Παρασκευή, Νοεμβρίου 24

Η Pre game της 3ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο 25-26/11 η 3η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 25-26/11, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος της 3ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική και πάλι με πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και τις ομάδες να θέλουν το τρίποντο που θα τους διατηρήσει στον στόχο τους, είτε για την τελική 4αδα και τα playoffs, είτε για την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Δεν υπάρχει κάποιο που να να μην ξεχωρίζει, αφού ορισμένα μάλιστα για συγκεκριμένες ομάδες είναι οριακά, και στην περίπτωση αυτή των Διλινάτων στην Ιθάκη με την Πρόοδο, της Εικοσιμίας με την Εύγερο και του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με τον Οδυσσέα Ιθάκης.

Αλλά και τα υπόλοιπα δύο έχουν την αγωνία τους!

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 25-26/11/2023, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Συγκεκριμένα 2 το Σάββατο σε Σταυρό της Ιθάκης και Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και 3 την Κυριακή σε Ληξούρι - Σκάλα και Αργοστόλι.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 25-11-2023  ώρα:11:00

Δημοτικό Σταυρού

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Διλινάτων

Θωμάς

Βασίλης

Χαρίση Κ.

Μπλίκας Α.

2.

Σάββατο 25-11-2023  ώρα:11:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Π.Α.Ο. Οδυσσέας

Καραΐσκος

Απόστολος

Βουτσινάς Α.

Κομητόπουλος Π.

3.

Κυριακή 26-11-2023  ώρα:15:00

Δημοτ. Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Σάμης

Θωμάς

Βασίλης

Κατερέλος Ε.

Χαρίση Κ.

4.

Κυριακή 26-11-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννων - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Βουτσινάς

Άγγελος

Τοτάκης Χ.

------------------.

5.

Κυριακή 26-11-2023  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Εύγερος

Καραΐσκος

Απόστολος


Πλαχούρας Στ.

Αβάζαρος Χρ.

         

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική

Σάββατο 25/11/2023

Με το παιχνίδι ανάμεσα σε Πρόοδο Ιθάκης και Α.Ο. Διλινάτων, αύριο Σάββατο 25/11, στις 11:00 το πρωί στο Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος", θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ανοίγοντας παράλληλα την αυλαία της 3ης αγωνιστικής.

Ένα πολύ σημαντικό βαθμολογικά και αγωνιστικά παιχνίδι για τις δύο ομάδες, αφού θέλουν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο που θα δώσει βαθμούς και ψυχολογία για τη συνέχεια, μιας και μέχρι τώρα παραμένουν χωρίς νίκες.

Οι γηπεδούχοι, με μόνο ένα παιχνίδι ως τώρα, μετρούν μία ήττα στους Πρόννους με σκορ 2-1, όπου θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι καλύτερο, σύμφωνα με την εξέλιξη και την εικόνα τους στο γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι τώρα, σε δύο μετρούν με τη σειρά τους μία ισοπαλία, στην πρεμιέρα με την Εύγερο στο τοπικό και μία ήττα την περασμένη αγωνιστική στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με σκορ 3-1 από τον Παλληξουριακό.

Έτσι, γίνεται κομβική η πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Όπως και να έχει, στο Σταυρό, μία δυνατή και δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο, την Πρόοδο όπως έδειξε μέχρι τώρα σε κύπελλο και πρωτάθλημα πάρα πολύ ποιοτική και με πολλά νέα παιδιά, αλλά και τα Διλινάτα ανεξάρτητα από το μέτριο ξεκίνημα τους, να παραμένουν μία πολύ καλή ομάδα, περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο δεν μπορούμε να δώσουμε τίτλο φαβορί στη μία ή την άλλη ομάδα.

Οι παραπάνω ομάδες, θα βρεθούν για 3η φορά φέτος αντιμέτωπες, αφού συμμετείχαν στο ίδιο όμιλο (3ο) του τοπικού κυπέλλου, όπου η ομάδα του Γκ. Ρέτσι θα πάρει τη νίκη και στα δύο παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, είχε επικρατήσει των γηπεδούχων στην πρεμιέρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου 5-0 και στη ρεβάνς στο Σταυρό επίσης με σκορ 0-3.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Αθ. Μπλίκα.

         

Την ίδια ημέρα και ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα φιλοξενήσει τον Οδυσσέα Ιθάκης σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες θέλουν να πάρουν κάτι για να κάνουν σεφτέ στον βαθμολογικό πίνακα.

Ένα σημαντικό ντέρμπι ουραγών, από το οποίο ο κερδισμένος θα έχει το πάνω χέρι στην προσπάθεια του και τον στόχο της παραμονής, σε μία πολύ δύσκολη σεζόν για τις δύο ομάδες, οι οποίες όπως έδειξαν στο τοπικό κύπελλο, από τη συνέχεια του οποίου έχουν αποκλειστεί, πρέπει να ξεπεράσουν τα προβλήματα, τις αδυναμίες που έδειξαν σε αυτή τη φάση και να παρουσιαστούν πολύ καλύτερες και πιο ποιοτικές, ιδιαίτερα τώρα που είναι η αρχή για να μπουν οι βάσεις του στόχου!

Και οι δύο προέρχονται από βαριές ήττες στην πρεμιέρα. Οι γηπεδούχοι 8-0 στο Ληξούρι από τον Παλληξουριακό σε μία απόλυτα φυσιολογική ήττα, αν και το σκορ πέφτει κάπως βαρύ, ενώ οι φιλοξενούμενοι του Οδυσσέα στα Μακρυώτικααν και παρουσιάστηκαν αρκετά καλοί, από τον Πυλαριακό 4-0 και εδώ θα την λέγαμε φυσιολογική.

Όπως είναι γνωστό, έχουν αφωνιστεί μόνο σε ένα παιχνίδι μέχρι τώρα, αφού στην 2η αγωνιστική οι αναμετρήσεις τους με Πρόοδο και Πρόννους αντίστοιχα, αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας!

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αύριο το πρωί περιμένουμε ένα παιχνίδι με αυξημένο το ενδιαφέρον του και τις δύο ομάδες να δίνουν "μάχη" για τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση, ξεκινώντας το απαραίτητο μάζεμα βαθμών, ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι που θέλουν να εκμεταλλευθούν και την έδρα τους.

Θεωρούμε και εδώ τους δύο αντιπάλους ικανούς για το πρώτο τρίποντο της διοργάνωσης. 

Ένα τρίποντο που μπορεί να αλλάξει ακόμη και τις ισορροπίες για τη συνέχεια!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινάς και Π. Κομητόπουλος.

         

Κυριακή 26/11/2023

Η 3η αγωνιστική μεταφέρεται πλέον την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26/11 και στο ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε Παλληξουριακό και Α.Ο. Σάμης, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα στο Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός".

Ένα παιχνίδι στο οποίο, οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο μαζί με το απόλυτο σερί τους και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα είτε μοναχικοί, είτε με συγκάτοικο και οι φιλοξενούμενοι να το πάνε ένα βήμα παραπάνω, μετά την "παρθενική" τους νίκη στη διοργάνωση στον Καραβόμυλο, επί της Ευγέρου με σκορ 2-1 στις καθυστερήσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" στα δύο μέχρι τώρα παιχνίδια που έδωσαν έχουν το απόλυτο νικών με 2Χ2, έχοντας επικρατήσει στην πρεμιέρα εύκολα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στο ίδιο γήπεδο με σκορ 8-0 και στην προηγούμενη επίσης με σχετικά εύκολο πέρασμα από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου 3-1, επί των Διλινάτων.

Φυσικά μαζί με το κύπελλο, τη φετινή περίοδο έχουν καταφέρει να διατηρούν έναν σημαντικό απολογισμό με 8Χ8 νίκες!!

Με τα ίδια παιχνίδια ο αντίπαλος τους μοιράζεται νίκες - ήττες, αφού έχει ηττηθεί στην πρεμιέρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου από την Εικοσιμία στις καθυστερήσεις με σκορ 2-1, ενώ επίσης στις καθυστερήσεις επικράτησε της Ευγέρου στον Καραβόμυλο με σκορ 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική.

Σίγουρα, είναι ένα ενδιαφέρον ματς στο οποίο οι πρωταθλητές έχουν το προβάδισμα στα προγνωστικά, όμως η ανανεωμένη Σάμη με έναν εξαιρετικό προπονητή στον πάγκο της και κάποιες καλές μονάδες στη σύνθεση της, θα παραταχθεί στον "Άγιο Αντώνη" για το καλύτερο και απαιτεί προσοχή.

Αρχικά θα προσπαθήσεινα να είναι ανταγωνιστική, να κοιτάξει στα μάτια τον ποιοτικότερο αντίπαλο της και να διεκδικήσει ότι της αναλογεί, που αν είναι θετικό θα έχει πετύχει μία σοβαρή υπέρβαση.

Περιμένουμε ένα όμορφο παιχνίδι, με θέαμα και καλό ρυθμό, κάτι που οι δύο ομάδες μπορούν να προσφέρουν.

Οι γηπεδούχοι, θα βασιστούν στην ποιότητα αλλά και στη δυνατή έδρα τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Όπως και να έχει, οι "ερυθρόλευκοι" κατεβαίνουν σαν φαβορί, βάσει ρόστερ και ποιότητας, όμως θα χρειαστούν καθαρό μυαλό και το καλό τους παιχνίδι για να περάσουν και το τρίτο φετινό εμπόδιο στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ. Ε. Κατερέλο και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Σκάλας, στο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, ο Α.Ο. Πρόννων θα φιλοξενήσει τον Πυλαριακό και τις δύο ομάδες να θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο.

Και στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι δύο ομάδες γνωρίζονται αρκετά και δεν έχουν να κρύψουν κάτι, μιας και θα συναντηθούν για 3η φορά τη φετινή περίοδο, μετά τα δυο μεταξύ τους ματς για τους ομίλους του τοπικού κυπέλλου και τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, μετρώντας ισάριθμες νίκες.

Συγκεκριμένα στα Μακρυώτικα εύκολα με σκορ 4-0 και στο ίδιο με το παιχνίδι της Κυριακής γήπεδο, με σκορ 3-0 και εδώ σχετικά εύκολα!

Στο πρωτάθλημα, οι γηπεδούχοι στο ένα παιχνίδι που έχουν δώσει (την 2η αγωνιστική στην Ιθάκη με τον Οδυσσέα αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας) πήραν μία δύσκολη νίκη στην έδρα τους με αντίπαλο την Πρόοδο Ιθάκης και θέλουν έτσι να διατηρήσουν το αήττητο.

Οι φιλοξενούμενοι, μετά τις καταπληκτικές τους εμφανίσεις και την πρόκριση στα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, συνεχίζουν να εκπλήσσουν θετικά τους φίλους του τοπικού ποδοσφαίρου και να έχουν στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει εύκολες νίκες. Στην πρεμιέρα με τον Οδυσσέα Ιθάκης (4-0) και την περασμένη αγωνιστική με την Εικοσιμία (3-1).

Και φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι αυτή η εξέλιξη, αφού τα τελευταία χρόνια στην Πύλαρο γίνεται σοβαρή δουλειά με την "σφραγίδα" των, πρώην της προπονητή Κ. Βιτωράτου, του νέου Κ. Καβαλλιεράτου, αλλά και αυτού των υποδομών του Κ. Κουγιανού, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά εκεί, μεταφέροντας αρκετά ταλέντα στο ρόστερ της αντρικής ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι, σίγουρα σε μια δύσκολη έδρα, με έναν αντίπαλο που δείχνει να ανακάμπτει και σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που προηγήθηκαν, και αυτό το γνωρίζουν καλά, στην Σκάλα θα παραταχθούν για το "2" και το απόλυτο 3Χ3 που θα τους διατηρήσει στην κορυφή!

Οι γηπεδούχοι από την άλλη, θέλουν να σπάσουν αυτό το αρνητικό σερί των φιλοξενούμενων σε βάρος τους και να κατακτήσουν το δεύτερο τρίποντο της χρονιάς, ώστε να παραμείνουν στο στόχο της 4αδας!

Θέλουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και την καλή ψυχολογία που υπάρχει στην ομάδα τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, πιστεύουμε με καλό θέαμα και τις δύο ομάδες ικανές για τη νίκη.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθό τον κ. Χ. Τοτάκη (Σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι δεν έχει ορισθεί β' βοηθός).

         

Τέλος, την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Α.Ο. Εικοσιμίας θα φιλοξενήσει την Εύγερο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο θέλουν να κατακτήσουν το τρίποντο της νίκης, αφήνοντας πίσω τους, τα ατυχή αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Πρόκειται για ένα κομβικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες  και θα χρειαστεί υπομονή ένθεν και ένθεν για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, έχουν μοιρασμένο απολογισμό με μια νίκη στην πρεμιέρα 2-1 στις καθυστερήσεις τον Α.Ο. Σάμης και μία ήττα την περασμένη αγωνιστική στα Μακρυώτικα, από τον Πυλαριακό με σκορ 1-3.

Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν δύο δυνατά παιχνίδια και αυτοί στην αρχή έχουν μείνει πίσω, αφού ο δικός τους απολογισμός είναι μια ισοπαλία στην πρεμιέρα στο τοπικό, με αντίπαλο τα Διλινάτα και μία ήττα την αγωνιστική που πέρασε, στον Καραβόμυλο από την Σάμη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Έτσι και οι δύο "καίγονται" για βαθμούς, ώστε να μη χάσουν την επαφή τους με τους πρωτοπόρους από τόσο νωρίς, αφού ο στόχος και των δύο αρχικά είναι η είσοδος τους στην τελική 4αδα και τα playoffs του πρωταθλήματος.

Αν λοιπόν θέλουν να παραμείνουν στο στόχο τους, πρέπει να πάρουν το τρίποντο σε αυτό το ματς. Η ισοπαλία δεν πολυσυμφαίρει τις δύο ομάδες, οπότε μάλλον θα παραταχθούν πάνοπλες για τον "1" ή το "2"!

Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, και τις δύο ομάδες να δίνουν "μάχη" για  το τρίποντο, που αν έρθει από την πλευρά των τυπικά γηπεδούχων θα είναι το δεύτερο και θα παρακολουθεί από κοντά τους πρωτοπόρους, ενώ αν έρθει από τους φιλιοξενούμενους, θα είναι το πρώτο στη φετινή διοργάνωση, που σίγουρα θα δώσει μια πολύ καλή ψυχολογία! 

Σε διαφορετικό αποτέλεσμα και οι δύο θα μείνουν πολύ πίσω, αρκετά νωρίς και στη συνέχεια η αποστολή τους θα δυσκολέψει αρκετά!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Χρ. Αβάζαρο.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

6

2

2

0

0

11 - 01

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

6

2

2

0

0

07 - 01

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας

3

2

1

0

1

03 - 04

4.

Α.Ο. Σάμης

3

2

1

0

1

03 - 03

5.

Α.Ο. Πρόννων

3

1

1

0

0

02 - 01

6.

Α.Ο. Διλινάτων

1

2

0

1

1

01 - 03

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

1

2

0

1

1

01 - 02

8.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

0

1

0

0

1

01 - 02

9.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκ.

0

1

0

0

1

00 - 04

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

0

1

0

0

1

00 - 08

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

3

2.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

3

3.

Γιαννάτος Αντώνης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

2

4.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

2

5.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

2

6.

Κουρκουμέλης Αλέξης

Α.Ο. Πρόννων

2

7.

Φίλιππας Γεράσιμος

Α.Ο. Εικοσιμίας

2

8.

Haxhiaj Edison

Α.Ο. Παλληξουριακός

1

9.

Γονατάς Βαγγέλης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

1

10.

Καλλιβωκάς Γεράσιμος

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

1

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με επίσης 1 τέρμα

         

Η επόμενη (4η αγωνιστική)
(2-3/12/2023)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

2.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης - Α.Ο. Διλινάτων

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

4.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Παλληξουριακός

5

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Εικοσιμίας

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου