Σάββατο, Δεκεμβρίου 14

Έβρεχε γκολ στον Καραβόμυλο… Σάμη – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 5-2


Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες με συνεχή βροχή και αέρα, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, η Σάμη θα πάρει ακόμη μία σπουδαία νίκη, την 3η συνεχόμενη, απέναντι στον δυνατό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα να βλέπει τη συνέχεια πολύ πιο αισιόδοξα.
Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα φουλ επιθετικά παιχνίδι, σε ένα πολύ βαρύ τερέν, τους γηπεδούχους πιο παραγωγικούς - ψύχραιμους και καλύτερους στα καίρια σημεία του αγώνα, να παίρνουν δίκαια, ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.
Ένα τρίποντο που τους φέρνει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμους των σημερινών τους αντιπάλων.
Πάντως οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν, παρά τις ελλείψεις τους ανταγωνιστικοί και ίσως άξιζαν κάτι καλύτερο από αυτό το 5-2.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους φιλοξενούμενους, μόλις στο 7’ με τον Beshaj να κάνει από δεξιά τη σέντρα στην περιοχή και τον Φωή από καλή θέση να σουτάρει στα χέρια του Κ. Μωραΐτη.
Μια ωραία συνεργασία Καψογιώργου – Κοσμάτου στο 9’ με τον πρώτο τελικά να βγάζει την σέντρα από αριστερά στην περιοχή και τον δεύτερο να πιάνει την κοντινή κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα, λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παγανία.
Μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους» στο 14’ με τον Βανδώρο να βρίσκει τον Beshaj στην περιοχή και δεξιά των γηπεδούχων, αυτός θα πλασάρει τον Μωραΐτη που θα σώσει με τα πόδια και στην επαναφορά ο Χαραλαμπόγλου, σχεδόν σε κενή εστία, θα σουτάρει ψηλά άουτ.
Μετά από 2’ οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ. Ο Καψογιώργος θα κλέψει την μπάλα, έξω από την περιοχή από τον Χαραλαμπόγλου και θα βρει τον Διον. Βιτωράτο στην αντίπαλη περιοχή και δεξιά, με τον τελευταίο να πιάνει ένα εντυπωσιακό σουτ που θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Παγανία για το 1-0.
Στο 21΄ο Κώστογλου θα ανατρέψει στην περιοχή τον Διον. Βιτωράτο και θα υποδειχθεί πέναλτι από τον διαιτητή κ. Χρηστάτο. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κοσμάτος, που θα είναι εύστοχος, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του (2-0).
Στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό του αγώνα και συγκεκριμένα στο 45+1’ σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, ο Δ. Βιτωράτος θα κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, ο Παγανίας διώχνει δύσκολα και στην επαναφορά της μπάλας ο Κοσμάτος καθυστερεί στο κοντρόλ, μπλοκάρεται από αμυντικούς και η μπάλα μετά από κόντρα πέρνει ύψος και καταλήγει στον Καψογιώργο που θα πιάσει την κεφαλιά, για να διώξει σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Μαρινάκης.
Έτσι θα παραμείνει αυτό το 2-0 και οι ομάδες θα αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, πολύ νωρίς στο 47’, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 3-0, ο Περιβολάρης από δεξιά θα βρει στην περιοχή και πλάγια τον Δ. Βιτωράτο, αυτός θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο διαγώνιο σουτ, στην απέναντι γωνία της εστίας του Παγανία, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Και ενώ όλα έδειχναν μια εύκολη επικράτηση των γηπεδούχων, το «τριφύλλι» θα ανεβάσει ταχύτητα, θα βγει ψηλά και θα χτυπήσει στο 53’ με τη μείωση του σκορ σε 3-1 με ένα εντυπωσιακό σουτ του Γιωργ. Μπάμπη στο αριστερό «Γ» του Κ. Μωραΐτη.
Οι φιλοξενούμενοι που πλέον είχαν αναλάβει πρωτοβουλία, μετά από την χαλάρωση των γηπεδούχων, θα σταθούν άτυχοι στο 59’, όταν μετά την σέντρα του Σ. Μπάμπη από δεξιά, ο Χαραλαμπόγλου θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Κ. Μωραΐτη και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.
Στο 61’ Κοσμάτος – Ζησιμάτος αλλάζουν την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ του τελευταίου στέλνει την μπάλα άουτ, από το απέναντι δοκάρι του Παγανία.
Στην επόμενη φάση, ο Beshaj θα βγει στην κόντρα από δεξιά, θα μπει στην περιοχή και με ένα «ξερό» σουτ θα στείλει την μπάλα ψηλά στα δίχτυα, μειώνοντας ακόμη περισσότερο για την ομάδα του σε 3-2.
Μια επικίνδυνη σέντρα - σουτ από δεξιά του Beshaj, καλύτερου ποδοσφαιριστή των «πράσινων» στο σημερινό παιχνίδι στο 72’, θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί «Γ» του Κ. Μωραΐτη.
Στο 79’ ο Δ. Βιτωράτος με έξυπνη πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων θα βγάλει τον Γ. Αμούργη μόνο με τον Παγανία και τον τελευταίο να σώνει με τα πόδια το πλασέ του ποδοσφαιριστή της Σάμης.

Τη νέα σέντρα - σουτ του Beshaj και πάλι από δεξιά στο 82’, θα απομακρύνει την μπάλα δύσκολα σε κόρνερ ο Κ. Μωραΐτης.
Σε ένα φάουλ – γέμισμα από δεξιά του Περιβολάρη στην περιοχή στο 85’, ο Σοφιανός αμαρκάριστος στο β’ δοκάρι πιάνει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω.
Στο 87’ οι γηπεδούχοι θα «κλειδώσουν» μια ακόμη σημαντική νίκη με τον Ζησιμάτο να κερδίζει την κόντρα και με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 4-2.
Μάλιστα στο 89’ θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ στο 5-2, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά και πολύ πλάγια του Ι. Αμούργη, που θα αιφνιδιάσει τον Παγανία και η μπάλα, αφού βρει πρώτα χαμηλά στο αριστερό δοκάρι, θα καταλήξει στα δίχτυα του, γράφοντας το τελικό σκορ στο παιχνίδι.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο να καταγραφεί και η Σάμη με την 3η σερί νίκη της, ανεβαίνει πλέον βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Αντίθετα για την ομάδα του Τ. Φωή, αυτή ήταν η 6η ήττα στη σεζόν και έτσι χάνει σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια και τον στόχο της.
Τέλος, να αναφέρουμε με την πιο καλή στιγμή στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στην αλλαγή του "γερόλυκου" των γηπέδων μας Λ. Βανδώρου, όταν κατευθύνθηκε στον αντίπαλο πάγκο για να χαιρετήσει και να συγχαρεί προπονητή και ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων.
Αυτές είναι στιγμές που πρέπει όλοι να απολαμβάνουμε. Διδάσκει ήθος ο Λεωνίδας!
Διαιτητής ο κ. Σ. Χρηστάτος με βοηθούς τις κες Ε. Μπακάκη και Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης Κ., Παπαδημάτος, Πολυχρονάτος, Κοσμάτος (70’ Αμούργης Ι.), Βιτωράτος Κ., Μωραΐτης Ν. (77’ Αράπογλου), Καψογιώργης (46’ λ.τ. Σοφιανός), Καππάτος, Ζησιμάτος, Βιτωράτος Δ., Περιβολάρης.
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παγανίας, Μπάμπης Γιαν., Πάπα (70’ Noakes), Κώστογλου, Μαρινάκης, Χαραλαμπόγλου, Beshaj, Φωής, Βανδώρος (50’ Πίρρα), Μπάμπης Σ., Μπάμπης Γιωργ..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου