Τετάρτη, Ιανουαρίου 21

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου



ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α'   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το "βιολί" τους τα Διλινάτα.  Πέρασαν 3-0 από τις Κεραμειές και τα Φωκάτα 
Φανταστική η Εικοσιμία συνέτριψε 7-1 την Α.Ε.Κ. στο ντέρμπι
Δεύτερος πέρασε ο Α.Ο.Κ.Ι. με εφτάρα (7-0) τον Πυλαριακό
Τα μοιράστηκαν όλα στην Ιθάκη 1-1 το El clasico
Παλικαρίσιο"διπλό" της Σάμης στο Ληξούρι.... Τέλος τα όνειρα 4αδας για τους γηπεδούχους του Παλληξουριακού
Ο Πάγκε επιτέλους νίκη 5-2 τους Πρόννους
        
Δεν σταματάει πουθενά το "τρένο" από τα Διλινάτα
Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας με τα Διλινάτα να συνεχίζουν στην κορυφή για ακόμη μια Κυριακή, και μάλιστα με διαφορά τριών βαθμών από τον δεύτερο Α.Ο.Κ.Ι..
Οι Διλινάδες με την 11η νίκη τους παρέμειναν σε τροχιά διεκδίκησης της πρωτιάς στην κανονική διάρκεια αυξάνοντας μάλιστα την απόσταση από τον δεύτερο Α.Ο.Κ.Ι.
Ένας Α.Ο.Κ.Ι., 7 αστέρων είχε εύκολη δουλειά απέναντι  στον Πυλαριακό και καθάρισε παράλληλα με με 7-0 την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η Εικοσιμία ήταν η κερδισμένη της αγωνιστικής με τη άνετη νίκη της 7-1 στο ντέρμπι την Α.Ε.Κ.
Η Σάμη συνεχίζοντας τις καλές της εμαφνίσεις, πέρασε από τον Άγιο Αντώνη και τον Παλληξουριακό με σκορ 2-0 και ανάσανε βαθμολογικά
Στο Βαθύ οι Θιακοί φέτος τα μοιράστηκαν όλα αφού μετά το 2-2 του πρώτου γύρου ήρθε τώρα αυτό το 1-1 για να δώσει "Χ"αρά και στους δυο.
Τέλος ο Πάγκε επέστρεψε στις νίκες αφού επικράτησε των Πρόννων με σκορ 5-2.
Όσο για την διαιτησία αυτή την αγωνιστική δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. 
Έδειξαν συνολικά 30 κίτρινες και για ακόμη μια αγωνιστική καμία κόκκινη. Εδώ οφείλονται πολλά στους ποδοσφαιριστές και τους αξίζουν συγχαρητήρια για το ήθος που επιδεικνύουν.
Με την ολοκλήρωση, λοιπόν, και της 12ης αγωνιστικής, όπως προαναφέραμε στην πρώτη θέση και με μεγαλύτερη διαφορά πια, βρίσκονται τα Διλινάτα, στην δεύτερη ανέβηκε και παραμένει μόνος ο Α.Ο.Κ.Ι.. Στην 3η θέση πέρασε η Εικοσιμία και στην 4η έπεσε η Α.Ε.Κ. μετά την βαριά ήττα στο ντέρμπι από την Εικοσιμία. 
Στην ουρά συνεχίζουν, οι Πρόννοι και ο Πυλαριακός που και αυτή την αγωνιστική δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από τους αντιπάλους τους με αποτέλεσμα το μέλλον τους στην Β΄κατηγορία να είναι αβέβαιο αφού μια ομάδα από τις δυο θα υποβιβασθεί όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα. 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
1 - 1
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
0 - 3
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
7 - 0
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
0 - 2
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
7 - 1
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
5 - 2
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ  1-1
Ήταν ένα πάρα πολύ δυναμικό παιχνίδι, ειδικά στον χώρο του κέντρου. Ποιο ποιοτικός ο Οδυσσέας ο οποίος, χωρίς να έχει σε καλή ημέρα τις καλύτερες μονάδες του, έβγαλε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο κάτι το οποίο μάλλον δεν είχε ξανασυμβεί σε άλλο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων! Παρόλα αυτά οι Χάνος-Çela-Κουτσουβέλης Π., και το γκολ της ισοφάρισης το πέτυχαν και το πέναλτι το κέρδισαν αλλά... είπαμε! Ο Γ. Τσιντήλας!
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ -0 Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  0-3
Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στην επανάληψη τα Διλινάτα πέτυχαν την 11η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζουν την...… μοναχική τους πορεία στην κορυφή για την τελική πρωτιά.
Στο πρώτο μισό του αγώνα υπήρχε ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο με τα Διλινάτα πολύ ουσιαστικά να καταφέρνουν και να πετυχαίνουν σχετικά πολύ γρήγορα δυο γκολ. Τα Φωκάτα στάθηκαν πολύ καλά και προσπαθούσαν να χτυπήσουν επιθετικά με τον Ι. Κουρκουμέλη, με τον τελευταίο όμως να είναι καλά μπλοκαρισμένος από την άμυνα των φιλοξενούμενων και οι όποιες ενέργειες του δύσκολα έφερναν αποτέλεσμα αφού πότε ο Δημ. Τζωρτζάτος και πότε ο Σ. Αναλυτής έβρισκαν τον τρόπο να σταματούν τον κίνδυνο.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  7-0
Σε ένα εύκολο απόγευμα για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, το Σάββατο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και σε μια επίσης ευρεία νίκη επί του ουραγού Πυλαριακού εξελίχθηκε η σημερινή 13η αγωνιστική που κάθε άλλο παρά γρουσούζικη αποδείχθηκε.
Καλύτεροι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν 2-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου. Στη συνέχεια και στο δεύτερο με αποφασιστικότητα στην αρχή, πέτυχαν συνολικά άλλα πέντε γκολ μετατρέποντας τη νίκη τους τελικά σε μια εύκολη υπόθεση.

Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  0-2
Έχασε μεγάλες, αν όχι όλες, από τις πιθανότητες που είχε ο Παλληξουριακός για να μπει στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος αφού στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, που αποδείχθηκε γρουσούζικη για αυτόν, έχασε στον Άγιο Αντώνη με σκορ 2-0 από την Σάμη!
Οι Ληξουριώτες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  7-1

Σε ένα μεγάλο παιχνίδι γεμάτο φάσεις και οκτώ γκολ, που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στις Κεραμειές και είχε πρωταγωνίστρια μια εκπληκτική Εικοσιμία ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική.
Το σκορ τα λέει όλα. Η ομάδα από τη Λειβαθώ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, με εξαιρετική κυκλοφορία και πίεση σε όλους τους χώρους δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες ενώ πετύχαινε γκολ σε κάθε καλή της φάση. Έτσι προηγήθηκε πολύ γρήγορα στο σκορ και μέχρι τη λήξη του α’ ημιχρόνου το είχε καθαρίσει προηγούμενη με 4-0!!!!
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  5-2
Εύκολα ο Παγκεφαλληνιακός επικράτησε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου των Πρόννων και επανήλθε στις νίκες.
Ο Θανάσης Τούρλας ανήμερα της εορτής του έκανε δώρο στον εαυτό του και μαζί βάλθηκε να κεράσει την ομάδα του με πολλά γκολ. Έτσι κατάφερε και πέτυχε τρία. 
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κάπως αργά όμως και όταν πλέον είχε κριθεί το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δεχθούν την 11η φετινή τους ήττα και να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία.
Επικράτησαν και πάλι οι "άσσοι" στις νίκες την 13η αγωνιστική... 
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 3 και οι φιλοξενούμενοι 2!! Είχαμε και μία ισοπαλία.
Δεκαεννιά (19) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, ίδιος με την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές και πάλι ήταν άριστο,  αφού δεν βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων" καμία κόκκινη!!!
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά 30 κίτρινες κάρτες!! 
Στα σημαντικά της ημέρας η εκπληκτική νίκη της Εικοσιμίας 7-1 στο ντέρμπι με την Α.Ε.Κ. αλλά και αυτή των Διλινάτων 3-0 τα Φωκάτα στις Κεραμειές.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 6 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 13η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
4 νίκες για τους γηπεδούχους, για τους φιλοξενούμενους και 1 ισοπαλία.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι συνεχίζει και επιμένει να μην εμφανίζεται η "λευκή" ισοπαλία μετά από δεκατρείς αγωνιστικές!!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 13η αγωνιστική ημέρα ήταν λίγο ανεβασμένη........ Σημειώθηκαν 29 συνολικά τέρματα, δηλαδή 7 περισσότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε και στα 6 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Εικοσιμίας-Α.Ε.Κ. στις Κεραμειές, συνολικά 8!
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που πέτυχαν 20 έναντι των φιλοξενούμενων.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 4,8 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Εικοσιμίας και της Α.Ε.Κ. με 43 τέρματα στο ενεργητικό τους.
Καλύτερη άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι. με γκολ παθητικό. 
Χειρότερες επιθέσεις μέχρι τώρα παραμένουν αυτές των Φωκάτων-Πυλαριακού με γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα,  των Πρόννων με 66 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν τα πρωτοπόρα  Διλινάτα, 11!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Παλληξουριακός, η Πρόοδος Ιθάκης και η Σάμη, συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Πυλαριακός και οι Πρόννοι από 11.
Λιγότερες νίκες, ο Πυλαριακός και οι Πρόννοι με 1!!
Λιγότερες ισοπαλίες, Διλινάτα, Α.Ο.Κ.Ι., Πρόννοι, Πυλαριακός με 1.
Λιγότερες ήττες Διλινάτα και Εικοσιμία με 1!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά μόνο 30.
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών και αυτή την αγωνιστική  ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε κάποια κάρτα αυτού χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ συνεχίζει να προηγείται και μάλιστα με την ίδια διαφορά,  ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ. που πέτυχε ακόμη ένα αυτή την αγωνιστική εναντίον της Α.Ε.Κ.. Έτσι στον πίνακα έχουμε 1ο τον ποδοσφαιριστή των "κιτρινόμαυρων" με 17 γκολ. Ακολουθούν ο Ηλ. Αντωνάτος του Παλληξουριακού, Γ. Βουκελάτος του Α.Ο.Κ.Ι. και Ντετάρ Ντουκάι της Εικοσιμίας με 10. Στη συνέχεια οι Δημ. Αποστόλου της Εικοσιμίας και  Π. Κουτσουβέλης του Οδυσσέα Ιθάκης με 9. 
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί με 8 ή λιγότερα τέρματα.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
34
13
11
1
1
27
7
2.
Α.Ο.Κ.Ι.
31
13
10
1
2
42
6
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
30
13
9
3
1
43
11
4.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
29
13
9
2
2
43
16
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
19
13
5
4
4
25
12
6.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ
17
13
5
2
6
24
21
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
16
13
4
4
5
18
22
-.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
16
13
4
4
5
22
19
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
12
13
3
3
7
21
41
10.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
8
13
2
2
9
9
38
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4
13
1
1
11
11
66
-.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4
13
1
1
11
9
35
Η επόμενη αγωνιστική (14η 31-1/1-2-2015)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΥΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
4.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
6.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο.Κ.Ι.
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας με την κορυφή και έχει πλέον άλλο "αφεντικό", αφού η Έρυσσος έκανε το μεγάλο μπαμ και επικράτησε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου του αήττητου μέχρι τότε Παπυργιακού με αποτέλεσμα να τον "γκρεμίσει" από την πρώτη θέση και να μπει σε τροχιά 4αδας. Στην κορυφή πλέον βρίσκεται η ομάδα της Ανωγής.
Τα Ομαλά πήραν αυτό που ήθελαν και ανάσαναν βαθμολογικά. 
Αναλυτικά τώρα η μοναδική αλλαγή στην 4αδα ήταν η για πρώτη φορά φέτος είσοδος της Ερύσσου που εκτόπισε τον Ηρακλή Πρόννων.
Η Ανωγή πέρασε από τα Τζανάτα και με τη νίκη της 2-1 επί του Ηρακλή ανέβηκε στην 1η θέση της κατάταξης.
Ο Παπυργιακός έχασε το αήττητο και για πρώτη φορά την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφού στην έκπληξη της αγωνιστικής έκανε την γκέλα στο Αργοστόλι χάνοντας με σκορ 3-2.
Τέλος σε παιχνίδι που έγινε την Κυριακή το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τα Ομαλά πήραν μια σημαντική νίκη  από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-0 και ανέβηκαν βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.
Το σίγουρο είναι ότι η συνέχεια για το τελικό πλασάρισμα αναμένεται εντυπωσιακή και με μεγάλο ενδιαφέρον στη συνέχεια.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  2-0
Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα το πρωί της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Ομαλά πήραν σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη από τον ενισχυμένο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-0.
Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς όμως να δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Στ. Τσακαρισιάνου.
Α.Ο. ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ  2-3
Την μεγάλη έκπληξη έκανε η ομάδα της Ερύσσου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου κερδίζοντας την πρωτοπόρο ομάδα του Πυργιού οδηγώντας την στην πρώτη της ήττα παρά την προσπάθεια του έκανε να γυρίσει τον ματς. Η ομάδα της Ερύσσου προηγήθηκε 2 0 και παρ’ ότι το Πυργί κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι, και εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα έκανε την ανατροπή το Πυργί η Έρυσσος ήταν αυτή που το κατάφερε αφού θα πετύχει στο 85’ το τελικό 2-3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ  1-2

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας η Ανωγή πέρασε δύσκολα από τα Τζανάτα και τον Ηρακλή με σκορ 1-2.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή και περισσότερο την κατοχή της μπάλας. Όμως δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι σε έναν πολύ καλό Ηρακλή.
 "Κεφάλι" με μικρό προβάδισμα την 7η αγωνιστική... οι φιλοξενούμενοι στις νίκες
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 1 και οι φιλοξενούμενοι 2!! Δεν είχαμε  ισοπαλία.
Εννιά (9) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, 7 περισσότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν και αρκετά καλό, αφού βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων"  μόνο μία αυτή την αγωνιστική!!!!
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά μόνο  13 κίτρινες κάρτες. 
Στα αξιοσημείωτα η μεγάλη νίκη της Ερύσσου επί του πρωτοπόρου Παπυργιακού  που ήταν η πρώτη ήττα των "ερυθρολεύκων"  
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 7η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
1 νίκη για τους γηπεδούχους,  για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 7η αγωνιστική ημέρα ήταν η πολύ καλή. Σημειώθηκαν 10 συνολικά τέρματα, δηλαδή 7!! περισσότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε σε όλα τα παιχνίδια και συγκεκριμένα. Τα περισσότερα σε αυτό μεταξύ Παπυργιακού-Ερύσσου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, συνολικά τέρματα!!
Στα γκολ υπήρξε ισοπαλία αφού οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν από 5. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,3 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει αυτή της Ανωγής με 19 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα επίσης της Ανωγής, με μόλις γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει αυτή  του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα,  επίσης του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 23 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχει η πρωτοπόρος  Ανωγή, 5!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Παπυργιακός, 2 συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, συνολικά.
Λιγότερες νίκες, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 0!!
Λιγότερες ήττες Ανωγή και Παπυργιακός, με 1!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 13!  Δηλαδή 11 περισσότερες από την προηγούμενη. Περισσότερες (5) στο παιχνίδι μεταξύ Παπυργιακού-Ερύσου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με διαιτητή τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν καλό, αφού δεν είχαμε  μόνο μια κάρτα τέτοιου χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ άλλαξε το "αφεντικό" αφού ο Πάπα Λιγόρ της Ερύσσου έφτασε τα 5 αφήνοντας πίσω του τον έμπειρο στράικερ Λ. Βανδώρο του Ηρακλή Πρόννων στα 4. Έτσι αναλυτικά στον πίνακα έχουμε 1ο τον ποδοσφαιριστή της Ερύσσου με γκολ και ακολουθεί ο Λ. Βανδώρος του Ηρακλή με 4. Στη συνέχεια ο Αλ. Γαβαλάς της Ανωγής και ο Χαρ. Βώρος της ίδιας ομάδας με 3.   
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές με 2 ή λιγότερα τέρματα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
2 - 3
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2 - 0
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ. – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
1 - 2
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ
16
7
5
1
1
19
4
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
14
7
4
2
1
14
5
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
13
7
4
1
2
10
6
4.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
9
7
3
0
4
11
17
5.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
7
7
2
1
4
7
6
6.
Π.Α.Ο. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
1
7
0
1
6
0
23
Η επόμενη αγωνιστική 8η 
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ. - ΠΟΟΚΑΠ ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
Τα + & Τα - 
  Στα συν της αγωνιστικής 
* Στον ιστορικό Παλληξουριακό που ξέρει να επιβραβεύει αυτούς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσπαθούν και προάγουν τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο.
Έτσι την προηγούμενη Κυριακή σε μια σεμνή τελετή βράβευσε μέσω του αντιπροέδρου της έναν από αυτούς. Και αποτελεί εξαιρετική περίπτωση μιας και είναι ποδοσφαιριστής αντίπαλης ομάδας. 
Ντ. Ντουκάι
Μιλάμε για τον Κ. Νικολοβιένη της Σάμης και την τήρηση του fair play στον αγώνα του α' γύρου μεταξύ των δυο ομάδων... Συγχαρητήρια σε αυτόν τον ιστορικό Σύλλογο αλλά και στον ποδοσφαιριστή... 
Ας γίνουν παραδείγματα και για άλλους
Ντετάρ Ντουκάι που με το καρέ τερμάτων απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ οδήγησε την ομάδα της Εικοσιμίας σε ένα σπουδαίο θρίαμβο!
* Στον φίλο μας τον Άγγελο που προσπαθεί μόνος του για  το καλύτερο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, πάντα πρόθυμος και με το χαμόγελο έτοιμος να εξυπηρετήσει τον καθένα. Τελευταία πέρασε και ένα καλό χέρι τα αποδυτήρια και τώρα λάμπουν... 
Λίρα "100" ο Άγγελος!
* Στους συντελεστές των πρωταθλημάτων υποδομής και ιδιαίτερα στους μικρούς ποδοσφαιριστές που κάνουν τα πάντα να διακριθούν στους αγωνιστικούς χώρους. Και για αυτό επιβραβεύονται από το χειροκρότημα των θεατών- φίλων και γονιών τους.
* Στην Έρυσσο που βάλθηκε να μας τρελάνει και από ασανσέρ κάθε φορά μεταξύ Β' και Γ' (όταν υπήρχε αυτή) κατηγορίας είναι έτοιμη να μπει στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας. Κάτι που αν συμβεί θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της!!!! Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά αλλά ιδιαίτερα στον Ανδρέα..... Πήγε στην Βόρεια Κεφαλονιά με την εντολή... "Αντρέα άλλαξε τα όλα..." Και όντως το έκανε!!... Άλλωστε ήταν αυτή που έσπασε το φετινό αήττητο του Παπυργιακού και μάλιστα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου!
* Στους ποδοσφαιριστές της Α΄κατηγορίας που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα των "αρχόντων"...... Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την Β' αφού μια όλη κι όλη βγήκε και αυτή σε τελευταίο παίκτη!!
Στον διαιτητή Δ. Βασιλόπουλο που με την εμπειρία του σε δυο περιπτώσεις απένειμε το δίκαιο στο παιχνίδι στις Κεραμειές....Και λέμε εμείς τώρα..... Μήπως θα έπρεπε να προστατεύονται τα νέα και άπειρα παιδιά της τοπικής διαιτησίας;
* Στην ομάδα της Εικοσιμίας που σε ένα μαγικό απόγευμα έκανε το ντέρμπι περίπατο και φιλοδώρησε την Α.Ε.Κ. με 7 τέρματα...... Πραγματικά οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς, ήταν πολύ ουσιαστικοί ενώ έπαιξαν και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. 
  Στα πλην της αγωνιστικής 
* Όπως πάντα στην γκρίνια μας για την κατάσταση των γηπέδων της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα της πρωτεύουσας... Καλά κανένας τελικά δεν ακούει...... Ούτε τώρα που έχουμε εκλογές; Που είναι οι υποψήφιοι να μας παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους για την αθλούμενη νεολαία;
Να δω τώρα οι υποψήφιοι βουλευτές τι θα μας πουν για αυτά; Τι θα κάνουν για τη νεολαία και την σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων; 
Καληνύχτα σας.....
* Σε όσους θέλουν τα δικά τους..... δικά τους και τα δικά μας δικά τους... Και ο νοών νοεί τω... Είτε αρέσουμε είτε όχι θα παραμείνουμε στην πορεία που χαράξαμε τα τρία και πλέον χρόνια που υπάρχει αυτό το site με αντικειμενικότητα και αγάπη για την.... τρέλα μας!
* Στην πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. που σε μια "δύσκολη" μέρα της ιστορίας της και σε ένα ντέρμπι δέχθηκε εφτά!!!! γκολ από την Εικοσιμία, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να κινδυνεύει να πάει με βαθμολογικό μειονέκτημα στα playoffs.
* Σε όσους δεν σέβονται την δημόσια περιουσία και δεν έχουν αφήσει κάθισμα για κάθισμα στο γήπεδο των Κεραμειών... Εύγε τους
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Πολύ κοντά στην Α1 η ομάδα του Λεωνίδα Παπαδάτου
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ -ΕΑΠ  59-52

Ασταμάτητος ο Α.Σ.Κ. και την ΕΑΠ 59-52

Ένας εντυπωσιακός Α.Σ.Κ. αν και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο από την πολύ δυνατή ΕΑΠ με σκορ 25-33 το μεσημέρι της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» εν τούτοις ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση τους με κορυφαίο σε αυτό το διάστημα τον Νίκο Βαλλιανάτο. 
Οι παίκτες του Λεωνίδα Παπαδάτου θα πάρουν με μεγάλη ανατροπή μια σημαντική νίκη με τελικό σκορ 59-52. Μια νίκη που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο του Α.Σ. Κεφαλονιά στην Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Η βαθμολογία
Ομάδα
Βαθμ
Αγων
Νικ
Ηττ
Μηδ
Επιθ
Αμυν
Διαφ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
25
13
12
1
0
845
728
117
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
23
13
10
3
0
800
742
58
ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
22
13
9
4
0
773
727
46
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
21
13
8
5
0
800
738
62
ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
20
13
7
6
0
819
738
81
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΟ Π
20
13
7
6
0
674
664
10
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
20
13
7
6
0
741
670
71
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
20
13
7
6
0
741
737
4
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
19
12
7
5
0
714
639
75
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
19
13
6
7
0
739
719
20
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ
18
13
5
8
0
499
555
-56
ΠΥΡΓΟΣ 99
16
13
3
10
0
641
787
-146
ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ
14
13
1
12
0
512
734
-222
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
13
12
1
11
0
490
610
-120
*Δεν υπολογίζεται ο αγώνας  Κεφαλονιά – Πατρέας
Η επόμενη αγωνιστική  (15η)
Γήπεδο
Αγώνας
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ - ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΟ Π
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ. - ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - ΑΥΣ
ΠΥΡΓΟΣ 99 - ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
8Χ8 στον δρομο για την Α2 ο ΝΕΟΛ
Το όγδοο σερί νικηφόρο παιχνίδι της ανδρικής μας ομάδας, ήρθε μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση, απέναντι σε ένα αξιόμαχο αντίπαλο που κυνήγησε μέχρι το τέλος το σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο, αντίθετα με όσα μας είχαν καλομάθει οι παίκτες μας, δεν μπορέσαμε να αποκτήσουμε μεγάλη διαφορά.
Όσοι αγωνίστηκαν – και αγωνίστηκαν πολλοί – χάρη στο εξαιρετικό rotation του προπονητή μας, ήταν τουλάχιστον καλοί. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ο τρόπος που ο Παναγής Συνοδινός απάντησε τρεις φορές με τρίποντο, αμέσως μετά από τρίποντο των αντιπάλων, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες τους να πλησιάσουν και παγώνοντας τον ενθουσιασμό τους.
Η επόμενη αγωνιστική  (9η)
Γήπεδο
Αγώνας
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
Ν.Ε.Π - ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ ΚΑΡ
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - ΑΥΣ
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ - ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΣΕΦΑ
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
ΠΑΙΔΕΣ
Εντός έδρας ήττα για τους παίδες του ΝΕΟΛ
Δεν τα κατάφερε η ομάδα του Μ. Δούλια στον εντός έδρας αγώνα της με αντίπαλο τον πανίσχυρο Έσπερο και γνώρισε την ήττα με σκορ 23-99 στην 3η φάση του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚΑΗ. 
Η ομάδα του Ληξουριού την προσεχή αγωνιστική θα παίξει πάλι εντός έδρας με αντίπαλο την πολύ δυνατή Ολυμπιάδα Πατρών.

Η βαθμολογία

Ομάδα
Βαθμ
Αγων
Νικ
Ηττ
Μηδ
Επιθ
Αμυν
Διαφ
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ
4
2
2
0
0
158
54
104
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
3
2
1
1
0
104
103
1
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
3
2
1
1
0
84
150
-66
ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ
2
2
0
2
0
95
134
-39
Η επόμενη αγωνιστική (3η)
Γήπεδο
Αγώνας
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ - ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΪΑΣ
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου