Παρασκευή, Αυγούστου 7

Σήμερα στα Ομαλά η γιορτή της κουλούρας


Σήμερα το απόγευμα στα Ομαλά θα διεξαχθεί ο δρόμος της Κουλούρας. Είναι μια συνδιοργάνωση της ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής «ο Μέρμηγκας» Φραγκάτων και «ο Βάλσαμος» Βαλσαμάτων.
Ο παραπάνω αγώνας είναι ένα λαϊκό αθλητικό έθιμο της περιοχής Ομαλών, τοποθετούμενο χρονικά πριν τους σεισμούς του 1953.
Η παιγνιώδης άσκηση εκείνης της εποχής, στα χρόνια της ανεμελιάς, γρήγορα οδήγησε στην ανάγκη μιας πιο έντονης και συναγωνιστικής δραστηριότητας, με τη μορφή αγώνα  τρεξίματος.
Η διαδρομή συγκεκριμένη: «ποιος θα παραβγεί» από τα Φραγκάτα ως την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου, και το έπαθλο μια μεγάλη «Κουλούρα Ψωμί» που ο νικητής φορούσε  από το κεφάλι.
Οι εκδηλώσεις αυτές που κοσμούν και διατηρούν την παράδοση του τόπου μας, εμφυτεύουν στα παιδιά μας την αγάπη για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό!!!
Η εκκίνηση θα δοθεί στα Φραγκάτα και οι αθλητές αφού διανύσουν μια απόσταση 2 Km θα τερματίσουν στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου.
Επίσης θα διεξαχθούν και αγώνες για μικρές ηλικίες.
· Κατηγορίες: 2000 μ Ανδρών-Γυναικών
18 ετών -29 ετών
30 ετών -39 ετών
40 ετών -49 ετών
50+
1000μ Αγοριών-Κοριτσιών
Α΄ - Γ΄ Γυμνασίου
Α΄ - Γ΄ Λυκείου
150μ Αγοριών – Κοριτσιών
Α΄- Β΄ Δημοτικού
Γ΄- Δ΄ Δημοτικού
Ε΄- ΣΤ΄Δημοτικού
50μ Αγοριών – Κοριτσιών
Προνήπια – Νήπια
· Όροι Συμμετοχής: Τα παιδιά κάτω των 18 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς κηδεμόνες τους και οι ενήλικες αθλητές είναι υπεύθυνοι για την από ιατρικής άποψης ικανότητάς τους να αγωνιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου