Κυριακή, Δεκεμβρίου 22

Μεγάλη νίκη για τα Διλινάτα 3-1 στο ντέρμπι τους Πρόννους και συνεχίζουν το "κυνήγι" του Παλληξουριακού


Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας τα Διλινάτα, μετά την ήττα στο Ληξούρι την περασμένη αγωνιστική, θα επανέλθουν στις επιτυχίες στο σημερινό ντέρμπι με τους Πρόννους, όπου θα επικρατήσουν με ανατροπή 3-1.
Το πρώτο ημίχρονο, παρά την συνεχή βροχή, είχε φοβερό ρυθμό την μπάλα να παίζει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες και εκτός από δυο περιπτώσεις να μην μπορούν να τις αξιοποιήσουν.
Στην επανάληψη και ιδιαίτερα, μετά την είσοδο του Μπαζάρογλου στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι θα είναι καλύτεροι, θα έχουν την κατοχή της μπάλας και θα πετύχουν ακόμη δυο τέρματα, ανατρέποντας το αποτέλεσμα με μια νίκη με καθαρό σκορ 3-1!
Σε γενικές γραμμές το ντέρμπι ήταν πολύ καλό, είχε ρυθμό, αρκετές φάσεις από τις δύο πλευρές και η νίκη των Διλινάτων, σύμφωνα με όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο να είναι δίκαιη, χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 14’, οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με δυνατό συρτό σουτ του Πολυδωράτου εκτός περιοχής, στην δεξιά γωνία του Ντερβισάι, μετά την παράλληλη πάσα του Πολλάκη.
Στο 24’ η απάντηση των γηπεδούχων με το σουτ του Βουκελάτου, μέσα από την περιοχή και αριστερά, να διώχνει την μπάλα με γροθιές ο Παπαβασιλείου και στη συνέχεια οι αμυντικοί του.
Μεγάλη ευκαιρία για τους Πρόννους ύστερα από 2’, όταν ο Κόμητας θα βρει τον Πολλάκη στην περιοχή και τον τελευταίο να κάνει κάτι μεταξύ πάσας και πλασέ, που όμως ήταν πολύ χλιαρό και ο Ντερβισάι μαζεύει την μπάλα χωρίς πρόβλημα.
Και στο επόμενο λεπτό (27’), ο Πεφάνης θα πετύχει το 1-1 με ωραίο τεχνικό σουτ από τα όρια της περιοχής μετά την πάσα του Γερ. Τζωρτζάτου που θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου.
Με την σέντρα, ο Κόμητας ύστερα από λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων, κερδίζει την μπάλα στην περιοχή και κάνει το πλασέ, που όμως είναι αδύναμο και ο Δημ. Τζωρτζάτος σώνει, διώχνοντας πάνω στην γραμμή της εστίας του.
Στο 28’ ο Διον. Τζωρτζάτος θα βγει στην κόντρα και απέναντι από τον Παπαβασιλείου πλασάρει για να σώσει ο τερματοφύλακας των Πρόννων διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια.
Σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων στο 32’, μετά το φάουλ – γέμισμα του Σπ. Κουρκουμέλη, Πολλάκης σε πρώτο χρόνο και Ρώσσης σε δεύτερο αστοχούν από κοντά, σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία για το 1-2.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο και τις ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.
Στο δεύτερο, τα Διλινάτα μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ήταν καλύτερα, ανατρέποντας τελικά το σκορ σε 3-1.
Η πρώτη πάντως καλή στιγμή σε αυτό το διάστημα ανήκει στους φιλοξενούμενους, όταν στο 51’ ο Πολλάκης από καλή θέση σουτάρει και στέλνει την μπάλα άουτ, στην ωραία πάσα του Κόμητα.
Στο 62’ ο Αλ. Τζωρτζάτος από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα στο πρώτο δοκάρι για τον Βουκελάτο, που δεν βάζει καλά το σώμα του (εκεί φαίνεται να βρίσκει η μπάλα) και καταλήγει άουτ.
Νέα πάσα, αυτή την φορά παράλληλη, του νεαρού μέσου των Διλινάτων στο επόμενο λεπτό, ο Πεφάνης πλασάρει από κοντά και ο Παπαβασιλείου, διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 66’ ο Βουκελάτος θα πετύχει το γκολ, όμως η β’ βοηθός υποδεικνύει οφσάιντ και το γκολ ακυρώνεται για να έχουμε κάποιες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων.
Στο 73’ θα έχουμε τη μεγάλη ανατροπή και το 2-1 με την εκτέλεση, ενός μακρινού φάουλ του Μπαζάρογλου, που θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία και στα δίχτυα του Παπαβασιλείου.
Το οριζόντιο δοκάρι θα σταματήσει την μπάλα στο 75’, στο σουτ του Μπαζάρογλου από πολύ μακριά.
Στο 77’ ο Αλ. Τζωρτζάτος που ήταν πολύ καλός στην επανάληψη, θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή, εκεί ο Μπαζάρογλου που από την στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του, θα σηκωθεί θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι της εστίας των Πρόννων και στην επαναφορά ο Βουκελάτος από πολύ κοντά, με δυνατό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα για το 3-1. Ένα γκολ που ουσιαστικά «κλειδώνει» και τη νίκη της ομάδας του.
Τέλος στο 90+3’ στην τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, ο Ντεντλάλα θα βγάλει την σέντρα από δεξιά για τον Γ. Τζωρτζάτο στην περιοχή, με το πλασέ του όμως να αποκρούεται από τον Παπαβασιλείου που θα σώσει από το 4-1!
Έτσι, η ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα πάρει μια σπουδαία νίκη και θα συνεχίσει στην 2η θέση στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παλληξουριακού για την πρωτιά.
Αντίθετα, οι Πρόννοι χάνουν και άλλο πολύτιμο έδαφος για ένα καλό πλασάρισμα, αφού παρέμειναν στην 3η θέση, ισόβαθμοι πια της Εικοσιμίας.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τον κ. Α. Καρλή και την κα Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Νεστερένκο Α., Γεωργόπουλος, Τζωρτάτος Κ., Τζωρτζάτος Διον., Πεφάνης (87’ Σπαθής), Τζωρτζάτος Γ., Βουκελάτος (81’ Ντεντλάλα), Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Αλ., Δρόσος (65’ Μπαζάρογλου).
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Αλ., Πολυδωράτος, Xhelaj (46’ Αποστολάτος), Κόμητας, Κουρκουμέλης Σπ. (84’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Πρίφτι, Πολλάκης, Ρώσσης (69’ Μοντε
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου