Σάββατο, Απριλίου 13

Δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα Kefalonia Backyard Ultra με συμμετοχή 98 αθλητών!

Πριν από λίγο στο Θαλασσόμυλο, μετά τις τεχνικές οδηγίες, την ενημέρωση του αγώνα Kefalonia Backyard Ultra και την κλήρωση των δώρων των αθλητών, στις 9 ακριβώς δόθηκε η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, από το μέλος της Ο.Ε. κ. Γ. Ισαουί, όπου συμμετείχαν 98 δρομείς από τους 120 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Εκτός της οργανωτικής επιτροπής (Γ. Ισαουί – Γ. Ποταμιάνος – Γ. Λαμπίρης - Α. Βασιλάτου), συνδιοργανωτές είναι ο Π.Σ. Φωκάτων, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ την όλη προσπάθεια στηρίζει ο Δήμος Αργοστολίου.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, για πρώτη φορά πραγματοποιείται αγώνας ορεινού δρόμου, τύπου backyard ultra, στο νησί της Κεφαλονιάς, σε κυκλική διαδρομή μήκους 6.706 μέτρων, που οι δρομείς καλούνται θα τρέξουν σε χρόνο μίας ώρας, κάθε ώρα, μέχρι να μείνει μόνο ένας και τελευταίος δρομέας.

Η διαδρομή, όπως μας εξήγησαν οι διοργανωτές, είναι μικτή και αποτελείται από 10% άσφαλτο, 45% μονοπάτι και 45% δασικούς χωματόδρομους.

Το μεγαλύτερο τμήμα της βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και τα καταγάλανα νερά της περιοχής, Καταβόθρες - Φανάρι.

Στη διαδρομή υπάρχει μία και μοναδική ανάβαση, στο λόφο του Αγίου Αθανασίου, η οποία καταλήγει στην κορυφή του, που βρίσκεται ο Τηλέγραφος, με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, τόσο στον κόλπο του Λιβαδίου στο Ληξούρι, όσο και στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Ο λόφος έχει υψομετρικό 90 μέτρα, ενώ η συνολική θετική και αρνητική υψομετρική διαφορά της διαδρομής είναι 120 μέτρα περίπου, σε κάθε κύκλο.

Στον αγώνα συμμετέχουν 98 αθλητές και θα συνεχίζεται με εκκινήσεις κάθε ώρα.

Επίσης στο νικητή θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 1.000,00€ και εφόσον επιτευχθεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ θα αυξηθεί κατά 500,00 ακόμη €!

Να θυμίσουμε ότι σήμερα Σάββατο 13/4 στις το βράδυ στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τις rock μπάντες, Carminic Acid και Permanent Resident.

Αργότερα μεγάλο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή ημέρα και την εκκίνηση:

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου