Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 6

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2012


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Μετά την εξαιρετική επιτυχία των αθλητών της Ομάδας  Boccia που κατάκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας, ρίχνονται σήμερα στη μάχη ο Νίκος Πανανός και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης με ελπίδες για την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου.
Με ελπίδες για μετάλλια αγωνίζονται και οι αθλήτριες του στίβου στο τελικό των 100μ. γυναικών, κατηγορίας Τ13, Ανθή Καραγιάννη και  Αλεξάνδρα Δημόγλου.

Ανθή Καραγιάννη
Αλεξάνδρα Δημόγλου 
Στην ποδηλασία στην Ατομική χρονομέτρηση οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Αργυρώ Μηλάκη (οδηγός) δίνουν το παρόν με μεγάλες  ελπίδες για πρόκριση και η Μαρία Καλπακίδου στην κολύμβηση, κατηγορία γυναικών S2, θα προσπαθήσει να επιτύχει την πρόκριση στους τελικούς.
Αδαμαντία Χαλκιαδάκη
 
Καλπακίδου Μαρία
Ευχόμαστε στους αθλητές ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τις όμορφες στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας που μας χαρίζουν και ελπίζουμε η Πολιτεία να σταθεί επιτέλους στο πλευρό αυτών των παιδιών! 
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου
ΜΠΟΤΣΙΑ

Μικτό ατομικό BC1 Παναγιώτης Σουλάνης
11:00 Προκριματιά
14:45 Γύρος «16»
18:40 Γύρος «16»
Μικτό ατομικό BC3 Νίκος Πανανός, Γρηγόρης Πολυχρονίδης
11:00 Προκριματικά
13:25 Γύρος «32»
17:20 Γύρος «32»
Μικτό ατομικό BC2 Αλέξανδρος Παπαδάκης
12:20 Προκριματικά
14:45 Γύρος «32»
17:20 Γύρος «32»
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ
Ατομική χρονομέτρηση Χρήστος Στεφανάκης/Κωνσταντίνος Τρουλινός
16:30 Ατομικό Β 
Ατομική χρονομέτρηση Σταμάτης Κοτζιάς
16:30 Μικτό Τ 1-2
Ατομική χρονομέτρηση Αργυρώ Μηλάκη/Αδαμαντία Μηλάκη
16:30 Ατομικό Β 
ΣΤΙΒΟΣ
Μήκος ανδρών F36 Αναστάσιος Πετρόπουλος
12:05 Τελικός
Δίσκος ανδρών F54/55/56 Ηλίας Ναλμπάντης
12:08 Τελικός
Σφαίρα ανδρών F32/33 Δημήτρης Ζησίδης
12:11 Τελικός
100μ. γυναικών Τ13 Ανθή Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Δημόγλου
21:18 Γύρος 1ος
Σφαίρα γυανικών F20 Ευαγγελία Ζίσκα
22:00 Τελικός
100μ. γυναικών Τ46 Στυλιανή Σμαραγδή
23:18 Τελικός
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
50μ. ύπτιο ανδρών S2 Αριστείδης Μακροδημήτρης, Γιώργος Καπελλάκης
13:17 Σειρές
21:44 Τελικός
50μ. ύπτιο γυναικών S2 Μαρία Καλπακίδου
13:24 Σειρές
21:50 Τελικός

Άρση βαρών σε πάγκο (-90 κιλά):

Χάλκινο μετάλλιο ο Παύλος Μάμαλος!!

Ο Παύλος Μάμαλος χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμη μετάλλιο, το πέμπτο κατά σειρά, στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο αθλητής του Δημήτρη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι κάτοχος ενός μεταλλίου (ασημένιο) από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, σήκωσε στην πρώτη προσπάθεια 232 κιλά, ενώ είχε αποτυχημένες τις δύο επόμενες στα 236 κιλά, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νιικητών.

Ο 41χρονος αθλητής από τον Ασπρόπυργο κατέκτησε το δεύτερο παραολυμπιακό μετάλλιό του αφού στο Πεκίνο είχε κατακτήσει το αργυρό. Πρώτος με νέο παραολυμπιακό ρεκόρ ο Αιγύπτιος Χανί Αμπντελαντί με 241 κιλά και δεύτερος ο Κινέζος Κάι Χουιτσάο με 233 κιλά.
«Για την Ελλάδα. Για την Ελλάδα», φώναζε ανεβαίνοντας με το αμαξίδιο του την ειδική μπάρα προς το βάθρο των νικητών και το επανέλαβε στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τον αγώνα.
«Για την Ελλάδα. Το αξίζει. Περνάει δύσκολες στιγμές όλη η ελληνική κοινωνία και μαζί με αυτή όλα τα κομμάτια της, μαζί με αυτό του αθλητισμού. Το αξίζει η Ελλάδα αυτό το μετάλλιο», είπε ο Μάμαλος αμέσως μετά την απονομή.
Και συνέχισε: «Το τέλος και εδώ και στο Πεκίνο ήταν όμορφο και συγκινητικό. Έκανα ότι μπορούσα. Τα έδωσα όλα με δύναμη ψυχής. Είναι δύσκολες στιγμές για να πούμε περισσότερα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με πίστεψε. Την οικογένειά μου, τον προπονητή μου.
»Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να σηκώσω τα 236 κιλά, τα οποία έχω κάνει πολλές φορές στην προπόνηση. Δεν ξέρω τι να πω. Ίσως να σταμάτησε το μυαλό μου. Δεν πειράζει. Είμαστε εδώ και ευελπιστώ και στο Ρίο ντε Τζανέιρο σε τέσσερα χρόνια από σήμερα».

Πρώτος με νέο παραολυμπιακό ρεκόρ ο Αιγύπτιος Χανί Αμπντελαντί με 241 κιλά.

Μπότσια (ζευγάρια BC3):

Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, 4-1 την Πορτογαλία στον τελικό!!!! 

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» πανηγυρίζει εδώ και λίγα λεπτά η Ελλάδα. Στον τελικό των ζευγαριών BC3 που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ExCeL, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Ελένη Κορδαλή (αγωνίστηκε μόνο στο 4ο σετ αντί του Πανανού), επικράτησε 4-1 της Πορτογαλίας και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε ένα αγώνα που τα τελευταία χρόνια προσφέρει μεγάλες χαρές στον ελληνικό αθλητισμό.
Η ελληνική ομάδα, η οποία στον δρόμο για τον τελικό νίκησε κατά σειρά τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά (φάση ομίλων) και το Βέλγιο (ημιτελικός), εκτός από το χρυσό παραολυμπιακό μετάλλιο έχει στη συλλογή της –μεταξύ άλλων- και χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας το 2011. Τα σετ:  2-0, 1-0, 1-0, 0-1
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος στο Πεκίνο είχε χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο του Μπότσια (σ.σ. ασημένιο) στο ατομικό, είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για τη σπουδαία αυτή εμφάνιση που συνδυάστηκε και με το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια BC3. «Είναι εκστασιασμένος. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που νοιώθω αυτή τη στιγμή. Είναι από τις στιγμές που θέλεις να κρατάς για πάντα στη ζωή σου. Αυτή η στιγμή θα με ακολουθεί σε κάθε μου βήμα από εδώ και στο εξής. Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει και ανάλογη πορεία στο ατομικό που ξεκινάει αύριο.
Θα ήθελα να υποσχεθώ και εκεί ένα χρυσό μετάλλιο, ωστόσο θα το αποφύγω αφού ο ανταγωνισμός στα ζευγάρια είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτός στο ατομικό. Θα ήθελα πάντως ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο. Γι` αυτό ήρθα. Γι` αυτό θα παλέψω μέχρι το τέλος», είπε ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου. «Είναι σημαντικό ότι δίπλα μου σε όλη αυτήν την πορεία είχα τους γονείς μου, τους φίλους μου και πάνω απ` όλα τον προπονητή μου, ο οποίος έχει δώσει ώθηση σε μια προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και συνεχίζεται με ακόμη ένα Παραολυμπιακό μετάλλιο.
Η κορύφωση της πορείας του αθλήματος δεν έχει έρθει, γιατί υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα που δουλεύει πίσω από τις `κουρτίνες` προκειμένου να συνεχίσει την πρωταγωνιστική του πορεία», είπε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, οικονομολόγος στο επάγγελμα με εργασιακή θητεία αρκετών ετών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος πήρε το Βέλγιο το οποίο στον «μικρό» τελικό νίκησε 4-3 τη Νότια Κορέα.
Η τελική κατάταξη:
1. ΕΛΛΑΔΑ
2. Πορτογαλία
3. Βέλγιο
4. Νότια Κορέα 
Μήκος ανδρών (κατ. F11):
Δέκατος ο Μπαράκας 
Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Θανάσης Μπαράκας στον τελικό του μήκους κατηγορίας F11. Με επίδοση 5.41μ στην τρίτη προσπάθεια (5.28μ και 5.18μ. οι δύο πρώτες) ο αθλητής από τη Ρόδο κατέλαβε την 10η θέση της τελικής κατάταξης.
             
Το χρυσό μετάλλιο με 6.46 πήγε στην Ουκρανία και τον Ρουσλάν Κατίσεφ, ενώ ακολούθησαν οι Ελέξις Τζιλέτε (ΗΠΑ) με 6.34 και Ντουάν Λι (Κίνα) με 6.31μ. 
Σφαίρα ανδρών (κατ. F57/58):
Όγδοος ο Τσίου, ένατος ο Ντομγκιόνι
Περιπετειώδης, με αρνητική εξέλιξη για τα ελληνικά χρώματα, ήταν ο τελικός της σφαίρας κατηγορίας F57/58. Η ελληνική ομάδα υπέβαλε ένσταση για εσφαλμένη ακύρωση των δύο πρώτων βολών του Αναστάσιου Τσίου οι οποίες τον έφερναν στα μετάλλια του αγωνίσματος (σ.σ. ήταν πάντα από 13.50 μέτρα), ωστόσο αυτή δεν βρήκε υποστήριξη. Αρχικά ο τεχνικός επιτετραμμένος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Κρις Κοέν, υποστήριξε προφορικά το ελληνικό αίτημα, ωστόσο η απόφαση μετά από μερικά λεπτά της ώρας ήταν αρνητική με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωταθλητής να μείνει εκτός βάθρου αλλά και εκτός εξάδας.
Η μοναδική έγκυρη βολή του Τσίου ήταν η 3η με 12.64 που του έδωσε την 8η θέση στο αγώνισμα, αφού στις τρεις τελευταίες βολές προσπάθησε για τη μεγάλη επίδοση που θα τον έφερνε στα μετάλλια με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ανγκίμ Δημήτριος Ντομγκιόνι ήταν 9ος με 12.25.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Αλεξέι Ασαπάτοφ με 16.20 που αποτελεί παραολυμπιακό ρεκόρ, ενώ στις δύο επόμενες θέσεις βρέθηκαν ο Πολωνός Γιανούζ Ροκίτσκι (15.68μ.) και ο Νοτιοαφρικανός Μίκαελ Λόουρενς (13.64).

Ιστιοπλοΐα:

Ούριος άνεμο για το ελληνικό Sonar 

Ούριος άνεμος φύσηξε σήμερα για τα ελληνικά πανιά στα Sonar. Το σκάφος των Νοτάρογλου, Αλεξά και Χριστοφόρου τερμάτισε στην τρίτη θέση στην πέμπτη ιστιοδρομία, ενώ στην αμέσως επόμενη βρέθηκε στην 6η θέση και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις θέση στην πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης ενώ απομένουν πέντε ακόμη ιστιοδρομίες για την ολοκλήρωση του αγωνίσματος.

            Όσον αφορά τα 2.4mR, ο Γιώργος Δεληκούρας αν και κατετάγη 8ος στην πέμπτη ιστιοδρομία, δέχθηκε ποινή στην αμέσως επόμενη και πλέον η παρουσία του στην πρώτη εξάδα του αγωνίσματoς θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τις εναπομείνασες πέντε ιστιοδρομίες.

Κολύμβηση (50μ. πρόσθιο SB3):

Έκτη θέση για τον Βασίλη Τσαγκάρη 

Την έκτη θέση με επίδοση 53.07 πήρε ο Βασίλης Τσαγκάρης στον τελικό των 50μ. πρόσθιο κατηγορίας SB3, αγώνισμα που έριξε την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στην 5η ημέρα των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». 
    Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ολλανδός Μίκαελ Σενμάκερ με 50.00, ενώ στη δεύτερη και την
τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκαν οι Μιγκέλ Λούκε (Ισπανία) με 50.18 και Τακαγιούκι Σουζούκι (Ιαπωνία) με 50.26. 
Άρση Βαρών σε πάγκο (-75 κιλά):
Πέμπτος ο Μωϋσιάδης
Σήκωσε 188 κιλά στη δεύτερη προσπάθεια και κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία των -75 κιλών άρσης βαρών σε πάγκο, στο πλαίσιο των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». Ο λόγος για τον 34χρονο Γκέμισλαβ Μωϋσιάδη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο α` γκρουπ της κατηγορίας του και παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να σηκώσει 190 κιλά στην τρίτη προσπάθεια, κέρδισε θέση στην πρώτη εξάδα, χάρη στα κιλά της δεύτερης προσπάθειας. Στην πρώτη προσπάθεια είχε σηκώσει με επιτυχία 183 κιλά.  
  Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιρανός Αλί Χοσεϊνί με 225 κιλά, ενώ τον ακολούθησαν ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Ελελφάτ (219κ.) και ο Κινέζος Πενγκ Χου (213κ.). Στην τέταρτη θέση με επίσης 213 κιλά αλλά μεγαλύτερο σωματικό βάρος, βρέθηκε ο Ρώσος Σεργκέι Σούτσεφ.
Πηγή : http://www.paralympic.gr, http://www.sport895.com, http://paralympichellas.blogspot.co.uk

 Επιμέλεια: Μοσχονά-Καρκαβέλα Ειρήνη, 
Γυμνάστρια Προσαρμοσμένης Φ.Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου