Κυριακή, Φεβρουαρίου 5

Έ"Χ"ασαν την ευκαιρία τα Διλινάτα.... Έμειναν στο 1-1 με την Εικοσιμία


Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι των Φαρακλάτων αφού Διλινάτα – Εικοσιμία μοιράστηκαν βαθμούς, εντυπώσεις, γκολ και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Ένα σκορ που σίγουρα δεν βολεύει καμία από τις δυο ομάδες  και ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, μιας και ο Παλληξουριακός έφυγε από τις Κεραμειές με ένα ακόμη τρίποντο και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την ομάδα του «Μεγάλου χωριού».
Το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ καλό είχε ρυθμό, καλή κυκλοφορία, αλλά και πολλές μάχες. Ήταν πραγματικό ντέρμπι.

Για 20’ οι φιλοξενούμενοι ήταν οι κυρίαρχοι του αγωνιστικού χώρου πέτυχαν το 0-1, ενώ αν δεν ήταν άτυχοι στο δοκάρι του Αντωνάτου θα είχαν πετύχει και δεύτερο.
Από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι μεταμορφώθηκαν, χτύπησαν από τα άκρα, ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν αρκετές ευκαιρίες και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με ισόπαλο το σκορ 1-1.
Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι καλό και τις ομάδες ιδιαίτερα άστοχες στην τελική προσπάθεια. Έτσι η ισοπαλία ήταν αναπόφευκτη και μάλλον δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Η Εικοσιμία, που πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, στο 8’ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν στην σέντρα του Χρηστάτου από αριστερά, ο Αλ. Πολλάτος θα στρώσει με το κεφάλι στον Αντωνάτο απέναντι από τον Αντωνίου, ο τελευταίος θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά με την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Αντωνίου.
Ότι δεν πέτυχε ο επιθετικός της Εικοσιμίας στην προηγούμενη φάση θα το καταφέρει στο 13’, όταν σε μια προσπάθεια του Δήμου για σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στα σώματα και παίρνει ύψος, κάτοχος θα γίνει ο Αντωνάτος, που με πολύ ωραίο τρόπο θα την περάσει πάνω από τον Αντωνίου για να καταλήξει στη συνέχεια στα δίχτυα για το 0-1.
Μετά το 20λεπτο οι γηπεδούχοι θα ισορροπήσουν και θα πιέσουν επιθετικά για την ισοφάριση. Στο 21’ σε μια σέντρα από δεξιά του Χασάι στο α’ δοκάρι ο Διον. Τζωρτζάτος θα κάνει το πλασέ στην κίνηση με την μπάλα να καταλήγει άουτ, στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
Στο 32’ ο Χασάη θα προσπαθήσει να παίξει κάθετα τον Εμιλιάνο στην περιοχή, η γρήγορη όμως αντίδραση του Κουστουμπάρδη, που απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια, σώζει την κατάσταση.
Μια σέντρα του Κ. Τζωρτζάτου στο 37’, κοντά στο κόρνερ και αριστερά, στο β’ δοκάρι ο Χασάι θα κάνει την κεφαλιά αμαρκάριστος στην αγκαλιά του Κουστουμπάρδη.
Νέα σέντρα αυτή την φορά από δεξιά στο 38’ και τον Χασάι, η μπάλα στην περιοχή, σουτ του Διον. Τζωρτζάτου από ευνοϊκή θέση και η μπάλα ψηλά άουτ.
Νέα σέντρα (3η και φαρμακερή) και πάλι από δεξιά του Χασάι στο 40’, ο Βαγελάτος αμαρκάριστος θα κατεβάσει την μπάλα και θα πασάρει δίπλα στον Δημ. Πολλάτο, αυτός θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ και η μπάλα αφού πρώτα βρει στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα του Κουστουμπάρδη για την ισοφάριση και το 1-1.
Ένα δυνατό σουτ του Εμιλιάνο στο 44’ μέσα από την περιοχή θα στείλει ψηλα την μπάλα, από την εστία των φιλοξενούμενων.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με ένα πολύ ωραίο τεχνικό σουτ του Δήμου και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αντωνίου.
Με το σκορ στο 1-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη το θέαμα ήταν κακό και τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερη κατοχή, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που και σε αυτό το διάστημα θα ξαναδούν την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Αντωνίου.
Τα πρώτα 15’ ήταν ανούσια χωρίς φάσεις και τις δυο ομάδες να μην κάνουν φάσεις. Στη συνέχεια και στο 62’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν το 2-1, όταν ο Χασάι θα βγάλει παράλληλα την πάσα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Δημ. Πολλάτο, όμως ο επιθετικός των Διλινάτων μόνος με τον Κουστουμπάρδη θα κάνει ένα κακό πλασέ στην κίνηση που θα στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας.
Ο Χασάι στο 63’, θα βγει στην κόντρα από δεξιά, θα πατήσει περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ που πραγματοποιεί, θα στείλει την μπάλα παράλληλα με την εστία των φιλοξενούμενων και λίγο άουτ από την απέναντι γωνία.
Τα Διλινάτα πίεζαν από πλάγια και έφτιαχναν ευκαιρίες. Στο 71’ ο Χασάι θα γυρίσει από δεξιά στην περιοχή για τον Εμιλιάνο, ο τελευταίος θα κάνει το σουτ από πολύ κοντά και θα αναγκάσει τον Κουστουμπάρδη σε μεγάλη απόκρουση, αφού θα στείλει την μπάλα κόρνερ πάνω από τα δοκάρια του.
Η Εικοσιμία στα τελευταία λεπτά και με τον Μπούσι πια στη μεσαία γραμμή, θα χάσει δυο καλές ευκαιρίες να «κλέψε» το τρίποντο.
Στο 87’ ο Μινέτος με ωραία προσπάθεια από αριστερά και σουτ θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αντωνίου και στην επαναφορά της, ο Γερασιμάτος θα πιάσει μια κεφαλιά που θα την στείλει στην αγκαλιά του νεαρού τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Τέλος στο 90+1’, ο Μπούσι μετά από ωραία ενέργεια, θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Καπλάνη με το σουτ του επιθετικού της Εικοσιμίας να αποκρούεται από τον Αντωνίου σε κόρνερ.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Κώτση Ι..
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Α. Ρέτσι), Αντωνίου, Πολλάτος Διον. (46’ Αναλυτής Γ.), Τζωρτζάτος Κ., Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Διον., Πολλάτος Δημ., Εμιλιάνο, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος (78’ Χαραλαμπόγλου), Χασάι.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης (76’ Καπλάνης), Ψάλτης, Χρηστάτος, Καππάτος, Μπούσι, Στεφανάτος, Αποστολάτος, Δήμου (59’ Γερασιμάτος), Πολλάτος Αλ. (46’ Μινέτος Γ.), Αντωνάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου