Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28

Με μια σημαντική νίκη ξεκίνησαν στο κύπελλο τα Διλινάτα.... 2-1 τον αξιόλογο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς


Δυσκολεύθηκαν αρκετά τα Διλινάτα, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, απέναντι στον αρκετά νεανικό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, να πάρουν τους πρώτους τρεις βαθμούς της περιόδου, με αγχωτική νίκη 2-1, για την διοργάνωση του τοπικού κυπέλλου και να κάνουν καλό ποδαρικό στη φετινή σεζόν.
Η ομάδα του Γ. Τόγια, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν καλύτερη των αντιπάλων της και πέτυχε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στα 8 πρώτα λεπτά το 2-0.
Οι «πράσινοι» που δεν ήταν το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι, προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια καλύτερη τους ομάδα, πάλεψαν αρκετά, και κατάφεραν μετά το 0-2 ισορροπήσουν να μειώσουν σε 2-1 και στη συνέχεια στο δεύτερο μέρος να απειλήσουν για την ισοφάριση.
Σίγουρα η σημερινή τους παρουσία αφήνει ελπίδες για μια καλή πορεία, τόσο στην διοργάνωση του κυπέλλου, όσο και στην ιστορική τους συμμετοχή στην Α’ κατηγορία.
Σε γενικές γραμμές, είχαμε ένα καλό και με πολύ ενδιαφέρον ως το τέλος του παιχνίδι, παρότι η ζέστη που επικρατούσε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ήταν πολύ υψηλή.
Φάσεις και γκολ
Με τη συμπλήρωση 6’ αγώνα οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 1-0, με πολύ ωραία κεφαλιά κεφαλιά του Διον. Τζωρτζάτου, μετά την σέντρα από αριστερά και στο πρώτο δοκάρι του Κ. Τζωρτζάτου.
Πλήρης αιφνιδιασμός για το «τριφύλλι», αφού στο 8’ θα δεχθεί και το 2-0 με ωραία εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής του Πεφάνη.
Όμως στο 12’, θα μειώσουν σε 2-1 και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι με ωραίο πλασέ του Μακρίδη, στην έξοδο του Τσιαουσντέλιο, μετά την κάθετη πάσα του Σωτ. Μπάμπη.
Ο Τσιαουσντέλιο στο 32’ θα προλάβει τον Deraj, και θα διώξει εκτός περιοχής με τα πόδια την μπάλα μακριά από την εστία του
Τελευταία φάση για το πρώτο μισό του αγώνα στο 35’ με την σέντρα σουτ του Πολλάτου από δεξιά, και τον Ντεντλάλα από καλή θέση να κάνει την προβολή, όμως η μπάλα θα καταλήξει άουτ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54’, οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν με τον Φωή, μετά την σέντρα του Σωτ. Μπάμπη και το προσωρινό διώξιμο με το κεφάλι του Χρ. Τζωρτζάτου, όμως το σουτ που πραγματοποιεί ο νεαρός, αποκρούεται από τον τερματοφύλακα των Διλινάτων.
Μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσουν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, θα χαθεί στο 60’, όταν ο Μπαζάρογλου θα κάνει την σέντρα από αριστερά και ο Βουκελάτος στην κίνηση, από πολύ κοντά, δεν θα σουτάρει σωστά (μάλλον χρησιμοποίησε γόνατο) και η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ.
Ωραία ατομική του Αλεξάτου, από αριστερά στο 63’, όμως το σουτ που επιχειρεί στέλνει την μπάλα να περάσει, λίγο έξω, από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου.
Στο 71’ η ομάδα του Τ. Φωή θα απαντήσει με μια κεφαλιά από καλή θέση του Γ. Μπάμπη, μετά την σέντρα του Σ. Μπάμπη από δεξιά, όμως η μπάλα ο τερματοφύλακας των Διλινάτων, πέφτει και μπλοκάρει.
Παραλίγο στο 79’, ο έμπειρος Λ. Βανδώρος, να βάλει «φωτιά» στο παιχνίδι, όταν σε ένα γέμισμα του Beshaj, από δεξιά θα προλάβει την έξοδο του Τσιαουσντέλιο, όμως το έξυπνο πλασέ που κάνει, στέλνει την μπάλα λίγο έξω, από το δεξί δοκάρι της εστίας του.
Μεγάλη απόκρουση του Παπαστεργίου στο 83’ στο δυνατό σουτ στην κίνηση του Βουκελάτου, μετά από την έξυπνη κάθετη του Μπαζάρογλου.
Δυο δυνατά σουτ, εκτός περιοχής του Δημ. Πολλάτου στο 84’ και 90+2’ αντίστοιχα, που θα στείλει όμως και στις δυο περιπτώσεις την μπάλα άουτ, λίγο έξω από την εστία του Παπαστεργίου θα είναι οι τελευταίες καλές στιγμές στο παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Έτσι, το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μια αγχωτική νίκη για τα Διλινάτα, ενώ ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, μπορεί να κρατήσει πολλά από το σημερινό παιχνίδι, πολύ χρήσιμα για τη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς την κ. Ε, Μπακάκη και τον κ. Α. Βουτσινά.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Τζωρτζάτος Κ., Δρόσος (46’ Αλεξάτος), Πεφάνης (46’ Βουκελάτος), Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Χρ., Ντεντλάλα, Γεωργόπουλος (46’ Μπαζάρογλου), Πολλάτος, Τζωρτζάτος Αλ., Σπαθής (80’ Νεστερένκο Ι..
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Μπάμπης Σ., Κατσούρης, Κράλης (90+3’ Πίρρα), Χαραλαμπόγλου, Πάπα (70’ Βανδώρος), Φωής, Μαρκόπουλος, Μακρίδης (55’ λ.τ. Νoakes), Deraj (47’ Μπάμπης Γ.), beshaj.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου