Τρίτη, Οκτωβρίου 16

«Καθάρισε» ο Σαλπιγγίδης

NIKH KAI ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΑΤΟΦΙΟ "ΧΡΥΣΑΦΙ"
«Καθάρισε» ο Σαλπιγγίδης

Τεράστιας σημασίας νίκη , η οποία ισοδυναμεί με... μισή πρόκριση στο Μουντιάλ, πήρε η Εθνική στη Σλοβακία, με «δράστη» τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (0-1). Σε κακή μέρα βρέθηκαν οι διεθνείς. 
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει βγάλει αρκετές φορές τα... κάστανα από τη φωτιά και το έκανε άλλη μια φορά, στη Μπρατισλάβα, κόντρα στη σκληροτράχηλη, Σλοβακία, για την 4η αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Εθνική δεν ήταν καλή σε γενικές γραμμές, ενώ στάθηκε και αρκετά τυχερή σε 2-3 φάσεις (οι Σλοβάκοι είχαν και δοκάρι στο 88'), ωστόσο αυτά τα στοιχεία θα περάσουν σύντομα στην ιστορία, αφού σημασία σε τέτοιες αναμετρήσεις έχει μόνο το αποτέλεσμα και η Εθνική έκανε το καθήκον της. Ειδικά μετά την ισοπαλία, στο Καραΐσκάκη, με τη Βοσνία.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...
Η Εθνική 
παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της (καθώς και στη διάταξη, αφού έπαιξε με 4-3-3 και όχι 4-4-2), σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Βοσνία, καθώς στην 11άδα ξεκίνησε τόσο ο Νίνης, όσο και ο Σιόβας. Αντίθετα, στο αρχικό σχήμα βρέθηκε ο Σαλπιγγίδης.
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ίσως μέχρι το 30' το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να μην έχουν δημιουργήσει αυτό που λέμε ως κλασική ευκαιρία. Η καλύτερη φάση της «γαλανόλευκης» ήταν με πρωταγωνιστή τον Σιόβα (11'), από του οποίου το κεφάλι η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.Στη συνέχεια οι Σλοβάκοι ανέβασαν... ταχύτητα και προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις ν' απειλήσουν την εστία του Καρνέζη. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ με τους Χάμσικ (2 φορές) και Μπρέζνανικ. Καλύτερη όλων το σουτ του ποδοσφαιριστή της Νάπολι (41'), στο οποίο ο Τοροσίδης έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το αντίστοιχο πρώτο. Με τους Σλοβάκους, δηλαδή, να έχουν τον έλεγχο των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου.Από το... πουθενά, όμως, ο Σαλπιγγίδης στο 63' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κούτσιακ, μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου και έστειλε όλους τους Έλληνες στον... έβδομο ουρανό (0-1).
Λίγο αργότερα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει «σώσει» αρκετές φορές την Εθνική σε κρίσιμα παιχνίδια, έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα.
Το δεύτερο γκολ μπορεί να μην ήρθε, ωστόσο οι διεθνείς πήραν μεγάλες ανάσες αυτοπεποίθησης και έκαναν αυτό που έπρεπε μέχρι το τέλος του αγώνα με τον 
καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εξαιρετικές ήταν και δύο αποκρούσεις, πάντως, του 
Ορέστη Καρνέζη, η οποίες έπαιξαν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη νίκη της Εθνικής μας ομάδας.ΣΛΟΒΑΚΙΑ:Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σκρτελ, Σάλατα, Μπρέζνανικ, Πετσόβσκι, Κούτσκα (82' Γκέντε), Σάπαρα, Χάμσικ, Στοχ (69' Βάις) και Ντούρις (71' Χολότσκο).ΕΛΛΑΔΑ:Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (75' Φωτάκης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας (59' Μήτρογλου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου