Δευτέρα, Ιανουαρίου 26

Μεγάλο παιχνίδι στις Κεραμειές..... Την πρόκριση στα ημιτελικά ο Α.Ο.Κ.Ι. 3-1 την Εικοσιμία



Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο.Κ.Ι.  1-3 
(0-1)
                              
Κρίμα..... ήταν μόνο ένα το εισιτήριο για τα ημιτελικά και από σήμερα ανήκει στον Α.Ο.Κ.Ι.
Σε ένα μεγάλο παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα, ο Α.Ο.Κ.Ι. στο τέλος έκανε την μεγάλη ανατροπή και έφυγε από τις Κεραμειές με το «εισιτήριο» που οδηγεί στα ημιτελικά επικρατώντας της Εικοσιμίας με σκορ 3-1 και συνολικό στα δυο παιχνίδια 4-1.
Το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος του ήταν ντέρμπι έχοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που το διακρίνουν, δύναμη, πάθος, διαμαρτυρίες, κόκκινες (4 συνολικά) κίτρινες κάρτες, καλό θέαμα, δοκάρια και στο τέλος αρκετά γκολ.
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο και μετά το 15λεπτο, (παρά του ότι ο Α.Ο.Κ.Ι. είχε δυο καλές ευκαιρίες να προηγηθεί), είχαν την υπεροχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι πολύ έξυπνα στημένοι αμυντικά να προσπαθούν να απειλήσουν με μεγάλες μπάλες χτυπώντας στην αντεπίθεση πότε με τον Γ. Βουκελάτο και πότε με τον Αλ. Πολλάτο.
Οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα, που έλεγχαν τον ρυθμό με περισσότερη κατοχή και καλή κυκλοφορία έφτασαν να προηγηθούν 1-0 στο σκορ, ενώ σε μια φάση που έκρινε κατά πολύ την πρόκριση έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία. Είναι η στιγμή στην οποία θα βγουν με τον Μοσχονά μόνοι στην αντεπίθεση, όμως ο β’ βοηθός στην αντίθετη πλευρά θα παραμείνει στη θέση του με την σημαία σηκωμένη υποδεικνύοντας στον διαιτητή κ. Κομητόπουλο, που ωστόσο είχε διακόψει την φάση, την αποβολή του ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας Σπ. Αλεξανδράτου για εξύβριση (αυτά σύμφωνα με τον βοηθό και όπως μας τα μετέφεραν). Οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ήταν πολύ έντονες αφού εκτός από ένα πιθανό γκολ και το 2-0 θα μείνουν με δέκα για τη συνέχεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι με αριθμητικό πλεονέκτημα προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, κάτι που όχι μόνο κατάφεραν αλλά και ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο παιχνίδι έφτασαν το τελικό σκορ στο 3-1!
Οι γηπεδούχοι μετά το 1-1 παρότι έπαιζαν αυτοί πια με αριθμητικό πλεονέκτημα, με πολύ μεγάλο εκνευρισμό να διακρίνει το παιχνίδι τους δεν μπορούσαν να βγουν επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσουν την εστία του Πραστέλλα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τέλος θα δεχθούν ακόμη δυο τέρματα και θα μείνουν εκτός συνέχειας του τοπικού κυπέλλου και τον ημιτελικό.
Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πρόσεχαν την άμυνα τους και το διαμορφωμένο 1-1, έβγαιναν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις,  ιδιαίτερα με τον πολύ καλό σήμερα Κόμητα και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη πρόκριση τους στα ημιτελικά.
Να σημειώσουμε ότι στην αρχή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μητροπολίτη μας.
Φάσεις και γκολ
Στο 6’ λεπτό θα έχουμε την πρώτη απειλή για την εστία των φιλοξενουμένων όταν ο Μπούσι θα πιάσει ένα πολύ δυνατό ευθύβολο σουτ από πολύ μακριά αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί «Γ» του Πραστέλλα.
Ένα φάουλ 4-5 μέτρα έξω από την περιοχή επίσης του Μπούσι στο 10’, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
Ο Βουκελάτος στο 15’ δεν εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία αμυντικών και τερματοφύλακα των γηπεδούχων αφού δεν πιάνει καλά την μπάλα στο «τσίμπημα» που επιχειρεί με αποτέλεσμα στη συνέχεια αυτή να καταλήξει άουτ.
Νέα ευκαιρία για τους «μελανόλευκους στο 17’ όταν ο Βουκελάτος θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων απέναντι στον Γιαννά, αλλά θα νικηθεί στο πλασέ που επιχειρεί από τον έμπειρο τερματοφύλακα και στην συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν με τον Αλ. Πολλάτο αμαρκάριστο στην περιοχή μετά το κόρνερ από αριστερά του Πολλάκη να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά λίγο άουτ.
Δοκάρι σε σέντρα σουτ από δεξιά του Δεστούνη θα έχουν οι γηπεδούχοι στο 30’, αφού η μπάλα θα βρει στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και εν συνεχεία θα καταλήξει άουτ.
Η Εικοσιμία στο 39’ θα χάσει μια καλή ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα όταν στο σουτ του Π. Στεφανάτου από τα όρια της περιοχής ο Πραστέλλας θα πεταχτεί στην δεξιά του γωνία και θα διώξει την μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτελείται από τον Μοσχονά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι με τον Χρ. Μινέτο να πιάνει μια κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι μιας και θα φύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Στο 40’ η Εικοσιμία θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ ισοφαρίζοντας παράλληλα αυτό του πρώτου παιχνιδιού όταν μετά την ενέργεια και την πολύ ωραία παράλληληλη πάσα του Ντουκάι από δεξιά, ο Κονόμη με πλασέ από πολύ κοντά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 41’ είχαμε την φάση του αγώνα και την οποία περιγράψαμε παραπάνω. Μια φάση που εκτός της πιθανής επιτυχίας του 2-0 ο Αλεξανδράτος θα αποβληθεί και οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με δέκα.
Έτσι το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί εν μέσω διαμαρτυριών και τους γηπεδούχους να «μοιράζονται» την πρόκριση αφού ως γνωστόν με το ίδιο αποτέλεσμα είχε ολοκληρωθεί και ο πρώτος αγώνας.
Στο δεύτερο όμως ο Α.Ο.Κ.Ι. ήταν εκείνος που θα πετύχει τρία τέρματα και την ανατροπή.
Στο 62’ και πάλι οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για ένα πέσιμο του Αποστόλου μέσα στην περιοχή σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Πραστέλλα.
Στο 66’ θα αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία μεταξύ των ομάδων αφού ο Πολλάκης θα δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή κ. Κομητόπουλου για ένα χέρι σε επιθετική του προσπάθεια.
Στο 81’ ο Γ. Βουκελάτος με ένα καταπληκτικό γκολ θα ισοφαρίσει για την ομάδα του και εν πολλοίς θα της ανοίξει τον «δρόμο» για τα ημιτελικά.
Συγκεκριμένα θα δεχθεί μια κάθετη μπαλιά λίγο κάτω από την σέντρα, θα προχωρήσει και θα μπει στην περιοχή και λίγο αριστερά, εκεί παρά την πίεση του Χρ. Μινέτου θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ, περνώντας την μπάλα πάνω από τον Γιαννά, στέλνοντας την να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1.
Στην φάση αυτή με υπόδειξη του α’ βοηθού κ. Ε. Μενεγάτου θα ο κ. Π. Κομητόπουλος θα δείξει κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία στον Δ. Μαρκαντωνάτο που ήταν στον πάγκο των γηπεδούχων ως αναπληρωματικός.
Στο 83’ ο Αποστόλου θα φύγει στην κόντρα και τελευταία στιγμή λίγο πριν μπει στην περιοχή θα κοπεί αντικανονικά με φάουλ από τον Καππάτο με αποτέλεσμα ο τελευταίος να δει σαν τελευταίος παίκτης, την κόκκινη κάρτα του κ. Π. Κομητόπουλου.
Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα και με τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να μην πολυπιστεύουν στην ανατροπή, ο Α.Ο.Κ.Ι. θα πετύχει άλλα δυο τέρματα και θα «καθαρίσει» την πρόκριση με μια σπουδαία νίκη.
Στο 90’ κατ’ αρχήν ο Λογκόνης θα βρει στα δεξιά τον Κόμητα, αυτός θα προχωρήσει και λίγο έξω από την περιοχή θα πασάρει παράλληλα στον Κούκλη, ο οποίος ενώ αρχικά θα χάσει το κοντρόλ στη συνέχεια θα προλάβει και με προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννά για το 1-2. 
Άτυχοι οι γηπεδούχοι στο 90+2’ αφού το σουτ του Ντουκάι έξω από την περιοχή μετά το ωραίο 1-2 με τον Μπούσι θα στείλει την μπάλα να χτυπήσει με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πραστέλλα.
Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 90+4’ μετά την εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά του Κόμητα και την ωραία εξίσου προβολή του στην έξοδο του Γιαννά που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, θα πετύχουν το τελικό 1-3.
Με το σφύριγμα της λήξης η νίκη πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους φιλοξενούμενους, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από την διαιτησία.
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κοκκόσης, Κουμαριώτης (82’ Μινέτος Γ.), Μινέτος Χρ., Γερασιμάτος, Αλεξανδράτος, Μπούσι, Στεφανάτος, Κονόμη (61’ Ψάλτης), Μοσχονάς (61’ Αποστόλου), Ντουκάι.
Α.Ο.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Πραστέλλας, Κόμητας, Κλειτογιάννης, Καππάτος, Κοσμάτος, Κούκλης, Λυκούδης (86’ Λογκόνης), Δεστούνης, Πολλάκης, Πολλάτος Αλ. (68’ Πολλάτος Διον.), Βουκελάτος (88’ Χαλιώτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου