Παρασκευή, Μαΐου 3

Η pregame της 6ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Και τώρα οι δυο τους!!
Παλληξουριακός ή Πρόννοι, Πρόνοι ή Παλληξουριακός; Ποιος θα κερδίσει τον τίτλο - άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η απάντηση, μετά τον μεγάλο «τελικό» του Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, την Κυριακή το απόγευμα 5/5!
Αυτό, που σίγουρα γνωρίζουμε, είναι ότι περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα στις πιο σταθερές και αήττητες ομάδες της σειράς, (οι γηπεδούχοι γενικά φέτος είναι αήττητοι) που κατά σύμπτωση έχουν και τα ίδια αποτελέσματα 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Οι γηπεδούχοι, παίζουν για δύο αποτελέσματα (νίκη – ισοπαλία), ενώ οι φιλοξενούμενοι μόνο για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς!
Η αυλαία, ανοίγει την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, με ένα αδιάφορο παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανάμεσα στα Διλινάτα που βρίσκονται στην 3η θέση και τα Φωκάτα ουραγούς στην κατάταξη με 0 βαθμούς!
Την ίδια ώρα στον Άγιο Αντώνη, όπως σημειώνουμε παραπάνω, θα έχουμε το μεγαλύτερο φετινό παιχνίδι του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, που ρίχνει και την αυλαία του. Ένα παιχνίδι ντέρμπι που δίνει τίτλο.
Οι «ερυθρόλευκοι», αρκούνται ακόμη και σε μια ισοπαλία για να σηκώσουν την κούπα στην έδρα τους. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι θα το καταφέρουν μόνο με νίκη.
Να σημειώσουμε και πάλι, ότι ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει άνευ μπαράζ στην Γ’ Εθνική της επόμενης χρονιάς.
            
Μια ισοπαλία αρκεί στον κυπελλούχο, αήττητο και πρωτοπόρο Παλληξουριακό για το triple crow
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Κυριακή 5-5-2019   ώρα:  17:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Φωκάτα
Καραΐσκος
Απόστολος
Ρηγοπούλου Δ.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
2.
Κυριακή 5-5-2019   ώρα:  17:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόννοι
Μαγουλάς
Σπύρος
Μενεγάτος Ε.
Κομητόπουλος Π.
            
Κυριακή 5/5/2019
Αδιάφορο παιχνίδι στο Δ.Α.Κ..... Τα Φωκάτα ψάχνουν τον ιστορικό βαθμό!!
Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, την Κυριακή το απόγευμα στις 5 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αφού και οι δύο ομάδες βρίσκονται εκτός στόχων, Διλινάτα – Φωκάτα θέλουν να ολοκληρώσουν τη φετινή τους αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με μια νίκη.
Μια νίκη γοήτρου, με την οποία οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα γράψουν ιστορία, μιας και θα είναι η πρώτη της ιστορίας τους σε αυτή την σειρά και φυσικά δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν μια πολύ καλή αγωνιστικά χρονιά, χωρίς να το έχουν καταφέρει.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», σε μια χρονιά που δεν μπόρεσε να φτάσει, έστω σε έναν από τους στόχους της, παρά την απογοήτευση που υπάρχει, θέλει να την κλείσει με χαμόγελα και μια νίκη, που μπορεί να αλλάξει, έστω και μερικώς την ψυχολογία των παικτών του Γ. Τόγια.
Και κακά τα ψέματα, υπάρχει και μάλιστα μεγάλη, αφού τα πράγματα δεν κύλησαν, όπως είχαν σχεδιαστεί στην αρχή της περιόδου.
Η ομάδα του Διον. Λιονάτου, όπως αρκετές φορές έχουν αναφέρει, πραγματοποίησε μια καλή αγωνιστικά χρονιά, όπου παρά την ανανέωση και την μικρή ηλικιακά παρουσία των περισσοτέρων παικτών της, ξεχώρισε για το όμορφο θέαμα που παρουσίαζε με αποκορύφωμα να κερδίσει πανάξια τη συμμετοχή της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, κάτι που από την αρχή ήταν ο φετινός της στόχος.
Έτσι, παρά το βαθμολογικό αδιάφορο περιμένουμε ένα καλό, ανοικτό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες και τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα και γιατί όχι και αρκετά γκολ.
Άλλωστε, όπως προαναφέραμε η ομάδα της Λακήθρας έχει το κίνητρο του πρώτου-ων βαθμών στη σειρά στην ιστορία της!
Αποτελέσματα κανονικής διάρκειας: Δύο νίκες για την ομάδα του "μεγάλου χωριού", 4-1 σε παιχνίδι του α’ γύρου και 3-0 για τον β'. Και τα δύο παραπάνω παιχνίδια διεξήχθησαν στις Κεραμειές, κοινή έδρα των δύο ομάδων.
Στα playoffs για τον πρώτο γύρο, τα Διλινάτα τυπικά φιλοξενούμενα και πάλι στις Κεραμειές, επικράτησαν των αντιπάλων τους με σκορ 1-0 στις καθυστερήσεις!
            
Στον Άγιο Αντώνη βγαίνει ο πρωταθλητής.... Παλληξουριακος ή Πρόννοι;
Την ίδια ώρα στη «μητέρα των Μαχών», ο Παλληξουριακός φιλοξενεί στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στο ματς της χρονιάς τους Πρόννους.
Μια «μάχη» που το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή Α’ κατηγορίας.
Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά παίζουν για δύο αποτελέσματα, αφού μια ισοπαλία τους αρκεί να σηκώσουν την κούπα και μάλιστα αήττητοι στη φετινή περίοδο στους αγώνες τους και τις διοργανώσεις εντός Κεφαλονιάς.
Αν συμβεί αυτό, θα έχουν γράψει ιστορία, αφού θα είναι η μοναδική ομάδα που θα έχει κάνει το triple crow, δηλαδή θα έχει κατακτήσει και τους τρεις τίτλους της φετινής διοργάνωσης (Super cup - τοπικό κύπελλο - πρωτάθλημα)!!
Αντίθετα, οι Πρόννοι παίζουν μόνο για τη νίκη, αφού μόνο με τρίποντο θα αφήσουν εκτός τίτλου τους γηπεδούχους!
Ήταν σίγουρο και το είχαμε προβλέψει, ότι και το φετινό πρωτάθλημα θα κρινόταν την τελευταία αγωνιστική. Έτσι το περιμέναμε, έτσι έγινε και όλοι χαιρόμαστε από τους πολύ καλούς και ποιοτικούς αγώνες που παρακολουθούμε, από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη σειρά.
Πολύ μεγάλο παιχνίδι λοιπόν στον Άγιο Αντώνη, με τις δυο ομάδες να δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για την κατάκτηση της κούπας και τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, της επόμενης χρονιάς στην Γ’ Εθνική.
Για τους γηπεδούχους, σημαίνει επάνοδο μετά από ένα χρόνο και καταγράφει τη δεύτερη συμμετοχή τους, ενώ για τους φιλοξενούμενους, θα είναι εναι ένα ιστορικό γεγονός, μιας και θα είναι η παρθενική τους.
Είναι σίγουρο, ότι στο Ληξούρι θα παρακολουθήσουμε ένα δυνατό ντέρμπι, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πάνω χέρι, μιας και μια ισοπαλία τους είναι αρκετή να σηκώσουν την κούπα.
Ας ελπίσουμε όλα να κυλήσουν, όπως μέχρι τώρα ομαλά και όπως αρμόζει στην ιστορία των δύο ομάδων.
Επίσης, να ευχηθούμε, η διαιτησία να περάσει απαρατήρητη και πρωταγωνιστές να είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. 
Αποτελέσματα κανονικής διάρκειας:Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα στα Τζαννάτα για τον α’ γύρο 3-1 και στον Άγιο Αντώνη για τον β’ 3-0.

Στα playoffs για τον πρώτο γύρο, οι κυπελλούχοι είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι με σκορ 1-1 στα Τζαννάτα.
        
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
5
3
2
0
11 - 03
15
2.
Α.Ο. Πρόννοι
5
3
2
0
10 - 06
12
3.
Α.Ο. Διλινάτα
5
1
2
2
07 - 09
07
4.
Α.Ο. Φωκάτα
5
0
0
5
01 - 11
00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου