Σάββατο, Μαΐου 4

Επιτυχημένος ο ο 1ος αγώνας δρόμου «Svoronos Cross Country Race» στα Σβορωνάτα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα Σβορωνάτα, ο 1ος αγώνας δρόμου «Svoronos Cross Country Race» συνολικής απόστασης 7,5 χλμ, ο οποίος ήταν μια διοργάνωση του δραστήριου πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου «Αγία Πελαγία».
Η οργανωτική επιτυχία, αν και ο αγώνας διεξήχθη, για πρώτη φορά ήταν απόλυτα επιτυχημένη, ενώ και η συμμετοχή στον μεγάλο αγώνα ήταν σημαντική.
Στην αρχή και λίγο πριν από τον αγώνα, οι διοργανωτές είχαν φροντίσει και για τους μικρούς τους φίλους, διοργανώνοντας παιδικούς αγώνες, με τα πιτσιρίκια να χαίρονται και να τρέχουν με πολλά χαμόγελα την διαδρομή τους.
Στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση των 7,5 χλμ. από τον αγαπητό όλων μας πατέρα Ανδρέα Σβορώνο, με τον τελευταίο μάλιστα να λαμβάνει συμμετοχή στην κατηγορία των περιπατητών και σε μια απόσταση 3,4 χλμ.
Οι αθλητές, περνώντας μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή, τερμάτισαν στο ίδιο χώρο που είχε δοθεί η εκκίνηση.
Εκεί τους περίμενε ένας «δυνατός» μπουφές που όλοι δοκίμασαν τα εκπληκτικά εδέσματα των διοργανωτών.
Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατηγορίας σε άνδρες και γυναίκες ήταν:
Άνδρες
1ος Παναγιώτης Χάλδας
2ος Μαρίνος Βαρδαραμάτος και
3ος Γιώργος Φωκάς
Γυναίκες
1η Γιούλη Κλεφτοσπύρου
2η Βικτωρία Ζιάκκου και
3η Αρμίνα Χάσκο
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές όλων των κατηγοριών κλείνοντας έτσι έναν σπουδαίο αγώνα και την υπόσχεση την επόμενη χρονιά στο ραντεβού για τον 2ο να είναι όλα ακόμη καλύτερα και με περισσότερες συμμετοχές.
Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο.
Τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς, όπου έκανε και κάποιες απονομές, κ. Ευάγγελος Κεκκάτος.
Επίσης, να πούμε ότι βοήθησαν με την παρουσία τους την διοργανωση, οι γιατροί του αγώνα κ.κ. Γερ. Γερασιμάτος και Ανδρ. Τσιμάρας, αρκετοί Κ.Φ.Α., αλλά και η εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς!
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!
Να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας, ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του Αντισυνταγματάρχη πεζικού Δημήτριου Σβορώνου που της 15 Οκτωβρίου 1912 έπεσε ηρωικά μαχόμενος για την απελευθέρωση της Κατερίνης στην θέση Κολοκούρι που μετονομάστηκε σε Σβορώνος προς τιμήν του. 
Στην περιοχή αυτή τιμητικά δόθηκε το όνομα του στο στρατόπεδο της περιοχής.
Εμείς να συγχαρούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σβορωνάτων «Αγία Πελαγία» και να ευχηθούμε στα δραστήρια μέλη του υγεία και δύναμη για νέες επιτυχημένες εκδηλώσεις στη συνέχεια.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου