Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29

ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ Η Α.Ε.Κ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΑΜΗ

 ΣΚΟΡ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ Η Α.Ε.Κ. 3-1 ΤΗ ΣΑΜΗ









   Το δυνατό ξεκίνημα της Α.Ε.Κ. προδιέθετε ότι θα βλέπαμε μια εύκολη επικράτηση για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου κάτι που τελικά δεν επαληθεύθηκε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν μεν, αλλά το θέαμα (εκτός το πρώτο 20' για την Α.Ε.Κ.) να είναι μέτριο και τις δυο ομάδες να επιδίδονται όσο περνούσε ο χρόνος σε ένα πολύ δυναμικό παιχνίδι χωρίς ποιότητα. Φάσεις πάντως έγιναν αρκετές.
     Έτσι η Αργοστολιώτικη ομάδα με το 1-3 έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση της αφού η Σάμη, μια αρκετά σοβαρή και ποιοτική κατά τα άλλα ομάδα, πολύ δύσκολα θα καταφέρει την ανατροπή στον επαναληπτικό.
     Φάσεις και γκολ 
     Η Α.Ε.Κ. όπως προαναφέραμε μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ φουριόζα και με τον αέρα του φαβορί κατάφερε να προηγηθεί 0-1 με την συμπλήρωση του 2'. Συγκεκριμένα ο Μοσχονάς θα εκμεταλλευθεί ένα λάθος του Τουλάτου και θα βγάλει με ωραία κάθετη πάσα μόνο τον Πολλάκη με τον Κ. Μωραίτη και το πλασέ του επιθετικού της Α.Ε.Κ. να καταλήγει στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του. 
     Ένα δυνατό σουτ του Κούκλη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή στο 10' θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κ. Μωραίτη.
     Στο 14' ο Πολλάκης θα βγάλει επικίνδυνη σέντρα από αριστερά την οποία "καθαρίζουν" οι αμυντικοί των τυπικά γηπεδούχων.
     Εκτέλεση φάουλ από αριστερά και πλάγια από τον Αντωνόπουλο θα βρει τον Χασάι στην μικρή περιοχή που με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά θα δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (0-2).
     Στο 35' ένα δυνατό σουτ του Πολλάκη μέσα από την περιοχή θα μπλοκάρει ο Κ. Μωραίτης.
     Στο 40' δυνατό σουτ του Π. Κουμαριώτη θα αποκρούσει θεαματικά σε κόρνερ ο Κ. Μωραίτης.
     Νέο σουτ για την Α.Ε.Κ. και συγκεκριμένα του Μοσχονά στο 42' θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μωραίτη με τον τελευταίο στην συνέχεια να μπλοκάρει.
     Ελπίδες για κάτι καλό για την Σάμη με την μείωση του σκορ στο 43' σε 1-2 όταν την μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε.Κ. θα εκμεταλλευτεί ο Γ. Αμούργης ο οποίος θα προχωρήσει και μόνος απέναντι στον Άννινο θα στείλει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.
     Με την λήξη του ημιχρόνου η Α.Ε.Κ. θα μείνει με 10 παίχτες αφού ο Χρίστο Σ. ύστερα από μια επικίνδυνη προβολή στο πρόσωπο του Ν. Μωραίτη θα δεχθεί την κόκκινη κάρτα του κ. Ν. Βουτσινά.
     Στην συνέχεια από την εκτέλεση του φάουλ του Γ. Αμούργη ο Άννινος θα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του α' ημιχρόνου.
     Στο β' ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 50' ο Κ. Μωραίτης θα σταματήσει με ωραία προσπάθεια το σουτ του Π. Κουμαριώτη.
     Ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα θα χάσει η Σάμη στο 56' όταν σε μια φάση διαρκείας για την ομάδα του Β. Μιχαλάτου τα διαδοχικά σουτ των Γ. Αμούργη και Ν. Μωραίτη αντίστοιχα θα κοντράρουν στα σώματα των αμυντικών των φιλοξενουμένων.
     Και εκεί που η Σάμη πίεζε για την ισοφάριση η Α.Ε.Κ. πετυχαίνει στο 59' το 1-3 ύστερα από εξαιρετική ψηλοκρεμαστή πάσα του Η. Κοσμάτου στον Γ. Πολλάκη που με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και συγχρόνως βάζει τέλος στα όποια "όνειρα" των γηπεδούχων για κάτι καλό.
     Μια ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Νικολοβιένη στο 61' θα στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Άννινου.
     Ένα διαγώνιο σουτ του Πολλάκη στο 69' θα εξουδετερώσει και πάλι ο Κ. Μωραίτης.
     Σειρά της Σάμης στο 75' να μείνει με 10 παίχτες αφού σε εκείνο το σημείο ο Αυγερινός δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Πολλάκη και αποβάλλεται από τον διαιτητή κ. Ν. Βουτσινά.
     Μέχρι την λήξη του αγώνα είχαμε δύο ακόμη σουτ για την Σάμη με τους Αμούργη και Νικολοβγένη που θα καταλήξουν λίγο άουτ από την εστία του Δ. Άννινου.
Οι συνθέσεις:
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος) Κ.Μωραίτης, Μιχαλίτσης Μαρ., (46' Αυγερινός) Κόκκαλης, Σκιαδαρέσης, Τουλάτος, Μωραίτης Ν., Αμούργης Αρ., Νικολοβιένης, Αραβαντινός, (46' Βιτωράτος Κ.) Αμούργης Γιαν., Καππάτος
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος) Άννινος, Περιβολάρης, Αντωνόπουλος, Χρήστο, Ψάλτης, Κούκλης, Πολλάκης (89' Θωμάς), Χασάι, Κοσμάτος Ηλ.(77' Κοττίνης), Μοσχονάς(73' Γαλανός), Κουμαριώτης Π.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου