Παρασκευή, Νοεμβρίου 17

Η Pre game της 2ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 18-19/11 η 2η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 18-19/11, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος της 2ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική με πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και τις ομάδες, κυρίως αυτές που έχουν υψηλούς στόχους να ψάχνουν το τρίποντο που θα τους κρατήσει στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Ξεχωρίζει φυσικά το ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ανάμεσα σε Διλινάτα - Παλληξουριακό, ενώ και αυτά των Μακρυωτίκων - Καραβόμυλου είναι ξεχωριστά, χωρίς αυτό να μας αφήνει αδιάφορους για τα υπόλοιπα, στα οποία όλα μπορεί να είναι ανοικτά.

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 18-19/11/2023, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Συγκεκριμένα 2 το Σάββατο στο Σταυρό της Ιθάκης και 3 την Κυριακή σε Αργοστόλι - Μακρυώτικα και Καραβόμυλο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 18-11-2023  ώρα:10:00

Δημοτικό Σταυρού

Π.Α.Ο. Οδυσσέας - Α.Ο. Πρόννων

Βουτσινάς

Άγγελος

Καραΐσκος Απ.

Μπλίκας Α.

2.

Σάββατο 18-11-2023  ώρα:12:30

Δημοτικό Σταυρού

Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Καραΐσκος

Απόστολος

Βουτσινάς Α.

Μπλίκας Α.

3.

Κυριακή 19-11-2023  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Ο. Παλληξουριακός

Θωμάς

Βασίλης

Καραΐσκος Απ.

Πλαχούρας Στ.

4.

Κυριακή 19-11-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας

Κατερέλος

Λευτέρης

Τοτάκης Χ.

Αβάζαρος Χρ.

5.

Κυριακή 19-11-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Εύγερος

Μπαζάρογλου

Περικλής


Βουτσινάς Α.

Κωνσταντέλλος Κ.

         

Αναλυτικά η 2η αγωνιστική

Σάββατο 18/11/2023

Με το παιχνίδι ανάμεσα σε Π.Α.Ο. Οδυσσέα Ιθάκης και Πρόννους, αύριο Σάββατο 18/11, στις 10:00 το πρωί στο Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος", θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ανοίγοντας παράλληλα την αυλαία της 2ης αγωνιστικής.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες θέλουν το τρίποντο για τους δικούς της λόγους η κάθε μία.

Οι γηπεδούχοι, για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις της ήττας τους στα Μακρυώτικα 0-4 από τον Πυλαριακό, αλλά και για τους πολύτιμους βαθμούς που δίνουν αέρα και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια στο δύσκολο έργο που θα έχουν στη φετινή τους επάνοδο στη "μεγάλη" κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι και αυτοί θέλουν ανάλογο αποτέλεσμα, για να συνεχίσουν το σερί τους, μετά τη δύσκολη νίκη τους 2-1 επί της Προόδου στην πρεμιέρα και να βλέπουν καλύτερα το μέλλον και τους στόχους που έχουν βάλει, που είναι αρκετά υψηλοί, ανεξάρτητα από την μέτρια μέχρι τώρα αγωνιστική τους εικόνα.

Όπως και να έχει στο Σταυρό, μία δύσκολη έδρα για κάθε ομάδα, τον Οδυσσέα ανεβασμένο και ενισχυμένο τελευταία, περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Οι παραπάνω αντίπαλοι θα βρεθούν για 3η φορά φέτος αντιμέτωποι, αφού συμμετείχαν στο ίδιο όμιλο του τοπικού κυπέλλου, όπου και μοιράστηκαν τις νίκες.

Οι Πρόννοι επικράτησαν στην έδρα τους στη Σκάλα 4-0 και ο Οδυσσέας στο ίδιο με το αυριανό παιχνίδι γήπεδο, με σκορ 3-1

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκος και Α. Μπλίκας.

         

Λίγο αργότερα, στο ίδιο γήπεδο και ώρα 12:30, η Πρόοδος Ιθάκης θα φιλοξενήσει τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες θέλουν να πάρουν κάτι.

Και σε αυτό το παιχνίδι οι δύο ομάδες είναι "γνωστές", μιας και θα συναντηθούν για 3η φορά τη φετινή περίοδο, μετά τα δυο μεταξύ τους ματς για τους ομίλους του τοπικού κυπέλλου και αναμένουμε να δούμε σε ποια από τις δύο θα είναι τυχερή.

Πάντως, οι γηπεδούχοι μέχρι τώρα έχουν το πάνω χέρι, αφού και στα δύο αυτά παιχνίδια θα επικρατήσουν, εύκολα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με το κοντέρ να γράφει 7-1 και 4-3 στη ρεβάνς του Σταυρού.

Σίγουρα το αυριανό δεν θα έχει καμία σχέση, αφού και οι φιλοξενούμενοι αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό και να μαζεύονται σιγά - σιγά οι απουσίες.

Στην πρεμιέρα, αμφότερες οι ομάδες δεν έκαναν καλό ποδαρικό, αφού θα γνωρίσουν την ήττα. 

Οι μεν γηπεδούχοι, παρά την πολύ καλή τους παρουσία, δύσκολα 1-2 από τον Α.Ο. Πρόννων στη Σκάλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι με μια φυσιολογική ήττα στο Ληξούρι, από τον περσινό πρωταθλητή Παλληξουριακό με το βαρύ όμως 0-8!

Στον Σταυρό, αύριο το μεσημέρι περιμένουμε ένα παιχνίδι με ενδιαφέρον και τις δύο ομάδες να δίνουν τη δική τους "μάχη" για τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση.

Το σίγουρο είναι ότι, οι δύο ομάδες προσφέρουν στα μεταξύ τους παιχνίδια αρκετά γκολ και ελπίζουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και στο συγκεκριμένο.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Α. Μπλίκα.

         

Κυριακή 19/11/2023

Η 2η αγωνιστική μεταφέρεται πλέον την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19/11 και στο ντέρμπι, ανάμεσα σε Α.Ο. Διλινάτων και Παλληξουριακό, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν το σερί τους, μετά τις τελευταίες επιτυχίες επί των "ερυθρολεύκων" με τις κατακτήσεις του τοπικού κυπέλλου και του Super Cup.

Για τους φιλοξενούμενους, επίσης αποτελεί κίνητρο το παιχνίδι της Κυριακής και θέλουν να βάλουν τέλος στις διαθέσεις των γηπεδούχων, για ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι, στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν.

Είναι η δεύτερη συνάντηση τους στη φετινή σεζόν, αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι, όπως προαναφέραμε και στο τοπικό super cup με τιτλούχους τους Διλινάδες, που έσπασν μάλιστα και το σερί των φιλοξενούμενων στον θεσμό και έγιναν οι πρώτη ομάδα, εκτός των "ερυθρόλευκων", που έχει καταφέρει να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο!

Στην πρεμιέρα, η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου θα κάνει ιδανικό ξεκίνημα, επικρατώντας στον Άγιο Αντώνη του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με το ευρύ 8-0.

Από την άλλη, αυτή του Γκ. Ρέτσι θα μοιραστεί τα "κουλούρια" (0-0) με αντίπαλο στο τοπικό την Εύγερο και θα χάσει με το "καλημέρα" δύο πολύτιμους βαθμούς.

Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες να θέλουν νίκη για τους δικούς τους λόγους.

Οι γηπεδούχοι θα βασιστούν στην έδρα τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην ποιότητα και πληρότητα τους σαν ομάδα.

Ελπίζουμε ότι και σε αυτό το παιχνίδι θα χαρούμε από το θέαμα, το καλό ποδόσφαιρο και την αγωνία του αποτελέσματος!

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Στ. Πλαχούρα.

         

Την ίδια ώρα στα Μακρυώτικα, στο άλλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής, ο Πυλαριακός θα φιλοξενήσει την Εικοσιμία, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, από πολλές απόψεις για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι, μετά άνετη την πρόκριση τους στα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, στην πρεμιέρα συνεχίζοντας τις πολύ καλές του εμφανίσεις θα επικρατήσουν του Οδυσσέα Ιθάκης στο ίδιο γήπεδο με σκορ 4-0 και θα μπουν με το δεξί στη διοργάνωση, με στόχο αρχικά ένα καλό πλασάρισμα στην τελική 4αδα και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο.

Οι φιλοξενούμενοι, θριαβευτές του ντέρμπι της πρεμιέρας απέναντι στον δυνατό και πολύ αξιόλογο φέτος Α.Ο. Σάμης με σκορ 2-1 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, θέλουν να δώσουν συνέχεια στις νίκες και να αυξήσουν το σερί τους.

Και εδώ δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει φαβορί, αφού και οι δύο ομάδες είναι ικανές να διεκδικήσουν τη νίκη και το τρίποντο, ώστε να συνεχίσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι "κυανέρυθροι" της Πυλάρου θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους. 

Απέναντι λοιπόν σε μια δυνατή ομάδα και μάλιστα με υψηλό βαθμό δυσκολίας παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι, θέλουν να περάσουν χωρίς απώλειες από τα Μακρυώτικα και να συνεχίσουν στο ρετιρέ.

Μια δύσκολη έδρα για κάθε ομάδα.

Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι με καλό θέαμα και γκολ.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Τοττάκη και Χρ. Αβάζαρο.

         


Τέλος, την ίδια ώρα στον Καραβόμυλο, ο Α.Ο. Σάμης θα φιλοξενήσει την Εύγερο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο θέλουν να κατακτήσουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, μετά τις ισοπαλίες της πρεμιέρας και να κάνουν μια νέα αρχή.

Ένα παιχνίδι βαθμολογικά πολύ σημαντικό για τις δύο ομάδες, αφού ήττα ή ισοπαλία θα τις αφήσει μακριά από την κορυφή και βρισκόμαστε μόνο στη 2η αγωνιστική.

Αντίθετα, οι τρεις βαθμοί θα τις κρατήσουν ζωντανές στο στόχο τους και θα δώσουν καλή ψυχολογία για τη συνέχεια, που σίγουρα δεν είναι εύκολη.

Οι γηπεδούχοι στην πρεμιέρα γνώρισαν την ήττα στις καθυστερήσεις, από την Εικοσιμία στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 2-1, γεγονός που έφερε κάποια στεναχώρια, αλλά και πολύ πείσμα για τη συνέχεια, αρχής γενομένης από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι επίσης δεν έκαναν ιδανική πρεμιέρα, αφού θα αναδειχθούν ισόπαλοι χωρίς σκορ της Ευγέρου, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Έτσι λοιπόν, το παιχνίδι του Καραβόμυλου αποτελεί μεγάλο στόχο και για τις δύο ομάδες.

Το περιμένουμε δυνατό, τους γηπεδούχους με όπλο τη δυναμική τους έδρα και τους φιλοξενούμενους με καλή διάθεση, να θέλουν δικό τους το πρώτο τους τρίποντο στη φετινή διοργάνωση, που σίγουρα θα φέρει χαμόγελα και καλή ψυχολογία!

Διαιτητής ο κ. Π. Μπαζάρογλου με βοηθούς του κ.κ. Α. Βουτσινά και Κ. Κωνσταντέλλο.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

3

1

1

0

0

8 - 0

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

3

1

1

0

0

4 - 0

3.

Α.Ο. Πρόννων

3

1

1

0

0

2 - 1

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας

3

1

1

0

0

2 - 1

5.

Α.Ο. Διλινάτα

1

1

0

1

0

0 - 0

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

1

1

0

1

0

0 - 0

7.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

0

1

0

0

1

1 - 2

8.

Α.Ο. Σάμης

0

1

0

0

1

1 - 2

9.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκ.

0

1

0

0

1

0 - 4

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

0

1

0

0

1

0 - 8

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

2

2.

Κουρκουμέλης Αλέξης

Α.Ο. Πρόννων

2

3.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

2

4.

Φίλιππας Γεράσιμος

Α.Ο. Εικοσιμίας

2

5.

Haxhiaj Edison

Α.Ο. Παλληξουριακός

1

6.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

1

7.

Γιαννάτος Αντώνης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

1

8.

Γονατάς Βαγγέλης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

1

9.

Καλλιβωκάς Γεράσιμος

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

1

10.

Μαγριπής Αντώνης

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

1

** Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με επίσης 1 τέρμα

         

Η επόμενη (3η αγωνιστική)
(25-26/11/2023)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκ. - Α.Ο. Διλινάτων

2.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκ.

3.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Σάμης

4.

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

5

Α.Ο. Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Εύγερος

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου