Τετάρτη, Απριλίου 10

Εικοσιμία - Παλληξουριακός 3-3...... Στα "Χ"ασομέρια του "έκλεψε" το απόλυτο

Σήμερα το απόγευμα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, η Εικοσιμία θα είναι η μοναδική μέχρι τώρα ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, που θα καταφέρει να σταματήσει στο απόλυτο του Παλληξουριακού, αφού οι δύο ομάδες θα ολοκληρώσουν το παιχνίδι με μία δίκαιη "μοιρασιά" και σκορ 3-3!

Έτσι, οι νταμπλούχοι δεν θα καταφέρουν να πετύχουν το 23Χ23, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος και να επαναλάβουν, κάτι που είχαν πετύχει την περίοδο 2021-2022.

Βέβαια τότε δεν υπήρχαν playoffs και στην κανονική διάρκεια είχαν πετύχει το 22Χ22, συγκεντρώνοντας 66 βαθμούς, ενώ είχαν σημειώσει 100 τέρματα και είχαν δεχθεί μόλις 5!!

Όμως διατήρησαν το αήττητο μετά από 23 αγωνιστικές.

Το γεγονός δεν αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα, όπου με μία σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια, οι "ερυθρόλευκοι" είναι πανέτοιμοι να καταγράψουν, ακόμη ένα εντυπωσιακό επίτευγμα (αήττητο), προϊόν της δουλειάς που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στο Ληξούρι και ιδιαίτερα στους πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι στο ντέρμπι και σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν σοβαρούς λόγους να παλέψουν δυνατά για τη νίκη. 

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι για να "φρενάρουν" τους νταμπλούχους και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι για να διατηρήσουν το απόλυτο.

Παρακολουθήσαμε ένα πάρα πολύ ωραίο, ισορροπημένο παιχνίδι, με 6 τέρματα, δύναμη, πάθος, κίτρινες κάρτες, πραγματικό ντέρμπι, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο. Άλλωστε έτσι το περιμέναμε.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι, οι γηπεδούχοι σήμερα ήταν πολύ καλοί και φάνηκαν περισσότερο με την μπάλα στα πόδια, ενώ δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, απέναντι σε μία άμυνα που μέχρι πριν από το σημερινό ντέρμπι δεν είχε δεχθεί γκολ στη σειρά.

Οι νταμπλούχοι, δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το 0-2 ούτε το 2-3, στις δύο φορές που προηγήθηκαν και οι γηπεδούχοι που το ήθελαν πολύ, πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων και δικαιώθηκαν.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Οι φάσεις στο πρώτο μισό ήταν λίγες, αφού το παιχνίδι παίχθηκε στο κέντρο και οι άμυνες ήταν πολύ κλειστές.

Η πρώτη καλή και σημαντική στιγμή στο ντέρμπι θα είναι στο 9' για τους γηπεδούχους.

Ο Αποστολάτος θα βρει με ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Φίλιππα στα δεξιά, αυτός θα προχωρήσει θα μπει στην περιοχή και απέναντι στο Βλάχο θα κάνει το πλασέ στην απέναντι γωνία, ωστόσο η μπάλα δεν του κάνει το χατήρι, αφού θα περάσει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστία των φιλοξενούμενων.

Στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ντέρμπι οι "ερυθρόλευκοι" θα προηγηθούν στο σκορ 0-1.

Ο Κορσιάνος με εξαιρετική κάθετη θα βρει τον νεαρό Σωτήρα να κινείται από δεξιά, ο τελευταίος θα προχωρήσει, θα μπει στην περιοχή και πιεζόμενος με πολύ ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία του Μαυρίδη, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα των νταμπλούχων.

Στο 27' ο Κονόμη θέλει να βρει στην περιοχή και δεξιά τον Καμπανό, μόνο που η μπάλα θα έχει περισσότερη δύναμη, από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κάνει την προβολή ο δεύτερος και η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Αυτές ήταν όλες και όλες οι καλές στιγμές στο πρώτο μισό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και η λήξη του να βρίσκει την ομάδα του Ληξουριού, μπροστά στο σκορ 0-1.

Στο δεύτερο η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε και σε αυτό σίγουρα συνετέλεσε και η συμμετοχή του Ντ. Ντουκάι των γηπεδούχων στο παιχνίδι, που άρχισε πλέον να έχει ρυθμό, αγωνία και αρκετές καλές στιγμές.

Με την έναρξη, ο Ηλιόπουλος από αριστερά θα βρει στην περιοχή τον Κονόμη και το τελευταίο όμως να σουτάρει ψηλά άουτ.

Οι "ερυθρόλευκοι" στο 51' θα πετύχουν το 0-2, όταν στο πλασέ του Ηλ. Αντωνάτου μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Πίρρα και θα υποδειχθεί πέναλτι.

Πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο Pacheco και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μαυρίδη, δίνοντας "αέρα" δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η Εικοσιμία δεν το έβαλε κάτω, έχασε δύο καλές ευκαιρίες και στη συνέχεια, μέσα σε 2' έφερε τα πάνω – κάτω και την ισοφάριση σε 2-2.

Στο 55' ο Καμπανός στη μεγάλη περιοχή και δεξιά θα κάνει το σουτ απέναντι από τον Βλάχο, όμως η μπάλα θα σταματήσει στην δεξιά εξωτερική πλευρά των διχτυών των φιλοξενούμενων.

Στο 57' νέα ευκαιρία για την Εικοσιμία με το δυνατό, συρτό σουτ του Ντ. Ντουκάι από τα όρια της περιοχής, να στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βλάχου.

Έτσι φτάσαμε στο 59' όπου σε μία ίδια φάση με αυτή του 55', αυτή την φορά ο Καμπανός θα βρει δίχτυα και θα μειώσει το σκορ στο 2-1, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Μετά από 2' ο Ντ. Ντουκάι θα πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δεξί δοκάρι του Βλάχου και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του για την ισοφάριση και το 2-2!

Στο 85' μετά το κόρνερ από αριστερά του Μπράτι και την προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας, ο Ηλ. Αντωνάτος θα πιάσει ένα εντυπωσιακό γυριστό, όμως η μπάλα θα καταλήξει άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Γεωργάκης θα δει εκτός εστίας τον Μαυρίδη, θα κάνει ένα πολύ μακρινό, ψηλοκρεμαστό σουτ και η μπάλα θα καταλήξει στο βάθος της εστίας για το νέο προβάδισμα και το 2-3.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά για το 3ο τους γκολ, είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ντέρμπι.

Στο 90+3' μετά το φάουλ του Κονόμη και το διώξιμο των αμυντικών, η μπάλα θα φτάσει στον Αποστολάτο, όμως το σουτ που πραγματοποιεί δεν είναι καλό και στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 90+5' σε νέο μακρινό φάουλ του Κονόμη, ο Βλάχος με τα ακροδάχτυλα πετάει την μπάλα κόρνερ.

Και φτάσαμε στο 96' όταν οι γηπεδούχοι θα "κλέψουν" το απόλυτο των νταμπλούχων, αφού θα ισοφαρίσουν με κοντινό καταπληκτικό πλασέ του Πίρρα, μετά το κόρνερ από δεξιά του Κονόμη και την κεφαλιά του Καμπανού στο β' δοκάρι προς τον σκόρερ.

Η λήξη του ντέρμπι θα βρει ισόπαλες τις δύο ομάδες, τον Παλληξουριακό να δέχεται την πρώτη φετινή του απώλεια και την Εικοσιμία να γίνεται η πρώτη ομάδα που θα του βάλει "φρένο"!

Τέλος, οι "ερυθρόλευκοι" αφήνουν πίσω αυτή την  ισοπαλία και πλέον ρίχνουν όλο το βάρος στο να είναι έτοιμοι στα playoffs ανόδου της Γ' Εθνική 2024-2025, σε ένα άλλο μίνι πρωτάθλημα, που θα κάνει πρεμιέρα στις 28/4 και η ομάδα μας θα φιλοξενηθεί στην Τρίπολη από τον δυνατό Παναρκαδικό και της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Στ. Πλαχούρα.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης – Π. Στεφανάτος), Μαυρίδης, Τζάκης, Πίρρα, Καμπανός, Ηλιόπουλος, Αποστολάτος, Μάθιου (73' Παπαδόπουλος), Κονόμη, Φίλιππας (46' Κοσμετάτος), Μακρυνώρης, Καραγιάννης (46' Ντουκάι Ντ.).

Παλληξουριακός:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Βλάχος, Πολυδωράτος, Καράι, Λυκούδης (60' Μπράτι), Γεωργάκης, Γαβαλάς, Κουκοβίνος, Αντωνάτος Ηλ. (90+3' Δελαπόρτας), Σωτήρας (70' Συριάτος), Κορσιάνος (90+2' Hoxhaj), Pacheco (60' Νουρεντίνι).

Ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου