Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20

Η Pre game της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020


Το Σαββατοκύριακο 21-22/12 η 10η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020
Συνέχεια και αυτό το Σαββατοκύριακο 21-22/12 στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με την διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής και των 5 συνολικά αγώνων του προγράμματος σε Καραβόμυλο, Αργοστόλι, Ιθάκη και Ληξούρι, λίγο πριν από την διακοπή λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.
Το ένα θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/12 το απόγευμα στον Καραβόμυλο και τα υπόλοιπα τέσσερα την Κυριακή 22/12, πρωί - απόγευμα σε Ιθάκη - Αργοστόλι – Φαρακλάτα και Ληξούρι
Μια ακόμη αγωνιστική με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, τόσο στην κορυφή, όσο και στη «μάχη» των ουραγών του βαθμολογικού πίνακα!
Ξεχωρίζουν περισσότερο, φυσικά το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Διλινάτων - Πρόννων, και αυτό μεταξύ Ευγέρου - Εικοσιμίας, αλλά και τα υπόλοιπα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και όλα μπορούν να συμβούν.
Ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό.
         
Αήττητες ομάδες:Α.Ο. Παλληξουριακός – Α.Ο. Εικοσιμίας
Περισσότερες νίκες:Α.Ο. Παλληξουριακός 7/8
Περισσότερες ήττες:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης – Α.Ο. Εθνικός 7/8
Περισσότερες ισοπαλίες:Α.Ο. Εικοσιμίας 4/8
Καλύτερη επίθεση:Α.Ο. Παλληξουριακός 25 τέρματα
Χειρότερη επίθεση:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Εθνικός 6 τέρματα
Καλύτερη άμυνα:Α.Ο. Πρόννοι 2 τέρματα
Χειρότερη άμυνα:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 27 τέρματα
         
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο  21-12-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Πυλαριακός - Παλληξουριακός
Θωμάς
Βασίλης
Δαμιανού Α.
Μάστορα Μ.
Κυριακή  22-12-2019   ώρα:11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Πρόοδος Ιθάκης – Α.Ο. Σάμης
Θωμάς
Βασίλης
Κομητόπουλος Π.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
Κυριακή  22-12-2019   ώρα:15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Πρόννοι
Μενεγάτος
Ελευθέριος
Καρλής Α.
Μάστορα Μ.
Κυριακή  22-12-2019   ώρα:15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Εικοσιμίας
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Δαμιανού Α.
Αλυσανδράτου Γ.
Κυριακή  2-12-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Εθνικός Κεφ/νιάς - Α.Ο. Φωκάτα
Καραΐσκος
Απόστολος
Κατερέλος Ε.
Μιχαλάτος Γ.
        
Αναλυτικά η 10η αγωνιστική
Σάββατο  21/12
Στον Καραβόμυλο, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, δοκιμάζεται το Σάββατο στις 3 το απόγευμα, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός, φιλοξενούμενος του Πυλαριακού.
Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και για τις δυο ομάδες που θέλουν βαθμούς, η κάθε μια για λογαριασμό και την επιτυχία του στόχου της.
Οι γηπεδούχοι, για να σπάσουν αυτό το καταραμένο σερί των 5 συνεχόμενων ηττών και οι φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν τη μοναξιά τους στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Κ. Βιτωράτου, ύστερα από ένα πολύ καλό αρχικό ξεκίνημα με την επιστροφή της στην Α’ κατηγορία, έχει κάνει μια αγωνιστική «κοιλιά» με αποτέλεσμα να έχει μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικά.
Σίγουρα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο το έργο της και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια προκειμένου να διεκδικήσει κάτι, από το μεγάλο και ποιοτικότερο αντίπαλο της.
Από την άλλη,αυτή του Ηλία Ζερβού, με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την σχετικά εύκολη νίκη που πέτυχε επί των Διλινάτων, στο ντέρμπι των πρωτοπόρων την περασμένη αγωνιστική, πηγαίνει στον Καραβόμυλο με μοναδικό στόχο το τρίποντο που θα της διατηρήσει το αήττητο, αλλά και την παρουσία της στην κορυφή, με μεγαλύτερη ίσως διαφορά, αφού θέλει να εκμεταλλευθεί και ένα ευνοϊκό για αυτή αποτέλεσμα στο ντέρμπι.
Φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται εξαιρετικά δυνατοί, παίζουν όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο και το σημαντικότερο, έχουν χάσει μόλις δύο βαθμούς μέχρι τώρα και ύστερα από 8 παιχνίδια που έχουν δώσει.
Βαθμολογικά τώρα, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα (2 νίκες - 1 ισοπαλία - 5 ήττες) με 7 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην 2η (7 νίκες – 1 ισοπαλία) στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει.
Περιμένουμε ένα δυνατό, ανοικτό και καλό παιχνίδι, την ομάδα του Ληξουριού πιο πλήρη και ποιοτική να έχει τον πρώτο λόγο και τους φιλοξενούμενους να προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη.
         
Κυριακή  22/12
Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, θα συνεχιστεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Βαθύ της Ιθάκης, όπου η τοπική Πρόοδος φιλοξενεί, σε ένα κομβικό για την πορεία της παιχνίδι την Σάμη.
Σίγουρα, ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, από το αποτέλεσμα του οποίου πιθανόν να κριθεί και η τύχη των παραπάνω ομάδων στη συνέχεια και τους στόχους που έχει βάλει η κάθε μία.
Οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από την πρώτη φετινή τους νίκη, την προηγούμενη αγωνιστική και την καλή ψυχολογία που τους έχει δώσει, θα παλέψουν με μοναδικό στόχο το τρίποντο.
Ένα τρίποντο που θα δώσει «ζωή» στην ομάδα της Ιθάκης και θα μπορεί να δει πλέον το μέλλον της στην κατηγορία με καλύτερο μάτι.
Από την άλλη και οι φιλοξενούμενοι, όπως άλλωστε αναμενόταν, έχουν βρει την αγωνιστική ισορροπία που τους έλλειπε, έχουν πετύχει τρεις συνεχόμενες νίκες τις τελευταίες αγωνιστικές και έτσι στο Βαθύ ταξιδεύουν με στόχο να πετύχουν το 4Χ4!
Η ομάδα της Ιθάκης, με μια παρουσία μέχρι τώρα όχι ιδιαίτερα καλή, αφού όπως προαναφέραμε μετρούν μόνο μία νίκη στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει και βρίσκονται κάτω από την διαχωριστική γραμμή και συγκεκριμένα στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 3 μόλις βαθμούς.
Η ομάδα της Σάμης, μετά το αρχικό και για 6 αγωνιστικές αρνητικό της σερί, άρχισε πλέον να βρίσκει τα πατήματα της και να παίρνει νίκες και βαθμούς.
Έτσι, μετά από εννιά παιχνίδια βρίσκεται στην 7η θέση, ισόβαθμη του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 9 βαθμούς, έχοντας σαν απολογισμό 3 νίκες και 6 ήττες, ψάχνοντας στο συγκεκριμένο παιχνίδι το δικό τους «καρέ»!
Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, τις ομάδες με πάθος να παλεύουν για τη νίκη, συνδυάζοντας τα με καλό ποδόσφαιρο και τους γηπεδούχους να θέλουν να εκμεταλλευθούν τη δυνατή και δύσκολη έδρα τους.
Δεν θα προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε φαβορί, αφού και οι δύο ομάδες είναι ικανές για οποιοδήποτε αποτέλεσμα!
          
Το απόγευμα στις 3, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο σπουδαίο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας Α.Ο. Διλινάτων, θα αντιμετωπίσει σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά, αλλά και αγωνιστικά παιχνίδι τον τρίτο της κατάταξης Α.Ο. Πρόννων.
Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να ξεκαθαρίσει ή να αφήσει σε αγωνία τις δύο ομάδες, σε ότι έχει να κάνει με το καλύτερο τελικό πλασάρισμα στην κανονική διάρκεια και το πλεονέκτημα που θα τους δώσει στη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μια μέτρια εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παλληξουριακό, την προηγούμενη αγωνιστική στον Άγιο Αντώνη και η οποία ως γνωστό συνοδεύτηκε με την πρώτη της φετινή ήττα.
Έτσι πολλά περιθώρια, αν θέλουν να μη μείνουν ακόμη περισσότερο πίσω από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, δεν υπάρχουν, αφού κάθε χαμένος βαθμός ισοδυναμεί με απώλεια ενός καλού πλασαρίσματος και παράλληλα κινδυνεύουν να χάσουν την 2η θέση που κατέχουν.
Οι φιλοξενούμενοι, μετά την ισοπαλία τους με την Εικοσιμία, στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, σε ένα δεύτερο συνεχόμενο, θα διεκδικήσουν το καλύτερο και στη συνέχεια μια νίκη που θα τους φέρει στην 2η θέση της κατάταξης, παραμένοντας ζωντανοί στο «κυνήγι» του Παλληξουριακού.
Μέχρι τώρα και μετά από 8 αγώνες, η μεν ομάδα του Γ. Τόγια βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ εκείνη του Δ. Ζησιμάτου στην 3η, με απολογισμό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.
Σίγουρα, πρόκειται για ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι, τις δύο ομάδες να παίζουν με μοναδικό στόχο τη νίκη και τον νικητή να ξεχωρίζει δύσκολα.
Το αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον και ας ελπίσουμε ότι, το ωραίο και ποιοτικό ποδόσφαιρο που θα παιχθεί να ικανοποιήσει τους φίλους των δύο ομάδων, με την παρουσία τους να αναμένεται μεγάλη.
          
Την ίδια ώρα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η Εύγερος θα φιλοξενήσει τη φιλόδοξη φέτος και πολύ καλή ομάδα της Εικοσιμίας, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται ότι θα έχει ποιότητα, γκολ και τεράστιο αγωνιστικό ενδιαφέρον στο κυνήγι της νίκης και των τριών βαθμών.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μια, ίσως άδικη ήττα και μάλιστα στις καθυστερήσεις στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, από τα Φωκάτα και θέλουν νίκη και βαθμούς, ώστε να παραμείνουν σε τροχιά 4αδας, αφού με διαφορετικό αποτέλεσμα θα μείνουν αρκετά πίσω από τους υπόλοιπους διεκδικητές.
Στη μέχρι τώρα παρουσία τους, στέκουν αξιοπρεπώς και μάλιστα με πολύ καλές εμφανίσεις σε όλες τις φετινές διοργανώσεις, έχουν περάσει στους «8» του τοπικού κυπέλλου και στο πρωτάθλημα, μετά από 8 αγώνες, βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς στο ενεργητικό τους (3 νίκες – 3 ισοπαλίες – 2 ήττες).
Και οι φιλοξενούμενοι όμως, παρουσιάζουν μια πολύ καλή εικόνα, με ωραίο ποδόσφαιρο και έτσι μετά από 8 αγώνες, διατηρούν το αήττητο (4 – νίκες – 4 ισοπαλίες) και βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς ενεργητικό.
Σίγουρα, κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, μετά την περυσινή παρουσία της ομάδας της Λειβαθούς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όμως η αγάπη για τη φανέλα, η εμπειρία από αυτή την δύσκολη συμμετοχή τους, αλλά και η παρουσία κάποιων ανθρώπων στη Διοίκηση, όπως του Αντώνη Χαραλαμπέλη, είναι τα κυρίαρχα σημεία, αυτής της πραγματικά λαμπρής εικόνας.
Στα Φαρακλάτα, την Κυριακή το απόγευμα, μπορούμε να περιμένουμε ένα καλό και επιθετικό παιχνίδι, πιθανόν αμφίρροπο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και τις δύο ομάδες ικανές για το καλύτερο.
          
Τέλος, επίσης την ίδια ώρα, στο παιχνίδι που ολοκληρώνει την αγωνιστική στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο ουραγός Εθνικός Κεφαλονιάς φιλοξενεί σε ένα κομβικό για την πορεία του παιχνίδι τα Φωκάτα.
Ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τους γηπεδούχους, που πλέον βλέπουν τα περιθώρια σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή τους να στενεύουν επικίνδυνα και οι βαθμοί είναι απαραίτητοι ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να ξεφύγουν από την τελευταία θέση, αλλά και παράλληλα να ανέβουν ψυχολογικά.
Η φετινή τους παρουσία, έστω και αν υπάρχουν κάποια παράπονα σε ορισμένους αγώνες, δεν είναι η ανάλογη και κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό, αν δεν αλλάξουν άμεσα την τύχη τους.
Μέχρι τώρα και στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει, όπως προαναφέραμε, βρίσκονται στην τελευταία θέση της κατάταξης με 1 μόλις βαθμό, απόρροια των 7 ηττών που έχουν δεχθεί!
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι μέχρι τώρα δείχνουν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και διατηρούν ανοικτό τον στόχο της τελικής 4αδας.
Διαθέτουν μια νεανική, αρκετά ποιοτική ομάδα και η παρουσία τους δείχνει ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να ξαναβρεθούν, ακόμη μια φορά στα playoffs του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Μετά από 8 αγώνες που έχουν δώσει, βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 13 βαθμούς -1 από την 4αδα και την Εικοσιμία.
Έχουν δε απολογισμό, 4 νίκες – 1 ισοπαλία και 3 ήττες.
Στο Ληξούρι παίζουν έναν σημαντικό αγώνα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που «καίγεται» και παλεύει για τη σωτηρία του και σίγουρα δεν θα έχουν εύκολο έργο.
Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι και τις ομάδες ικανές για το καλύτερο!
         
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθμ.
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
8
7
1
0
25 - 03
22
2.
Α.Ο. Διλινάτα
8
6
1
1
17 - 06
19
3.
Α.Ο. Πρόννοι 
8
5
2
1
15 - 02
17
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας
8
4
4
0
19 - 05
16
5.
Α.Ο. Φωκάτα
8
4
1
3
13 - 08
13
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
8
3
3
2
07 - 07
12
7.
Α.Ο. Σάμης
9
3
0
6
10 - 16
09
8.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
9
3
0
6
10 - 23
09
9.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
8
2
1
5
08 - 15
07
10.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
8
1
0
7
06 - 27
03
11.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
8
0
1
7
06 - 24
01
        
Η επόμενη 11η αγωνιστική
4-5/1/2020
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
2.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
3.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
4.
ΠΑ.Ο. Πρόννοι - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
5.
Α.Ο. Διλινάτα - Π.Α.Ο. Εύγερος
6.
Ρεπό: Α.Ο. Σάμης
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου