Δευτέρα, Μαΐου 14

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Σ.Κ.Α.Η.

PLAYOFFS A2
ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ PLAYOFFS ΤΗΣ Α2 Ν.Ε.Ο.Λ. ΚΑΙ ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ
Νίκησαν στον 3ο αγώνα την Γαλήνη Πατρών 60-52 στο Ληξούρι
Και τις Ιτιές 70-56 στην Αμαλιάδα αντίστοιχα
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής



ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΓΑΛΗΝΗ ΑΟ ΑΧΑΙΑ
60 – 52
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
70 – 56



















     Παίζοντας πάρα πολύ καλό Μπάσκετ και βοηθούμενος από τον κόσμο του και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο ΝΕΟΛ επικράτησε σχετικά εύκολα της Γαλήνης Πατρών με σκορ 60-52 και έκανε το 3-2, ενώ συγχρόνως προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης που θα αντιμετωπίσει τον Υπερίωνα Αμαλιάδας με πλεονέκτημα έδρας,
     Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου στο τελευταίο και κρισιμότερο παιχνίδι της σειράς με τη Γαλήνη Πατρών (οι νίκες μεταξύ των δύο ομάδων ήταν 2-2 και η σειρά κρινόταν στις 3 νίκες) επικράτησε στο κλειστό της Παλλικής με σκορ 62-50 παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.


Σε έναν αγώνα δίχως αύριο και για τις δύο ομάδες, οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να πάρουν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και τα κατάφεραν. Μετά τα πρώτα 3 αναγνωριστικά λεπτά, όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, οι παίχτες του ΝΕΟΛ πιέζοντας πολύ στην άμυνα και τρέχοντας στο αιφνιδιασμό κατορθώνουν να ξεφύγουν στο σκορ, με το τέλος της πρώτης περίοδου να τους βρίσκει να προηγούνται με 21-14. 

  Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ψαλίδα στο σκορ ανοίγει κιάλο με τους γηπεδούχους να παίρνουν διαφορά της τάξεως των 13 πόντων (29-16). Όμως, οι παίχτες της Γαλήνης ανακάπτουν και ροκανίζουν τη διαφορά, δείχνοντας ότι κατέβηκαν στο νησί αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, αποτέλεσμα ημιχρόνου 34-26. Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες εμφανίζονται ισοδύναμες με τη διαφορά να κυμαίνεται στα όρια των 10 πόντων, αλλά και πάλι προς το κλείσιμο του δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι κατορθώνουν να τη φτάσουν στην χαμηλότερη τιμή της, 49-43. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Πάτρας φτάνει σε απόσταση ενός διπόντου (49-47), όμως κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των γαλανόλευκων του Ληξουρίου. Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα και ορθολογικές επιλογές στην επίθεση, πραγματοποιούν σερί 12-0 και “καθαρίζουν” την υπόθεση νίκη και πρόκριση. Η λήξη του αγώνα δείχνει το φωτεινό πίνακα του κλειστού της Παλλικής να γράφει τελικό σκορ 62-50 και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στο τελικό των play-offs, ο νικητής των οποίων θα έχει ως έπαθλο μία θέση στα μεγάλα σαλόνια του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ.
Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στην ομάδα της Γαλήνης που έδωσε το 100% των δυνατοτήτων της και πρόσφερε μία ωραία σειρά αγώνων, καθώς και στους διαιτητές της συγκεκριμενης αναμέτρησης (Σοφιανόπουλο, Τσακαλογιάννη), οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και βοήθησαν ώστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι.
Ο ΝΕΟΛ θέλει, για μία ακόμα φορά, να ευχαριστήσει όλους τους φίλους της που περαβρέθηκαν στο γήπεδο (και ιδιαίτερα αυτούς που ήρθαν από το Αργοστόλι) και συμπαραστάθηκαν στις προσπάθειες της ομάδας μας προκειμένου να φτάσει σε αυτή την πολύτιμη επικράτηση.
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 13-12, 15-17, 13-7
ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος Β. 9, Μπακούρος Α., Κουνάδης Χ. 4, Ματιάτος Κ, Ρουμελιώτης Σ. 6(1), Συνοδινός Χ. 18(2), Μουρελάτος Θ., Μαντζαβίνος Φ., Βολτέρας Δ., Αντωνάτος Η., Πρεντάνος Ν. 14(2), Αντωνάτος Γ. 11
ΓΑΛΗΝΗ ΠΑΤΡΩΝ (Στάνκοβιτς): Γιανόπουλος 2, Νταβλούρος 2, Λογοθέτης 5, Παστός 12(1), Στρέκλας 1, Δρουγούτης 5(1), Διαμαντόπουλος 20, Μακρής 1, Γαλάτης, Ράλλης
ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΙΤΙΕΣ 70-56
     Ο Υπερίων κέρδισε εύκολα τις Ιτιές στο κλειστό της Αμαλιάδας με 70-56,  έκανε το 3-2 στις νίκες και προκρίθηκε στους τελικούς των πλέι-οφ της Α2 ΕΣΚΑΗ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Ληξούρι, με το μεταξύ τους σκορ από την κανονική περίοδο να είναι 1-1, αλλά το πλεονέκτημα έδρας να το έχουν οι νησιώτες. Όποια ομάδα επικρατήσει στους τελικούς θα πάρει την άνοδο στην Α1, ακολουθώντας τον Πρ. Ηλία/ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Αμαλιάδας, με τον Σάκη Κουκουζέλη στον πάγκο καθώς ο Δημήτρης Φωτόπουλος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα,  παρουσιάστηκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και να προκριθεί στους τελικούς. Πήρε διψήφια διαφορά από τη β΄ περίοδο και από κει και πέρα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, με το προβάδισμα να φτάνει ακόμα και τους 18 πόντους στο 35΄.
     Τα δεκάλεπτα: 18-10, 36-23, 54-45, 70-56.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 1η ΤΕΛΙΚΟΥ PLAYOFFS



ΑΓΩΝΑΣ
Ν.Ε.Ο. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ – ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου