Σάββατο, Απριλίου 13

Νίκη τίτλου για τον Αστέρα 2-0 στο Δ.Α.Κ. τον Α.Ο. Διλινάτων Β'

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, για την 3η αγωνιστική των playoffs της Β' κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο ντέρμπι της ημέρας, ο Αστέρας Ληξουρίου θα πάρει μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον γηπεδούχο Α.Ο. Διλινάτων Β' με σκορ 0-2.

Μία νίκη που τον φέρνει πολύ κοντά στο στόχο και την επάνοδο του στη "μεγάλη" κατηγορία!

Σε γενικές γραμμές, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπου και γράφτηκε το 0-2.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο μισό, έχοντας περισσότερο την κατοχή της μπάλας, ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Β. Μαρκέτο και να δημιουργούν προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, αφού κάθε καλή τους ενέργεια σταματούσε εκτός περιοχής.

Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, ανέβηκε έτσι ο ρυθμός του παιχνιδιού και παρακολουθήσαμε πλέον καλύτερο θέαμα.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι, που αγωνίστηκαν με πάρα πολλές απουσίες και παρατάχθηκαν μόλις με 13 ποδοσφαιριστές, στο τέλος θα σημειώσουν και το 0-2 και μαζί μία μεγάλη νίκη που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο.

Αντίθετα, για τους γηπεδούχους το όνειρο του τίτλου αρχίζει να απομακρύνεται!

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Στο 6' ο Σούπας θα εκτελέσει το μακρινό δυνατό φάουλ, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καπογιαννάτου και θα καταλήξει άουτ.

Στο 20' ο Ζυκάι θα φύγει από αριστερά στην κόντρα θα μπει περιοχή, όμως μπροστά από τον Καπογιαννάτο, θα χάσει το κοντρόλ με αποτέλεσμα στη συνέχεια η προβολή του να στείλει την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα των Διλινάτων και έτσι να χαθεί μία πολύ καλή στιγμή για το προβάδισμα.

Ο Τοζάι στο 44' μέσα από την περιοχή και αριστερά, δεν κάνει καλό πλασέ και ο Καπογιαννάτος μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα την μπάλα.

Έτσι, οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).

Στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε, αφού και οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, ενώ είχαμε περισσότερες καλές στιγμές και δύο τέρματα.

Ο Αστέρας μπήκε αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και στο 48' θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ, μετά από ωραία συνεργασία Ζυκάι – Τοζάι, ο τελευταίος θα μπει από αριστερά στην περιοχή και από πολύ κοντά θα κάνει τη σέντρα – σουτ για να πεταχτεί στην απέναντι γωνία ο Λουκέρης και με κοντινή προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 57', με τον Τσιλιμιδό να βγαίνει στην κόντρα από δεξιά να μπαίνει περιοχή, όμως ο Β. Μαρκέτος θα πεί όχι στο σουτ του επιθετικού των Διλινάτων, αφού θα πετάξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ.

Άτυχος θα σταθεί ο νεαρός Τοζάι στο 68', αφού θα δει την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Καπογιαννάτου, μετά το σουτ που επιχειρεί από τα όρια της περιοχής.

Ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 80'. Ο Τεργιάκης εκτελεί το φάουλ ψηλοκρεμαστά στην περιοχή, εκεί ο Σταμ. Κουράνης θα "τσιμπήσει" την μπάλα για τον Καππάτο, όμως το πλασέ του τελευταίου στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Β. Μαρκέτου.

Σε ένα μακρινό σουτ του Σταμ. Κουράνη στο επόμενο λεπτό, η μπάλα αποκρούεται χωρίς πρόβλημα από τον Β. Μαρκέτο.

Και στο 92' η ομάδα του Σ. Αναλυτή θα "κλειδώσει" μία σημαντική νίκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ, εκτός περιοχής του Ζυκάι για το τελικό 0-2.

Στη φάση που προηγήθηκε του φάουλ ο Γ. Βουτσινάς θα σταματήσει αντικανονικά, τον ευρισκόμενο σε προφανή ευκαιρία επίτευξης γκολ Ζυκάι και θα δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Απ. Καραΐσκου.

Αυτό το 0-2 θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Χ. Τοττάκη.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτων:(Α. Κοκκόσης), Καπογιαννάτος, Βράπι, Καρλής (68' Πανούτσος), Καππάτος Α. (68' Βουτσινάς), Τεργιάκης, Κωνσταντάκης (69' Καππάτος Ηλ.), Κουράνης Στ., Λαμπρόπουλος, Τσιλιμιδός (70' Ζαφειράτος), Κουράνης Σταμ., Γκορέϊρα (60' Κοκκόσης Κ.).

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Μαρκέτος Β., Γιακουμάτος, Διακάτος, Γιαντζούδης, Κούτσης, Σούπας, Λουκέρης, Τοζάι (90+3' Κάτσαρης), Βλάχος, Ζυκάι, Κουρούκλης (52' Βεσάι).

Αργότερα φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου