Παρασκευή, Μαΐου 3

Σπουδαίοι αγώνες και σήμερα με βραβεύσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο "Αντώνης Τρίτσης"

Συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 3/5, το τουρνουά Basketball mini boys 2019, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης» με τρία παιχνίδια.
Δύο για την κατηγορία των μίνι και ένα για την promini.
Συγκεκριμένα:
Ν.Ε.Ο.Λ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (pro mini)
Ν.Ε.Ο.Λ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ (mini)
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (mini)
Το θέαμα και πάλι ήταν πολύ όμορφο και θεαματικό, από τα πιτσιρίκια όλων των ομάδων που συμμετείχαν, ενώ η χαρά της συμμετοχής ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα τους!
Το Κλειστό είχε πολύ κόσμο και τίμησαν την διοργάνωση με την παρουσία τους: Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και νησιωτικής πολιτικής της ΠΙΝ κ. Σπ. Γαλιατσάτος, οι πρώην Δήμαρχοι Αργοστολίου κ.κ. Γερ. Φόρτες – Γιωρ. Τσιλιμιδός, οι Π.Σ. κ.κ. Νικ. Βαλλιανάτος – Σωτ. Κουρής, ο Δ.Σ. κ. Σπ. Σαμούρης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Αλ. Παντελειός, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς κ. Στ. Σπαθής, υποψήφιοι Π.Σ. και Δ.Σ κ.α.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, στο νέο Κεφαλονίτικο ντέρμπι στην κατηγορία promini, η Ακαδημία Κεφαλονιάς, επικράτησε του Ν.Ε.Ο.Λ. Ληξουρίου με σκορ 35-30.
Το τουρνουά θα συνεχιστεί με την κατηγορία των mini, όπου η Ολυμπιάδα Παπάγου, ύστερα από ένα όμορφο παιχνίδι, θα πετύχει το 2Χ2 απέναντι στον Ν.Ε.Ο.Λ., επικρατώντας με σκορ 65-55.
Αμέσως μετά ο γραμματέας της διοργανώτριας κ. Ε. Κεφαλάς χαιρέτησε την διοργάνωση, μιλώντας συγχρόνως για τις επιτυχίες των τιμώμενων προσώπων και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν, δύο τιμητικές διακρίσεις, στην κα Γιοβάνκα Ζάριτς, Μπαλαρίνα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με επιτυχίες σε παγκόσμιους διαγωνισμούς χορού, για την προσφορά της στον χώρο της τέχνης. Η απονομή έγινε από τον πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Λαμπ. Νικολάου, καθώς και στον κο Ηλία Τουμασάτο εκπαιδευτικό και συγγραφέα πολλών λογοτεχνικών βιβλίων, για την προσφορά του στο χώρο της τέχνης και των γραμμάτων. Η απονομή έγινε από τον Αντιπρόεδρο κ. Νικ. Λούκα.
Οι παραπάνω ευχαρίστησαν τον νεοσύστατο Σύλλογο για την τιμή που τους έκανε.
Την ίδια ώρα απονεμήθηκαν τα μετάλλια των μικρών αθλητών της κατηγορίας προμίνι. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Τάσος Σιαμάνης Γεν. Αρχηγός και Λεονάρδος Ραυτόπουλος Ταμίας.
Στη συνέχεια και στο τελευταίο παιχνίδι της 2ης ημέρας η Ακαδημία Κεφαλονιάς επικράτησε του Υπερίωνα Αμαλιάδας με σκορ 45-37 και αύριο θα αντιμετωπίσει την Ολυμπιάδα Παπάγου, σε ένα παιχνίδι που θα βγάλει τον νικητή του τουρνουά.
Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο με τους δύο τελευταίους αγώνες μίνι και τις διάφορες απονομές.
Δήλωση διοργανωτών:
«Για εμάς σαν Ακαδημία επιτυχία θα είναι αυτό το τουρνουά, του χρόνου, να μην το διοργανώσουμε μόνοι μας.
Να το συνδιοργανώσουμε όλοι μαζί, σαν Κεφαλονιά.
Σκεφτείτε τι ωραία που θα είναι, αν συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι του νησιού μας, έρθουν και 4-5 ομάδες από έξω και για τρεις τέσσερις ημέρες γίνεται μια γιορτή του Basket στο νησί μας.
Αγώνες στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι..... κόσμος..... παιδιά μια γιορτή.
Οι τοπικοί φορείς όλοι ανεξαιρέτως μας βοήθησαν πολύ για την διοργάνωση.
Το ξενοδοχείο, τα πούλμαν, έμποροι με παραδοσιακά προϊόντα, ο Δήμος με τη Μελισσάνη. Καταφέραμε και φτιάξαμε ένα «πακέτο» πολύ ελκυστικό για τους φιλοξενούμενους.
Πολιτιστική εκδρομή, άριστη διαμονή, προσφέραμε προϊόντα του τόπου μας, αναμνηστικά δώρα κ.λ.π..
Φανταστείτε λοιπόν του χρόνου, αν είμαστε όλοι μαζί οργανωμένοι, με σχέδιο από νωρίς, τι μπορούμε να πετύχουμε.
Πόσος κόσμος μπορεί να έρθει με ελάχιστα χρήματα, να επισκεφθεί την Κεφαλονιά, να παίξει Basket και να επιτρέψει ευχαριστημένος.
Τι μας εμποδίζει και δεν το κάνουμε;
Γιατί να μην κοιτάξουμε να είμαστε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας και το καλό των παιδιών μας»;
Σε λίγο φωτορεπορτάζ από την 2η ημέρα και τις απονομες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου