Παρασκευή, Αυγούστου 18

Γ. Ζαχαριάδης (temonaek).... τρέχει αύριο Σάββατο 19/8, 386 χιλ. στην Κεφαλονιά για τους νεκρούς του 1953

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, γνωστός και ως Temonaek είναι σπουδαίος δρομέας υπεραποστάσεων, γνωστός φίλος της Κεφαλονιάς, την οποία επισκέπτεται συχνά εδώ και 30 χρόνια και πολύ περισσότερο ένα παιδί διαμάντι.

Αυτή την φορά θα τρέξει στο νησί μας 386 χιλ. για τους νεκρούς του Καταστροφικού σεισμού της Κεφαλονιάς το 1953.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει για το γεγονός:

Μνήμες 1953

Αγαπητοί φίλοι Κεφαλλονίτες. Έρχομαι στο όμορφο νησί σχεδόν 30 χρόνια τώρα. Το έχω μάθει, το έχω ζήσει, το έχω τρέξει από μια άκρη ως την άλλη, το έχω ζήσει, το έχω αγαπήσει σαν δεύτερη πατρίδα.

Μαθαίνοντας για την ιστορία του νησιού, σταματάς το 1953 και βλέπεις τα ερείπια που άφησε ο Εγκέλαδος. Μνήμες πικρές και δύσκολες. 

Μνήμες που φέρνουν στο μυαλό μου και τους δικούς μου προγόνους, όταν έμειναν άστεγοι στους δρόμους της Προσφυγιάς και ορισμένοι βρήκαν καταφύγιο κι εδώ στο νησί.

Αυτές τις μνήμες σκέφτομαι να τις "σμίξουμε" διανύοντας όσο το δυνατόν περισσότερα χλμ. αφιερωμένα στους νεκρούς που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί του 1953.

Αρχική μου σκέψη ήταν να διανύσω στο νησί 386 χλμ, όσοι και οι νεκροί από τον σεισμό, τρέχοντας στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού ή και περνώντας σε μερικά χωριά που έχουν "πληγεί" περισσότερο για να τα συμπληρωθούν τα χλμ. αφού ο κεντρικός οδικός άξονας δεν επαρκεί.

Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο Σάββατο 19/8, από τη γέφυρα Δεβοσέτου στις 5 και 30' το πρωί και ο αθλητής θα διανύσει τη διαδρομή Φάρσα, Ληξούρι - Φάρο Γέρου Γόμπου, Μύρτο, Φισκάρδο και θα επιστρέψει από Κομητάτα με πορεία τη Σάμη, το Πυργί, στη συνέχεια Πόρο, Σκάλα και μέσω Κάτω Λειβαθούς - Αεροδρομίου, θα φτάσει στο Αργοστόλι, στο ίδιο σημείο από το οποίο ξεκίνησε, τρέχοντας συνολικά 386 χιλ., όσοι και οι νεκροί του φονικού σεισμού του 1953!

Στη συνέχεια και προκειμένου να συμπληρωθούν επακριβώς τα χιλιόμετρα θα τρέξει επίσης την διαδρομή Άγιο Γεράσιμο, Αίνο τερματίζοντα στη γέφυρα Δεβοσέτου!!

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αθλητής θα τρέξει την απόσταση συνεχόμενα χωρίς να σταματήσει, ακόμη και τη νύχτα!!

Καλή επιτυχία στον εξαίρετο δρομέα φίλο Γιώργο.

Το sportsthea θα σας ενημερώνει με συνεχή ρεπορτάζ για την πορεία του αθλητή.

Η διαδρομή

Παρακάτω φωτογραφίες από τα μέρη που θα περάσει ο Γ. Ζαχαριάδης























Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

1 σχόλιο: