Σάββατο, Φεβρουαρίου 4

Ιστορική νίκη... Νίκη παραμονής για τον Εθνικό 2-0 την Πρόοδο Ιθάκης


Σε ένα παιχνίδι με έναν καλό αγωνιστικό χώρο, αλλά αρκετά βαρύ, ο Εθνικός Κεφαλονιάς, σήμερα το πρωί επιστρέφοντας στον Άγιο Αντώνη, θα πετύχει μια μεγάλη, όσο και ιστορική νίκη. Την πρώτη στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας. Μια νίκη ανάσα που σε συνάρτηση με την ήττα του Οδυσσέα στα Φαρακλάτα τον φέρνει σε θέση ισχύος, απέναντι στους Θιακούς και σε ότι αφορά την παραμονή της μιας ή της άλλης ομάδας!
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, με τις "μονομαχίες" στο κέντρο να δίνουν και να παίρνουν. Αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές και καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες.
Θα το λέγαμε ισορροπημένο και τους γηπεδούχους ελαφρώς καλύτερους.
Μεγάλο μερίδιο στη νίκη των γηπεδούχων και η παρουσία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των γηπεδούχων Ραφ. Βολνίσκι, ο οποίος δέσποζε στο χώρο της άμυνας και έδινε λύσεις σε όποια προβλήματα πήγαιναν να δημιουργηθούν απέναντι στην εστία τους.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους, όταν στο 20’ οι κόντρες θα ευνοήσουν τον Μαρούλη που κερδίζει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, όμως το σουτ που επιχειρεί σταματάει στα σώματα των αμυντικών.
Ένα σουτ του Αντωνάτου από αριστερά στο 35’, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία του Γ. Τσιντήλα.
Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στις ευκαιρίες των γηπεδούχων με τον Αρταβάνη να εκμεταλλεύεται μια ασυνεννοησία των αμυντικών, να κάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ και ο Μαρκέτος να αποκρούει εντυπωσιακά.
Με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα. 
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι που «καιγόταν» για τους τρεις βαθμούς, θα καταφέρουν να πετύχουν δυο γκολ και να πάρουν την πρώτη και ιστορική νίκη τους, όπως προαναφέραμε.
Στο 55’, μετά την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, η μπάλα θα καταλήξει στον Βολνίσκι, το σουτ του οποίου καταλήγει ελάχιστα άουτ από την εστία του Γ. Τσιντήλα.
Στο 75’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν τον καλύτερο τους παίκτη στον αγώνα Ραφ. Βολνίσκι με αναγκαστική αλλαγή.
Δυο λεπτά αργότερα, ο νεοαποκτηθείς Κοντογιώργης θα φύγει ταχύτατα στην κόντρα, μετά την κάθετη του Αντωνάτου και απέναντι από τον τερματοφύλακα της Προόδου, θα «τσιμπήσει» την μπάλα καθώς επιχειρούσε έξοδο και θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-0, μέσα σε τρελά πανηγύρια των ποδοσφαιριστών του Νικόλα Κουρούκλη.
Στο 79’ μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα εκμεταλλευτούν το σάστισμα των φιλοξενούμενων από το πρώτο γκολ, με αποτέλεσμα να κερδίσουν το πέναλτι, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή (Κοντογιώργη), ο οποίος θα ανατραπεί στην περιοχή από τον Τ. Τσιντήλα.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Αντωνάτος που ξεγελώντας τον Γ. Τσιντήλα θα στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα και το 2-0 των «κυανόλευκων του Ληξουριού.
Τέλος στο 88’ οι γηπεδούχοι θα μείνουν με «δέκα» στον αγωνιστικό χώρο, αφού αποβλήθηκε ο Αντωνάτος.
Έτσι ο Εθνικός παίρνοντας μια νίκη σκέτο «χρυσάφι» θα βρεθεί στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα «συγκάτοικος» της σημερινής του αντιπάλου και +6 βαθμούς, πάνω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού.
Η Πρόοδος από την άλλη μπλέκει σε περιπέτειες και στη συνέχεια θέλει βαθμούς ώστε να κερδίσει και μαθηματικά την παραμονή της.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Σούλα Ε. και Καπογιαννόπουλο Ι.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μαρκέτος, Γαλανός, Μπάμπης, Βολνίσκι (75’ λ.τ. Παρίσης), Κοντογιώργης, Ρεμούντης, Σιμωτάς Ι., Αντωνάτος, Μαρούλης, Σιμωτάς Χ., Μαλλιώρης (46’ Μηλιώτης).
Πρόοδος:(Β. Πρεβεζιάνος), Γ. Τσιντήλας, Τσάμης, Τσιντήλας Τ., Παπαδόπουλος, Τσίρος, Hyka, Καρανίκας, Γρίβας, Haudari, Αρταβάνης, Βλασσόπουλος.
Δείτε σε video το πέναλτι με το οποίο ο Εθνικός πέτυχε το 2-0 με τον Αντωνάτο.
** Οι φώτο είναι από το παιχνίδι του α' γύρου στην Ιθάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου