Τετάρτη, Οκτωβρίου 18

Το σήκωσαν τα Διλινάτα 2-1 με ανατροπή τον Παλληξουριακό..... Μετά το κύπελλο δικό τους και το Super Cup.....

Ο πρώτος φετινός τίτλος της χρονιάς στο τοπικό ποδόσφαιρο, ανήκει πλέον στον περσινό κυπελλούχο Α.Ο. Διλινάτων, αφού στον σημερινό απογευματινό τελικό του 5ου Super Cup 2023 της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, είναι ο νικητής με παλικαρίσια εμφάνιση απέναντι στην περυσινή πρωταθλήτρια, ομάδα του Α.Ο. Παλληξουριακού και μάλιστα με ανατροπή με σκορ 2-1.

Έτσι, η ομάδα του του Ρέτσι Γκ. θα σπάσει την 4ετή κυριαρχία του σημερινού του αντιπάλου και θα γίνει η δεύτερη ομάδα που θα έχει κατακτήσει τον τίτλο του Super Cup στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το αγωνιστικό μέρος του τελικού, το θέαμα ήταν πολύ καλό, το παιχνίδι είχε ρυθμό, καλές στιγμές, πολύ αγωνία, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο, 3  τέρματα και κρίθηκε στην παράταση.

Οι "ερυθρόλευκοι" στο πρώτο 45λεπτο μπήκαν με επιθετικούς προσανατολισμούς στον τελικό, όντας το φαβορί, είχαν την κατοχή αλλά απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων δεν έβρισκαν τρόπους διάσπασης και οι φάσεις στην εστία του Παγανία ήταν λίγες και όχι κραυγαλέες.

Οι κυπελλούχοι των Διλινάτων, προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά τους αντίπαλους επιθετικούς και τα κατάφερναν κλείνοντας τους όποιους διαδρόμους ήθελαν να δημιουργήσουν οι φιλοξενούμενοι. 

Και το πέτυχαν με τον πιο ιδανικό τρόπο και τους Α. Παγανία - Αλ. Πολλάτο - Κ. Τζωρτζάτο - Ε. Μάρκου - Μ. Στεφανάτο να ηγούνται αυτής της προσπάθειας.

Στην επανάληψη όλα άλλαξαν το παιχνίδι έγινε ενδιαφέρον και από τις δυο ομάδες και τους τυπικά γηπεδούχους να δείχνουν ότι, το ήθελαν περισσότερο και πάλευαν με όλες τους τις δυνάμεις να αλλάξουν τα δεδομένα στο παιχνίδι.

Έπαιξαν παλικαρίσια απέναντι στους πρωταθλητές που σήμερα δεν ήταν καλοί αγωνιστικά και τα έδωσαν όλα για να καταφέρουν τελικά την ανατροπή και να κάνουν δική τους την πρώτη κούπα της χρονιάς.

Ο αγώνας ήταν μια επανάληψη του περσινού τελικού του τοπικού κυπέλλου και τα Διλινάτα άξιζαν τον τίτλο, όσο και αν οι αντίπαλοι τους στάθηκαν άτυχοι με τα δύο δοκάρια που είχαν.

Να σημειώσουμε ότι από το 99' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κουκοβίνου.

Ο MVP του τελικού

MVP του αγώνα κατά την προσωπική μας άποψη δεν μπορεί να είναι άλλος από τον έμπειρο επιθετικό των Διλινάτων Αλ. Πολλάτο, ο οποίος έκανε σπουδαία δουλειά στους ρόλους του τόσο στην άμυνα που χρησιμοποιήθηκε, όσο και στην επίθεση!

Φάσεις και γκολ

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 12', όταν το απ' ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Μπράτι στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παγανία.

Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων στο 20' με το αδύναμο σουτ του Κουράνη, από τα όρια της περιοχής να μπλοκάρει την μπάλα, χωρίς πρόβλημα ο Μαυρίδης.

Καλή στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" στο 27' με τον Αντωνάτο να βρίσκει παράλληλα στο σημείο περίπου του πέναλτι τον Μπράτι, όμως το σουτ του επιθετικού του Παλληξουριακού αποκρούεται χωρίς πρόβλημα από τον Παγανία.

Ένα ψηλοκρεμαστό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά του Μπράτι κοντράρεται από τους αμυντικούς και η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Παγανία κόρνερ.

Και μετά από 40' στο παιχνίδι οι πρωταθλητές θα βρουν γκολ με τον Μπράτι στην περιοχή και δεξιά, να πιάνει ένα δυνατό σουτ και την μπάλα αφού βρει στο αριστερό δοκάρι του Παγανία να καταλήγει στα δίχτυα του για το προβάδισμα και το 0-1.

Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με αυτό το σκορ για τους πρωταθλητές και θα πάνε στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή "οδηγοί"!

Στην επανάληψη η εικόνα όπως είπαμε άλλαξε, η αγωνία έγινε μεγαλύτερη και μετά από 120', οι τυπικά γηπεδούχοι θα στήσουν το δικό τους πανηγύρι.

Στο 52' ο Μπράτι θα βρει τον Αντωνάτο στην πλάτη της άμυνας, όμως τελευταία στιγμή ο Κ. Τζωρτζάτος θα σώσει με εντυπωσιακό τάκλιν.

Ο νεαρός Χοτζάι στο 55' θα κάνει το σουτ πέφτοντας και η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παγανία.

Στο 58' στο κόρνερ του Μπράτι από δεξιά, ο Αντωνάτος θα νικηθεί από τον Παγανία με μία εντυπωσιακή απόκρουση και θα κρατήσει το 0-1.

Οι τυπικά γηπεδούχοι στο 62' θα χάσουν σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Ε. καλαφάτης κάνει κακό τελείωμα στην κάθετη του Χασάι, αφού θα στείλει την μπάλα άουτ, ψηλά από την εστία του Μαυρίδη.

Νέα σημαντική επέμβαση του Παγανία στο 77' στην κοντινή κεφαλιά του Χοτζάι.

Και στην αντεπίθεση ο Αλ. Πολλάτος θα κάνει την προβολή στο διώξιμο του Μαυρίδη, η μπάλα θα κοντράρει στο πόδι του και αφού βρει στο αριστερό δοκάρι θα καταλήξει στα δίχτυα για την ισοφάριση και το 1-1.

Στις καθυστερήσεις ο Κρίστο θα κάνει από καλή θέση την κεφαλιά, μετά την σέντρα από αριστερά του Χατζιάι, αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ.

Με αυτό το 1-1 οι δυο φιναλίστ θα οδηγηθούν στην  παράταση για να λύσουν εκεί τις "διαφορές" τους.

Η παράταση

Στο 91' το σουτ του Πολλάτου θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μαυρίδη.

Στο 97' θα έχουμε το 2-1 των γηπεδούχων και την ανατροπή, όταν ο έμπειρος Πολλάτος θα εκμεταλλευθεί το λάθος του Μαλλιώρη και με ωραίο πλασέ θα νικήσει τον Μαυρίδη για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Δεν τους έφτανε τους φιλοξενούμενους το 1-2 και στο επόμενο λεπτό ο Κουκοβίνος θα δει την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) και θα αποβληθεί από το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο 114' παραλίγο να έχουμε το 3-1, όμως στο δυνατό σουτ του Κουράνη από τα όρια της περιοχής, ο Μαυρίδης θα διώξει εντυπωσιακά στην αρχή και στη συνέχεια σε κόρνερ ο Μαλλιώρης.

Άτυχοι θα σταθούν οι "ερυθρόλευκοι" στο επόμενο λεπτό όταν στο μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Γαβαλά η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια καταλήγει άουτ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παλληξουριακό που έψαχνε την ισοφάριση στο 120'.

Συγκεκριμένα ο Ακριστινέι θα κάνει το σουτ, ο Παγανίας θα σώσει με εντυπωσιακή απόκρουση, στην επαναφορά ο Κορσιάνος θα κάνει το γυριστό μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των Διλινάτων.

Σειρά των κυπελλούχων να χάσουν καλή ευκαιρία στο 120+1' με το σουτ του Κουράνη να αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Μαυρίδη.

Τέλος στο 120+3' θα δει την κόκκινη κάρτα και ο Γκερβένη των Διλινάτων και κάπως έτσι θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι με νέο θρίαμβο, μετά από αυτόν του κυπέλλου για τα Διλινάτα, σε ένα παιχνίδι που κατέθεσαν ψυχή, δικαιώθηκαν, αν και δεν ήταν το φαβορί, σπάζοντας την κυριαρχία του Παλληξουριακού στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Οι Απονομές

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, αρχικά απονεμήθηκαν τα αναμνηστικά μετάλλια στους διαιτητές του τελικού, ποδοσφαιριστές και τεχνικό team των δύο ομάδων από τους αντιδήμαρχο Αργοστολίου κ. Σπ. Σαμούρη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αργοστολίου κ. Θ. Αλυσανδράτο, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ.κ. Αθ. Ψαρρά, Ηλ. Κουρκουμέλη, Π. Καρούσο, Δ. Λιακόπουλο και τους καθηγητές της σχολής προπονητών που διεξάγεται στην Κεφαλονιά κ.κ. Γ. Βονόρτα και Μιχ. Ιορδανίδη.

Στη συνέχεια έγινε η απονομή του κυπέλλου στο νικητή Α.Ο. Διλινάτων, το οποίο παρέδωσε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμης Βαλσαμής στον αρχηγό των νικητών και τροπαιούχων Κέβιν Χασάι.

Συγχαρητήρια στον Α.Ο. Διλινάτων για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και στην ομάδα του Α.Ο. Παλληξουριακός, που στο σημερινό τελικό και γενικότερα με τη συμμετοχή του βοήθησε να διεξαχθεί ένας πολύ καλός αγώνας.

Επίσης, πολλά μπράβο στη διοργανώτρια της όμορφης σημερινής γιορτής του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά και στον κόσμο που ήταν αρκετός και στήριξε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκος και Π. Μπαζάρογλου.

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Ρέτσι), Παγανίας, Μάρκου Ε., Τζωρτζάτος Κ., Στεφανάτος M., Σπανός (75' Τζωρτζάτος Δημ.), Τσιλιμιδός (61' λ.τ. Νικολοβιένης), Κουράνης, Καλαφάτης Ε. (111' Πούλας), Γκερβένη, Πολλάτος Αλ., Χασάι.

Α.Ο. Παλληξουριακός:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Γαλανός (75' Γαβαλάς), Χατζιάι, Μαλλιώρης, Σπανίδης (65' Πολυδωράτος), Λυκούδης, Κουκοβίνος, Αντωνάτος (65' Κορσιάνος), Μπράτι, Xoxhaj (90+6' Ακριστινέι), Ζυκάι (65' Κρίστο).

Σε λίγο μεγάλα φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

        

Παρακάτω η "χρυσή" βίβλος των νικητών Super cup Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

1.

2018 - 2019

Α.Ο. Παλληξουριακός (Α.Ο. Eικοσιμία 3-0)

2.

2019 - 2020

Α.Ο. Παλληξουριακός (Α.Ο. Πρόννων 4-3 πεν./κ.α. - παρ. 0-0)

3.

2020 - 2021

Α.Ο. Παλληξουριακός   (Α.Ο. Διλινάτων 5-0)

--

2021 - 2022

Δεν διεξήχθη λόγω covid

4.

2022 - 2023

Α.Ο. Παλληξουριακός (Α.Ο. Εικοσιμία 3-1)

5.

2023 - 2024

Α.Ο. Διλινάτων (Α.Ο. Παλληξουριακό 2-1 στην παρ.κ.α. (1-1)

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου