Τετάρτη, Νοεμβρίου 29

Μεγάλη νίκη του Οδυσσέα στο Δ.Α.Κ. 1-0 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Στο ένα από τα δύο σημερινά πρωινά παιχνίδια, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο ντέρμπι των ουραγών, στα πλαίσια της 3ης εξ' αναβολής αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, ο Οδυσσέας Ιθάκης θα πάρει σπουδαίας βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη, επί του γηπεδούχου Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 0-1!

Στο πρώτο 45λεπτο παρακολουθήσαμε ένα δυνατό, πολύ καλό, αμφίρροπο παιχνίδι και τις δυο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ κυρίως στην κόντρα, αφού οι άμυνες ήταν αρκετά "σφικτές" και έτσι φυσιολογικά έλειπαν οι μεγάλες φάσεις.

Στο δεύτερο κάτι η κούραση, κάτι τα χωρίς λόγο νεύρα και οι πολλές διακοπές, είχαν να αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός και το θέαμα να γίνει φτωχότερο.

Σε αυτό το διάστημα, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν την υπεροχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι καλά στημένοι στην άμυνα με τους Φατούρο - Renato να διακρίνονται ιδιαίτερα, προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, κυρίως με τον Π. Κουτσουβέλη, αλλά και τον Cela από πλάγια.

Παρά την υπεροχή τους οι "πράσινοι", χωρίς ψυχραιμία στις αρκετές φάσεις που δημιούργησαν, δεν είχαν καλά τελειώματα, ενώ και ο νεαρός Γαΐλας, ήταν παρόν όταν και όποτε χρειάστηκε.

Έτσι, δέχθηκαν μια πολύ άβολη ήττα και πλέον θα χρειαστούν μεγαλύτερη προσπάθεια στη συνέχεια.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Στο 17' στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν το δυνατό σουτ με τον Κουτσουβέλη, μέσα από την περιοχή, ύστερα από το κόρνερ από δεξιά του Γ. Μωραΐτη, όμως είναι άστοχο και στέλνει την μπάλα άουτ.

Μετά από 2' οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν με την πολύ ωραία ατομική του Σαμακοβλή, ο οποίος θα μπει από δεξιά στην περιοχή, θα κάνει το δυνατό, διαγώνιο σουτ και η μπάλα θα καταλήξει άουτ, πάνω από την εστία του Γαϊλά.

Νέα ευκαιρία για τους "πράσινους" στο 31' με τον Ντότσι να βρίσκει στην περιοχή τον Σαμακοβλή που θα κάνει το σουτ ύστερα από ωραία ενέργεια και ο νεαρός Γαΐλας θα διώξει εντυπωσιακά και δύσκολα την μπάλα στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.

Στο 34' θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 0-1.

Ο Κουτσουβέλης θα δώσει με το τακουνάκι στον Π. Προσαλέντη και ο τελευταίος με δυνατό ευθύβολο σουτ θα νικήσει τον Παπαστεργίου, αφού η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του.

Στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό, ο Ντότσι στο 41' θα βγάλει με ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα στην κόντρα, από αριστερά τον Σαμακοβλή, όμως ο Γαΐλας θα βγει εκτός περιοχής και θα σώσει διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια μακριά από την εστία του και μαζί έναν σημαντικό κίνδυνο!

Με αυτό το 0-1 οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, όπως αναφερθήκαμε παραπάνω, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, όμως χωρίς καθαρό μυαλό και αρκετά άστοχοι, δέχθηκαν την δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Στο 52' ο Σαμαβοκλής θα βρει με ωραία παράλληλη πάσα από αριστερά στην περιοχή τον Ντότσι με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και τον Γαΐλα να διώχνει δύσκολα την μπάλα κόρνερ, στη αριστερή του γωνία.

Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Σαμαβοκλής θα σουτάρει από καλή θέση, όμως κόντρες και Γαΐλας, σώνουν από την ισοφάριση.

Στο 56' ο Ξενίδης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Ντότσι κάτοχος της μπάλας θα κάνει το σουτ, αλλά και πάλι ο Γαΐλας θα πει "όχι".

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση θα χαθεί στο 64' για τους γηπεδούχους, όταν ο Μπεσάι στην πλάτη της άμυνας του Οδυσσέα απέναντι από τον Γαΐλα θα κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ και ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα που πραγματοποιούσε έξοδο, θα μπλοκάρει την μπάλα με διπλή εξαιρετική προσπάθεια.

Στο 71' σε ένα μακρινό φάουλ του Ντότσι θα διώξει και πάλι ο Γαΐλας σε κόρνερ, πετώντας την μπάλα πάνω από την εστία του.

Ο Σαμαβοκλής στο 80' θα βρει έξυπνα στην περιοχή τον Noakes, ο οποίος με μια περίτεχνη ενέργεια και ένα γυριστό σουτ θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Τέλος, στο 90+5' το σουτ του Ντότσι, μέσα από την περιοχή και αριστερά δεν θα βρει στόχο και έτσι, αυτό το 0-1 με το "χρυσό" γκολ του Π. Προσαλέντη να είναι το τελικό στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Διαιτητής ο κ. Απ. Χ. Τοτάκης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Χρ. Αβάζαρο.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Ποιμενίδης, Σαμπανάι, Ξενίδης (59' Noakes), Βεντουρής (86' Πανταζής), Μούτσα (82' Ζέκιο), Μπεσάι (69' Μιχαλάκης), Κότσι, Σαμακοβλής, Κοραμπάτος (69' Papa A.), Ντότσι.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Γαΐλας, Φατούρος, Βασιλόπουλος Γ. (90+5' Καραβίας Ν.), Πιχλίνσκι, Βασιλόπουλος Ι., Μήτσουρας, Renato (82' Plepi), Προσαλέντης Π., Κουτσουβέλης, Μωραΐτης (86' λ.τ. Μωραΐτης), Cela.

Σε λίγο μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου