Πέμπτη, Μαΐου 17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Π.Ο.

Ανακοίνωση ΕΠΟ 17-5-201

Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο τα οποία αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος και τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου παρενέβησαν στο έργο της αθλητικής δικαιοσύνης, από την ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής: 
1.Ο κ. Πιλάβιος με την επιστολή του προς τον πρόεδρο του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, με θέμα «οφειλές ερασιτεχνικών σωματείων ιδρυτικών ΠΑΕ σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και προπονητές»,  τον ενημέρωσε για απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ως όφειλε μετά την εξουσιοδότηση που του δόθηκε επί του θέματος. 
2.Η απόφαση που έχει λάβει το Δ.Σ. της ΕΠΟ ήρθε να επιβεβαιώσει ό,τι ακριβώς προβλέπεται στην ελληνική νομοθεσία και αφορά στις οικονομικές διαφορές Ελλήνων ποδοσφαιριστών και προπονητών με ΠΑΕ, όταν αυτές υποβιβάζονται από τις επαγγελματικές κατηγορίες στις ερασιτεχνικές και τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης, οπότε τα χρέη δεν γίνεται να μεταφερθούν από την ανώνυμη εταιρεία στο ερασιτεχνικό σωματείο.

3.Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ είναι σαφές ότι αφορά μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές και προπονητές και όχι αλλοδαπούς. Άλλωστε, το καθεστώς σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και προπονητές είναι καθορισμένο από τη FIFA, στην οποία δεν έχουν δικαίωμα προσφυγής Έλληνες ομόλογοί τους.
Ωστόσο, αν και τα δικαιοδοτικά όργανα της FIFA εξέδωσαν μία και μοναδική απόφαση εις βάρος ελληνικού σωματείου (Μακεδονικός) τα τελευταία τρία χρόνια, όταν το ίδιο χρονικό διάστημα όλες οι άλλες συναφείς αποφάσεις που έλαβαν ήταν αντίθετες, η ΕΠΟ βρίσκεται ήδη σε διαρκή επικοινωνία με τη FIFA ώστε να μην υπάρξει παρόμοια περίπτωση στο μέλλον.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου