Κυριακή, Απριλίου 3

Εμφάνιση πρωταθλητή....... Εθνικός-Ομαλά 6-1


Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  6-1
                                                              
Εύκολα διατήρησε το +6 ο Εθνικός και βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο
Όπως αναμενόταν ο Εθνικός Κεφαλονιάς ξεπέρασε, εύκολα και με τον καλύτερο τρόπο το εμπόδιο των Ομαλών, αφού σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, επικράτησε των αντιπάλων του με σκορ 6-1!
Έτσι είναι έτοιμος να πανηγυρίσει σε τρεις αγωνιστικές και με την ολοκλήρωση των playoffs του πρωταθλήματος της «μικρής» κατηγορίας, την κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα την άνοδο του, στην Α’ τοπική μαθηματικά.
Μια σημαντική, όσο και ιστορική εξέλιξη για την ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη, αφού με την πρώτη παρουσία της στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα μπορεί να κάνει «σεφτέ» στους τίτλους και να πετύχει κάτι που λίγες ομάδες κατάφεραν στο παρελθόν!
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν καλό και τους γηπεδούχους καλύτερους, με καλή κυκλοφορία και κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του. Πέτυχαν έξι γκολ, ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα μιας και είχαν ανάλογες ευκαιρίες, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.
Μάλιστα ο Ν. Κουρούκλης δείχνει να εμπιστεύεται πολύ τα "νιάτα", ιδιαίτερα το νεαρό και βασικό στέλεχος των μικτών μας, Γιάννη Σιμωτά που του έδωσε μάλιστα σήμερα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με τον μικρό να τον δικαιώνει, αφού ήταν από τους κορυφαίους του ματς.
Οι φιλοξενούμενοι απογοητευμένοι από τις εξελίξεις των αγώνων τους, στην σειρά βρέθηκαν σε μέτρια μέρα, δεν έκαναν ευκαιρίες, με εξαίρεση αυτή της μείωσης του σκορ σε 2-1 και η ήττα ήρθε φυσιολογικά, ιδιαίτερα στο τέλος που δέχθηκαν δυο τέρματα στις καθυστερήσεις. Το σκορ άλλωστε αυτό λέει!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν καλή ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Κατσιβέλης θα βρει τον Τορομάνι στο σημείο του πέναλτι με τον τελευταίο να μην πιάνει καλά το σουτ και η μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία των Ομαλών άουτ.
Στο 16’ όμως θα είναι πιο τυχεροί αφού θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0, όταν το πλασέ του Κ. Αραβαντινού αποκρούεται προσωρινά από τον Παπαστεργίου και στην επαναφορά της ο Γ. Αναλυτής εύκολα θα την στείλει στα δίχτυα.
Οι «κυανόλευκοι στο 22’ θα πάρουν προβάδισμα δυο τερμάτων, αφού θα πετύχουν το 2-0 με ωραία ενέργεια του Κατσιβέλη και πλασέ στην δεξιά γωνία του Παπαστεργίου, μετά την εξαιρετική πάσα του Κ. Αραβαντινού.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 30’ μειώνοντας σε 2-1, ανακτώντας ελπίδες για τη συνέχεια.
Συγκεκριμένα ο Βαλεντής θα εκμεταλλευτεί την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή, θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Ανδρ. Αραβαντινό και με σουτ στην κίνηση θα την στείλει στα δίχτυα του Μοσχόπουλου πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για την ομάδα του Ληξουριού στο 35’ όταν ο Κατσιβέλης θα βγάλει τον Αναλυτή τετ α τετ με τον Παπαστεργίου με τον τελευταίο όμως να αποκρούει το πλασέ του.
Νέο τετ α τετ για τους γηπεδούχους στο 41’ αυτή την φορά με τον Κ. Αραβαντινό να περνάει κάθετα στην πλάτη της άμυνας για τον Αραβαντινό Δημ. ε τον τελευταίο να μην βρίσκει σωστά την μπάλα που τελικά αποκρούεται και πάλι από τον Παπαστεργίου.
Με το σκορ στο εύθραυστο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη και στο 59’ όμως θα έρθει το 3-1 του Εθνικού που θα διώξει το άγχος των ποδοσφαιριστών του. Ήταν ένα εντυπωσιακό γκολ, με βολ-πλανέ στην κίνηση του Γ. Αναλυτή που κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα μέσα στην περιοχή, στην σέντρα από δεξιά του Τορομάνι.
Στο 75’ θα έρθει και το 4-1, με τον Σιμωτά ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια, να αποφεύγει δυο αμυντικούς και να δίνει πάσα πάρε-βάλε στον Κοσμάτο και ο τελευταίος, από κοντά δεν έχει πρόβλημα να πλασάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Και φτάσαμε στις καθυστερήσεις με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ και να πετυχαίνουν άλλα δυο!
Συγκεκριμένα το 5-1 στο 90+1’ με προβολή από κοντά του Κ. Αραβαντινού μετά από αμυντική αδράνεια στο κόρνερ του Λαδά από δεξιά.
Τέλος στο 90+3’ θα πετύχουν και το τελικό 6-1 με τον Λαδά να εκτελεί ένα φάουλ από δεξιά, κάτι σαν κόρνερ, η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή στον Κ. Αραβαντινό που θα πιάσει το σουτ, η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια κάτοχος της θα γίνει ο Βώρος που χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία θα την στείλει στα δίχτυα με κοντινό πλασέ.
Έτσι μετά τη νίκη τους αυτή οι Ληξουριώτες βρίσκονται μια ανάσα από την κατάκτηση της κούπας και την άνοδο τους στην Α’ κατηγορία.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
Εθνικός: (Ν. Κουρούκλης), Μοσχόπουλος, Αραβαντινός Ανδρ., Μαυροειδής, Γαλανός, Λαδάς, Κατσιβέλης (74’ Αντωνέλος), Σιμωτάς, Τορομάνι (63’ Κοσμάτος), Αραβαντινός Κ., Αναλυτής, Αραβαντινός Δημ. (46’ Βώρος).

Ομαλά: (Γ. Μεσολωράς), Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Στρακάτος, Παπαδογεώργος, Σέρρας (63’ Λασκαράτος), Νεόφυτος (75’ Γεωργόπουλος Ν.), Παππάς, Ζέκο (71’ Δανελάτος), Βαλεντής, Τζάκης, Παγουλάτος. 
Φώτο από το παιχνίδι























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου