Κυριακή, Ιανουαρίου 29

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΣΠΟΡ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ 2-1 ΤΟΝ ΠΑΜΙΣΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΜΕΓΑΛΑ «2» ΓΙΑ ΑΧΑΪΚΗ ΣΤΙΣ ΒΡΑΣΙΕΣ 1-2, ΕΡΑΝΗΣ  ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ 0-2 ΚΑΙ ΔΙΑΓΟΡΑ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ 2-1 ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ
ΕΥΚΟΛΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ 3-1 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΘΕΙΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΑΙΪΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ
«ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ» ΟΙ 3 ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΣΙΛΙΒΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
     Χωρίς την παρουσία της Εικοσιμίας συνεχίστηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα με τους αγώνες για την 11η αγωνιστική, αφού το Τσιλιβί δεν κατέβηκε να αγωνισθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπως ήταν προγραμματισμένο για σήμερα Κυριακή στις Κεραμειές.

    Έτσι η ομάδα μας προσθέτει άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της κερδίζοντας το παιχνίδι στα «χαρτιά» με σκορ 3-0, ενώ από την αντίπαλη ομάδα που μηδενίζεται της αφαιρούνται και 2 βαθμοί από το πρωτάθλημα που θα συμμετέχει την επόμενη χρονιά.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(της 11ης  αγωνιστικής)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
2 – 1

2.
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ – ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
3 – 0 α.α
3.
Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ – ΑΧΑΪΚΗ
1 – 2
4.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
0 – 2
5.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ – Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ
3 – 0 α.α.
6.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
3 – 1
7.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛ. – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
1 – 2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 11 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
30
20 – 05
2.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
27
23 – 04
3.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
23
15 – 06
4.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
22
20 – 11
5.
ΑΧΑΪΚΗ
17
11 – 07
6.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
17
11 – 06
7.
Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ
14
17 – 13 
8.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
14
14 – 16
9.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
14
15 – 14
10.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
13
13 – 11
11.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
12
11 – 14
12.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
06
09 – 29
13.
Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ
02
02 – 25
14
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
00
00 – 00
                                             Η Εικοσιμία και το Τσιλιβί έχουν από έναν μηδενισμό.
                                                       Ο Τριταιϊκός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  (12η)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
2.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ
3.
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡ.
4.
ΑΧΑΪΚΗ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
5.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛ. – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
6.
Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝ.
7.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘ. – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFFS Η 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΙΛΙΝΑΤΑ –ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Α.Ε.Κ. – Α.Ο.Κ.Ι. ή Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ε.Κ.
     Τα Διλινάτα νίκησαν και τον Παγκεφαλληνιακό 3-1 και τερμάτισαν οριστικά στην 1η θέση της κανονικής περιόδου με το απόλυτο πλεονέκτημα διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο και στις δυο διοργανώσεις τόσο του κυπέλλου όσο και του πρωταθλήματος.
     Πέρασε όπως άλλωστε αναμενόταν από την Ιθάκη και τον Οδυσσέα ο Α.Ο.Κ.Ι.  και περιμένει τα playoffs που θα αντιμετωπίσει την πολύ ισχυρή Α.Ε.Κ.. ο Οδυσσέας για μια ακόμη αγωνιστική μένει χωρίς βαθμό και όπως φαίνεται έτσι θα επιστρέψει στην Β΄ κατηγορία.
     «Πικρό» αποχαιρετιστήριο 3-1 των Ομαλών στα Φαρακλάτα επί των Πρόννων που παρά την ήττα τους έδεσαν την παραμονή τους στην Α΄ κατηγορία με την βοήθεια του Α.Ο.Κ.Ι. που νίκησε εκτός έδρας τον Οδυσσέα στην Ιθάκη.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3 – 1
2.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο.Κ.Ι.
1 – 4
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ  - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
1 – 3
4.
ΡΕΠΟ: Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΑΛΑ 3-1……  ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ
ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο.Κ.Ι. ΝΑ «ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ. 
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ               Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
      3                      1
   



   











     Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι οι Πρόννοι κρατούσαν την νίκη στα χέρια τους μέχρι το 70΄που έμειναν από δυνάμεις αφού μέχρι εκείνη την ώρα ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και είχαν προηγηθεί στο σκορ 1-0 χάνοντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα. Οι Ομαλάδες το τελευταίο 20΄ανέλαβαν δράση και ανέτρεψαν τελικά το εις βάρος τους 0-1 σε νίκη 3-1.
     Γκολ και φάσεις
     Οι Πρόννοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4΄ ύστερα από πάσα του Ζαπάντη μέσα στην μεγάλη περιοχή και λάθος εκτίμησης της μπάλας από τον Κουνάδη ο Μετάϊ μόνος και πλάγια στην μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας.
     Πολύ καλά εκτελεσμένο κόρνερ του Τζάκη στο 8΄κεφαλιά του Τζωρτζάτου και η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιμάρα άουτ.
     Οι Πρόννοι προηγούνται στο σκορ στο 9΄ όταν ο Δ. Καμπίτσης με γυριστή κεφαλιά φέρνει τον Μετάϊ απέναντι από τον Κουνάδη τον οποίο απέφυγε πολύ ωραία για να στρώσει την μπάλα στην κενή εστία στον Αναγνώστη που εύκολα θα πετύχει το 0-1.
     Με την σέντρα στο 10΄ο Τούρλας με βαθειά μπαλιά θα βρει μόνο τον καπετάνιο στην πλάτη της άμυνας των Πρόννων αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του θα περάσει άουτ πάνω από τον Τσιμάρα που πραγματοποιούσε έξοδο.
     Στο 14΄οι Πρόννοι διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Καμπίτση Σπ. 
    Εκπληκτική διπλή απόκρουση του Τσιμάρα στο 32΄σε σουτ του Ντίκο από πολύ καλή θέση.
     Στο 46΄ύστερα από λάθος του Διαμαντάτου ο Ντόκο απέναντι από τον Τσιμάρα με πολύ κακό σουτ δίνει την ευκαιρία στον Τσιμάρα για  νέα απόκρουση.
     Την μεγαλύτερη τους ευκαιρία έχασαν οι Πρόννοι να προηγηθούν 0-2 στο 60΄όταν το πολύ εντυπωσιακό σουτ του Ζαπάντη στέλνει την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι των Ομαλών.
     Νέες διαμαρτυρίες και πάλι από τους Πρόννους στο 60΄όταν στην έξοδο του Κουνάδη και στην εναέρια επαφή του με τον Δ. Καμπίτση ο επιθετικός των Πρόννων βρέθηκε στο έδαφος, σε μια φάση που χωράει συζήτηση, και τον διαιτητή κ. Γασπαράτο που ήταν πολύ κοντά στην φάση να λέει «παίζεται». Στην φάση αυτή ο ποδοσφαιριστής των Πρόννων αποχώρησε τραυματίας.
     Νέα ευκαιρία για τους Πρόννους στο 63΄με τον Αναγνώστη λίγο πλάγια και δεξιά από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κουνάδη.
     Από το σημείο αυτό και μετά οι Πρόννοι έμειναν από δυνάμεις με αποτέλεσμα τα Ομαλά να αναλάβουν πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και τελικά μέσα σε 20΄ να ανατρέψουν την κατάσταση και να πετύχουν μεγάλη νίκη τελικά με σκορ 3-1 με το φινάλε των φετινών τους υποχρεώσεων.
     Έτσι κατ΄αρχήν στο 70΄ο Τ. Καλογηράτος θα φέρει το παιχνίδι στα ίσα με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Τσιμάρα.
     Μετά από δυο λεπτά γίνεται η ολική ανατροπή για τα Ομαλά και το σκορ 2-1 όταν ο Ντόκο με διπλή προσπάθεια στέλνει την  μπάλα στα δίχτυα. Συγκεκριμένα το πρώτο του σουτ αποκρούει ο Τσιμάρας ενώ στο δεύτερο βρίσκει «στόχο».
     Ο Γλαζάρ στο 82΄μόνος και αριστερά στην μικρή περιοχή πλασάρει για να περάσει η μπάλα παράλληλα από την εστία του Τσιμάρα άουτ.
     Τέλος στο σκορ θα κλείσει και συγχρόνως θα «κλειδώσει» την νίκη των Ομαλών ο Φ. Τζιβράς στο 90+1 σε 3-1 αφού είδε εκτός θέσης τον Τσιμάρα και πέρασε την μπάλα από πάνω του για να καταλήξει αυτή στα δίχτυα.
     Kαλή η διαιτησία του κ. Γ. Γασπαράτου και των βοηθών του κ.κ. Δ. Καλαφάτη και Χ Αβάζαρου.
     Οι συνθέσεις:
Α.Σ. Ομαλά: (Γ. Τσιμάρας), Κουνάδης, Τσακαρισιάνος Χρ. (55΄Καλογηρατος), Τσακαρισιάνος Σπ., Καπετάνιος (79΄Γκαζάρ), Τζωρτζάτος, Τούρλας (34΄λ.τ. μινέτος Ηλ.), Τριανραφύλλου, Ντόκο, Τζιβράς.
Α.Ο. Πρόννοι:(Γ. Κουρκουμέλης), Τσιμάρας, Τζελάϊ, Σολωμός, Διαμαντάτος, Αναγνώστης, Κουρκουμέλης Σπ., Καμπίτσης Σπ. (81΄Κάραλης), Μετάϊ, Καμπίτσης Δ. (λ.τ. 60΄Κατσιλίδης), Τζανίκος, Χιόνης.
ΜΕ ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 4-1 Ο Α.Ο.Κ.Ι. ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ  ΣΗΜΑΣΙΑ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ                          Α.Ο.Κ.Ι.
         1                        4
    











   Μπορεί ο Οδυσσέας να πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση απέναντι στον πολύ κακό Α.Ο.Κ.Ι. αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πάρει τον πρώτο του βαθμό μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας και συγχρόνως την αποχαιρέτησε και μαθηματικά πλέον.
     Ο αγώνας είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες και μάλιστα σε πολλά τετατέτ ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και ένα δοκάρι
     Τα γκολ
     Στο 1΄ο Α.Ο.Κ.Ι. ανοίγει το σκορ ύστερα από ωραία συνεργασία Μπαζάρογλου – Βουκελάτου και σουτ του τελευταίου στα δίχτυα και το 0-1.
     Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ για να φτάσουμε στο 60 όπου ο Αργυρακάκης ύστερα από κόρνερ με πολύ ωραία κεφαλιά πετυχένει το 1-1 για την ομάδα του.
     Στο 65΄ο Κανάκης βάζει τον Α.Ο.Κ.Ι. μπροστά στο σκορ και 1-2.
     Στο 75΄είναι η σειρά του Αλ. Πολλάτου να χρησθεί σκόρερ πετυχαίνοντας το 1-3 για την ομάδα του.
     Τέλος στο 75΄και πάλι ο Κανάκης θα πετύχει το 1-4 για την ομάδα του που ήταν και το τελικό σκορ.
     Πάρα πολύ καλή η διαιτησία του κ Γρ. Γαβρά αλλά και των βοηθών του κ.κ. Παίζη και Κωστόπουλου.
    Οι συνθέσεις:
Π.Α.Ο. Οδυσσέας(Κ. Κουτσουβέλης), Κουτσουβέλης Ζ., Βλησμάς, Μήτσουρας, Κουτσουβέλης Γ., Φατούρος, Μαλιακρίδας, Γαλάτης Γ., Μαρούδας, Γαλάτης Β., Κουτσουβέλης Π., Αργυρακάκης (70΄Περίχαρος), Σκούρας.
Α.Ο.Κ.Ι.:(Θ. Βουκελάτος), Ζαμπαύτης, Πολλάτος Διον., Κλειτογιάννης, Tanushaj, Μπουγάς, Πολλάτος Δημ. (70΄Λιβιεράτος), Μπαζάρογλου, Κανάκης, Πολλάτος Αλ. (80΄Μολφέτας), Βουκελάτος (70΄Κόμητας), Γεωργόπουλος.
 ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
ΣΤΑ PLAYOFFS ΚΑΙ ΚΑΛΗ «ΑΝΤΑΜΩΣΗ» ΕΚΕΙ 

ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ                  ΔΙΛΙΝΑΤΑ
          1                      3












Εύκολη νίκη για τα Διλινάτα

    Σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από αρκετό κρύο και αέρα, τα Διλινάτα κέρδισαν με σκορ 3-1 τον Παγκεφαλληνιακό και τερμάτισαν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, μια αγωνιστική πριν το τέλος του.
     Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, καθώς στο πρώτο την κυριαρχία είχαν τα Διλινάτα, ενώ στο δεύτερο, ο Παγκεφαλληνιακός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκειά του.
     Στο πρώτο ημίχρονο, τα Διλινάτα πίεσαν και σημείωσαν δυο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών με τους Βαγγελάτο και Χρήστο Τζωρτζάτο αντίστοιχα.
     Το πρώτο γκολ, όπως και το δεύτερο, προήλθαν από κόρνερ και αστάθεια του τερματοφύλακα του Παγκεφαλληνιακού, Γιαννά.
     Μετά τα δυο αυτά γκολ, ο ρυθμός έπεσε και οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια σημαντική ευκαιρία.

     Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παγκεφαλληνιακός αναζήτησε το γκολ, ιδίως μετά το 60ο λεπτό. Έχοντας την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να δημιουργήσει απειλές για την εστία του Καλαφάτη και τα κατάφερε στο 74ο λεπτό.
     Ο Δελακάς που είχε περάσει αλλαγή νωρίτερα, με ωραία ενέργεια και τελείωμα, μείωσε σε 2-1, βάζοντας στο παιχνίδι την ομάδα του. Ωστόσο, η ισοφάριση δεν ήρθε και αυτό εκμεταλλεύτηκαν τα Διλινάτα, που στο 81ο λεπτό με τον Μηλιώνη, έκαναν το 3-1 και καθάρισαν το παιχνίδι.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Παν. Μολφέτα και των βοηθών του κ.κ. Π. Κομητόπουλου και Θ. Λυμπερόπουλου.
     Οι συνθέσεις:
Παγκεφαλληνιακός:(Ν. Βουτσινάς), Γιαννάς, Κουλουμπής, Ζαφειράτος, Κατσιγιώργης, Ψάλτης, Κουλουμπής Ορ., Τούρλας, Καραντινός (Δελακάς 46'), Αρμάντο, Ίγκλις, Κίριο.
Διλινάτα:(Τ. Φωής), Καλαφάτης, Λάσκαρης, Σκριδανός, Μίρτο, Τζωρτζάτος Κ., Τωρτζάτος Χρ., Τζωρτζάτος Δ. (Κίριο 87'), Ζαϊμι (Τζωρτάτος Δ. 61'), Αναλυτής, Βαγγελάτος, Κατσούρης (Μηλιώνης 56'). 
Συντάκτης κειμένου:Αντώνης Ψαριανός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 13 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ*
27
30 - 08
2.
Α.Ο.Κ.Ι. *
22
33 - 12
3.
Α.Ε.Κ.* 
22
43 - 19
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ *
18
19 - 14
5.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
17
22 - 25
6.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ*
05
10 - 27
7.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ*
00
07 - 59
                                                                     #  Ο πρωταθλητής παίζει play offs για άνοδο στο περιφερειακό.
                                                         #  Ο  7ος (τελευταίος) υποβιβάζεται στην Β΄ κατηγορία. 
                                                         #  Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η  4-5/2/12)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Α.Ο ΠΡΟΝΝΟΙ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
2.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ
4.
ΡΕΠΟ: Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
     Την νίκη της αγωνιστικής πήρε η Σάμη στο τοπικό ντέρμπι με τον Πυλαριακό και συνεχίζει να ελπίζει για το +15. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τελικά στην 14η αγωνιστική με ρυθμιστή πλέον την Πρόοδο Ιθάκης.
     Επεισοδιακό παιχνίδι στις Κεραμειές με τον Ηρακλή να διαμαρτύρεται για την διαιτησία και τα Φωκάτα να μένουν ζωντανά στην υπόθεση playoffs και πάνε για την νίκη στην Ιθάκη που θα τους στείλει στα playoffs και μάλιστα σαν τρίτα!!!!!!!
     Πήρε αυτό που ήθελε η Πρόοδος στον Άγιο Αντώνη και μαζί την 2η προνομιούχο θέση αντίθετα ο Παλληξουριακός αγωνιά για την θέση που τελικά θα καταλάβει δηλ. την 3η ή την 4η.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 13ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
6 – 2

2.
Α.Ο. ΠΑΛΗΞ/ΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
0 – 0
3.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
0 – 3
4.
ΡΕΠΟ: ΔΟΞΑ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ
ΝΙΚΗ «ΕΛΠΙΔΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
       ΦΩΚΑΤΑ                           ΗΡΑΚΛΗΣ
     6                2
    


 Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι με αγωνία και πολλά γκολ αλλά και αρκετά επεισοδιακό στις Κεραμειές τα Φωκάτα επικράτησαν τελικά του Ηρακλή με σκορ 6-2 εν μέσω εντονότατων διαμαρτυριών για την διαιτησία. Μια νίκη ανάσα των γηπεδούχων για την συμμετοχή τους στα playoffs.
     Ο Ηρακλής όπως είπαμε έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία και συγκεκριμένα για τις δυο φάσεις του 19΄ (ζήτησαν πέναλτι) και 73΄όπου θεωρούν ότι το γκολ που έγινε το 4-2 ήταν οφσάιτ στην αρχή της φάσης (Ψυχογιός).
     Στο σημείο αυτό είχαμε εντονότατες διαμαρτυρίες στο βοηθό και την αποβολή του Α. Σπαθή την οποία ακολούθησε 20΄διακοπή (κατά το Φ.Α.) για να ηρεμήσουν τα πνεύματα με τους διαιτητές κατευθύνονται για τα αποδυτήρια. Στην συνέχεια μετά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο απέβαλαν ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές από τους φιλοξενούμενους τους: Γουλιμή, Κυρ. και Νικ. Στάβερη.
     Έτσι η ομάδα των Τζανάτων έμεινε με εφτά ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα από την στιγμή αυτή και μετά να μην μιλάμε για ποδόσφαιρο αφού κάτι τέτοιο δεν παίχθηκε!!!
     Γκολ και φάσεις
     10΄σύγχυση στην περιοχή του Ηρακλή η μπάλα καταλήγει στον Ψυχογιό το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή καταλήγει στα δίχτυα του Γουλιμή για το 1-0.
     Στο 12΄ωραία μεγάλη πάσα λίγο κάτω από το κέντρο του Ψυχογιού φέρνει τον Ι. Κουρκουμέλη σε θέση σουτ αλλά θα αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή.
     Εκπληκτικό το 2-0 για τα Φωκάτα όταν η πάσα του Κόμητα θα βρει τον Τσακνιά έξω από την περιοχή το δυνατό σουτ του οποίου θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
     Στο 19΄ο Ηρακλής θα ζητήσει πέναλτι όταν ο Νικ. Στάβερης θα φύγει στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων, θα μπει στην περιοχή και εκεί ο Δίλαλος στην έξοδο με τα πόδια φαίνεται να βρίσκει μπάλα και πόδια με τον διαιτητή να μην δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Ήταν μια φάση καθαρά στην κρίση του διαιτητή.
     Στο 28΄ο Γουλιμής δεν υπολογίζει σωστά την πορεία της μπάλας η οποί θα του φύγει μέσα από τα χέρια για να φτάσει στον Πολυδωράτο που θα κάνει το 3-0 με κεφαλιά.
     Στο 37΄ο Ηρακλής μειώνει σε 3-1 όταν ο Νικ. στάβερης φεύγει στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων και με όμορφο πλασέ δεν θα αστοχήσει στο τετατέτ με τον Δίλαλο.
     Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (47΄) ο Ηρακλής θα μειώσει σε 3-2 και θα ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν σε σέντρα από αριστερά έγινε κακή συνεννόηση του Δίλαλου με τον Μάστορα και το διώξιμο του τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στον αμυντικό του και αυτή να καταλήξει στα δίχτυα για το αυτογκόλ!
     Στο 73΄είχαμε την φάση του αγώνα και όσα προαναφέραμε. Συγκεκριμένα έγινε μια κάθετη πάσα στον Ψυχογιό και αυτός θα βρει δεξιά τον Κόμητα μόνο με τον Γουλιμή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ για το 4-2 σε μια πολύ δύσκολη φάση για το αν ήταν οφσάιτ ο Ψυχογιός όπως διαμαρτύρεται ο Ηρακλής. Στην φάση αυτή θα δει την κόκκινη κάρτα ο Α. Σπαθής.
     Σε αυτό το σημείο το παιχνίδι είχε 20΄ διακοπή για να εκτονωθεί η κατάσταση μέσα σε πολύ έντονες διαμαρτυρίες. Με την επανέναρξη του αγώνα ο διαιτητής κ. Βουτσινάς θα δείξει κόκκινες κάρτες σε τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές του Ηρακλή τους: Γουλιμή, Κυρ. και Νικ. Στάβερη. και θα τους αποβάλει από το υπόλοιπο του αγώνα.
     Στο 77΄ ο Ρικάϊ Μ. με παράλληλη μεταβίβαση βγάζει τον Πολυδωράτο μόνο με τον Μαράτο (είχε πάρει την θέση του Γουλιμή) που με ψύχραιμο πλασέ θα πετύχει το 5-2.
     Το τελικό 6-2 θα έρθει κάπως ανέλπιστα όταν οι παίκτες των Φωκάτων άλλαζαν μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και τον Κουρκουμέλη Ι. να κάνει ένα σουτ (σαν να ήθελε να την ξεφορτωθεί) η μπάλα σκάει μπροστά από τον Μαράτο και καταλήγει στα δίχτυα «σφραγίζοντας» το σκορ.
     Η διαιτησία του κ. Ν. Βουτσινά δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί αυτά που έγιναν όπως και των βοηθών του κ.κ. Κ. Κιόση και Σ. Κωστόπουλου. Δυο φάσεις μόνο υπάρχουν ομολογουμένως αρκετά αμφισβητούμενες
     Τώρα όσον αφορά κάποιες καταγγελίες των ποδοσφαιριστών του Ηρακλή σχετικά με την συμπεριφορά του διαιτητή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι μπορεί να υπόθηκε μεταξύ τους από τόσο μακριά που βρισκόμαστε.
     Οι συνθέσεις:
Α.Ο. Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλαλος, Αυγουστάτος (62΄Κοκόσης), Ρικάϊ Μεμ., Σέρρας Μιλτ., Μάστορας, Γαλιατσάτος, Κόμητας, Πολυδωράτος Γ., Ψυχογιός (62΄Ρικάϊ Ελ.), Τσακνιάς Δ. (54΄Σέρρας Παν.), Κουρκουμέλης.
Ηρακλής:(Ε. Διαμαντάτος), Γουλιμής, Μαράτος, Μεταξάς Φ., Σπαθής Ανδρ., Στάβερης Κυρ., Στάβερης Νικ., Ρασσιάς Σπ., Μανέντης Αλ., Ρασσιάς Γ., Βανδώρος Λ., Κορκός Στ..
 «Χ»ΡΥΣΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFFS. ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (3ος ή 4ος)
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ      ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚ.
0             0
    











  Σε ένα κακό ποδοσφαιρικά παιχνίδι Παλληξουριακός και Πρόοδος μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας χωρίς σκορ  (0-0) στο γήπεδο του Ληξουρίου.
       Η Πρόοδος παίζοντας περισσότερο αμυντικά και με διωξίματα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και σιγούρεψε τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας.
     Η τύχη για την3η ή 4η θέση του Παλληξουριακού πλέον κρίνεται την επόμενη Κυριακή στην Ιθάκη όπου αν τα Φωκάτα κερδίσουν μένουν στην 4η και θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό των playoffs την πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου Σάμη.
     Φάσεις
     Μοναδική ευκαιρία του αγώνα ένα απευθείας φάουλ του Πρεντάνου Δ., για τον Παλληξουριακό το οποίο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι στο 30'.
     Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έγινε ούτε μια φάση μπροστά από τις δυο εστίες σε 90 λεπτά.
      Για τον Παλληξουριακό ήταν όλοι μέτριοι και για την Πρόοδο πολύ καλοί οι Βασιλάκης και Λαγκαδάς.     Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Λουκέρη και των βοηθών του Γιαννοπούλου και Τριάντου.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ:ΛΑΔΑΣ Ι., ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ Χ., ΠΡΕΝΤΑΝΟΣ Δ., ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ Δ., ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΣΠ., ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΣΩΚ. ,ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ Π. (ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ Π.), ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Δ., ΑΔΗΛΙΝΗΣ Χ., (ΦΑΡΑΚΛΟΣ Γ.) ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ Α.
ΠΡΟΟΔΟΣ:ΤΣΙΝΤΗΛΑΣ Γ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΔΟΡΙΖΑΣ Π., ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Γ., ΛΑΓΚΑΔΑΣ Κ., ΤΣΑΜΗΣ Η., QORRAJ REDON., ΤΟΦΑΛΟΣ Μ., ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Χ (ΠΟΡΤΟΛΟΣ Ε.) ΤΣΙΡΟΣ Α., ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ Σ.
Συντάκτης κειμένου: Χάρης Πρεντάνος
ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ +15
ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΟΔΟΥ - ΦΩΚΑΤΩΝ

ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ                    Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
      0                3
   










     Για 30΄έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι στα Μακρυώτικα στο τοπικό ντέρμπι μεταξύ Πυλαριακού και Σάμης. Οι ομάδες ήθελαν να διαφυλάξουν τα «νώτα» τους και το παιχνίδι παίχτηκε περισσότερο στο κέντρο αφού ο ένας φοβόταν τον άλλον.
     Από το 30΄και μετά και με τον Πυλαριακό να μένει με δέκα λόγω αποβολής του Νικ. Σταμούλη το παιχνίδι χάλασε και το ημίχρονο τελειώνει στο 0-0 χωρίς την σπουδαία φάση.
     Στην ίδια φάση οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται ότι στο σουτ του Σταμούλη ο Φλαμιάτος απέκρουσε μέσα από την γραμμή χωρίς να έχουν όμως δίκιο.
     Στο β΄ ημίχρονο η Σάμη σαφώς ανώτερη και με αριθμητικό πλεονέκτημα δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει τελικά μια εύκολη νίκη με σκορ 3-0.
    Τα γκολ 
     Δυο λεπτά από την έναρξη του ημιχρόνου η Σάμη θα καταφέρει να προηγηθεί 0-1 με πολύ ωραίο σουτ του Γ. Αμούργη έξω από την μεγάλη περιοχή.
     Στο 50΄ γίνεται το 0-2 με ένα εκπληκτικό βολέ 2-3 μ. έξω από την μεγάλη περιοχή του Κ. Βιτωράτου στο «Γ» της εστίας του Μακρή που ήταν αδύνατον να αντιδράσει.
     Το τελικό 0-3 θα πετύχει στο 84΄και πάλι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Γ. Αμούργης με σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια.
    Με κάποια λάθη η διαιτησία του κ. Σκαλτσή καλοί οι βοηθοί του κ.κ. Βσιλόπουλος και Κιόσης.
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Μακρής, Κουγιανός, Γασπαρής Ν. (65΄Ballai R.), Ποταμιάνος, Μιχελής, Σολδάτος, Καρούσος, Γονατάς, Σταμούλης Π., Σταμούλης Νικ., Papa V..
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Φλαμιάτος, Τουλάτος (75΄Μαρούλης), Ζησιμάτος, Γερολυμάτος, Καππάτος, Βιτωράτος, Μετάϊ (Αντωνάτος Κ), νικολοβιέννης, Αλυσανδράτος, Αμούργης Γιαν., Δευτεραίος.
Συντάκτης κειμένου: Δημήτρης Αλυσανδράτος
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 13 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ*
30
38 - 06
2.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ*
21
18 - 10
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
19
27 - 11
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ*
16
28 - 21
5.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ *
12
16 - 25
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ * 
07
10 - 26
7.
Α.Π.Σ. ΔΟΞΑ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ*
02
00 - 38
                                    # Ο πρωταθλητής ανεβαίνει στην Α΄ κατηγορία μέσω play offs
                                                     μαζί με τον finalist.
                                                #  Ο 7ος (τελευταίος) υποβιβάζεται στην Γ΄ κατηγορία
                                                #  Ο Παλληξουριακός ξεκίνησε με -4 βαθμούς από πρόπερσι.
                                                #  Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ( 4-5/2/12)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Α.Π.Σ. ΔΟΞΑ ΔΙΛ. – Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
2.
ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ. – Α.Ο ΣΑΜΗΣ
4.
ΡΕΠΟ: Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου