Παρασκευή, Φεβρουαρίου 3

Η Pregame της 11ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζουν τα ντέρμπι των ομάδων της 4αδας (Ανανεωμένο)



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, με αρκετό μάλιστα ενδιαφέρον και δυο μεγάλα ντέρμπι, μιας και οι ομάδες της 4αδας αγωνίζονται μεταξύ τους!
Ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός
Τέσσερα παιχνίδια λοιπόν με αρκετό βαθμολογικό ενδιαφέρον, τόσο στην "μάχη" της 4αδας, όσο και για τις ομάδες αυτές που παλεύουν για την σωτηρία τους και την αδρεναλίνη να πιάνει..... κόκκινο!
Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της, το Σάββατο 4/2 το πρωί, με τα δυο από τα τέσσερα ματς, στο Δημοτικό του Αγίου Αντωνίου και στο Ενωσιακό των Φαρακλάτωνς. Θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 5/2 το απόγευμα, με τα δυο μεγάλα ντέρμπι, στις Κεραμειές και το Ενωσιακό των Φαρακλάτων, μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που συμπληρώνουν μέχρι τώρα την 4αδα.
Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να περιμένουμε από μια αγωνιστική "φωτιά" που μπορεί να κρίνει πολλά. Ακόμη και την πρωτιά.
Το πρωί του Σαββάτου στις 11:00, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η Σάμη των χιλίων προβλημάτων, φιλοξενεί τον ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης, με τον τελευταίο να παίζει το τελευταίο του "χαρτί" για παραμονή, ιδιαίτερα αν ο Εθνικός περάσει νικηφόρα το εμπόδιο της Προόδου.
Λίγο αργότερα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, Εθνικός - Πρόοδος, δίνουν τη δική τους "μάχη", προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία και τους γηπεδούχους με ένα κίνητρο παραπάνω, να επιδιώκουν την πρώτη ιστορική τους νίκη στην Α' κατηγορία!
Στη συνέχεια, το απόγευμα θα έχουμε τα δυο μεγάλα ντέρμπι της 4αδας.
Στις Κεραμειές, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός, φιλοξενείται από την ομάδα που του έχει στερήσει το απόλυτο και μάλιστα στην έδρα του, τον Παγκεφαλληνιακό, σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα του, μπορεί να κρίνει ακόμη και την τελική κατάταξη των ομάδων. Σίγουρα είναι ντέρμπι και το ενδιαφέρον του σημαντικό.
Η 11η αγωνιστική ολοκληρώνεται την ίδια ώρα με το άλλο ντέρμπι της ημέρας και συγκεκριμένα στο Ενωσιακό Φαρακλάτων, μεταξύ Διλινάτων - Εικοσιμίας. Ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να ρίχνουν... κρυφές ματιές και προς Κεραμειές!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχουν τα Φωκάτα.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 4-2-2017   ώρα:  11:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Σάμης – Οδυσσέας Ιθάκης
Θανάσης
Ευστάθιος
Κομητόπουλος Π. Χρηστάτος Σπ.
2.
Σάββατο 4-2-2017   ώρα:  11:15
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός – Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.
Κιόσης
Κώστας
Μενεγάτος Ε.
Καπογιαννόπουλος Ι.
3.
Κυριακή  5-2-2017   ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Εικοσιμίας
Ματιάτος
Διονύσης
Μαγουλάς Σπ.
Κώτσης Ι.
4.
Κυριακή  5-2-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφ/νιακός - Παλληξουριακός
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Βλάχου Κ.
Θανάσης Ε.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 11ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 4-5/2/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  4-2-2017
Εδώ που κατάφεραν να βρίσκονται......... και οι δυο θέλουν μόνο νίκη
Αυλαία της 11ης αγωνιστικής, αύριο το πρωί 11:00, με το παιχνίδι ανάμεσα σε Σάμη – Οδυσσέα Ιθάκης στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων.
Ένα παιχνίδι που σίγουρα και για διαφορετικούς λόγους είναι «καυτό» και για τις δυο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι με πολλά αγωνιστικά - εξωαγωνιστικά προβλήματα, σημαντικές αποχωρήσεις και την αλλαγή προπονητή να μην φέρνει το ανάλογο αποτέλεσμα. Έτσι καλούνται να τα ξεπεράσουν όλα αυτά, αφήνοντας πίσω την εξάρα της προηγούμενης αγωνιστικής, από τον Παλληξουριακού και να κυνηγήσουν το τρίποντο που θα φέρει κάποια ηρεμία, δίνοντας "ανάσες" στην ομάδα τους.
Σίγουρα, η κακή ψυχολογία και οι αποχωρήσεις, δεν μπορεί να είναι ότι καλύτερο για μια ομάδα, ούτε μπορούν να την κάνουν απόλυτο φαβορί. 
Όμως η Σάμη, έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις και αυτό θέλει να το αποδείξει, απέναντι στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Το όνειρο της 4αδας δείχνει και πάλι μακρινό, όμως όσο ζει κάποιος ελπίζει. Έτσι και οι Σαμικοί θέλουν να το παλέψουν μέχρι το τέλος όσο και αν φαίνεται σύσκολο.
Όσον αφορά την ομάδα του Σπ. Ζερβού, που ακόμη δεν έχει χαρεί έστω μια νίκη, ενισχυμένη με το νέο της μεταγραφικό απόκτημα, τον Χάρη Λαμπρόπουλο, θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση των γηπεδούχων, να παλέψει και να «τσιμπήσει» κάποιον βαθμό ή βαθμούς, από έναν αντίπαλο που σε διαφορετικές συνθήκες, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί, ώστε να πάρει μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα.
Τα περιθώρια πλέον της ομάδας από την Βόρειο Ιθάκη, έχουν στενέψει επικίνδυνα και όσο δεν συγκεντρώνει βαθμούς, η αβεβαιότητα θα φέρει το άγχος και η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Οι γηπεδούχοι, σε 9 αγώνες έχουν 2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες και 8 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι χωρίς νίκη, 1 ισοπαλία, 7 ήττες και 1 βαθμό σε 8 αγώνες παραμένουν οι ουραγοί της κατηγορίας.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Η Σάμη είχε περάσει εύκολα από το Βαθύ με νίκη 5-0!
    
Μόνο νίκη οι γηπεδούχοι......... Απειλή  για το "2" η δυνατή Πρόοδος
Με το παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη και την επιστροφή των «κυανόλευκων» στην φυσική τους έδρα, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 11:15, ο Εθνικός Κεφαλονιάς φιλοξενεί την Πρόοδο Ιθάκης, σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι μετά το Βαρύ 6-2 στα Φαρακλάτα από τα Διλινάτα, την προηγούμενη Κυριακή και ενισχυμένοι μεταγραφικά δεν έχουν άλλο στόχο από τη νίκη και το τρίποντο που θα τους δώσει βαθμολογική ανάσα και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Άλλωστε θα είναι η πρώτη και ιστορική, αν συμβεί!
Φτάσαμε ήδη στην 11η αγωνιστική και σίγουρα τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν για τις ομάδες με αποτέλεσμα από την άλλη και η Ιθακήσια ομάδα να έχει τον ίδιο στόχο. 
Πεισμωμένοι από τον τρόπο που έχασαν το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα τους, από τον Παγκεφαλληνιακό, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, πηγαίνουν στον Άγιο Αντώνη με πολύ καλή ψυχολογία να «παλέψουν» για το τρίποντο που θα τους απομακρύνει το άγχος της παραμονής και από εκεί και πέρα να κοιτάξουν το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα.
Είναι σίγουρα ένα παιχνίδι πολύ ενδιαφέρον, όσο και αμφίρροπο στο οποίο αναμένονται «μάχες» στον αγωνιστικό χώρο.
Οι γηπεδούχοι, όπως είναι γνωστό δεν έχουν μέχρι τώρα κάποια νίκη. Με 4 ισοπαλίες, 5 ήττες και 4 βαθμούς σε εννιά αγώνες βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι με 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 6 ήττες και 7 βαθμούς βρίσκονται μια θέση παραπάνω και συγκεκριμένα στην 7η.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Ισοπαλία στο Βαθύ με σκορ 1-1.
    
Κυριακή  5-2-2017
Διλινάτα - Εικοσιμία στα Φαρακλάτα.... Παιχνίδι που πάντα εξελίσσεται σε ντέρμπι
Η αγωνιστική μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 5/1, όπου στα Φαρακλάτα στις 3 μ.μ., τα Διλινάτα στο ένα από τα ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, φιλοξενεί την περυσινή πρωταθλήτρια, ομάδα της Εικοσιμίας.
Οι γηπεδούχοι με μια αξιόλογη μέχρι τώρα παρουσία, βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπου τους χωρίζει αυτή η εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό.
Οι φιλοξενούμενοι, με μια μέτρια μέχρι τώρα παρουσία και μια πολύ κακή εμφάνιση την προηγούμενη αγωνιστική, όπου ήταν αρκετά τυχεροί, απέναντι στα Φωκάτα και έφυγαν, ευτυχώς για αυτούς, με το τρίποντο της νίκης, θέλουν να αποφύγουν μια ήττα στα Φαρακλάτα, που μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα στη συνέχεια.
Σε γενικές γραμμές δεν «πατούν» καλά φέτος και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον Δ. Ζησιμάτο, που πρέπει να βρει άμεσα λύσεις για την ανάκαμψη.
Αυτό δεν πάει να πει ότι οι γηπεδούχοι θα έχουν κάποιο εύκολο έργο την Κυριακή, άλλωστε τα μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδια, πάντα εξελίσσονται σε ντέρμπι και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και αυτή την φορά.
Θα είναι ούτως οι άλλως αμφίρροπο το παιχνίδι, με δυνατές «μονομαχίες» στον αγωνιστικό χώρο και αγωνιώδες μέχρι την ολοκλήρωση του!
Τα Διλινάτα, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, μετά από 9 αγώνες, βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς. Έχουν 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
Με τους ίδιους αγώνες η Εικοσιμία κατέχει την 4η θέση στην κατάταξη με 18 βαθμούς. Έχει 6 νίκες, καμία ισοπαλία και 3 ήττες!
Αποτέλεσμα Α' γύρου:Νίκη για την ομάδα του «Μεγάλου χωριού" 1-0 στις Κεραμειές.
    
Ντέρμπι που μπορεί να κρίνει ακόμη και την πρωτιά στις Κεραμειές
Το μεγάλο ντέρμπι που ολοκληρώνει και την 11η αγωνιστική, ο Παγκεφαλληνιακός την ίδια ώρα, στο Δημοτικό των Κεραμειών φιλοξενεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό, σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.
Ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να «σφραγίσει» ακόμη και την πρωτιά.
Οι γηπεδούχοι με μια πολύ καλή μέχρι τώρα παρουσία, είναι άλλωστε η μοναδική ομάδα από την κατηγορία, που κατάφερε να «κλέψει» βαθμό από τους πρωτοπόρους και μάλιστα στην έδρα τους, στον Άγιο Αντώνη.
Έχουν δείξει ότι όλα τα παιχνίδια τα βλέπουν με το ίδιο μάτι, ανεξάρτητα της θέσης ή της ποιότητας του αντιπάλου και με αυτή την «συνταγή» θα παραταχθούν στις Κεραμειές, απέναντι σε ένα δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο. Τον πρωτοπόρο και αήττητο του πρωταθλήματος.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Ληξουρίου, με μια σταθερή απόδοση μέχρι τώρα και κυρίως σοβαρή παρουσία, βρίσκονται αήττητοι στο ρετιρέ, έχοντας μια διαφορά από τα δεύτερα στην κατάταξη Διλινάτα και θέλουν στην χειρότερη περίπτωση να την διατηρήσουν, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς και το απόλυτο πλεονέκτημα που δίνει αυτή.
Ουσιαστικά με μια νίκη σε αυτό το ντέρμπι οι Ληξουριώτες μάλλον καπαρώνουν την πρωτιά.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, μετά από 9 αγώνες βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς. Έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήτταες.
Αντίθετα αυτή του Σπ. Παπαδάτου στην 1η θέση με 25 βαθμούς και τους ίδιους αγώνες.
Έχει 8 νίκες, 1 ισοπαλία και είναι αήττητη.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι παραπάνω ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς σκορ στον Άγιο Αντώνη.
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
25
9
8
1
0
32 - 01
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
22
9
7
1
1
26 - 10
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
19
9
6
1
2
16 - 04
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
18
9
6
0
3
15 - 10
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
10
9
3
1
5
10 - 15
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
08
9
2
2
5
11 - 18
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
07
9
2
1
6
07 - 22
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
04
9
0
4
5
12 - 22
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
8
0
1
7
08 - 35
        
Η επόμενη (12η) αγωνιστική
(Σ/Κ 11-12/2/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - A.O. ΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου