Τετάρτη, Μαΐου 30

ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΟΒ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Έσπασε την έδρα ο Ολυμπιακός, 10-9 τον ΝΟΒ στην παράταση

   ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ           ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
       9                 10
    













     Με κορυφαίο τον Γιάννη Φουντούλη που πέτυχε 6 γκολ και με φοβερή ανατροπή – παρότι είχε βρεθεί σε δυσμενέστατη θέση - ο παθιασμένος Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει τον ΝΟ Βουλιαγμένης με 10-9 στην παράσταση του σημερινού τρίτου τελικό των πλέι οφ της Α1 Ανδρών στην υδατοσφαίριση (κ.α. 7-7), στο κολυμβητήριο του Λαιμού, σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας της αντιπάλου του.

     Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που έχουν πλέον το πάνω χέρι, καθώς έκαναν το 2-1 στις νίκες και χρειάζονται μία ακόμα στον επόμενο αγώνα που θα γίνει στη δική τους έδρα στον Πειραιά μεθαύριο Παρασκευή για να πανηγυρίσουν τον τίτλο διατηρώντας τα σκήπτρα τους. Οι «μπέμπηδες» από την πλευρά τους χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη σ’ αυτό το ματς εάν θέλουν να ελπίζουν σε πέμπτο αγώνα στο Λαιμό την Κυριακή.
     Τα πράγματα έμοιαζαν πολύ δύσκολα, έως ανυπέρβλητα για τον Ολυμπιακό μετά το περιστατικό που έγινε με τη λήξη της του α’ οκταλέπτου. Ο Γούνας είχε ισοφαρίσει στην εκπνοή του σε 2-2 για τον ΝΟΒ και πανηγύρισε έξαλλα το γκολ μπροστά στον Δεληγιάννη. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού το εξέλαβε ως πρόκληση και χτύπησε τον νεαρό διεθνή παίκτη της Βουλιαγμένης. Έτσι – όπως αναφέρει και το φύλλο αγώνα – «απεβλήθη» με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση ο παίκτης του Ολυμπιακού με το Νο 1 Δεληγιάννης, διότι γρονθοκόπησε αντίπαλο». Ο Γούνας, εξάλλου, αποβλήθηκε με αντικατάσταση για την προκλητική του συμπεριφορά, αλλά δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα.
    Έτσι, ο Ολυμπιακός έπαιξε αναγκαστικά για τα επόμενα 4 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Παρόλα αυτά άντεξε και κρατήθηκε κοντά στο σκορ. (Τη θέση του Δεληγιάννη, βέβαια, πήρε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Χρήστος Φλώρος που συνέβαλε τα μέγιστα στη συνέχεια στη νίκη του Ολυμπιακού με τις επεμβάσεις του). Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, κατάφεραν να επανέλθουν παρότι οι «μπέμπηδες» του ΝΟΒ προηγήθηκαν με 7-5 στις αρχές του δ’ οκτάλεπτου (Βουλγαράκης φουνταριστό). Ο Μουρίκης μείωσε σε 7-6 και ο Γιάννης Φουντούλης ισοφάρισε στην κόντρα για το 7-7 της κανονικής διάρκειας (2.30).    
     Στο Α’ τρίλεπτο της παράτασης ο Μουρίκης έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (7-8 π/π 1.40), ο Τίγκας ισοφάρισε (8-8 περιφέρεια), αλλά ο Γιάννης Φουντούλης Ι. έδωσε πάλι προβάδισμα (π/π 0.01) στον Ολυμπιακό. Στο Β’ τρίλεπτο: Κέρδισε πέναλτι ο Μουρίκης, το εκτέλεσε ο Φουντούλης Ι.  εύστοχα (8-10, 2.32), έχασε επίθεση με δύο π/π η Βουλιαγμένη και απλώς ο Χρ. Αφρουδάκης μείωσε στο τελικό 9-10 (φουνταριστός 0.30).
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-2, 1-2, παρ. 1-2, 1-1
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Κουρλιάφτης, Ελμισιάν, Κουλιεράκης, Αφρουδάκης Χρ. 1, Καρούντζος 2, Κατσαούνης, Γούνας 2, Τίγκας 1, Βουλγαράκης 2, Βλαχόπουλος 1, Λουιζίδης.
4/14 π/π, 2 περιφ. 3 φουντ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς, Μάζης, Χατζηκυριακάκης, Φουντούλης Ι. 6, Μπλάνης, Κόλιανιν 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος, Κατρουτζανακης, Σχίζας, Φλώρος Χρ. Καλογεράκος, Πρέκας. (Δεν αγωνίστηκε ο Δερβίσης που είχε ελαφρύ τραυματισμό σε τροχαίο).
7/14 π/π, 2/2 πέναλτι, 1 κόντρα
Διαιτητές: Σταυρίδης-Μοίραλης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου