Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10

"ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ" 5-4 ΣΤΟ Α.Ο.Κ.Ι.- ΣΑΜΗ

ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΚΟΡ Α.Ο.Κ.Ι.-ΣΑΜΗ 5-4








   Σε ένα χορταστικό από πλευράς γκολ, αλλά όχι σπουδαίο σε θέαμα παιχνίδι, ιδιαίτερα στο α' ημίχρονο, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σήμερα το απόγευμα ο Α.Ο.Κ.Ι. αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 4-1 κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να πάρει την νίκη έστω και φιλική από την Σάμη.
   Οι ομάδες προσπάθησαν αρκετά, κάτι όμως η ζέστη, κάτι τα βαριά πόδια από την σκληρή προετοιμασία, αφού ήταν άλλωστε και το πρώτο τους φιλικό δικαιολογούν τα παραπάνω.

  Η Σάμη βασίστηκε και πάλι, στο αγαπημένο της παιχνίδι, αυτό των αντεπιθέσεων και στο α΄ ημίχρονο φάνηκε να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο της δείχνοντας με την παρουσία της ότι θα είναι ένας αρκετά υπολογίσιμος αντίπαλος φέτος στην Α΄ Κατηγορία.
  
   Στο β΄ όμως οι ποδοσφαιριστές της κουράστηκαν, έγιναν και αρκετές αλλαγές, από τους δυο προπονητές, κάτι που φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο έδειξε να ευνοεί  τελικά τον γηπεδούχο, που έκανε την ανατροπή και πήρε μια δύσκολη φιλική νίκη. Στα θετικά της ομάδας του Γ. Τόγια το ότι δεν παράτησε το παιχνίδι παρά το ότι έμεινε πίσω στο σκορ με 1-4, το πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δικαιώθηκε για αυτό.
Φάσεις και γκολ
   Στο 2’ πάσα του Α. Αμούργη στην πλάτη της άμυνας του Α.Ο.Κ.Ι. θα φέρει τον Γ. Αμούργη σε θέση γκολ μέσα στην περιοχή, όπου θα ανατραπεί από τον Γιαννά και το καθαρό πέναλτι θα εκτελέσει ο ίδιος πετυχαίνοντας το 0-1 για την Σάμη.
   Η απάντηση των γηπεδούχων θα είναι άμεση με ένα πολύ όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, του Σ. Ζαμπαύτη, κάτι σαν λόμπα, αιφνιδιάζοντας τον Καλυβωκά ισοφαρίζοντας σε 1-1.
   Στο 23’ νέα αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους με τον Γ. Αμούργη να βγαίνει και πάλι μόνος με τον Γιαννά, αυτός θα αποκρούσει με τα χέρια έξω από την περιοχή και ο διαιτητής θα σφυρίξει το φάουλ. Το οποίο εκτελεί και πάλι ο Γ. Αμούργης και με εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι. που ήταν αδύνατον να αντιδράσει, για το 1-2.
   Νέα υπέροχη ατομική προσπάθεια στο 25’ του Γ. Αμούργη που έφυγε από τα πλάγια και με ωραία διαγώνια πάσα θα βρει τον Π. Σταμούλη μέσα στην περιοχή για να πετύχει το 1-3 αυτός με ωραίο διαγώνιο πλασέ.
   Στο 29’ μια παράλληλη σέντρα του Βουκελάτου θα δώσει την ευκαιρία στον Κοντοζή να πιάσει ένα γυριστό σουτ το οποίο θα αποκρούσει ο Καλιβωκάς.
   Νέα ευκαιρία για τον εξαιρετικό ποδοσφαιριστή της Σάμης Γ. Αμούργη στο 33΄όταν το δυνατό σουτ που επιχειρεί από καλή θέση καταλήγει άουτ.
   Δοκάρι στο 38’ για τους γηπεδούχους όταν το δυνατό σουτ του Κοντοζή αποκρούει προσωρινά ο Καλιβωκάς για να φτάσει η μπάλα στον αμαρκάριστο Δ. Πολλάτο το ψηλοκρεμαστό πλασέ του προς την κενή εστία όμως, θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι.
   Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου στο 54’ ο Α.Ο.Κ.Ι. χάνει πολύ καλή ευκαιρία να μειώσει την διαφορά στα δυο γκολ όταν ο Φωκάς σε αδράνεια των αμυντικών της Σάμης μόνος στην μικρή περιοχή θα στείλει την μπάλα με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι του Ν. Φιλιπάττου.
   Η Σάμη στο 60’ θα εκμεταλλευτεί αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων με την λάθος πάσα του Μεσοροπιάν και με τον Άννινο να πλασάρει εντυπωσιακά τον τερματοφύλακα Ρούντι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-4.
   Κάπου εκεί ο Α.Ο.Κ.Ι. άρχισε να συνέρχεται επέβαλε τον ρυθμό του και τα γκολ δεν άργησαν να έρθουν. Έτσι αφού πρώτα είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ στο 62’ με τον Θ. Μπαζάρογλου (απέκρουσε ο Ν. Φιλιππάτος σε κόρνερ) στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 65΄θα μειώσει την διαφορά στο 4-2 με ψύχραιμο κοντινό πλασέ του Φωκά.
   Ανατροπή του Θ. Θανάση Μπαζάρογλου μέσα στην περιοχή από τον Σταμούλη στο 69’ θα δώσει την δυνατότητα στον Αλ. Πολλάτο ευστοχώντας να πετύχει το 3-4.
   Τα σημάδια της κούρασης από την προετοιμασία ήταν ορατά στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των φιλοξενουμένων με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχόμενα λάθη κάτι που ο έμπειρος Α.Ο.Κ.Ι. εκμεταλλεύεται και στο 75’ θα φέρει το παιχνίδι στα ίσα 4-4 με ένα φανταστικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Μ. Κανάκη έξω από την περιοχή.
   Στο τελευταίο ακριβώς δευτερόλεπτο του αγώνα και συγκεκριμένα  στο 80΄ στο κόρνερ του Θ. Μπαζάρογλου ο Κανάκης θα πιάσει την κεφαλιά πάσα στον Αλ. Πολλάτο που με νέα κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα νεαρού Α. Φιλιππάτου γράφοντας το τελικό 5-4 χαρίζοντας τελικά την νίκη στην ομάδα του.
   Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι είχε διάρκεια 80’ (40’ κάθε ημίχρονο) και διαιτήτευσε επιτυχώς ο φίλαθλος Διον. Παγουλάτος.
   Οι συνθέσεις:
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Γιαννάς, Διον. Πολλάτος, Μολφέτας, Δούρος, Λαμπρόπουλος, Π. Μπαζάρογλου, Ζαμπαύτης, Β. Σπανός, Κοντοζής, Δημ. Πολλάτος, Βουκελάτος. Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Χαλιώτης, Φωκάς, Κανάκης, Αλ. Πολλάτος, Γεωργόπουλος, Μπαζάρογλου, Μεσοροπιάν, Δ. Μαρκαντωνάτος, Χάνος και Ρούντι.
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Καλιβωκάς, Τουλάτος, Ζησιμάτος, Μιχαλίτσης, Κ. Βιτωράτος, Μωραΐτης, Νικολοβιένης, Σταμούλης, Καππάτος, Α. Αμούργης, Γ. Αμούργης. Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Ν. Φιλιππάτος, Μαρούλης, Κόκκαλης, Άννινος, Κ. Αντωνάτος, Κ. Βιτωράτος, Χειμώνας και Αν. Φιλιππάτος.
Δηλώσεις προπονητών:
Γιώργος Τόγιας: «Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Η προετοιμασία έχει διακυμάνσεις ιδιαίτερα τον Αύγουστο λόγω εργασίας των παιδιών. Το καλό όμως είναι ότι δεν έχουμε τραυματισμούς και τα παιδιά έχουν θέληση. Προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να βελτιωθούμε να παίζουμε με ένταση, να έχουμε σωστή τακτική, σωστή κυκλοφορία. Ξέρουμε ότι θέλει όμως πολύ δουλειά αυτό αλλά πιστεύουμε να τα καταφέρουμε. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά στο σημερινό παιχνίδι είδαμε κάποιες παλιές κακές νοοτροπίες τις οποίες επισημάναμε και θα προσπαθήσουμε να τις εξαλείψουμε. Αυτό ήταν ένα καλό κέρδος πιστεύω. Να επαναλάβω πρέπει να εξαλείψουμε αυτές τις νοοτροπίες και οι ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν σε αυτά που ζητάει ο προπονητής».
Βαγγέλης Μιχαλάτος: «Για μας ήταν το πρώτο φιλικό και τα παιδιά προσπάθησαν αρκετά. Κάνουν μόνο δέκα μέρες προπόνηση. Θεωρώ ότι τα μηνύματα που πήραμε από το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ θετικά. Έχουμε μια νεανική ομάδα και πιστεύω ότι στην συνέχεια θα πάμε καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει στην συνέχεια».


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου