Τρίτη, Ιουλίου 28

Πρέπει να ταξιδέψουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Παίδων στην πόλη Landskrona της Σουηδίας τα δυο Κεφαλονιτόπουλα


Έκκληση στον Δήμο Αργοστολίου, μετά την άρνηση της ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και της πολιτείας (σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποιεί), να καλύψει τα έξοδα ή μέρος αυτών, των δυο Ελλήνων αθλητών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Παίδων (μέχρι 15 ετών) στην πόλη Landskrona της Σουηδίας, οι οποίοι τυγχάνει να είναι Κεφαλονίτες, κάνει ο Σύλλογος Α.Π.Ε.Σ.Δ.Α.Σ. «ο ΚΕΦΑΛΟΣ».
Πρόκειται για την Αναστασία Μεταξά που θα λάβει μέρος στην σωματική κατηγορία των 48 κιλών και τον Ευάγγελο Γαλιατσάτο που θα λάβει μέρος στην σωματική κατηγορία των 85 κιλών.
Σημαντικό θα είναι για τον αθλητισμό μας, ο Δήμος να δει θετικά το αίτημα του Συλλόγου "Κέφαλος" και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των δυο παιδιών δίνοντας τους την ευκαιρία να αγωνισθούν και να διακριθούν σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διαφημίζοντας παράλληλα την πατρίδα μας σε όλη την Ευρώπη.
Ας δούμε το έγγραφο που έστειλε ο τοπικός Σύλλογος και αναφέρει με λεπτομέρειες τα γεγονότα:
23/07/2015
Α.Π.Ε.Σ.Δ.Α.Σ. ο ΚΕΦΑΛΟΣ    
ΘΕΜΑ: Αποστολή αθλητών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα           

                                                                     Προς τον
                                                         Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίση
                                                         Αντιδήμαρχο κ.Διον. Λυκούδη
                                                         Πρόεδρο Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ κ.Αγγ. Κωνσταντάκη    
1.    Σας γνωρίζουμε ότι:
Η Κεφαλονιά και μόνο θα αντιπροσωπεύσει (με δύο αθλητές του συλλόγου μας), όλη την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Παίδων (μέχρι 15 ετών) στην πόλη Landskrona της Σουηδίας από την 1η μέχρι την 6η Αυγούστου 2015.
Η Αναστασία Μεταξά από τα Φραγκάτα θα λάβει μέρος στην σωματική κατηγορία των 48 κιλών.
Ο Ευάγγελος Γαλιατσάτος από τα Βαλσαμάτα θα λάβει μέρος στην σωματική κατηγορία των 85 κιλών.
Ο Νικόλαος Γαλιατσάτος θα έχει την καθοδήγηση της Εθνικής αποστολής.
2. Ιστορικό:
Το πρωτοφανές και συνταρακτικό γεγονός για τα αθλητικά δεδομένα του ερασιτεχνικού αθλητισμού η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (Ε.Ο.Α.Β.) με τις αβλεψίες της, την αδιαφορία της και τις εχθρικές κατά του συλλόγου μας, αλλά και κατά του αθλήματος ενέργειες, καλυπτόμενη τεχνηέντως πίσω από τον χρηματοπιστωτικό έλεγχο των τραπεζών.
Προέβει στην πρωτάκουστη  ενέργεια να μας καθοδηγήσει στο ότι στην εθνική αυτή αποστολή θα καταβάλουμε όλα τα έξοδα για να αντιπροσωπεύσουμε την Ελλάδα.
Ευρισκόμενοι προ αυτών των καταστάσεων και στο αδιέξοδο ότι είχε παρέλθει η ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στους οργανωτές των αγώνων στην Σουηδία.
Εμπρός σε αυτά τα γεγονότα, άμεσα με προσωπική μας παράσταση στο Υπουργείο Αθλητισμού ενημερώθηκε ο Γ.Γ.Α. κ. Ιούλιος Συναδινός και στην συνέχεια  ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής, ενώ έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την Π.Ι.Ν.
Αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες στις ελληνικές Κρατικές Αρχές και όλες οι ανωτέρω ενέργειες προέβησαν άκαρπες, η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο ήταν η έξωθεν επέμβαση.
Επικοινώνησα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την διευθέτηση και την βοήθεια τους στην επίλυση της συμμετοχής της εθνικής Αποστολής. Η ανταπόκριση ήταν θερμή και άμεση ως φιλέλληνες, κατανοώντας  α) την οικονομική κατάσταση της χώρας, β) την ολιγωρία της Ε.Ο.Α.Β., αλλά το βασικότερο, γ) την ανάγκη συμμετοχής  της μοναδικής ομάδας αρσιβαριστών απ΄ όλη την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων.
Αυτήν την στιγμή έχουμε μπει σε μια διαδικασία εξόδων που είναι δυσανάλογα για τους συμμετέχοντες με μόνη την ελπίδα την ανύψωση της Ελληνικής σημαίας σε δύσκολους καιρούς δίνοντας από τους Κεφαλλονίτες, ανάσα ελπίδας από την νέα γενιά σε όλη την Ελλάδα.
Παρακαλούμε όπως ο Δήμος Αργοστολίου συνολικά λάβει σοβαρά υπόψη του τα ανωτέρω και αναλάβει συνολικά το δυσανάλογα βάρη των συμπολιτών του, δίνοντας το αξιοπρεπές παρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου