Τετάρτη, Ιανουαρίου 25

ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ


ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΡΟΥΤΗ Η Α.Ε.Κ. ΣΤΟΥΣ «4»
Τα στημένα του «σκότωσαν» τον «Πάγκε»










     Σε ένα αρκετά καλό και πολύ δυνατό παιχνίδι, μέσα σε ένα εκνευριστικό χιονόνερο, για την β΄ φάση του τοπικού κυπέλλου που έγινε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σήμερα το απόγευμα η Α.Ε.Κ. με ηγέτη τον Κρούτη και ενισχυμένη με το νέο της απόκτημα τον Σωτήρη Καλπάκη «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού (ημιτελικός) επικρατώντας ενός πολύ καλού αντιπάλου του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 3-1.

     Φάσεις και γκολ
   Ο Παγκεφαλληνιακός πατούσε καλύτερα στην αρχή, μπήκε πιο δυνατά και ευτύχησε στο 5΄ να πάρει κεφάλι στο σκορ με ένα εντυπωσιακό γκολ του Αρμάντο από το ημικύκλιο της σέντρας.     Συγκεκριμένα ο παίκτης του «Πάγκε» έκλεψε την μπάλα κάπου στο κέντρο είδε τον Α. Κουμαριώτη εκτός θέσης και θέλοντας να τον αιφνιδιάσει έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ για να στείλει την μπάλα πρώτα στην ρίζα της κάθετης δοκού της εστίας του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και στην συνέχεια να αναπαυθεί  στα  δίχτυα  της  Α.Ε.Κ. για το 1-0.
     Στο 13΄καλοκτυπημένο κόρνερ του Π. Κουμαριώτη φέρνει σε πολύ καλή θέση τον Κρούτη η κεφαλιά του οποίου θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών των τυπικά γηπεδούχων και στην συνέχεια θα διώξουν οι αμυντικοί.
     Ακριβώς με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου (30΄) η Α.Ε.Κ. θα φέρει το παιχνίδι στα ίσα με εντυπωσιακή καλοζυγισμένη κεφαλιά του Χασάη ύστερα από κόρνερ του Κρούτη και 1-1.
     Στο επόμενο λεπτό (31΄) η Α.Ε.Κ. εκμεταλλευόμενη τον αιφνιδιασμό του Παγκεφαλληνιακού λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα αλλά ο Λούλουδας αποτυγχάνει στο τετατέτ με τον Γιαννά και στέλνει την μπάλα άουτ.
     Από εκεί και πέρα ο Κρούτη παίρνει τις τύχες της Α.Ε.Κ. και του αγώνα στα χέρια του και με δυο φανταστικά «στημένα» καθάρισε την πρόκριση.
     Έτσι κατ΄ αρχήν στο 60΄ με απ΄ ευθείας φάουλ στο «Γ» της εστίας του Γιαννά (η μπάλα κτύπησε σε οριζόντιο και κάθετο δοκάρι) στέλνει με εντυπωσιακή εκτέλεση και πολύ φάλτσο την μπάλα στα δίχτυα του Παγκεφαλληνιακού παρά την προσπάθεια του Γιαννά για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με σκορ 1-2.
Ο νεοαποκτηθείς Καλπάκης
     Στο 63΄ύστερα από μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων ο Εμιλιάνο μόνος με τον Γιαννά δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ, την μπάλα να φεύγει πλάγια και εν τέλει να αστοχεί στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε.
Κρούτη
     3-1 για την Α.Ε.Κ. στο 76΄που έβαλε οριστικά τέλος στα όποια όνειρα των παικτών του Παγκεφαλληνιακού για πρόκριση. Ο Κρούτη και πάλι με νέα εκπληκτική εκτέλεση φάουλ 2-3 μέτρα έξω από την περιοχή και δεξιά με εκπληκτικό δυνατό φαλτσαριστό σουτ στέλνει την μπάλα να καρφωθεί στα δίχτυα του Γιαννά που προσπάθησε αλλά τελικά ήταν αδύνατον να καταφέρει κάτι καλό. Έτσι σφράγισε την νίκη της ομάδας του και το τελικό σκορ του αγώνα.
  Τέλος ευκαιρία χάνει στο 83΄ ο Ζαμπαύτης όταν βρέθηκε μόνος με τον Γιαννά αλλά το τελείωμα του με πλασέ ήταν πάρα πολύ κακό στέλνοντας την μπάλα άουτ.
     Συμπερασματικά και όπως εξελίχθηκε ο αγώνας το αποτέλεσμα και η νίκη-πρόκριση για την Α.Ε.Κ. κρίνονται δίκαια.
    Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ελ. Μενεγάτου και των βοηθών του κ.κ. Δ. Τριάντου και Δ. Καλαφάτη.
     Οι συνθέσεις:
Παγκεφ/κος:(Ν. Βουτσινάς), Γιαννάς, Κουλουμπής Γερ., Κουλουμπής Νικ., Κουλουμπής Ορ., Ψάλτης, Σαρλάνης (85΄Καραντινός), Αρμάντο (88΄Κύριος), Κατσιγιώργης, Δελακάς (68΄Τούρλας), Ζαίμι, Ζαφειράτος.
Α.Ε.Κ.:(Β. Κουμαριώτης), Κουμαριώτης Αγγ., Στεφανάτος, Βαγιάκας, Καλπάκης, Λούλουδας, Κόλλιας, Κρούτη, Χασάη, Κουμαριώτης Παν. (80΄Κοτίνης), Ζαμπαύτης, Εμιλλιάνο.
    
     Να σημειωθεί ότι στον ημιτελικό η Αργοστολιώτικη ομάδα θα αντιμετωπίσει την Εικοσιμία η οποία για δεύτερη φορά πέρασε χωρίς αγώνα σε αυτή την φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου