Τρίτη, Αυγούστου 26

Ορεινοί αγώνες Καβουσίου Ιεράπετρας 2014

Displaying logo kav gr(2014).png

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 διοργανώνονται για 3η συνεχόμενη χρονιά ο ορεινός αγώνας 21 χλμ  και άλλες παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες στο Καβούσι Ιεράπετρας.
Εκτός από τον ημιμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος 21 χλμ, φέτος προστέθηκε και  μικρός ορεινός αγώνας των 6 περίπου χλμ για τους πιο γρήγορους ή και του πιο καινούργιους στο χώρο.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί αγώνας 500 μέτρων  για παιδιά Δημοτικού καθώς και η καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα βουνού σε νέα πανέμορφη διαδρομή.
Διοργανωτής είναι  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου Ιεράπετρας και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης .
Ο ορεινός αγώνας αναβαθμίστηκε φέτος  στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά ως εξής:
 i) Αφαιρέθηκε μεγάλο τμήμα των χωματόδρομων και αυξήθηκε το ποσοστό κάλυψης σε μονοπάτια μέσα από απαράμιλλης ομορφιάς περάσματα και τοπία.
ii) Έγινε καθαρισμός σε όλο των δίκτυο των μονοπατιών, απομακρύνθηκαν πέτρες, ξύλα, θάμνοι κτλ έτσι ώστε όσο το δυνατόν να μην παρεμποδίζεται ο αθλητής-τρια από αυτά και να κινείται ανεμπόδιστα κατά την διάρκεια του αγώνα.
iii)   Επίσης έγινε χάραξη της διαδρομής με τέτοιο τρόπο ώστε να διασχίσει – εκτός από το επιβλητικό φαράγγι του Μέσονα -, ρεματιές με πλατάνια και φυσικά το μοναδικό δάσος της Θρυπτής, καθώς και εγκαταλειμμένους οικισμούς όπως το Δρακαλεύρι , Πάνω και Κάτω Μυλωνιά κτλ.
Είναι ένας δυνατός αγώνας βουνού που τα περιλαμβάνει όλα, από εναλλαγές τοπίου, φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας πεδίου (φυσικού τερέν) μέχρι μονοπάτια που διασχίζουν το δάσος ή  με θέα «πιάτο» το Κρητικό πέλαγος και το κόλπο του Μεραμπέλου. Πράσινο, θάλασσα και άγρια φύση εναλλάσσονται με τρελούς ρυθμούς καθ όλη τη διάρκεια τη διαδρομής.
Όλοι οι λάτρεις του αθλήματος και της φύσης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν άλλη μια μοναδική εμπειρία στα πανέμορφα τοπία του Καβουσίου σε πανάρχαια μονοπάτια, την Αρχαία Ελιά (3000 Π.Χ. ), των βουνών και δασών της Θρυπτής τα οποία είναι και ενταγμένα στο Ευρωπαικό Δίκτυο  προστασίας Natura 2000.
Για εγγραφή για τους ορεινούς αγώνες των 21 χλμ και 6 χλμ  κάντε κλικ εδώ
Ο αγώνας  τα κριτήρια του Olympus Marathon με 60% μονοπάτι, δείκτη ανάβασης 61 και ποσοστό ασφάλτου λιγότερο από 7%. Ο αθλητής που συμμετέχει παίρνει πόντους  που μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για την αξιολόγηση και την συμμετοχή του στον Olympus Marathon 2015.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται:
1)     Ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος (trailrunning)  21 χλμ (ώρα εκκίνησης 09:00)
2)     Μικρός Αγώνας ορεινού τρεξίματος (trailrunning) περίπου 6 χλμ (ώρα εκκίνησης 09:00)
3)     Αγώνας 500 μέτρων για μαθητές-τριες Δημοτικού (ώρα εκκίνησης 09:30)
4)     Ποδηλατοβόλτα με ποδήλατο βουνού (mountainbike) 40 χλμ (ώρα εκκίνησης 9:10)

Δύο αγώνες 21 χλμ και 6 χλμ.
  • 50 % Έκπτωση στα δρομολόγια ΑΝΕΚ LINES
  • Δωρεάν μεταφορά από και προς Ηράκλειο (μόνο την ημέρα των αγώνων)
  • έκπτωση για τους συμμετέχοντες στα ξενοδοχεία της περιοχής
  • αναμνηστικό μλπουζάκι -μετάλλιο σε κάθε συμμετέχοντα
  • παραδοσιακό Κρητικό γεύμα στην πλατεία του χωριού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου