Τρίτη, Δεκεμβρίου 26

Απόλυτα πετυχημένο το 5ο τουρνουά αλληλεγγύης "Φ. Τσιλιμιδός"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» το καθιερωμένο τουρνουά αλληλεγγύης «Φώτης Τσιλιμιδός», στην μνήμη του αθλητικογράφου Φώτη Τσιλιμιδού που τόσο πρόωρα και πριν 6 χρόνια, έφυγε από κοντά μας για την γειτονιά των Αγγέλων.
Ο Φώτης ήταν ένα πραγματικό διαμάντι στον χώρο, κάτι που έχει αναγνωριστεί, τόσο εντός, όσο και εκτός νησιού.
Αυτό μάλιστα ήταν το 5ο συνεχόμενο και διοργανώνεται από τον Κεφαλληνιακό Α.Ο. 2013.
Από την άλλη, ο στόχος των διοργανωτών εκτός από την επιτυχία του τουρνουά, ήταν να συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια μέσω του φιλόπτωχου της Ι.Μ. Κεφαλονιάς θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη. Σίγουρα αυτός επιτεύχθηκε, αφού συγκεντρώθηκαν αρκετά τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προσφέροντας λίγη χαρά, αλλά και αισιοδοξία σε ανθρώπους που θα δοθούν στη συνέχεια.
Το σημερινό πρόγραμμα και η αγωνιστική δράση του τουρνουά ξεκίνησαν στις 14:30 με τους αγώνες (προκριματική-τελική φάση) των Junior και συνεχίστηκε στις 16:30 με την προκριματική φάση των Senior.
Ακολούθησε στις 18:00 ο διαγωνισμός τρίποντων (προκριματική-τελική φάση) και ολοκληρώθηκε στις 19:00 με την τελική φάση των Senior.
Να αναφέρουμε ότι το θέαμα ήταν εντυπωσιακό από όλους τους συμμετέχοντας και ιδιαίτερα από τα μικρότερα παιδιά.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Κεφαλληνιακού Α.Ο. κ. Αντ. Κουταβάς, αφού καλωσόρισε, τον κόσμο τους αθλητές και τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους την παρουσία τους το τουρνουά, που ο Σύλλογος συνδιοργάνωσε, αναφέρθηκε στον Φώτη Τσιλιμιδό και το μεγάλο κενό που άφησε η απουσία του.
Συμμετείχαν στην κατηγορία των junior 8 ομάδες χωρισμένες σε δυο ομίλους. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Cucci Gang (Μ. Κουράκος-Γ. Γκαβός-Αγγ. Χριστοφοράτος), που στον τελικό επικράτησε των Super Sonex 21-14.
Στην κατηγορία των Senior συμμετείχαν συνολικά 31 ομάδες και νικήτρια αναδείχθηκε η Chupa Chups (Ν. Κουγιανός-Ν. Χαλιώτης- Λ. Χαλιώτης), που επικράτησε στον τελικό των Tsilis team με σκορ 15-11.
Στα τρίποντα συμμετείχαν 56 αθλητές και νικητής τελικά αναδείχθηκε ο Διονύσης Μπακούρος.
Να πούμε ακόμη ότι στο τουρνουά ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του παραολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Γεράσιμου Λιγνού με την ομάδα  Γκαφάλια, αλλά και της οικογένειας του Γεράσιμου Τσιλιμιδού (αδελφού του Φώτη) με τα παιδιά του Σωτήρη-Κώστα και τον Παναγή Σολδάτο με την ομάδα Tsilis team.
Τίμησε με την παρουσία του την διοργάνωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης που έκανε και την απονομή στην νικήτρια ομάδα των Junior.
Την διοργάνωση ομόρφυνε με τη μουσική του Dj Άκης.
Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού κομματιού όλων των κατηγοριών του τουρνουά, ακολούθησαν οι βραβεύσεις τόσο για τους νικητές όσο και αυτές των παραολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή κολύμβησης Γεράσιμουυ Λιγνού, όσο και Γεράσιμου Τσιλιμιδού για την προσφορά της οικογένειας στον αθλητισμό της Κεφαλονιάς.
Σίγουρα και ο δικός μας «Φωτάρας» από εκεί ψηλά που βρίσκεται θα νιώθει χαρά και ικανοποίηση που οι φίλοι του δεν το ξεχνούν και όλοι μαζί συνδράμουν στην επιτυχία του δικού του τουρνουά.
Φωτάρα για όλους εμάς που σε ζήσαμε και σε αγαπήσαμε δεν ξεχνιέσαι.
Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου