Τρίτη, Αυγούστου 5

Κοιμήθηκε...αποκλείστηκε


Ο Παναθηναϊκός πληρώνοντας την αδράνεια που έδειξε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ηττήθηκε από τη Σταντάρ Λιέγης με 1-2 και θα συνεχίσει στα play-offs του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Σταντάρ Λιέγης πληρώνοντας την νωχελικότητα με την οποία μπήκε στο παιχνίδι και αγωνίστηκε μέχρι το 65' αλλά και την ατυχία του από εκεί και πέρα όταν μεταμορφώθηκε πλήρως και είχε δυο δοκάρια.
Στα πλέι οφ του Europa League θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από την Σταντάρ Λιέγης με 2-1 μέσα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι πράσινοι έδειξαν δυο πρόσωπα στην διάρκεια της αναμέτρησης καθώς ήταν νωχελικοί μέχρι το 65' λεπτό όταν η Σταντάρ είχε ήδη βάλει δυο γκολ και μετά έτρεχαν και δεν έφταναν.
Δεν το παράτησαν αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς στάθηκαν άτυχοι αφού είχαν την μπάλα να χτυπά δυο φορές στο δοκάρι του Καβασίμα και να στερεί το γκολ από τους πράσινους που θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι και γιατί όχι να έδινε ελπίδες και στο τριφύλλι. 
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ταχύτητα μέχρι το 55' λεπτό και τις αλλαγές που έγιναν από πλευράς Αναστασίου και το πλήρωσε κόντρα σε μια Σταντάρ που πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (56 Κλωναρίδης) (65' Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (56' Καρέλης), Μπεργκ.
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Καβασίμα, Τειχέιρα, Σιμάν, Σταμ, Βαν Νταμ, Ντε Καμάργκο, Μπομπό (71' Αϊντάρεβιτς), Καρσελά (54' Γουάτ), Αρσλάνιτς, Μπιά (19' Μποκού), Λουμάντζα. 
Γκολ: 17' Αρσλάναγκιτς (αυτ) / 36' Εμπομπό, 42' Εμποκού
Κάρτες: 26' Τριανταφυλλόπουλος, 91' Ζέκα / 56' Γουάτ, 59' Σιμάν 

Εις βάρος του το γρήγορο γκολ

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του “Απόστολος Νικολαϊδης” χωρίς να θέλει να επιτεθεί από την πρώτη στιγμή και δίνοντας έμφαση και στην άμυνα του. Για αυτό και στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης δεν ήταν λίγες οι φορές που οι πράσινοι έδωσαν χώρο στην Σταντάρ και την περίμεναν.
Από την πλευρά τους βέβαια ούτε και οι Βέλγοι μπήκαν με σκοπό να πιέσουν για κάποιο γκολ καθώς ούτως ή άλλως οι ίδιοι γνώριζαν ότι αν κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα ένα τέρμα σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θα τους έδινε την νίκη.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο γκολ που σημείωσε όταν ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά μπήκε προς την περιοχή και επιχείρησε μια σέντρα σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Αρσλάνιτς να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στο τριφύλλι. Σενάριο που καλύτερο του κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. 
Και όμως αυτό το γκολ τα άλλαξε όλα στο πρώτο μέρος. Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 1-0 ανέβηκε και άλλο για να πετύχει ένα ακόμα τέρμα και να “τελειώσει” το ματς και εκεί ήταν που η Σταντάρ Λιέγης βρήκε χώρο στις αντεπιθέσεις και χτύπησε. 
Αρχικά ο Παναθηναϊκός είχε στο 24' με τον Μπέργκ και στο 30' με τον Πράνιτς δυο καλά σουτ αλλά το πρώτο έδιωξε ο Καβασίμα και το δεύτερο έφυγε έξω. 
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να περιμένουν τον Παναθηναϊκό και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους όποιους κενούς χώρους άφηναν οι πράσινοι. Κατάφεραν μάλιστα να φτάσουν στην ισοφάριση στο 37'. Ο Ντε Καμάργκο έγινε κάτοχος της μπάλας, ο Μέντες δεν τον έκοψε και με μια ωραία κάθετη βρήκε τον Μπομπό που πρόλαβε την έξοδο του Κοτσόλη πλάσαρε από πάνω και έκανε το 1-1. 
Ψυχρολουσία στην Λεωφόρο 
Οι παίκτες της Σταντάρ με 1-1 γνώριζαν ότι είχαν το προβάδισμα για την πρόκριση και συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους ενώ ο Παναθηναϊκός ήθελε γκολ για να προκριθεί. Σε μια αντεπίθεση όμως ήρθε η ψυχρολουσία για τους πράσινους. 
Ήταν το 42' όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έχασε την κεφαλιά στον χώρο του κέντρου η μπάλα έφτασε αριστερά στον Μποκού ο οποίος έκανε όμορφη κίνηση και με ένα άψογο πλασέ από το ύψος της περιοχής και πλάγια έστειλε την μπάλα στο απέναντι γάμα δίνοντας προβάδισμα στην Σταντάρ. 
Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Παναθηναϊκός στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους ήταν ένα σουτ του Πέτριτς στο 43' το οποίο έπιασε ο Καβασίμα. 
Το γύρισε σε 4-2-1-3
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε στο αρχικό του σχήμα δέκα λεπτά ακόμα ώστε να δείξουν αν μπορούν να κάνουν κάτι για να γυρίσουν το ματς. Αυτό δεν έγινε και στο 55' έριξε στην μάχη τους Καρέλη, Κλωναρίδη αντί των Μέντες και Πράνιτς με στόχο να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα και να προσπαθήσει με περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες να γυρίσει το ματς. 
Παράλληλα άλλαξε και το σύστημα της ομάδας καθώς το γύρισε 4-2-1-3 με τους Πράνιτς, Ζέκα στα χαφ, τον Ατζαγκούν μπροστά τους και τους Κλωναρίδη, Μπεργκ, Καρέλη τριάδα στην επίθεση. Οι πράσινοι πήραν χώρους και άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί χωρίς όμως κάποια μεγάλη φάση. Μάλιστα το σχήμα των πράσινων δεν άλλαξε ούτε μετά την αναγκαστική αλλαγή του Κλωναρίδη από τον Ντίνα στο 65'. 
Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους χάθηκε στο 68' μετά την αδράνεια του Κουτρουμπή σε σέντρα του Ζέκα που δεν πήρε την σωστή απόφαση. Ένα λεπτό αργότερα ο Πράνιτς έπιασε ένα δυνατό σουτ ο Καβασίμα έδιωξε ασθενώς και ο επερχόμενος Καρέλης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα. 
Δυο δοκάρια σε δυο λεπτά 
Ο Παναθηναϊκός ο οποίος μετά το 65' έκλεισε στα καρέ της την Σταντάρ άρχισε να την σφυροκοπά αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του όπως άλλωστε και στο πρώτο ματς στην Λιέγη. Στο 70' ο Ζέκα είδε τον Ντίνα μέσα στην περιοχή αυτός έκανε όμορφη κίνηση και ένα ξαφνικό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω. 
Δυο λεπτά αργότερα οι πράσινοι κέρδισαν κόρνερ από τα αριστερά με τον Νάνο να εκτελεί και τον Σίλντενφελντ ανενόχλητο από το ύψος του πέναλτι να πιάνει μια κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε πάλι στο οριζόντιο δοκάρι και στην γραμμή και εν συνεχεία μπλόκαρε ο Καβασίμα. 
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν αλλά τα σουτ του Καρέλη στο 74' και στο 75' δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον γκολκίπερ της Σταντάρ. Η επόμενη καλή στιγμή για τους πράσινους χάθηκε στο 78' όταν ο Ατζαγκούν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Καβασίμα εκτινάχθηκε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 80' οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ατζαγκούν μέσα στην περιοχή αλλά ο Όλιβερ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η φάση του αγώνα

Όχι το πρώτο αλλά το δεύτερο δοκάρι των πράσινων με τον Σίλντενφελντ στο 72' της αναμέτρησης. Μπορεί να ήρθε δυο λεπτά μετά του Ντίνα αλλά ήταν η όλη φάση καθώς και το γεγονός ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή αν και προσγειώθηκε στο τέρμα του Καβασίμα που τρέλανε άπαντες στην Λεωφόρο. Δεύτερο δοκάρι για τον Κροάτη στα ματς με την Σταντάρ και αν εκεί είχε γίνει το 1-1 τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ο διαιτητής

Ο 29χρονος Μίκαελ Όλιβερ ήταν αρκετά καλός και σε όλη την διάρκεια του ματς ελέγχεται μόνο για μια φάση αυτή του Ατζαγκούν στο 80'. Από εκεί και πέρα σαν κλασικός Άγγλος διαιτητής άφηνε την μπάλα να παίζει, δεν σφύριζε φάουλ με το παραμικρό ενώ και οι δυο κάρτες που έδωσε ήταν σωστές και δικαιολογημένες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Καβασίμα ήταν με διαφορά ο καλύτερος της Σταντάρ καθώς έχει βγάλει δυο-τρία σίγουρα γκολ που θα μπορούσαν να δώσουν την νίκη και την πρόκριση στον Παναθηναϊκό. Ο γκολκίπερ των Βέλγων ήταν πολύ σταθερός ενώ και στο γκολ που δέχτηκε δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.

Μας άρεσε

Η εικόνα της γεμάτης Λεωφόρου σε ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Από νωρίς οι δρόμοι γύρω από το “Απόστολος Νικολαϊδής” ήταν κατάμεστοι και η ανυπομονησία για το παιχνίδι και την έκβαση του είχε κυριεύσει τους πάντες. Ο Παναθηναϊκός επέστρεφε στην Ευρώπη και μάλιστα στην Λεωφόρο έξι χρόνια μετά το τελευταίο του ματς. Το γήπεδο γέμισε από άκρη σε άκρη και οι μόνες κενές θέσεις ήταν στην θύρα των οπαδών της Σταντάρ καθώς οι Βέλγοι δεν ήρθαν. Όσο για την ατμόσφαιρα όπως αρμόζει σε ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι με φωνή και στήριξη και χωρίς την παραμικρή ακρότητα. Χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο γκολ δεν άναψε ούτε ένα καπνογόνο. Να σημειωθεί ότι στο τέλος ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες για την προσπάθειά τους.

Δεν μας άρεσε

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να περιμένει 65' για να εμφανίσει ένα σωστό αγωνιστικό πρόσωπο. Οι αλλαγές των Καρέλη, Κλωναρίδη αλλά και του Ντίνα που μπήκε αντί του τραυματία Κλωναρίδη άλλαξαν άρδην την εικόνα των πράσινων προς το καλύτερο και έδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός ίσως σεβάστηκε περισσότερο από ότι έπρεπε την Σταντάρ Λιέγης ιδίως μέσα στην Λεωφόρο.
http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου