Σάββατο, Αυγούστου 6

Τελετή έναρξης Ολυμπιακών αγώνων 2016

<p>H Σοφία Μπεκατώρου ηγείται της ελληνικής αποστολής</p>

Με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησαν κι επίσημα οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Περίπου 25.000 άνθρωποι μετείχαν στην τελετή έναρξης που ήταν πιο λιτή από αυτή του Λονδίνου και προσαρμοσμένη στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Βραζιλία. Την παρακολούθησαν 80.000 θεατές στις εξέδρες του θρυλικού σταδίου και περισσότεροι από 3 δισεκατομύρια από την τηλεόραση.
Η τελετή είχε λιγότερα εφέ και χρήση τεχνολογιών σε σχέση με την πιο πρόσφατη, αλλά ήταν γεμάτη πάθος, χρώματα και πολλά κοινωνικά και οικολογικά μηνύματα για το μέλλον του πλανήτη.
Ο σπόρος που θα αλλάξει η Γη! (pics) Παρέλασαν 11.000 αθλητές από 205 χώρους με πρώτους και καλύτερους τους Έλληνες αθλητές. Η ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου μπήκε πρώτη στο στάδιο εν μέσω αποθέωσης ανοίγοντας τη μεγάλη αθλητική γιορτή. Περίπου 13.000 άνθρωποι συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η γιορτή εκ των οποίων οι 8.000 ήταν οι εθελοντές.
Κεντρικό θέμα της παράστασης, σκηνοθέτης της οποίας ήταν ο Φερνάντο Μεϊρέλες, η βιωσιμότητα, το χαμόγελο και η ικανότητα των Βραζιλιάνων να αυτοσχεδιάζουν, όπως επίσης οι αναφορές στον Αμαζόνιο και τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Πυροτεχνήματα από τη στέγη του Μαρακανά και ο κύκλος της ειρήνης στη μέση του σταδίου, σε συνδυασμό με την εξιστόρηση της ιστορίας της πόλης του Ρίο από το μακρινό παρελθόν (άφιξη Ευρωπαίων και η συνάντησή τους με τους αυτόχθονες, άφιξη Αφρικανών και Αράβων) μέχρι τις πόλεις του σήμερα, συνέθεταν ένα σκηνικό εντυπωσιακό, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο Μεϊρέλες.
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου