Κυριακή, Δεκεμβρίου 31

Η ανασκόπηση των σπορ 2016-2017 των νησιών μας από το Sportsthea

Το Sportsthea σας παρουσιάζει την αθλητική ανασκόπηση των σπορ των νησιών μας για τον χρόνο που μας αποχαιρετάει, προκειμένου να σας ξαναθυμίσει όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν αυτή την περίοδο.
Προκαταβολικά για τυχόν παραλείψεις θα ζητήσουμε συγνώμη, αλλά πιστέψτε μας κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν αυτό μας το εγχείρημα.
Θέλουμε ακόμη με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας για την πολύτιμη βοήθεια τους να βγει όλο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω.
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και πολλές επιτυχίες!
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Δύο νεαροί αθλητές ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος στην Άρση Βαρών και ο Γεράσιμος Λιγνός στην Κολύμβηση Α.Μ.Ε.Α ήταν τα πρόσωπα που ξεχώρισαν μέσα στο 2017 προσφέροντας μας έντονες συγκινήσεις και αρκετά μετάλλια...!!!
Ήταν ανήμερα της Μεγάλης Δευτέρας (10 Απριλίου) όπου ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος αγωνίστηκε στην κατηγορία των 94 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που πραγματοποιήθηκε στην Μπανγκόκ όπου μετά από μία τεράστια προσπάθεια κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ με 144 κιλά καθώς και το ασημένιο στο σύνολο με 316 κιλά ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Οι επιτυχίες όμως δεν σταμάτησαν εκεί καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο διεξήχθη στο Κόσοβο το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο οποίο αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με 320 κιλά στο σύνολο ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ με 144 κιλά και το χάλκινο στην κίνηση του ζετέ με 176 κιλά.
Ακολούθησε το Δεκέμβριο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου σημείωσε τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των Παίδων (146 αρασέ - 177 ζετέ - 323 σύνολο) και με τις επιδόσεις του αυτές κέρδισε 3 κύπελλα και 9 χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες Παίδων/Εφήβων/Νέων Ανδρών και 3 ασημένια μετάλλια στην κατηγορία Ανδρών.
Όπως ήταν φυσικό όλες αυτές οι επιτυχίες του αναγνωρίστηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών η οποία τον ανακήρυξε καλύτερο Αθλητή της χρονιάς λαμβάνοντας τη διάκριση από τον Πύρρο Δήμα ενώ λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα  ήρθε μία ακόμα βράβευση στην ετήσια γιορτή του ΠΣΑΤ ως ανερχόμενο ταλέντο του Ελληνικού Αθλητισμού....!!!
Αξιοθαύμαστη ήταν και η πορεία του Γεράσιμου Λιγνού ο οποίος τόσο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α.Μ.Ε.Α που έγινε στο O.A.K.A, όσo και σε διάφορες εγχώριες διοργανώσεις κατέκτησε αρκετά μετάλλια πιάνοντας παράλληλα τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού.
Πριν όμως από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση συμμετείχε στο κορυφαίο διεθνές μίτινγκ IDM BERLIN 2017 που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και στο οποίο αγωνίστηκε σε 7 αγωνίσματα κάνοντας τρία νέα ατομικά ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο, στα 100μ ύπτιο και στα 200μ μικτή ατομική κατακτώντας στην κατηγορία του (S13 και SB13) ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.
Στη συνέχεια συγκεντρώθηκε στην προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο μετά την αρχική αναβολή λόγω του καταστροφικού σεισμού στο Μεξικό ορίστηκε να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.
Εκεί ο Γεράσιμος Λιγνός ξεπερνώντας τον εαυτό του μας έκανε υπερήφανους καθώς κατάφερε να ανέβει τρεις φορές στο βάθρο των νικητών, κερδίζοντας ένα ασημένιο μετάλλιο στα 200μ μικτή ατομική, κάνοντας ατομικό ρεκόρ και δύο χάλκινα μετάλλια στα 100μ ύπτιο και στα 100μ πρόσθιο με πανελλήνιο ρεκόρ.
Οι ατελείωτες ώρες προπόνησης, οι κόποι, οι αγωνίες και οι στερήσεις των δύο αθλητών μας επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και έδειξαν ότι έχουν τις ικανότητες να ανταποκριθούν στις νέες μεγάλες προκλήσεις που θα υπάρχουν μέσα στην καινούρια χρονιά.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και τους ευχόμαστε το 2017 να αποτελέσει την αρχή για ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες....!!!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΚΙ 2016-17
Στις 26 Μαρτίου 2017 διεξήχθη στο Ενωσιακό Γήπεδο Φαρακλάτων ο 37ος Τελικός Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι μεταξύ των ομάδων της Σάμης και του Παλληξουριακού.
Η Σάμη στα ημιτελικά είχε αποκλείσει την ομάδα των Ομαλών με σχετική ευκολία και σκορ 4-1 ενώ στον άλλο ημιτελικό ο Παλληξουριακός ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο του Παγκεφαλληνιακού τον οποίο και νίκησε  με 1-0.
Στο μεγάλο τελικό ο οποίος από οργανωτική πλευρά έκλεψε την παράσταση με τις πρωτοτυπίες του και με την παρουσία των φιλάθλων να είναι εντυπωσιακή οι δύο ομάδες πρόσφεραν αρκετό θέαμα και γκολ.
Η ομάδα της Σάμης χωρίς το βάρος του φαβορί και στημένη σωστά κατάφερε να νικήσει έναν μέτριο Παλληξουριακό με σκορ 3-1 και να στεφθεί κυπελλούχος στην πρώτη της παρουσία σε τελικό κυπέλλου.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2016-17
Όσον αφορά το πρωτάθλημα της περιόδου 2016-17 μετά από 16 αγωνιστικές ο Παλληξουριακός βρέθηκε στην 1η θέση με 39 βαθμούς , ακολούθησε η Εικοσιμία με 35 βαθμούς, στην 3η θέση τα Διλινάτα με 34 βαθμούς ενώ στην 4η ήταν η ομάδα του Παγκεφαλληνιακού με 30 βαθμούς παίρνοντας τα τέσσερα εισιτήρια για τα play-offs.
Αντίθετα ο Π.Α.Ο Οδυσσεύς τερμάτισε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 2 βαθμούς με συνέπεια να υποβιβαστεί στην Β' Κατηγορία.
Στην φάση των playoffs και μετά από 6 αγωνιστικές ο Παλληξουριακός διατήρησε την πρωτοπορία κατακτώντας μετά από 13 χρόνια το 8 πρωτάθλημα στην ιστορία του κάτι που το άξιζε καθώς ήταν η καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος με μία μόνο μία ήττα...!!!
Από τις υπόλοιπες ομάδες ο Παγκεφαλληνιακός πραγματοποιώντας ωραίες εμφανίσεις κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση ενώ αντίθετα η Εικοσιμία και τα Διλινάτα δεν παρουσιάστηκαν καθόλου ανταγωνιστικές.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο πρωτάθλημα δεν έλαβε μέρος με δική της απόφαση η ομάδα της Α.Ε Κεφαλληνίας η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.
Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Πολλάκης Γεράσιμος (Παλληξουριακός) με 17 τέρματα ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν ο Πολλάτος Αλέξανδρος (Εικοσιμία) και ο Moucaj Emiliano (Διλινάτα) με 16 και 11 τέρματα αντίστοιχα.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2016-17
Στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας συμμετείχαν συνολικά έξι ομάδες με τον Α.Ο Πρόννων, τα Α.Σ. Ομαλά, τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και τον Α.Ο. Ηρακλή Πρόννων να περνούν στη φάση των playoffs διεκδικώντας τα δύο εισιτήρια της ανόδου στην Α' Κατηγορία.
Εκεί τα πράγματα παρέμειναν αμετάβλητα με τον Α.Ο Πρόννων να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις κατακτώντας το πρωτάθλημα ενώ στη 2η θέση βρέθηκαν τα Ομαλά με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να κερδίσουν την άνοδο τους στη μεγάλη κατηγορία.
Στην πρώτη θέση των σκόρερ βρέθηκε ο Άγγελος Βαλεντής (Ομαλά) με 11 γκολ με τους Στάβερη Κυριάκο (Ηρακλή Πρόννων) και τον Αλεξανδράτο Σπύρο (Ομαλά) να βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση με 9 και 6 γκολ αντίστοιχα.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 2016-17
Παίδες
Αρκετά καλό θέαμα είχαμε και στα πρωταθλήματα υποδομών στα οποία θα πρέπει να γίνει μια γενικότερη αναδιάρθρωση ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα για την ανάπτυξη του αθλήματος.
Πρωταθλήτρια παίδων 2016-2017 Α.Ο. Σάμης
Στο πρωτάθλημα Παίδων είχαμε δύο Ομίλους όπου στον πρώτο είχαν κληρωθεί οι ομάδες του Εθνικού, του Παλληξουριακού και του ΠΑΟ Κεφαλονιάς ενώ στον δεύτερο τα Διλινάτα, η Σάμη, η Εύγερος και ο Πυλαριακός.
Μετά τους αγώνες των ομίλων τα ζευγάρια των ημιτελικών ήταν Εθνικός - Διλινάτα και ΠΑΟ Κεφαλονιάς - Σάμη με τους τυπικά φιλοξενούμενους καθώς οι αγώνες έγιναν στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων να περνούν στο μεγάλο τελικό.
Εκεί η Σάμη απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα της χρονιάς καθώς νίκησε με 5-1 τα Διλινάτα, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία, ενώ στον μικρό τελικό, ο ΠΑΟ Κεφαλονιάς με 4-0 νίκησε την ομάδα του Εθνικού και κατέλαβε την τρίτη θέση.
Προπαίδες
Στο πρωτάθλημα των Προπαίδων είχαμε και εδώ δύο ομίλους με τη συμμετοχή 11 ομάδων όπου μετά την κανονική περίοδο πέρασαν στα ημιτελικά από τον Α’ Όμιλο ο Παλληξουριακός και η Εικοσιμία και από τον Β’ Όμιλο η Σάμη και τα Φωκάτα.
Α.Ο. Εικοσιμίας Πρωταθλήτρια προπαίδων 2017-2018
Η ημιτελική φάση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου με την Εικοσιμία να αποκλείει τη Σάμη με 4-3 στα πέναλτι (1-1 ο αγώνας) ενώ στον δεύτερο ημιτελικό ο Παλληξουριακός νίκησε τα Φωκάτα με 2-1.
Στο μεγάλο τελικό οι μικροί της Εικοσιμίας κατάφεραν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο του Παλληξουριακού με σκορ 2-0 και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα ενώ στον μικρό τελικό η Σάμη κέρδισε με σκορ 3-1 τα Φωκάτα.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά και στα δύο Πρωταθλήματα  είχαμε ημιτελικούς και τελικούς ενώ από στατιστική πλευρά τα ζευγάρια των μεγάλων τελικών προήλθαν από τους ίδιους Ομίλους:
ΠΑΙΔΩΝ  Διλινάτα-Σάμη (Β’ ΌΜΙΛΟΣ)
ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ  Εικοσιμία – Παλληξουριακός (Α’ ΌΜΙΛΟΣ)
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και εφέτος η ποδοσφαιρική περίοδος ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο με τα τουρνουά "ΚΕΦΑΛΟΣ" Juniors και Projuniors που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο 5x5 του Αργοστολίου με τις ομάδες της Εικοσιμίας να κερδίζουν και τα δύο κύπελλα.
ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Παίδες 2016-2017
Την περίοδο 2016-17 οι ομάδες Παίδων και Νέων συμμετείχαν στον 5ο Όμιλο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων με αντιπάλους τις αντίστοιχες ομάδες των Ε.Π.Σ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Ζακύνθου.
Μετά από 6 αγωνιστικές, καθώς οι αγώνες ήταν μονοί, η ομάδα Παίδων τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου με 0 βαθμούς ενώ η ομάδα των Νέων στην πέμπτη θέση με 4 βαθμούς ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους, ενώ στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος στους Παίδες προκρίθηκε η ομάδα της Μεσσηνίας και στους Νέους η ομάδα της Αχαΐας.
Νέοι 2016-2017
Τον περασμένο Σεπτέμβριο  η Μικτή Νέων συμμετείχε στο 2ο Ποδοσφαιρικό τουρνουά Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα όπου και κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό αποκλείοντας στη διαδικασία των πέναλτι με 6-5 την ομάδα της Κέρκυρας με την κανονική διάρκεια του αγώνα να τελειώνει 0-0.
Στον τελικό βρέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα της Ζακύνθου την οποία επίσης κέρδισε στα πέναλτι 4-2 (0-0 ο κανονικός αγώνας) κατακτώντας το κύπελλο και παράλληλα φέρνοντας την επόμενη διοργάνωση στο νησί μας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.
Παίδες 2017-2018
Η φετινή κλήρωση τις έφερε στον 9ο Όμιλο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων αντιμέτωπες με λιγότερες ομάδες, σε σχέση με πέρυσι, οι οποίες ήταν οι αντίστοιχες από τις Ε.Π.Σ Ηλείας, Μεσσηνίας και Ζακύνθου με τους αγώνες όμως να είναι πλέον διπλοί.
Μία αγωνιστική πριν την φάση των ομίλων η ομάδα την Παίδων βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 3 βαθμούς ενώ εκείνη των Νέων στην τελευταία με 0 βαθμούς και μεγάλο παθητικό σκορ.
Νέοι 2017-2018
Οι υποχρεώσεις των δύο μας ομάδων ολοκληρώνονται την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου με τα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ζάκυνθο και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα (νίκη για τους νέους, έστω ισοπαλία για τους παίδες), δύσκολα θα αποφύγουν τις τελευταίες θέσεις των ομίλων.
Γ' ΕΘΝΙΚΗ 2017-18
Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Παλληξουριακός εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή του στην ανανεωμένη Γ' Εθνική όπου τοποθετήθηκε στον 5ο Όμιλο με αντιπάλους την Αχαϊκή, τον Διαγόρα Βραχνείκων, τον Αστέρα Αμαλιάδας, τον Πανηλειακό, τον ΠΑΟ Βάρδας, τον Αστέρα Βλαχιώτη, την Καλαμάτα, τον Τσικλητήρα Πύλου, το Λεωνίδιο, τον Παναρκαδικό και τη Ζάκυνθο.
Εξ’ αρχής τα πράγματα ήταν δύσκολα απέναντι σε παραδοσιακές και μεγάλες ομάδες, κάτι που φάνηκε στη συνέχεια καθώς μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του α' γύρου ο Παλληξουριακός, που πρέπει να πούμε ότι παλεύει κάθε παιχνίδι, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του ομίλου με 7 βαθμούς και πέντε λιγότερους από την Αχαϊκή, τη Ζάκυνθο και το Διαγόρα Βραχνείκων.
Οι πέντε τελευταίες ομάδες του ομίλου θα υποβιβαστούν και θα επιστρέψουν στα τοπικά τους πρωταθλήματα, κάτι που σημαίνει ότι ο Παλληξουριακός θα πρέπει στη συνέχεια να κάνει την μεγάλη υπέρβαση ώστε να παραμείνει στη Γ' Εθνική.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2017-18
Η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος ξεκίνησε με μία δυσάρεστη είδηση, καθώς η ομάδα του Παγκεφαλληνιακού ανακοίνωσε την πρόθεση της να μην συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα το οποίο και ξεκίνησε με οκτώ ομάδες!
Με την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής και πριν την διακοπή του πρωταθλήματος για τις εορτές η ομάδα του Α.Ο. Πρόννων, η οποία ήταν μία από τις δύο ομάδες που ανέβηκαν στην Α' κατηγορία, βρίσκεται στην 1η θέση με 15 βαθμούς. 
Ακολουθούν τα Διλινάτα με 13 και στην 3η θέση ισόβαθμοι Εικοσιμία και Φωκάτα με 9, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται τα Ομαλά και η Πρόοδος Ιθάκης με 3 και 1 βαθμό αντίστοιχα και αν δεν αλλάξει στη συνέχεια κάτι εντυπωσιακά φαίνεται ότι θα είναι μια από τις υποψήφιες ομάδες που θα υποβιβαστούν στη «μικρή» κατηγορία.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2017-18
Π.Α.Ο. Εύγερος 2017-2018
Στην κατηγορία αυτή είχαμε δύο ευχάριστες προσθήκες, της Ευγέρου η οποία επανεμφανίστηκε στις αντρικές κατηγορίες μετά από απουσία 6 ετών και της νεοσύστατης ομάδας του Α.Π.Σ. Εθνοφρουρού.
Πυλαριακός 2017-2018
Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ο Πυλαριακός και η Εύγερος βρίσκονται ισόβαθμοι στην 1η θέση με 10 βαθμούς, ενώ στην τελευταία η ομάδα του Εθνοφρουρού, η οποία μέχρι τώρα δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες, κυρίως λόγω έλλειψης συγκρότησης ενδεκάδας, μια και αγωνίζεται με εννιά, λόγω έλλειψης μικρών.
ΚΥΠΕΛΟ ΕΠΣΚΙ 2017-18
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Παλληξουριακός
Μετά τους αγώνες της 1ης Φάσης οι ομάδες που συνέχισαν ήταν οι ακόλουθες: 
- Α.Ο. Σάμη (0-0/1-1 με την Εύγερο) 
- Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης (2-0/2-3 με την Πρόοδο) 
- Α.Ο. Παλληξουριακός (7-0/5-0 με την Έρυσσο)
- Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς (2-0/1-1 με τα Ομαλά)
- Α.Ο. Πρόννοι (1-1/3-1 με τον Πυλαριακό)
- Α.Ο. Διλινάτα (10-0/3-0 με τον Ηρακλή Πρόννων)
- Α.Ο.Εικοσιμίας (0-2/4-0 με τα Φωκάτα)
- Ο Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς πέρασε απευθείας στην επόμενη φάση, ενώ η ομάδα του Α.Π.Σ. Εθνοφρουρού δεν δήλωσε συμμετοχή.
Στη συνέχεια η κλήρωση ανέδειξε τα εξής ζευγάρια με τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων να είναι:
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Εθνικός
1) Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης – Α.Ο. Διλινάτα  2-3
2) Α.Ο. Σάμη – Α.Ο. Παλληξουριακός 1-3
3) Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Α.Ο. Πρόννοι 0-4
4) Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς 2-3
Οι φιλοξενούμενοι των πρώτων αγώνων και με βάση τα αποτελέσματα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσουν στα ημιτελικά.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΜΜΟΥ
Στα τέλη του περασμένου Μαΐου η γυναικεία ομάδα και πρωταθλήτρια Ελλάδος στο ποδόσφαιρο Άμμου Α.Ο Κεφαλληνία, συμμετείχε στο Euro Winner's Cup (το αντίστοιχο Champions League) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ναζαρέ της Πορτογαλίας.
Εκεί στον 3ο Όμιλο αντιμετώπισε την Σουηδική Vetlanda United, την Ισπανική CD Huelva και την Ελβετική Havana Shots Aargu όπου δέχθηκε τρεις ήττες με σκορ 6-2, 6-1 και 8-4 αντίστοιχα.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και τη δυσκολία του ομίλου στον οποίο κληρώθηκε η ομάδας μας καθώς πρωταθλήτρια για το 2017 αναδείχθηκε η Havana Shots Aargu η οποία στον τελικό νίκησε στην παράταση με 4-3 την Αγγλική Portsmouth.
Οι κοπέλες του Α.Ο Κεφαλληνία μπορεί να μην κατάφεραν να συνεχίσουν στη διοργάνωση ωστόσο αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.
Όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Άμμου Ανδρών που έγινε τον Ιούλιο στο γήπεδο SAO Beach Soccer στην Κάτω Αχαγιά, η ομάδα του Α.Ο Κεφαλληνία κέρδισε στον τελικό με σκορ 4-3 την Νάπολη Πατρών και κατέκτησε μετά από τέσσερα χρόνια το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της.
Λίγες ημέρες αργότερα για το κύπελλο ηττήθηκε στον ημιτελικό από την ομάδα της Νάπολη Πατρών με σκορ 6-3 και δεν κατάφερε να κάνει το νταμπλ.
Στην κατηγορία των γυναικών δεν πραγματοποιήθηκε πρωτάθλημα και επομένως τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες οι αντίστοιχες ομάδες του Α.Ο Κεφαλληνία θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις για το 2018...!!!
ΤΕΝΝΙΣ
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις συμμετείχε ο Αντώνης Καππάτος ο οποίος στη φάση των "64" είχε την ατυχία να κληρωθεί με ένα από τα φαβορί του Πρωταθλήματος τον Αναστάσιο Παυλή από τον οποίο και έχασε με 2-0 σετ(6-2/6-0).
Στο Διπλό των Ανδρών και με συμπαίχτη τον Πάρη Γεμουχίδη για την φάση των "32" ύστερα από έναν φανταστικό και αγωνιώδη αγώνα ηττήθηκαν από τους αντιπάλους τους Φώτη Τριάντη-Θεόδωρο Καβαλλά με 2-1 σετ (6-7/6-4/12-10 Τ.Β) και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.
Τριπλή εκπροσώπηση είχε το νησί μας μέσω του σωματείου του Κ.Ο.Α στο τουρνουά Μasters της ΣΤ' ΕΝΩΣΗΣ που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21-22 Ιανουαρίου στην Πάτρα.
Ο Ευθύμης Καμπανός (Αγόρια 14 ετών) κατέλαβε την 5η θέση όπως επίσης και ο Ελευθέριος Καμπανός (Αγόρια 12 ετών) ενώ η Τουλάτου Φιορένια (Κορίτσια 14 ετών) δεν αγωνίστηκε τελικά λόγω τραυματισμού.
Αξιόλογη ήταν η πορεία των δύο αδελφών και στη συνέχεια με αποτέλεσμα να καταφέρουν για μια ακόμα χρονιά να βρίσκονται μέσα στην πρώτη οκτάδα των κατηγοριών τους εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στα Masters όπου θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του Φεβρουαρίου.
Δυστυχώς όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Ευθύμη Καμπανού κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μικτής Ποδοσφαίρου Νέων στην Ηλεία τον Νοέμβριο, του στέρησε τη συμμετοχή του και επομένως εκεί θα βρίσκεται μόνο ο Καμπανός Ελευθέριος στην κατηγορία Αγοριών 12 ετών.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες διοργανώσεις που έγιναν στο νησί μας αλλά και εκτός, είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:
1) TENNIS LADDER 2016-2017 ΑΠΟ ΤΟ TENNIS CLUB ARGOSTOLI
Νικητής του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Αντωνάτος Κωστής ο οποίος στον τελικό κέρδισε τον Μαγουλά Σπύρο με 2-0 σετ(6-2/6-2) κατακτώντας το βαρύτιμο έπαθλο της διοργάνωσης και μάλιστα χωρίς να χάσει κάποιον αγώνα.
Η μοναδική γυναίκα που μπήκε στην 8αδα ήταν η Θάλεια Αντωνάτου ενώ οι αθλητές από την 9η έως την 16η θέση έπαιξαν σε αγώνες Knock-out με τον Αλυσανδράτο να είναι ο μεγάλος νικητής στον τελικό απέναντι στον Νικολάου.
2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LADDER ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Ο Αντώνης Καππάτος στο μεγάλο τελικό νίκησε με 2-0 σετ (6-4 και 6-1) τον Αντωνάτο Κωστή.
3) MASTERS DOUBLE ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Ο Διονύσης και Αντώνης Καππάτος (πατέρας και υιός) αντιμετώπισαν στον τελικό, το ζευγάρι Γιαννόπουλο Δημήτρη-Μαγουλά Σπύρου, τους οποίους και νίκησαν με 2-0 σετ (7-6/7-6).
4) TCA KEFALONIA CUP 2017
Η τριάδα των Δ. Γιαννόπουλου - Γερ. Τσιμάρα - Σπ. Μαγουλά κατέκτησε το κύπελλο καθώς στο μεγάλο τελικό κέρδισε με 3-1 σετ την τριάδα των Ν. Λαζαρή - Ν. Μοντεσάτου - Δ. Βλάχου.
5) KEFALONIA OPEN 2017
Στο τελικό του μονού νικητής αναδείχθηκε ο Καπογιάννης ο οποίος κέρδισε τον Γιαμουχίδη με 2-0 σετ (6-1/6-1).
Στο τελικό του διπλού το ζευγάρι Παυλής - Καπίρης, πιάνοντας τρομερή απόδοση επικράτησαν με 2-0 σετ (6-2/6-3) των Καλοβελώνη-Μουράτογλου.
6) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΒΑΕ 2017
Οι νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία ήταν οι εξής:
-Μονό Γυναικών 35 : Αντωνάτου
-Μονό Ανδρών 35 : Ιωαννίδης
-Μονό Ανδρών 40 : Ζαφειρόπουλος
-Μονό Ανδρών 45 : Χριστόπουλος
-Μονό Ανδρών 50 : Οργαντζίδης
-Μονό Ανδρών 55 : Μπέλλος
-Διπλό Γυναικών 35 : Ανδρεόλα - Φανού
-Διπλό Ανδρών 35 : Καππάτος - Ζάριτς
-Διπλό Ανδρών 45 : Μοντεσάντος - Βλάχος
-Μικτό Διπλό 35 : Χριστόπουλος - Τουλάτου
-Μικτό Διπλό 45 : Μοντεσάντος - Αντωνάτου
7) ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΝΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Στα αγόρια 1ος νικητής αναδείχθηκε ο Καμπανός Ελευθέριος του 4ου Δημ. Σχολείου Αργοστολίου,  2ος ο Φουρνιέ Νώντας από το ίδιο σχολείο,  3ος ο Μαραβέγιας Παναγιώτης του 6ου Δημ. Σχολείου Αργοστολίου και 4ος ο Γεωργάτος Ανδρέας του 4ου Δημ. Σχολείου Αργοστολίου.
Στα κορίτσια 1η νικήτρια αναδείχθηκε η Λουκάτου Δέσποινα του 6ου Δημ Σχολείου  Αργοστολίου,  2η η Μποβόλου Ιφιγένεια του 3ου Δημ. Σχολείου Αργοστολίου, 3η η Λουκά Σοφία του 4ου Δημ. Σχολείου Αργοστολίου και 4η η Κωνσταντάκη Αγγελίνα του 2ου Δημ. Σχολείου Αργοστολίου.
8) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ 
Στο μεγάλο τελικό νικητής αναδείχθηκε ο Τόλης Γιάννης ο οποίος κέρδισε με 2-1 σετ (2-4/4-0/4-2) τον Πλατανίτη Σέργιο.
9) WOMENS DOUBLES FINAL 2017 "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ" ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το δίδυμο Αντωνάτου Θάλεια - Μεσοροπιάν Άρια κατέκτησε την πρώτη θέση στα διπλά γυναικών στο φιλανθρωπικό τουρνουά τένις "Νοιάζομαι" που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χολαργού σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ".
Τέλος με τη συμμετοχή 60 αθλητών και αθλητριών ξεκίνησε το πρωτάθλημα Ladder 2017-18 στις εγκαταστάσεις του Tennis Club Argostoli στη Λάσση με τους Νίκο Μοντεσάντο, Κωστή Αντωνάτο και Λάμπρο Νικολάου να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα με τους αγώνες να αρχίζουν και πάλι στις 8 Ιανουαρίου.
Επίσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ Αργοστολίου πραγματοποιείτε και πρωτάθλημα LADDER Γυναικών.
ΣΤΙΒΟΣ
Αρκετές διακρίσεις είχαμε για τους αθλητές και αθλήτριες της ΓΕΚ κατά τη διάρκεια της χρονιάς με τις σημαντικότερες να είναι οι ακόλουθες:
α) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 18-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΜΗΣ και ΦΙΛΙΑΣ)
Η Μέμη Αλυσανδράτου στο άλμα σε ύψος Γυναικών και με επίδοση 1.55 κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος όπου εκεί είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.
β) ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 15-16 ΙΟΥΝΙΟΥ(ΠΑΤΡΑ)
Η Μέμη Αλυσανδράτου στο άλμα σε ύψος Γυναικών πέρασε σε ένα ακόμα τελικό όπου με με άλμα στο 1.61 κατέλαβε τη δέκατη θέση.
Γ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18 24-25 ΙΟΥΝΙΟΥ(ΤΡΙΚΑΛΑ)
Η Άννα Κρούσου στον τελικό του άλμα σε ύψος Κορασίδων κατέλαβε την όγδοη θέση με επίδοση 1.55.
δ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 15-16 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ)
Η σκυταλοδρομία 4x80 αποτελούμενη από τους Καμπίτση Δημήτριο, Δραγούτα Σταύρο, Βουτσινά Άγγελο και Μπάμπη Ανδρέα κατέλαβαν την όγδοη θέση με χρόνο 38:58 ανάμεσα στα 17 σωματεία που συμμετείχαν στις τελικές σειρές.
ε) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ-ΠΑΤΡΑ)
- Η Άννα Κρούσου με επίδοση 1.51 κατέλαβε την πρώτη θέση στο άλμα σε ύψος.
- Ο Κατσιβέλης Ευάγγελος με επίδοση 1.68 κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση στο άλμα σε ύψος.
- Η σκυταλοδρομία 4x100 αποτελούμενη από τους Μπαλαντή Ανδρέα, Τζωρτζάτο Φιλάρετο, Καμπίτση Δημήτριο και Μπάμπη Ανδρέα κατέλαβαν την τρίτη θέση με χρόνο 48:38.
- Η σκυταλοδρομία 4x400 αποτελούμενη από τους Στρακάτο Δημήτρη, Καμπίτση Δημήτρη, Παπαδάκη Γεράσιμο και Καραϊ Αλέξανδρο κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με χρόνο 3.55:63
στ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ 3-4 ΜΑΙΟΥ (ΠΑΤΡΑ)
Η Άννα Κρούσου κατέλαβε την όγδοη θέση στο άλμα με ύψος με επίδοση 1.55.
ζ) 7οι ΙΟΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 27 ΜΑΙΟΥ(ΛΕΥΚΑΔΑ)
- Η Μέμη Αλυσανδράτου με επίδοση 1.58 κατέλαβε την τρίτη θέση στο άλμα με ύψος γυναικών.
- Ο Δημήτρης Καμπίτσης με επίδοση 5.28 κατέλαβε την δεύτερη θέση στο άλμα με μήκος Παμπαίδων.
Επίσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων που έγινε στην πόλη Άαρχους της Δανίας ο συμπατριώτης μας Αυγουστάτος Διονύσης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία με καλύτερη επίδοση στα 13.08 μέτρα.
Τέλος για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι αγώνες στίβου "ΤΡΙΤΣΕΙΑ" και "ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ" με τη συμμετοχή πολλών αθλητών και αθλητριών.
ΙΣΤΙΟΠΛOIA
α) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ν.Δ ΕΛΛΑΔΑΣ 3-5 ΜΑΡΤΙΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
ΑΟ ΙΘΑΚΗΣ Η "ΠΡΟΟΔΟΣ"
OPTIMIST
-Ο Φιαμπόλης Ιωάννης 3ος στα 11 χρονα και 9ος στη γενική.
-Η Καρφίτσα Ευδοκία 2η στα κορίτσια και 13η στη γενική.
-Ο Κασσιανος Νικόλας 19ος στη γενική.
-Ο Καραβίας Λευτέρης 8ος στα 11χρονα και 32ος στη γενική.
-Η Καννέλου Αφροδίτη 5η στα 11χρονα κορίτσια και 70η στη γενική.
LASER 4.7
Ο Κασσιανός Μιχάλης 14ος στη γενική.
Η Δευτεραίου Ιωάννα 2η στα κορίτσια και 16η στη γενική.
β) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ OPTIMIST 11 ΧΡΟΝΩΝ 18-21 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ)
ΑΟ ΙΘΑΚΗΣ Η "ΠΡΟΟΔΟΣ"
-Ο Καραβίας Λευτέρης 36ος στη γενική.
-Ο Φιαμπόλης Ιωάννης 46ος στη γενική.
γ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST 24-28 IOYNIOY (Π.ΦΩΚΑΙΑ)
ΑΟ ΙΘΑΚΗΣ Η "ΠΡΟΟΔΟΣ"
-Ο Κασσιανός Νικόλαος κατέλαβε την 67η θέση ανάμεσα στους 90 του γκρουπ και την 167η θέση στη γενική.
-Η Καϊπάνου Αναστασία κατέλαβε την 86η θέση στη γενική ανάμεσα στις 93.
δ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER 4.7 2-5 ΙΟΥΛΙΟΥ(ΑΙΓΙΟ)
ΑΟ ΙΘΑΚΗΣ Η "ΠΡΟΟΔΟΣ"
-Ο Κασσιανός Μιχάλης κατέλαβε την 37η θέση στη γενική κατάταξη.
-Η Δευτεραίου Ιωάννα κατέλαβε την 30η θέση στη γενική κατάταξη.
ε) ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ "ΝΗΡΙΚΟΣ" OPTIMIST-LASER 4.7  7-8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΛΕΥΚΑΔΑ)
ΝΟΚΙ
OPTIMIST
-Η Γρηγοροπούλου Ραλλού 28η θέση στη γενική.
-Η Κουλουμπή Κατερίνα 32η θέση στη γενική.
LASER 4.7
-Η Δημητράτου Άννα 9η θέση στη γενική.
-Η Πολλάτου Κωνσταντίνα 12η θέση στη γενική.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
α) ΘΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 9-11 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΙΩΝ 10-11 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
ΝΟΑ
ΑΓΟΡΙΑ 9 ΕΤΩΝ
-Ο Πετράτος Σταύρος - Αναστάσιος 3ος στα 50μ ελεύθερο και 3ος στα 50μ πεταλούδα.
ΑΓΟΡΙΑ 11 ΕΤΩΝ
-Ο Μαρτσέλος Γεράσιμος 2ος στα 50μ ελεύθερο, 2ος στα 50μ πεταλούδα και 3ος στα 100μ ελεύθερο.
-Ο Μεσολωράς Ζήσιμος 3ος στα 50μ ύπτιο και 6ος στα 50μ πρόσθιο.
ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12 ΕΤΩΝ
-Ο Δομένικος Ορφέας 2ος στα 50μ ύπτιο, 2ος στα 100μ ύπτιο και 4ος στα 200μ μικτή ατομική.
-Η Δομένικου Ηλέκτρα 8η στα 50μ, 100μ και 200μ πρόσθιο.
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α
-Η Κουμαριώτη Μαρία-Παναγιώτα 3η στα 50μ πρόσθιο, 3η στα 50μ πεταλούδα, 5η στα 100μ ελεύθερο και 6η στα 50μ ελεύθερο.
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β
-Ο Παπαγιάννης Αλίνο 2ος στα 200μ μικτή ατομική, 4ος στα 100μ πεταλούδα, 6ος στα 50μ πεταλούδα.
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α
-Ο Κολέτσης Αθανάσιος 6ος στα 50μ ύπτιο και 8ος στα 50 και 100μ ελεύθερο.
-Ο Μαραβέγιας Γεράσιμος 1ος στα 100μ πεταλούδα, 2ος στα 50 και 200μ πεταλούδα και 3ος στα 200μ μικτή ατομική.
-Ο Ποταμιάνος Ανδρέας 1ος στα 50μ ύπτιο, 2ος στα 100 και 200μ ύπτιο και 3ος στα 50μ ελεύθερο.
β) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Α-Β 6-9 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΒΟΛΟΣ)
-Ο Μαραβέγιας Γεράσιμος με νέο ατομικό ρεκόρ 2.20:38 κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 200μ πεταλούδα Παμπαίδων Α'
-Ο Ποταμιάνος Ανδρέας με νέο ατομικό ρεκόρ 31.16 κατέλαβε την όγδοη θέση στα 50μ ύπτιο και την έκτη θέση με επίσης ατομικό ρεκόρ 1.05:87 στα 100μ ύπτιο Παμπαίδων Α'.
γ) ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΗΣΙ)
Ο Μαραβέγιας Γεράσιμος τερμάτισε στην πρώτη θέση, στην τρίτη ο Γασπαράτος Αιμίλιος-Αλέξανδρος, στην τέταρτη ο Παπαγιάννης Αλίνο και στην πέμπτη ο Καρόγλας Ευάγγελος.
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
α) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΑΓΕΒ & ΑΓ-23  20-23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ(ΣΧΙΝΙΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ)
Κατηγορία  Εφήβων - Νεανίδων:
Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ-5η Θέση στον τελικό στη Δίκοπο: Αναγνωστάτος Εμμανουήλ και Μελισσαράτος Παναγής
-5η Θέση στον τελικό  στην Τετράκοπο: Σιδέρης Ευάγγελος, Γασπαράτος Δαυίδ, Αναγνωστάτος Εμμανουήλ και Μελισσαράτος Παναγής.
-6η Θέση στον τελικό στο μονό με τον Σιδέρη Ευάγγελο.
Κατηγορία Ανδρών Γυναικών:
-4η Θέση στον τελικό στη Δίκοπο: Αναγνωστάτος Εμμανουήλ και Μελισσαράτος Παναγής
-5η Θέση στον τελικό στην Τετράκοπο: Σιδέρης Ευάγγελος, Γασπαράτος Δαυίδ, Αναγνωστάτος Εμμανουήλ και Μελισσαράτος Παναγής.
-3η Θέση στο μικρό τελικό ελαφρέων βαρών, 9η στην τελική κατάταξη στο μονό με τη Φραγκιά Ναταλία.
-1η Θέση στο μικρό τελικό ελαφρέων βαρών, 7η στην τελική κατάταξη στο μονό με τον Γασπαράτο Δαυίδ.
β) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ 12-14 ΕΤΩΝ  2-3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)
-2Χ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ 12 ΕΤΩΝ
Ο Τσιμπούκης Χαρίλαος και ο Τσιμπούκης Βασίλης 4η θέση στον τελικό.
1Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 12 ΕΤΩΝ
Η Λουκά Σοφία κατέλαβε την 4η θέση.
2Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 12 ΕΤΩΝ
Η Κοκκόση Ευαγγελία και η Αποστολάτου Αντωνία κατέλαβαν την 5η θέση
2Χ ΠΑΙΔΩΝ12 ΕΤΩΝ
Ο Ματράγκος Νικόλαος και ο Χαραλαμπέλης Στράτος συμμετείχαν στον μικρό τελικό.
1Χ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 13-14 ΕΤΩΝ
Η Μερκαι Σαμπιε έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.
1Χ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 13-14 ΕΤΩΝ
Ο Λασκαράτος Κωνσταντίνος και ο Αλεξανδράτος Απόλλωνας  έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά.
γ) ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ 2017 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
-Σκιφ κοριτσιών αρχαρίων 1η θεση Λουκά Σοφία.
-Διπλό σκιφ αγοριών αρχαρίων 1η θέση Τσιμπούκης Χάρης, Τσιμπούκης Βασίλης.
-Σκιφ κοριτσιών αρχαρίων 2η θέση Κοκκόση Ευαγγελία.
-Σκιφ κοριτσιών αρχαρίων 3η θέση Αποστολάτου Αντωνία.
-Σκιφ κορασίδων ανάπτυξης 3η θέση Μερκαι Σαμπιε.
-Σκιφ κοριτσιών αρχαρίων 4η θέση Στυλιανουδάκη Ουρανία.
-Σκιφ κοριτσιών αρχαρίων 4η θέση Μερκαι Ιωάννα.
-Διπλό σκιφ αγοριών αρχαρίων 5η θέση Παλημέρης Θεόδωρος και Χαραλαμπέλης Ευστράτιος.
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ/SUP SPRINT
α) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΕΦΗΒΩΝ 22-25 ΙΟΥΝΙΟΥ (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)
-Στο διθέσιο με διπλό κουπί στα 1000μ ο Ντβουλιάτ Βλαντισλάβ (ΝΟΑ) μαζί με τον Κουτσοποδιώτη Ιωάννη τερμάτισαν 8οι στην προκριματική τους σειρά.
-Στο τετραθέσιο με διπλό κουπί στα 500μ ο Ντβουλιάτ Βλαντισλάβ (ΝΟΑ) μαζί με τους Αντωνίου Ιωάννη, Μελεμένη Αναστάσιο και Κουτσοποδιώτη Ιωάννη τερμάτισαν τελευταίοι στην προκριματική τους σειρά.
β) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ 7-9 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ)
-Ο Ντβουλιάτ Βλαντισλάβ κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο μονό καγιάκ εφήβων στα 200 και 1000 μέτρα απόσταση.
-Στον τελικό του τετραπλού καγιάκ Εφήβων στα 1000 μέτρα οι Τσίπης Χούλιαν, Κουνάδης Αλέξης, Κουνάδης Αναστάσης και Ντβουλιάτ Βλαντισλάβ κατέλαβαν την 5η θέση.
-Στον τελικό του τετραπλού καγιάκ Ανδρών στα 1000 μέτρα οι Καρλής Θεόδωρος, Χιόνης Αλέξανδρος, Ντβουλιάτ Βλαντισλάβ και Τσίπης Χούλιαν κατέλαβαν την 6η θέση.
γ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUP SPRINT 7-9 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ)
Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου αναδείχτηκε Πρωταθλητής για το 2017 κατακτώντας συνολικά 6 μετάλλια, 2 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα. 
Αναλυτικά: 
- Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Δούκας Φαίδων στο αγώνισμα 14' 0'' Sup 400 μ.-1000 μ. στις κατηγορίες εφήβων και ανδρών. 
- Δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησε ο Γκίκας Πέτρος στο αγώνισμα 14' 0'' Sup 400 μ.-1000 μ. στις κατηγορίες παίδων και ανδρών. 
- Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δούκας Δημήτριος στο αγώνισμα 14' 0'' Sup 400 μ.-1000 μ. στην κατηγορία παίδων ενώ κατέλαβε στην 7η θέση στην κατηγορία ανδρών στο ίδιο αγώνισμα. 
- Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καραγιαννίκη Βασιλική στο αγώνισμα 14' 0'' Sup 400 μ.-1000 μ. στην κατηγορία κορασίδων.
- Την 11η θέση κατέλαβε ο Μαυρομμάτης Εμμανουήλ στο αγώνισμα 14' 0'' Sup 400 μ.-1000 μ. στην κατηγορία ανδρών.
Τεχνικη κολυμβηση
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ 13-16 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΧΑΙΔΑΡΙ)
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
-Κατέκτησε το Κύπελλο των Προαγωνιστικών Κατηγοριών
Αποτέλεσμα εικόνας για τεχνικη κολύμβησηΑναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2002-2003
-Δουλγεράκης Ιωάννης
1ος 200 επιφάνεια
1ος 400 επιφάνεια
2ος 100 επιφάνεια
2ος 50 Απνοη
-Κοντογιαννάτου Αναστασία
4η 400επιφανεια
4η 800 επιφάνεια
6η 200 επιφάνεια
7η 100 επιφάνεια
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄
-Ευαγγελάτος Φίλιππος
2ος 400 επιφάνεια
4ος 100 επιφάνεια
4ος 200 επιφάνεια
4ος 100 υποβρύχιο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄
-Δουλγεράκης Αναστάσης
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ1ος 50 επιφάνεια
1ος 400 επιφάνεια
2ος 100 επιφάνεια
2ος 200 επιφάνεια
-Βολτέρας Ιωάννης
2ος 50 επιφάνεια
3ος 50 διπλά πέδιλα
3ος 100 επιφάνεια
4ος 200 επιφάνεια
ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2006-07-08
-Πολυδώρου Αικατερίνη
1η 100 επιφάνεια
2η 200 διπλά πέδιλα
3η 50 επιφάνεια
-Μύριλλου Χρυσάνθη
1η 200 επιφάνεια
3η 100 επιφάνεια
5η 50 επιφάνεια
-Ευαγγελάτου Ισμήνη
2η 100 διπλά πέδιλα
2η 50 διπλά πέδιλα
4η 200 επιφάνεια
-Κατσαίτη Άννα-Λυδία
3η 100 διπλά πέδιλα
4η 200 διπλά πέδιλα
4η 50 διπλά πέδιλα
-Τσίκλη Μαρία-Αρετή
10η 200 επιφάνεια
14η 100 επιφάνεια
15η 50 επιφάνεια
-Πρεντάνου Αγγελική
10η 100 διπλά πέδιλα
12η 50 διπλά πέδιλα
Αποτέλεσμα εικόνας για ν.ο. αργοστολίου-Ρόκκος Άγγελος
8ος 100 διπλά πέδιλα
8ος 200 διπλά πέδιλα
13ος 50 διπλά πέδιλα
-Πρεντάνος Παναγιώτης
9ος 100 διπλά πέδιλα
8ος 50 επιφάνεια
10ος 50 διπλά πέδιλα
-Πολύδωρος Βαγγέλης
13ος 100 διπλά πέδιλα
11ος 50 επιφάνεια
14ος 50 διπλά πέδιλα
4*100 διπλά πέδιλα 3η με ΚΑΤΣΑΙΤΗ-ΡΟΚΚΟΣ-ΠΡΕΝΤΑΝΟΣ-ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ
4*50 επιφάνεια 5η με ΜΥΡΙΛΛΟΥ –ΤΣΙΚΛΗ-ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ-ΠΡΕΝΤΑΝΟΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ(ΝΟΑ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
-Καραντώνης Αντώνιος
15ος 100 διπλά πέδιλα
17ος 200 διπλά πέδιλα
11ος 400 διπλά πέδιλα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β
-Σπανός Τζαννέτος Ιωάννης
8ος 50 διπλά πέδιλα
Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες τόσο του Ποσειδώνα Ληξουρίου όσο και του ΝΟΑ κατέκτησαν και άλλα μετάλλια και διακρίσεις σε διάφορες ημερίδες που έλαβαν μέρος κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ
ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ
-Πρώτη στη γενική κατάταξη των γυναικών στον αγώνα "ORLIAKAS ADVENTURE RACE" 33 χιλιομέτρων.
-Ένατη στη γενική κατάταξη των γυναικών και 4η καλύτερη Ελληνίδα στον αγώνα "OLYMPUS MARATHON" 44 χιλιομέτρων
-Πρώτη στη γενική κατάταξη των γυναικών στον ΟΡΕΙΝΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ 43 χιλιομέτρων.
-Τέταρτη θέση στον αγώνα "ALPAMAYO PRO TrailRace" 25 χιλιομέτρων.
-Τρίτη στην γενική κατάταξη των γυναικών στον αγώνα "ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΝΙΠΕΑΣ" 22,5 χιλιομέτρων.
Συγκέντρωσε 371 βαθμούς καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου
ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ 
Συμμετείχαν από το Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς η Κατερίνα Φωκά, η Μαριάνα Παπαναστασάτου και ο Ανδρέας Χαρίτος.
RUN GREECE ΠΑΤΡΑ
Ο Γεράσιμος Μωραίτης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του και βγήκε τρίτος στις ηλικίες άνω των 34.
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ηρωική ήταν η προσπάθεια του Κωστή Σιδηρόπουλου ο οποίος από το 30 χιλιόμετρο και μετά αναγκάστηκε να τρέξει ξυπόλητος καθώς υπήρχε πρόβλημα με τα παπούτσια του τερματίζοντας σε 3.46.10 που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.
Να σημειώσουμε εδώ την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον Σύλλογο δρομέων Κεφαλονιάς με την διοργάνωση αρκετών και υψηλού επιπέδου αγώνων. Όπως της γύρας Ληξούρι-Αργοστόλι, Λασκαράτειος, Βαλλιάνειος, Φωκάτων, Λειβαθώνειος, Ορεινός Διλινάτων κ.λ.π.
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
α) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ 8-10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ)
-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ 85 κιλά
Με 115 κιλά στο αρασέ, 127 στο ζετέ και 242 στο σύνολο κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια, 1 ασημένιο και 1 κύπελλο στην κατηγορία των Παίδων καθώς και 2 χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των Εφήβων.
-ΠΑΝΑΓΗΣ ΜΙΝΕΤΟΣ 69 κιλά
Με 93 κιλά στο αρασέ, 114 στο ζετέ και 207 στο σύνολο κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία των Παίδων κατακτώντας συνολικά 3 χάλκινα μετάλλια.
-ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ +75-90 κιλά
Κατάφερε να κερδίσει συνολικά 12 μετάλλια από τα οποία 6 ασημένια, στις κατηγορίες Κορασίδων και Νεανίδων και 6 χάλκινα στις κατηγορίες Γυναικών και Νέων Γυναικών, σηκώνοντας 62 κιλά στο αρασέ, 68 στο ζετέ και 130 στο σύνολο.
-ΜΕΤΑΞΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Ήταν η πρώτη που άνοιξε το χορό των μεταλλίων καθώς την πρώτη ημέρα των αγώνων με 54 κιλά στο αρασέ, 62 στο ζετέ και 116 στο σύνολο κατέκτησε 2 ασημένια μετάλλια (Νεανίδων-Κορασίδων) και 4 χάλκινα επίσης στις ίδιες κατηγορίες.
-ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ-ΧΑΛΙΩΤΟΥ
Ένα δικό μας παιδί που σπουδάζει ιατρική στη Θεσσαλονίκη και η οποία έλαβε μέρος στους αγώνες με το σωματείο ΕΠΑΣ ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ με 65 κιλά στο αρασέ, 75 κιλά στο ζετέ και 140 στο σύνολο κέρδισε 3 ασημένια μετάλλια στην κατηγορία Νέων Γυναικών.
β) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ (ΟΑΚΑ)
-Πρώτος στην κατηγορία των 94 κιλών ο Γαλιατσάτος Ευάγγελος με 110 κιλά στο αρασέ, 130 στο ζετέ και 240 στο σύνολο.
-Πρώτος στην κατηγορία των 77 κιλών ο Γαλιατσάτος Γεράσιμος με 120 κιλά στο αρασέ, 120 στο ζετέ και 240 στο σύνολο.
-Δεύτερος στην κατηγορία των 77 κιλων ο Μινέτος Παναγής με 80 κιλά στο αρασέ, 104 στο ζετέ και 184 στο σύνολο.
-Πρώτη στην κατηγορία των 53 κιλών η Μεταξά Αναστασία με 70 κιλά στο αρασέ, 70 στο ζετέ και 140 στο σύνολο.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Α1 ΕΣΚΑΗ 2016-17
Ο Α.Σ.Κ.  μετά από 26 αγωνιστικές τερμάτισε στην 5η θέση με 42 βαθμούς παίρνοντας το εισιτήριο για τη φάση των playoffs.
Εκεί αντιμετώπισε τον Αίολο Αγυιάς με μειονέκτημα 2-0 καθώς είχαν μεταφερθεί τα αποτελέσματα των αγώνων της κανονικής περιόδου και κάνοντας δύο καταπληκτικά παιχνίδια εκτός με 70-65 και εντός με 79-55 πήγε τη σειρά των palyoffs σε τρίτο καθοριστικό παιχνίδι στην έδρα του Αίολου.
Αν και λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα διεκδικούσε τη νίκη εντούτοις έχασε στις λεπτομέρειες με 60-55 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια ολοκληρώνοντας όμως μία επιτυχημένη σεζόν.
Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Η. 2016-17
Ο Ν.Ε.Ο.Λ  μετά από μια καταπληκτική χρονιά κατέλαβε επάξια την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα με 51 βαθμούς κερδίζοντας την άνοδο του στην Α' κατηγορία της ΕΣΚΑΗ.
Γ1 Ε.Σ.Κ.Α.Η. 2016-17
Ο Κεφαλληνιακός παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατάφερε να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με 13 νίκες σε 14 αγώνες πηγαίνοντας στη φάση των playoffs με πλεονέκτημα.
Συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις τερμάτισε στην πρώτη θέση κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ1 ΕΣΚΑΗ και ταυτόχρονα την άνοδο του στη Β' κατηγορία.
Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η. 2017-18
Η νέα μπασκετική σεζόν βρήκε το νησί μας να έχει δύο εκπροσώπους στην Α1 τον ΑΣΚ και το Ν.Ε.Ο.Λ όπου μετά από 11 αγωνιστικές βρίσκονται στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα της βαθμολογίας ενώ με τις εμφανίσεις τους δείχνουν ότι θα πρωταγωνιστήσουν έως το τέλος.
Β' Ε.Σ.Κ.Α.Η. 2017-18
Ο Κεφαλληνιακός συμμετέχει στον Β’ Όμιλο και μετά από 5 αγωνιστικές παραμένει αήττητος κατέχοντας την 1η θέση με 10 βαθμούς στοχεύοντας να παραμείνει εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.
Συμμετοχή στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Σ.Κ.Α.Η. είχαν και οι τρεις ομάδες της Κεφαλονιάς. 
Μάλιστα οι παίδες ΑΣΚ-ΝΕΟΛ, όσο και οι έφηβοι του Α.Σ. Κεφαλονιά πέρασαν στην επόμενη φάση και συνεχίζουν σε αυτήν. 
Να θυμίσουμε ότι οι πρώτοι στους παίδες και ενώ απομένει ένα παιχνίδι  για να ολοκληρωθεί η σειρά, έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση για το final6!
Ρυθμική γυμναστική
Μεγάλες και σημαντικές επιτυχίες, κυρίως με τις μικρές του αθλήτριες, αλλά και τα άλλα κορίτσια, είχε ο Σύλλογος Επταννήσων Κεφαλονιάς.
Και φέτος το φεστιβάλ που διοργάνωσε ο δραστήριος αυτός σύλλογος ήταν απόλυτα επιτυχημένο και η συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Χ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου