Κυριακή, Σεπτεμβρίου 9

ΗΤΤΑ 4-1 ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ

 ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ   









Πύργος: Αποστολή Sportsthea
   Το εις βάρος σκορ μπορεί να είναι μεγάλο για την Α.Ε.Κ. όμως αυτό δεν λέει τίποτε. Έτσι κι αλλιώς ένα φιλικό προετοιμασίας ήταν με αντίπαλο μια επαγγελματική ομάδα της football league2 τον Πανηλειακό.
   Κανένας δεν πίστευε ότι η Αργοστολιώτικη ομάδα θα έπαιρνε κάτι θετικό, έστω και σε ένα φιλικό παιχνίδι. Ο μεγάλος της αντίπαλος δεν το επέτρεπε, άλλωστε μικρή σημασία θα είχε. Το ερώτημα όμως είναι τι κέρδισε η Α.Ε.Κ. από ένα τέτοιο παιχνίδι; Εμείς θεωρούμε πολλά, εκτός τις εμπειρίες των νέων κυρίως παιδιών τέτοια παιχνίδια βοηθούν πάρα πολύ και τον προπονητή  να δοκιμάσει κάποια σχήματα ή τακτικές αλλά και να δει την αγωνιστική της ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του λίγο πριν την έναρξη των φετινών αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Τα κέρδη λοιπόν πολλαπλά και αυτά πρέπει να κρατήσουν όλοι διορθώνοντας τυχόν αδυναμίες τους στην συνέχεια.
   Να σημειώσουμε αυτό ήταν το τέταρτο φιλικό παιχνίδι (όλα εκτός έδρας) με την ομάδα μας να έχει 3 νίκες και μια ήττα, την σημερινή.
   Τώρα από αγωνιστικής πλευράς η Α.Ε.Κ. προσπάθησε πολύ αλλά μπρός στην αντικειμενική και φυσιολογική ανωτερότητα μιας ομάδας που αγωνίζεται σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και δυο κατηγορίες πιο πάνω, του Πανηλειακού δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά τα πράγματα.
   Η ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του α΄ημιχρόνου. Στο β' πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές δίνοντας ευκαιρίες και στου υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του παράλληλα και το δικαίωμα στην Α.Ε.Κ. να ισορροπήσει και να την παίξει σαν ίσα προς ίσον. Όμως η νίκη της ήταν δίκαιη και το τελικό σκορ να γράφει 4-1.
     Φάσεις και γκολ
   Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Α.Ε.Κ. μπήκε στο γήπεδο φοβισμένη και με αρκετό άγχος, ίσως να έπαιξε ρόλο και το όνομα του αντιπάλου, με αποτέλεσμα μέχρι να συνέλθει στο 12΄το σκορ να είναι στο 2-0!!
   Στο 6΄λοιπόν οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ, όταν ο Σοτήρ θα ανατρέψει τον Τζουμάκα μέσα στην περιοχή και τον Σαλαπάτα εκτελεστή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Άννινου για το 1-0.
   Η απάντηση της Α.Ε.Κ. ήταν άμεση και στο επόμενο λεπτό ο Πολλάκης με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ θα αναγκάσει τον Μπρόκο σε πολύ δύσκολη απόκρουση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
   Στο 12' θα βγει μια μεγάλη μπαλιά από πίσω, στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε.Κ. και τον Σαλαπάτα τετατετ να νικάει με ωραίο πλασέ τον Άννινο ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0 πολύ νωρίς.
   Καθαρό πέναλτι στο 20' για την Α.Ε.Κ. θα αρνηθεί ο διαιτητής του αγώνα σε ανατροπή του Κρούτη μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων από τους αμυντικούς.
   Ο Πανηλειακός συνέχιζε να είναι καλύτερος πετυχαίνοντας στο 35' το 3-0. Συγκεκριμένα ο Τζουμάκας εκμεταλλεύεται στιγμιαία αδράνεια της άμυνας της ομάδας μας και με ωραία πάσα βρίσκει μόνο τον Παναγόπουλο που δε δυσκολεύεται να πλασάρει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
   Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο β' ημίχρονο η Α.Ε.Κ. ξεπερνώντας τον αρχικό της φόβο συνήλθε και ήταν πάρα πολύ καλή παίζοντας στα ίσα τον αντίπαλο της.
   Έτσι στο 59΄η τύχη θα της γυρίσει την πλάτη ή η πλάτη του Χασάη θα σώσει τον Πανηλειακό, πέστε το όπως θέλετε. Συγκεκριμένα ένα φάουλ από πλάγια δεξιά του Μοσχονά θα βρει αφύλαχτο μέσα στην περιοχή τον Πολλάκη που θα πιάσει ωραία κεφαλιά και την μπάλα να πέρνει πορεία προς τα δίχτυα. Αυτή όμως θα κοντράρει  στην πλάτη του συμπαίκτη του και να χαθεί ένα σίγουρο γκολ. Ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή για την ομάδα του Σπύρου Παπαδάτου.
   Τελικά η Α.Ε.Κ. κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 70' σε 3-1 όταν ο Μοσχονάς με κάθετη πάσα θα βρει τον Πολλάκη στην περιοχή που δεν αστοχεί στο πλασέ με τον Μπρόκο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
   Μια ξαφνική όμως αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 78' στάθηκε η αιτία για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο 4-1 αφού ο Δημόπουλος βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή και δε δυσκολεύτηκε με ωραίο πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καλαφάτη.
   Τέλος το παιχνίδι θα τελειώσει με ένα δοκάρι για την ομάδα της Α.Ε.Κ. όταν  ο Χασάη με βαθιά μπαλιά του  στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στο 83' βρίσκει τον Πολλάκη που αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και "κόβει" την μπάλα στο ύψος της περιοχής στον Μοσχονά το σουτ του οποίου καταλήγει στο δοκάρι  και φεύγει άουτ.
Οι συνθέσεις:
Π.Α.Ε. Πανηλειακός:(Στ. Γιαννακόπουλος), Μπρόκος, Σοφός, Σαραμαντάς, Τσίκλος, Νομικός, Μπιταξής, Κατσικάς, Κατσαρός, Σαλαπάτας, Τζουμάκας, Παναγόπουλος, ενώ αγωνίσθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεση του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Χασάη, Αντωνόπουλος, Ψάλτης, Σοτήρ, Κούκλης, Πολλάκης, Κρούτη, Παν. Κουμαριώτης, Κοσμάτος, Μοσχονάς. Χρησιμοποιήθηκαν από τον Σπ. Παπαδάτο και οι: Καλαφάτης, Περιβολάρης, Στεφανάτος και Κοττίνης.


ΑΥΡΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ SPORTSTHEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου