενους.

Με τον τερματισμό των αθλητών πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες απονομές στους νικητές ξεχωριστά ανά κατηγορία.

Στη συνέχεια υπήρχε ένα ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα προς τιμή των αθλητών και των παρευρισκομένων, με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ιωάννης Φωκάς" και τους Άγγελο Ανδρεάτο στο τραγούδι - Λαμπρογιάννη Πεφάνη στο βιολί να χαρίζουν μοναδικές στιγμές σε όλους και να ανεβάζουν το κέφι στα ύψη!

Επίσης, στο χώρο υπήρχε κέρασμα, ριγανάδα και μπουφές με γλυκά και ποτά από τον Π.Σ. Ελειού Ιωάννης Φωκάς, τον Π.Σ. το "Κορώνι" και τον Δήμου Αργοστολίου.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε τη σημαντική βοήθεια των ανθρώπων της Εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Εικοσιμίας, με επικεφαλής τον πρόεδρος της κ. Διον Κωνσταντάτο.

Γιατρός του αγώνα ήταν ο κ. Ηρακλής Χιόνης, ενώ σε όλη την διαδρομή, τους αθλητές συνόδευε ασθενοφόρο της Medione.

Ακόμη να σημειώσουμε τη σημαντική συμβολή του Διον. Μεταξά, της Αγγ. Χάλδα, του A. Λουρδά και της Ε. Σαμόλη στην οργάνωση των αγώνων, αλλά και όλων των ανθρώπων του Συλλόγου!

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο των Απανταχού Βαλεριαναίων "Το Κορώνι", για την όμορφη διοργάνωση, όλους όσους βοήθησαν για αυτή την επιτυχία και ιδιαίτερα τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα!

Και του χρόνου!

Ακολουθούν μεγάλα φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου