Τρίτη, Δεκεμβρίου 26

Και 4ποντο "Φώτης Τσιλιμιδός".. - Κανόνες Αγώνων


                                     ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
·   Στη προκριματική φάση οι αγώνες είναι knock out και η διάρκεια 8 λεπτά. Νικήτρια από κάθε αγώνα θα είναι η πρώτη ομάδα που θα φτάσει τους 21 πόντους. Αν κατά τη χρονική διάρκεια δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος των 21 πόντων, νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται στη λήξη του χρόνου. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρχει sudden death στις ελεύθερες βολές.
·  Στην ημιτελική και τελική φάση η διάρκεια του αγώνα θα είναι 10 λεπτά. Κατά τα άλλα ισχύουν τα ίδια με παραπάνω.
·     Η ομάδα που θα συμπληρώσει 5 ομαδικά φάουλ δίνει το δικαίωμα 1(μίας) βολής στην αντίπαλη ομάδα. Ανεξάρτητα αν η βολή είναι εύστοχη ή άστοχη, η κατοχή αλλάζει.
·        Όλες οι κατοχές αλλάζουν με check ball από το κέντρο.
   Υποχρεωτική 1 (μία) πάσα πριν την εκτέλεση. Μετά από αμυντικό ριμπάουντ υποχρεωτική 1 πάσα έξω από το τρίποντο.
·        Όλα τα άουτ είναι side out. 
·  Σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς οι οργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα ακύρωσης της ομάδας.
·       Οι πόντοι είναι η βολή=1, 2ποντο=2, 3ποντο=3, 4ποντο=4
4ποντο.. Ναι καλά διαβάσατε.. Το 4ποντο θα ισχύει από καθορισμένες θέσεις (αυτοκόλλητα) στα 8.75 μέτρα. Ο παίχτης θα πρέπει να πατάει το αυτοκόλλητο για να μετράει το καλάθι.
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ
Στην προκριματική φάση θα υπάρχουν 3 θέσεις από 5 μπάλες. Η 5η μπάλα κάθε θέσης μετράει για 2 πόντους. Ο χρόνος θα είναι 40 δευτερόλεπτα. Στην τελική φάση περνάνε οι 5 καλύτερες επιδόσεις. Σε περίπτωση ισοβαθμίας περνάνε όλοι.
Στην τελική φάση θα υπάρχουν 5 θέσεις από 5 μπάλες με την 5η μπάλα να μετράει πάλι για 2 πόντους.  Ο χρόνος εδώ θα είναι 1 λεπτό.
Ο νικητής του διαγωνισμού παίρνει ως έπαθλο μια δωροεπιταγή 100€ από το κοσμηματοπωλείο ΦΩΚΑΣ. Ευγενική χορηγία από αγαπητό φίλο του συλλόγου αλλά και του Κεφαλλονίτικου μπάσκετ.
Γυναικεία συμμετοχή
Και φυσικά ναι! Η κάθε ομάδα μπορεί να είναι και μικτή. Επίσης μπορεί να συμμετέχει και εξ’ ολοκλήρου γυναικεία ομάδα.
Ο ρόλος των διαιτητών
Οι διαιτητές θα πάρουν απόφαση μόνο άμα τους ζητηθεί από τις ομάδες ή άμα οι ομάδες δε συμφωνούν. Είναι υπεύθυνοι για το χρόνο το σκορ και γενικότερα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ο Στόχος
Αγαπητοί φίλοι φίλες του μπάσκετ σας προσκαλούμε για άλλη μια χρονιά να περάσουμε όμορφα και αθλητικά τιμώντας την μνήμη του αγαπημένου μας φίλου Φώτη Τσιλιμιδού! Ο μεγάλος στόχος που έχουμε θέσει είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ας το κάνουμε όλοι μαζί την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο!

Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου